ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται το αυτοκαθαριζόμενο πληκτρολόγιο


Αποστειρώνεται αυτόματα με υπεριώδη ακτινοβολία



Κατά βάθος, οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι τα πιο «μολυσμένα» αντικείμενα, είναι εκείνα τα οποία πιάνουμε όλη την ημέρα και ένα από αυτά είναι φυσικά το πληκτρολόγιο του υπολογιστή.
Μία λύση είναι το απολυμαίνουμε συχνά με τα διάφορα ειδικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, μία άλλη λύση είναι αυτή που βρήκαν δύο πρώην εργαζόμενοι της Microsoft πάνω στον τομέα του hardware, την οποία ανέπτυσσαν από το 2008 στην εταιρεία τους Vioguard και περίμεναν την έγκριση από τους

Πλοίο - γίγας σαν το Εβερεστ

Το «Berge Everest» χωρητικότητας 400.000 τόνων αλλάζει τα δεδομένα στις μεταφορές
Σε μήκος ξεπερνάει τον πύργο του Αϊφελ, στο πλάτος θυμίζει ποδοσφαιρικό γήπεδο, στα γκαράζ του χωράει 11.000 φορτηγά. Το «Berge Everest», πρώτο μεταλλευματοφόρο ενός εντυπωσιακού στόλου 35 γιγάντιων πλοίων, ολοκλήρωσε πριν από λίγες ημέρες το παρθενικό του ταξίδι από τη Βραζιλία στην Κίνα. Αφού ξεφόρτωσε τους 350.000 τόνους ορυκτού σιδήρου στο λιμάνι του Νταλιάν, το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής για τη Βραζιλία.
Το «Berge Everest» ανήκει στη βραζιλιάνικη Vale, δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης ορυκτών

«Κολλημένοι» με το Ίντερνετ οι έλληνες έφηβοι

Έρευνα του ΕΠΙΨΥ για την χρήση του Διαδικτύου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών
 «Σύμφυτη» με την καθημερινότητα των εφήβων στην Ελλάδα είναι σήμερα η χρήση του Ίντερνετ και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Σύμφωνα με έρευνα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (ΕΠΙΨΥ), ένας στους τέσσερις εφήβους σερφάρει στο Διαδίκτυο για τουλάχιστον τρεις ώρες την ημέρα, ενώ σχεδόν οι μισοί παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια καθημερινά, «συχνά χωρίς έλεγχο και χωρίς όρια».
Παράλληλα, σχεδόν ένας στους έξι 15χρονους εμφανίζει συμπεριφορές εξάρτησης από τη χρήση του Ίντερνετ.

Πιθανή η αναβολή του Ενεργειακού Πιστοποιητικού

«Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει το θέμα της περαιτέρω παράτασης μη εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις όχι μόνον από πλευράς οικονομικής συγκυρίας αλλά και από πλευράς των κοινοτικών μας υποχρεώσεων για ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της χώρας», αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος Γιώργου Παπακωνσταντίνου με το οποιο απαντά σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη.
    Υπενθυμίζεται ότι, από 9ης Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να προσκομίζουν ενεργειακά πιστοποιητικά στις Εφορίες προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα, καθώς η σχετική

Κατηγορούμενος σκότωσε εισαγγελέα μέσα σε δικαστήριο!

 Σε δικαστήριο του Νταχάου

Ένας κατηγορούμενος πυροβόλησε και σκότωσε τον εισαγγελέα κατά τη διάρκεια της δίκης του σε δικαστήριο του Νταχάου, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία και το υπουργείο Δικαιοσύνης της Βαβαρίας. Ο δράστης συνελήφθη.
"Θα πρέπει να δούμε αν πυροβόλησε και άλλα άτομα. Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν πληροφορίες για άλλους τραυματίες", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Πέτερ Γκρίσερ. "Πολλοί από τους αυτόπτες μάρτυρες έπαθαν σοκ", πρόσθεσε.

Bελτίωση του καιρού από το μεσημέρι της Πέμπτης

  Ισχυρός παγετός σε ολόκληρη τη χώρα

 Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται να σημειωθεί από το μεσημέρι της Πέμπτης 12 Ιανουαρίου 2012. Οι θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ θα σημειωθεί και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα βόρεια της Αττικής.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα γύρω

17 εκατ. ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ-ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ

ΗΛΕΙΑ, 10.01.12 17 εκατ. ευρώ θα παραλάβει τις επόμενες μέρες η Ηλεία, από το πρώην Ταμείο Μολυβιάτη. Όπως ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στον ΓΟΕΒ Πηνειού - Αλφειού , 9 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στους 7 δήμους, 7 εκατ. ευρώ στην περιφερειακή ενότητα και 1 εκατ. ευρώ ο ΓΟΕΒ για να καλύψει τις ελλείψεις για την φετινή καλλιεργητική περίοδο. Ο κ. Καφύρας ανέφερε στο IONION FM, ότι τα χρήματα είχαν ενταχθεί σε ΣΑΕ από την περίοδο της θητείας του περιφερερειάρχη Σπύρου Σπυρίδωνα και αυτές τις μέρες

Δυτική Ελλάδα: Έρχονται 25 με 28 Γενάρη οι ξένοι Πρέσβεις για τις επενδύσεις

Έμφαση στις δυνατότητες εξαγωγής προϊόντων από την Δυτική Ελλάδα προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και προς τρίτες χώρες θα δώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
κατά την επίσκεψη στην περιοχή, το τετραήμερο από 25 έως 28 Ιανουαρίου, τουλάχιστον 35 Πρέσβεων, Προξένων, εμπορικών και οικονομικών ακολούθων. Ανάμεσα τους εκπρόσωποι των Πρεσβειών των Η.Π.Α., της Ρωσίας, της Μεγάλης Βρετανίας κ.α.Όπως είναι γνωστό οι εκπρόσωποι των Πρεσβειών θα επισκεφθούν την Δυτική Ελλάδα στο πλαίσιο

Αμαλιάδα: Άγριο ξύλο έξω από τα δικαστήρια


Άγριο ξύλο χθες το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αμαλιάδας, όταν ένας άνδρας ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αμαλιάδας επιτέθηκε και ξυλοκόπησε ένα νεαρό που ήταν μάρτυρας στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο νεαρός που δέχτηκε την επίθεση από την αρχή που είχε ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία βρισκόταν μέσα στην αίθουσα του

"Έδεσε" χθες το Costa Serena στο Κατάκολο


«Ποδαρικό» για το 2012 έκανε χθες το μεσημέρι ο πλωτός παράδεισος COSTA SERENA, που κατέπλευσε στο λιμάνι του Κατακόλου λίγο μετά τις 12.

Το πλοίο, ήταν το πρώτο του νέου έτους που «έδεσε» στο λιμάνι του Κατακόλου και εγκαινίασε, τις φετινές κρουαζιέρες στο Κατάκολο. Το υπερπολυτελές πλωτό ξενοδοχείο μετέφερε χθες 3.152 τουρίστες από την περιοχή Σαβόνα της Ιταλίας έχοντας προορισμό τη Χάιφα του Ισραήλ ενώ 1.014 άτομα αποτελούσαν τα μέλη του πληρώματος.

Το μέλλον της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Καλαμάτας

Eρώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με θέμα το «Το μέλλον της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Καλαμάτας»,κατέθεσε η βουλευτής Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου:
Το Α.Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας και ειδικότερα η Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, ως μοναδική Γεωπονική Σχολή σε όλη την Πελοπόννησο, έχουν συμβάλει καθοριστικά εδώ και πολλά χρόνια στην ανάπτυξη της περιοχής, ενώ έχουν συντελέσει δημιουργικά και ποικιλοτρόπως στην επιχειρούμενη στροφή στην πρωτογενή παραγωγή, προωθώντας δυναμικούς, παραγωγικούς και

Από τις 16 Ιανουαρίου 2012 διαθέσιμο το εμβόλιο για το καλαζάρ ( CaniLeish )



Είναι πλέον επίσημο πως το πρώτο εμβόλιο για το καλαζάρ θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας στις 16/1/2012 και οι τετράποδοι φίλοι μας θα έχουν πλέον την ευκαιρία να πρτοστατευτούν από την θανατηφόρα αυτή ασθένεια, που μεταδίδεται μέσω μολυσμένων σκνιπών και η θεραπεία της είναι πολυδάπανη και όχι πλήρης μέχρι σήμερα.
Το καλα-αζάρ ή λεϊσμανίαση του σκύλου μπορεί να προσβάλλει και τον άνθρωπο αλλά όχι μέσω των σκύλων, μόνο μέσω μολυσμένων σκνιπών. Η χώρα μας όπως και όλη η Μεσόγειος αποτελεί δυστυχώς χώρα με υψηλό δείκτη εμφάνισης της Λεϊσμανίασης.
Πολλοί υπεύθυνοι ιδιοκτήτες ζώων και όσοι ασχολούνται με αδέσποτα γνωρίζουν την ασθένεια και

Έλληνας ο "χρυσός" ηλεκτρονικός ταβλαδόρος

Η έντεχνη σοφία του και η επινοητικότητά του σε μια σειρά από γνωστές εφευρέσεις, τον κατέταξαν μεταξύ των πρώτων εφευρετών στην αρχαιότητα. Στις μέρες μας, ο Παλαμήδης, ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά Ναυπλίου και της Ησιόνης, που ξεχώριζε για την σοφία του, ξαναβρήκε την χαμένη του αίγλη, χάρη σε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης για ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Γαργαλιάνοι ImageΑναλαμβάνουν δράση κατά της εγκληματικότητας οι πολίτες

Με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών, αναλαμβάνουν δράση κατά της εγκληματικότητας οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, αφού εδώ και καιρό στην περιοχή τους τα κρούσματα διαρρήξεων, κλοπών και ληστειών είναι σχεδόν καθημερινά.
Προχθές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης, με τη συμμετοχή αρκετών κατοίκων, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τους τρόπους αντιμετώπισης της έξαρσης της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται στους Γαργαλιάνους και την ουσιαστική συμβολή - συνδρομή των ίδιων των πολιτών για να επέλθει ξανά στην περιοχή η κοινωνική γαλήνη και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας μεταξύ των κατοίκων.

Μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα εγκληματικότητας, οι πολίτες είναι φοβισμένοι και ανήσυχοι, ενώ δεν αισθάνονται ασφαλείς ούτε και μέσα στα σπίτια τους, τα οποία νυχθημερόν έχουν κλειδαμπαρωμένα.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης εκφράστηκε και εκδηλώθηκε με τον πλέον μελανό τρόπο η κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι των Γαργαλιάνων, ιδίως δε οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, ενώ

Μεσσηνία: ΣΤΟΠ στην ...υπαίθρια Γουρνοπούλα!

Καθημερινοί θα είναι πλέον οι έλεγχοι για να εκλείψει η υπαίθρια πώληση γουρνοπούλας από σημεία στον εθνικό δρόμο, στον κόμβο της Αλλαγής, που είναι παράνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία. 
Την εντολή αυτή έδωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, σε σύσκεψη στο γραφείο του με στελέχη των Διευθύνσεων Ανάπτυξης, Υγείας και Κτηνιατρικής. Όπως σημείωσε, αυτή η εικόνα είναι τριτοκοσμική και προσβάλλει το νομό, ενώ πάνω απ’ όλα είναι επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών, όπως ανέφερε στην "ελευθερία".

Σε επιφυλακή η Ηλεία για ακραία καιρικά φαινόμενα!


Η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων, αποπαγοποίησης, κατολισθητικών και πλυμμυρικών φαινομένων.
1) Στις 5-1-2012 προμηθεύσαμε με 22,00 τόνους αλάτι τον Δήμο Αρχ. Ολυμπίας και στις 9-1-2012 με 18,00 τόνους αλάτι τον Δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, για την αποπαγοποίηση των εθνικών και επαρχιακών οδών. Στις 9-1-2011 προβήκαμε στην αποπαγοποίηση τμήματος της Ε.Ο. Πατρών Τριπόλεως, από το 60,00 Km έως και το 90,00 Km στην περιοχή της Λαμπείας.

Επιτάλιο:Την κατάσταση στα χέρια τους πήραν οι κάτοικοι!


Την προστασία του Επιταλίου και των ιδίων των εαυτών τους στα χέρια τους, αποφάσισαν να πάρουν οι κάτοικοι του Επιταλίου, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντρωσης που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού το απόγευμα.

Έτσι από σήμερα κιόλας το βράδυ οι κάτοικοι του Επιταλίου, φανερά συγκλονισμένοι από τους δύο φόνους που σημειώθηκαν στην περιοχή τους καθώς και από τις εκατοντάδες κλοπές που έχουν υποστεί συγχωριανοί τους το τελευταίο διάστημα, πήραν την απόφαση να φυλάσσεται το χωριό από νέους του Επιταλίου, που διαθέτουν την εμπειρία και τις γνώσεις φύλαξης, με την συμβολή και μιας εταιρείας security η οποία όπως τόνισαν το μόνο

Η απάντηση του ΟΛΠΑ για την υπογραφή παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου


Σε επίσημη ανακοίνωση προχώρησε ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ ΑΕ, Γ. Ζεππάτος, σχετικά με τη συνάντηση που πραγματοποίησε με το δήμαρχο Πατρέων Γ. Δημαρά, χθες, προκειμένου να συζητηθεί το ζήτημα της προσωρινής παραχώρησης του θαλάσσιου μετώπου, και στην οποία διαβεβαιώνει ότι η διοίκηση του ΟΛΠΑ δεν έχει κανένα πρόβλημα, από την πλευρά της, για το θέμα.

Στο πόδι οι επαγγελματίες του Βιοτεχνικού Πάρκου λόγω αθλιότητας...

Σε συμβολικό αποκλεισμό του Βιοτεχνικού Πάρκου Καλαμάτας προχωρούν σήμερα από νωρίς το πρωί και για μία ημέρα οι επαγγελματίες. Στις 11 μάλιστα ξεκίνησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το Δημαρχείο, με σκοπό να επιδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στο δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Με τον τρόπο αυτό στέλνουν μήνυμα προς τη δημοτική αρχή και την επιχείρηση "Διοκλής Α.Ε." που διαχειρίζεται το ΒΙΟΠΑ, απαιτώντας στήριξη, με μείωση των ενοικίων και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.
«Δεν πάει άλλο, με τέτοια ύφεση και κρίση να αντιμετωπίζουμε προβλήματα που χρόνια ταλανίζουν το ΒΙΟΠΑ κι από όλες τις μέχρι τώρα διοικήσεις να εισπράττουμε μόνο υποσχέσεις και χαμόγελα»,

Δήμος Τριφυλίας: Συγκρότηση Ομάδας Εργασίας

ΑΠΟΦΑΣΗ 18/2012
Ο Δήμαρχος Δήμου Τριφυλίας

 

Έχοντας υπόψη:
1. Σο υπ’ αρ. πρωτ. 448/ΟΙΚ/8-8-11 έγγραφο της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 

2. Σην ανάγκη της κατά το ταχύτερον δυνατόν χωροθέτησης της λειτουργίας του «μπαλοποιητή» και της εναπόθεσης των μπαλών για την προσωρινή διαχείριση των
απορριμμάτων του Δήμου με την ευρύτερη δυνατή κοινωνική συναίνεση.
 

Προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, χιονίζει σε Πάρνηθα και Πεντέλη


Αρκετά είναι τα προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας. Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 8 με 9 μποφόρ, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο.
Ωστόσο κανονικά πραγματοποιούνται τα τοπικά δρομολόγια των πλοίων για τον Αργοσαρωνικό και για τη Σαλαμίνα.
Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό θα είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ανάγκη για έργο προστασίας της παραλιακής ζώνης Μεθώνης

Η προστασία της παραλιακής ζώνης της Μεθώνης από τη διάβρωση πρέπει να γίνει από τη μελέτη που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, σημειώνουν στην "Ε" οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής. Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο αντιδήμαρχος και πρώην αντιδήμαρχος Μεθώνης Τάκης Καρβέλας και ο πρώην δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής επισημαίνουν ότι το έργο είναι αναγκαίο για να προστατευτούν ο παραλιακός δρόμος και οι ιδιοκτησίες.
Ειδικότερα, ο Δημ. Καφαντάρης σημείωσε: «Πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η μελέτη και με βάση αυτή να γίνει το έργο για την οριστική επίλυση του προβλήματος της διάβρωσης της παραλιακής ζώνης της Μεθώνης. Τέλος τα παιχνίδια στην πλάτη των πολιτών, τέλος τα ημίμετρα».
Ο Τ.  Καρβέλας ξεκαθάρισε πως «οι λύσεις είναι συγκεκριμένες: α) Πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση, για να υπάρξει πρόσβαση στο δρόμο. β) Πρέπει να υπάρξει εφαρμογή της μελέτης για την οριστική αντιμετώπιση, που είναι σε προχωρημένο στάδιο». Παρατήρησε ότι «θα ξαναδημιουργηθεί η παραλία, όπως προβλέπει η μελέτη. Είναι μια αντίστοιχη μελέτη σαν του Κορδία σε μεγαλύτερη κλίμακα». Ζήτησε μάλιστα συνεργασία

Τρέχουν για να παραδώσουν το Παραδείσια - Τσακώνα μαζί με το τμήμα του νέου δρόμου στη Μεσσηνία

Με εντατικούς ρυθμούς δουλεύουν τα συνεργεία της κοινοπραξίας για να παραδώσουν το πολύπαθο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα τον Απρίλιο - Μάιο, με παράκαμψη στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης που θα κατασκευαστεί η μεταλλική τοξωτή γέφυρα. Μάιο - Ιούνιο θα ξεκινήσει η ανέγερση της γέφυρας και ολοκληρωμένος ο δρόμος (και με την τοξωτή) αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του χρόνου ή το Φεβρουάριο - Μάρτιο του 2013.
Αυτό τόνισαν στην "Ε" ο διευθυντής του έργου Νίκος Ντονάς και ο εργοταξιάρχης Γιώργος Τσίρμπας.
«Δουλεύουμε φουλ με την προοπτική να δώσουμε το δρόμο με παράκαμψη Απρίλιο - Μάιο», ανέφερε ο κ. Ντονάς κι επεσήμανε: «Θα θέλαμε να τον δώσουμε μαζί με τον αυτοκινητόδρομο μέσα

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ