Νέα γενιά ναρκωτικών ουσιών γνωστά και ως «σιρόπια του βιασμού» εισχώρησαν στην ελληνική «αγορά» παραισθησιογόνων ουσιών έπειτα από την «διάδοσή» τους στο εξωτερικό. Το εν λόγω σιρόπι το ρίχνουν στο ποτό ανυποψίαστων γυναικών με απώτερο σκοπό τον βιασμό επίδοξοι βιαστές και κακοποιοί.
Πρόκειται για μια νέα εξελιγμένη ουσία σε υγρή μορφή, η οποία προκαλεί απώλεια μνήμης, μείωση των αντιστάσεων και όχι μόνο διευκολύνουν το «έργο» των βιαστών, αλλά τους βοηθούν να γλιτώσουν και τη σύλληψη, καθώς είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστούν μέσω εργαστηριακών
εξετάσεων, επειδή αποβάλλονται πολύ γρήγορα από τον οργανισμό. Η εν λόγω ουσία θυμίζει το ναρκωτικό που είχε ονομαστεί «χάπι του βιασμού» καθώς προκαλούσε αναισθησία και πλήρη απώλεια μνήμης κατά τη δράση του.
Το ναρκωτικό έκανε την εμφάνιση του και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου ένας 27χρονος είχε στήσει μικρό «σούπερ μάρκετ» με «σιρόπια βιασμού». Το σιρόπι του βιασμού κάνει κυριολεκτικά... θραύση στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Αυστραλία και διακινείται και online.

Τα χαρακτηριστικά της νέα ουσίας

Οι εν λόγω ουσίες είναι άχρωμες, άοσμες και άγευστες με αποτέλεσμα όταν αναμειχθούν με το ποτό να μη γίνονται αντιληπτές. Το μόνο αποτελεσματικό μέτρο είναι να διαπιστώνουν οι καταναλωτές αλκοόλ, πως το ποτό που έχουν παραγγείλει είναι από εμφιαλωμένο μπουκάλι.
Σε περίπτωση ωστόσο που υπάρχουν υποψίες πως κάποιος έπεσε θύμα των «ναρκωτικών του βιασμού» είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η ουσία, καθώς είναι έτσι κατασκευασμένη ώστε να αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό.