Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΣΤ ΟΡΑΣΗΣ

ΑΠΟ http://asteiares.blogspot.com

Πρωτότυποι τάφοι!ομοιότητες ποδοσφαιριστών…

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, εξήγγειλαν οι φαρμακοποιοί διαμαρτυρόμενοι «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».

Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος, οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα ενταθούν με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα, «λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στην διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και την μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία».

Δενδροφύτευση στην Πεντέλη την Κυριακή

Νέα δεντροφύτευση στην Πεντέλη θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και ο Δήμος Αμαρουσίου, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, από τις 9:00 π.μ., σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καλεί όλους τους εθελοντές, μικρούς και μεγάλους φίλους του περιβάλλοντος, να συμμετάσχουν  στη νέα αναδάσωση της Πεντέλης.
Στην πρώτη δεντροφύτευση για τη φετινή χειμερινή περίοδο θα φυτευτούν 20.000 δεντρύλια, μετά τις επιτυχημένες δεντροφυτεύσεις που πραγματοποίησαν με επιτυχία οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. την περίοδο 2010 -2011.

Πολικές αρκούδες – κανίβαλοι λόγω κλιματικής αλλαγής

Ο «κανιβαλισμός» μεταξύ των πολικών αρκούδων δεν αποτελεί νέο φαινόμενο.
Στο παρελθόν, ο φωτογραφικός φακός είχε καταγράψει πολλές φορές τέτοια περιστατικά, με «δράστες» αρσενικές πολικές αρκούδες που επιτίθενται σε άτομα του είδους τους στην αναζήτηση τροφής.
Ωστόσο, νέα ευρήματα στα ανοιχτά της Νορβηγίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο κανιβαλισμός μεταξύ των πολικών αρκούδων «εντατικοποιείται» εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας, που επιταχύνει το λιώσιμο των πάγων.
Η υπόθεση αυτή βασίζεται σε εικόνες και παρατηρήσεις τριών διαφορετικών περιστατικών κανιβαλισμού το καλοκαίρι και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, την περίοδο δηλαδή που οι πολικές αρκούδες βρίσκονταν ακόμα πάνω στους θαλάσσιους πάγους, τους οποίους χρησιμοποιούν σαν «εξέδρα» για το κυνήγι φώκιας.

Καθημερινό σεξ κατά της υπογονιμότητας!

Μπορεί μέχρι πρόσφατα οι ειδικοί να συνιστούσαν στα νέα ζευγάρια να μην επιδίδονται σε έντονη σεξουαλική δραστηριότητα αλλά μόνο συγκεκριμένες μέρες εάν θέλουν να αποκτήσουν παιδί, οι νέες μελέτες όμως αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο.

Οι νεότερες έρευνες αλλάζουν τα δεδομένα και οι επιστήμονες συμβουλεύουν: όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

Εντυπωσιακή μελέτη που ανακοινώθηκε σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για την αναπαραγωγή και την εμβρυολογία, συνιστά στα ζευγάρια να έρχονται σε συχνότερη επαφή την περίοδο που επιδιώκουν να αποκτήσουν παιδί. Ειδικότερα σύμφωνα με Αυστραλούς ειδικούς, η συνεχόμενη σεξουαλική δραστηριότητα για 7 ημέρες -καθημερινά δηλαδή - είναι δυνατόν να επηρεάσει θετικά τις

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στον Πύργο: Δύο συλλήψεις και ένα κορινθιακό κράνος . . .

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ηλεία ήρθε στο φως μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από κοινού υπηρεσιών της Αστυνομίας από την Αθήνα και τον Πύργο.
Πρωταγωνιστές σε αυτή την περίπτωση είναι ένας 53χρονος από τον Πύργο και ένας 48χρονος από τη Λάρισα, ένα καλοδιατηρημένο κορινθιακό κράνος του 6ου π.Χ. αιώνα και μερικά νομίσματα που πιθανότατα είναι ρέπλικα και όχι πραγματικά αρχαία.Η υπόθεση εκτυλίχθηκε την Πέμπτη, όπου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών ξεκίνησε από την Αθήνα παρακολουθώντας σχεδόν από το Αντίρριο τον 48χρονο από τη Λάρισα.

Το μονοπάτι της ιστορίας του κομπολογιού
 Η ανάγκη του ανθρώπου για την ερμηνεία της ζωής και της δημιουργίας του σύμπαντος, ο φόβος και το δέος που γεννά το άγνωστο περιβάλλον στον άνθρωπο, μαζί με τον εγωισμό του, τον οδηγούν στην ιδέα του Θεού δημιουργού και σωτήρα, στον οποίο προσεύχεται και τον δοξάζει προκειμένου να τον λυτρώσει από τα βάσανά του.Οι αντίξοες συνθήκες της ζωής του ανθρώπου φανερώνουν τις ανάγκες του. Για την κάλυψη των αναγκών, το μυαλό του ανθρώπου γεννά ιδέες και ο άνθρωπος σαν εν δυνάμει θεός - δημιουργός, πραγματώνει τις ιδέες του και υλοποιεί τα αντικείμενα που καλύπτουν τις ανάγκες του.


Έτσι δημιουργήθηκε το αντικείμενο που μετράει προσευχές το προσευχητάρι το οποίο οι Ινδοί ονόμασαν τσαπαμάλα, οι καθολικοί ροζάριο, οι ορθόδοξοι δεητικό στεφάνι της Παναγιάς και Πατερημί. Ο κάθε λαός λοιπόν όταν έφτασε στην ιδέα του θεού έφτιαξε και το εργαλείο με το οποίο συνδέεται μ' Αυτόν, προσεύχεται σ' Αυτόν προκειμένου να εξασφαλίσει τον παράδεισο. 

Η πρώτη σαμπάνια ... Η ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

 
Μία ομάδα δυτών που πραγματοποιούσαν έρευνα σε ένα ναυάγιο στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας εντόπισαν μπουκάλια που περιείχαν την, κατά τα φαινόμενα, παλαιότερη σαμπάνια στον κόσμο, που παρασκευάστηκε τον 18ο αιώνα.
"Πήρα ένα μπουκάλι σαμπάνιας ώστε να εντοπίσουμε την ηλικία του ναυαγίου, γιατί δεν βρήκαμε κάποιο όνομα ή άλλες λεπτομέρειες για το όνομα του πλοίου", δήλωσε στο Ρόιτερ ο δύτης Κριστιάν Εκστρομ.
Ο Εκστρομ και οι σουηδοί συνεργάτες του άνοιξαν ένα μπουκάλι και δοκίμασαν.
"Ηταν φανταστικό...είχε πολύ γλυκιά γεύση, καταλάβαινες την γεύση από δρυ και είχε μία έντονη μυρωδιά από καπνό. Και είχε πολύ μικρές φυσαλίδες", είπε ο ίδιος.

Η Sony λανσάρει ιντερνετική υπηρεσία παροχής περιεχομένου 3D

Από τις 7 Δεκεμβρίου 2011 οι κάτοχοι συστημάτων αναπαραγωγής και προβολής περιεχομένου 3D της Sony θα έχουν στην διάθεσή τους δωρεάν τα πρώτα πενήντα δείγματα τρισδιάστατου περιεχομένου από την νέα υπηρεσία διαδικτυακής μετάδοσης κατ'απαίτηση της Sony. H εταιρεία υπόσχεται ότι στο «εγγύς μέλλον» θα εμπλουτιστεί το περιεχόμενο της υπηρεσίας 3D Experience με ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσική και αθλητικά.
Για την «Εμπειρία 3D» απαιτείται τηλεόραση Bravia και Blu-ray με υποστήριξη αναπαραγωγής 3D. Επίσης, συνιστάται σύνδεση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα 10Mbps. Οι απαιτήσεις είναι αναμενόμενες, αφού πρόκειται για μια υπηρεσία μετάδοσης βίντεο με τεχνολογία ροής μέσω Διαδικτύου (on line streaming).

Κολλημένοι στον υπολογιστή και στην τηλεόραση οι περισσότεροι έφηβοι

 Πάνε... περίπατο βιβλία και άθληση
 
Αθήνα
Τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα περνά μπροστά από μια οθόνη ηλεκτρονικής συσκευής (τηλεόραση, υπολογιστής, παιχνίδια) ένας στους έξι εφήβους (16,4%), ηλικίας, 13-15 ετών.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας για τον ελεύθερο χρόνο των εφήβων παρατηρείται ότι σχεδόν δύο στους πέντε μαθητές (38,3%) παρακολουθούν τηλεόραση/dvd τουλάχιστον τρεις ώρες ημερησίως όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Από αυτούς ένα ποσοστό 12% έχει ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, δηλαδή καταναλώνει συχνά γλυκά ή αναψυκτικά, ενώ σπάνια τρώει φρούτα ή λαχανικά. Επίσης ένας στους πέντε εφήβους από αυτούς που παρακολουθούν συχνά τηλεόραση μέσα στην ημέρα, είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος.

"Αντάρτικο" για το ηλεκτρονικό τσιγάροΘύελλα αντιδράσεων για το ενδεχόμενο απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η εισήγηση του ΕΟΦ και η "περίεργη" συγκυρία
 Θύελλα αντιδράσεων για το ενδεχόμενο απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η εισήγηση του ΕΟΦ και η "περίεργη" συγκυρία
Χιλιάδες χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου αντιδρούν έντονα στην πιθανότητα να απαγορευθεί, κάτι που προανήγγειλε την Πέμπτη ο γγ του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος.
Προηγήθηκε εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ότι στις συγκεκριμένες συσκευές, περιέχονται χημικά σκευάσματα με νικοτίνη που θεωρούνται φάρμακο.

Μία "ματωμένη" Σελήνη για τα μάτια σας μόνο


Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η Σελήνη θα προσφέρει μοναδικό θέαμα, λόγω ολικής έκλειψης. Θα είναι ορατή και από την Ελλάδα
Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, η Σελήνη θα ανατείλει "ματωμένη". Πρόκειται για μία ολική έκλειψη του φεγγαριού που θα αρχίσει αρκετά νωρίτερα (1:33 μ.μ. ώρα Ελλάδος), όταν ο δορυφόρος του πλανήτη μας θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντα.
Μολονότι οι παρατηρητές θα έχουν χάσει την ολική φάση του φαινομένου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δ.Σιμόπουλο, θα μπορέσουν εντούτοις να δουν εύκολα, με την ανατολή της, τη Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς, η οποία θα χρωματίζει την επιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης.

Τελευταίο Σαββατοκύριακο ταλαιπωρίας Προβλήματα θα συναντήσουν οι επιβάτες του Ηλεκτρικού για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο. Αύξηση δρομολογίων από Δευτέρα, καθώς ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης

Κλειστοί θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί του ΗΣΑΠ από την Ομόνοια έως τον Ταύρο.
Οι επιβάτες θα  θα εξυπηρετούνται από την ειδική λεωφορειακή γραμμή που θα λειτουργεί αυτές τις μέρες, αλλά και από πάγιες λεωφορειακές γραμμές, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν εισιτήριο.

Απειλούσε να πέσει από την Ακρόπολη !!

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα υπήρξε η πληροφορία ότι ένας άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, είχε ανέβει στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και απειλούσε να αυτοκτονήσει.
Στο σημείο έσπευσαν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα. Τελικά ύστερα από σύντομες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ένα παιδί σας ζητήσει να το πάτε σε κάποια διεύθυνση...

Ένα νέο κόλπο έχουν σκαρφιστεί οι απατεώνες για να ρίξουν στα δίχτυα τους όσους κυκλοφορούν τη νύχτα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Άν δείτε ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και

Παράξενα έθιμα που έχουν διάφορες χώρες γύρω από το σεξ

1) Στο Λίβανο είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα με την προϋπόθεση πως πρόκειται για θηλυκά ζώα. Το σεξ με αρσενικά ζώα τιμωρείται με θάνατο!

2) Στο Μπαχρέιν ένας γιατρός επιτρέπεται να εξετάζει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας αλλά απαγορεύεται να κοιτάει απ' ευθείας την εξεταζόμενη περιοχή. Μπορεί να κοιτάζει την αντανάκλαση στον καθρέφτη κι έτσι να εξετάζει..


3) Οι Μουσουλμάνοι νεκροθάφτες, υποχρεούνται να  καλύπτουν την επίμαχη περιοχή με ένα τούβλο ή ένα κομμάτι ξύλο.

4) Στην Ινδονησία η ποινή για τον αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός.

5) Άνδρες στη Γκουάμ, έχουν ως εργασία πλήρους απασχόλησης να ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες, οι οποίες τους πληρώνουν για να έχουν το

Τι σκαρφίζεται ο ανθρώπινος νους, για να μην πληρώνει το ρεύμα!

"Πατέντα" για να μην πληρώσουν το ρεύμα
Δύο Ρομά, έναν άνδρα και μία γυναίκα, κατοικούς της περιοχής του Αγρινίου μήνυσε η ΔΕΗ. 

Οι συγεκριμένοι σκαρφίστηκαν μια «πατέντα» για να μη χρεώνονται την κατανάλωση ρεύματος.

Τελικά αποτελέσματα εκλογών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 η καταμέτρηση όλων των τμημάτων για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ο σημερινός πρόεδρος Γ. Καραμπάτος έλαβε 1.241 ψήφους και 9 έδρες (44,8%), ο Γ. Γκούμας 1.197 ψήφους και 10 έδρες (43,2%), ο Δ. Αδαμόπουλος 278 και 2 έδρες (10,04%) και ο Ν. Ψαλτήρας 54 χωρίς έδρα (1,96%). Ως εκ τούτου ο Γ. Καραμπάτος έχει πλέον να αναμετρηθεί με τον αντικαταστάτη του Γ. Γκούμα στην αρχηγεία του συνδυασμού του, αφού ως γνωστόν δεν εξελέγη

Νεκρός 75χρονος μετά από τροχαίο - Τον παρέσυρε απορριμματοφόρο


Την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας άφησε μετά τον τραυματισμό του από απορριμματοφόρο ο 75χρονος Σωτήρης Παν. Κάτσαρης, χθες το πρωί. Ο άτυχος ηλικιωμένος επιχείρησε να διασχίσει πεζός κάθετα την οδό Αρτέμιδος πριν τα φανάρια κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ, όταν τραυματίστηκε από διερχόμενο απορριμματοφόρο. Εξέπνευσε όμως πριν καλά - καλά φτάσει στο Νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο.
Τόσο οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο όσο και πολίτες σοκαρίστηκαν όταν αργότερα έμαθαν ότι ο ηλικιωμένος πέθανε. Οπως λένε, φαινόταν να είναι τραυματισμένος μόνο στα πόδια, όπου τον χτύπησε το πίσω λάστιχο του απορριμματοφόρου.

Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011

Πέντε τρόποι για να ρυθμίσετε το σάκχαρο

Θωρακίστε τον οργανισμό σας!

Οι άνθρωποι που έχουν διαβήτη παγκοσμίως υπερβαίνουν τα 350 εκατομμύρια και διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιαγγειακά νοσήματα.
Υπάρχουν, όμως, τρόποι θωράκισης του οργανισμού έναντι των επικείμενων νόσων και ελέγχου του σακχάρου για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

1. Εμπλουτίστε με σαλάτες τα γεύματα σας
Όταν τρώτε πλούσια σε υδατάνθρακες φαγητά όπως ζυμαρικά, πατάτες ή ρύζι καλό θα ήταν να τα συνοδεύεται πάντα με σαλάτα που περιέχει ξύδι. Η κατανάλωση μιάμισης κουταλιάς της σούπας ξίδι, μπορεί να μειώσει τη γλυκόζη στο αίμα σας κατά 42%.

2. Προσθέστε ελαιόλαδο στα ζυμαρικά σας
Σοτάρετε τα ζυμαρικά σας σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς οι ερευνητές λένε ότι τα γεύματα αυτά συμβάλουν διατηρούν σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Αλλαγή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας από το 2017

Υποχρεωτικό ABS σε δίκυκλα άνω των 125 κ.εκ., αλλά και περιορισμούς στις βελτιώσεις ετοιμάζεται να επιβάλλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2017!
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι νέοι κανόνες για την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των δίτροχων και τρίτροχων οχημάτων έχουν ήδη εγκριθεί από την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναμένεται η ψήφισή τους μέσα στο επόμενο έτος. Ανάμεσα σε αυτούς τους κανόνες ξεχωρίζουν δύο, οι οποίοι έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους κύκλους των μοτοσικλετιστών.
Ο πρώτος αφορά στο ABS και στον υποχρεωτικό εξοπλισμό με αυτό κάθε μοτοσικλέτας άνω των 125 κ.εκ. από το 2017 και έπειτα. Στον ίδιο κανόνα περιλαμβάνεται και η ποινικοποίηση της απενεργοποίησής του! Ο συγκεκριμένος κανόνας έχει ήδη προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και δεν ήταν λίγοι οι μοτοσικλετιστές που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις Βρυξέλλες, για να διαμαρτυρηθούν.

Απαγορεύονται οι συνεπιβάτες στις μοτοσικλέτες!

Για την καταπολέμηση του εγκλήματος

 
Σε μία προσπάθεια να περιορίσει τις επιθέσεις κατά οδηγών αυτοκινήτων από επιβάτες μοτοσικλετών, η Ονδούρα απαγόρευσε τους... συνεπιβάτες και επιτρέπει την κίνηση μηχανών μόνο με τον οδηγό τους.
Το Κογκρέσο της χώρας υπερψήφισε την απαγόρευση αυτή μετά τα διαδοχικά κρούσματα επιθέσεων από μοτοσικλετιστές που περνούσαν, πυροβολούσαν επιβάτες αυτοκινήτων κι εξαφανίζονταν.
Δύο φόνοι έγιναν με αυτόν τον τρόπο την εβδομάδα που διανύουμε.

Ένα παλάτι στη θάλασσα

                                 Το εκπληκτικό RoMa superyacht

Ναυπηγημένο το 2010 το 62 μέτρων RoMa αποτελεί δημιουργία της Viareggio SuperYachts.
Διαθέτει 6 σουίτες και μια master σουίτα στο κύριο κατάστρωμα, τζακούζι, κινηματογράφο, γυμναστήριο και μια τεράστια πισίνα.
Και μπορεί να γίνει δικό σου με μόλις... 66,2 εκατ. δολάρια.

Twitter: Τα δημοφιλέστερα «τιτιβίσματα» για το 2011

Η Αραβική άνοιξη, ο θάνατος του Μπιν Λάντεν, το τσουνάμι, το πυρηνικό δυστύχημα στην Ιαπωνία, και άλλα θέματα πιο ελαφρά και κουτσομπολίστικα, κυριάρχησαν το 2011 στο twitter.
Στη λίστα των δημοφιλέστερων θεμάτων που ανακοίνωσε το twitter, πρωταγωνιστεί η εξέγερση στην Αίγυπτο, καθώς και ο αμερικανός ηθοποιός Τσάρλι Σιν, που δήλωσε μετά την απόλυσή του από τη σειρά που έπαιζε: «οι κυνόδοντές μου στάζουν αίμα τίγρης».
Στα hashtags, δηλαδή τις λέξεις κάτω από τις οποίες συγκεντρώνονται μηνύματα για το ίδιο ζήτημα, πρώτο έρχεται το #egypt, που αφορά τα γεγονότα στην Αίγυπτο και την ανατροπή του Χόσνι Μουμάρακ.
Ακολουθεί το #tigerblood, που αφορά τη φράση του Τσάρλι Σιν. Μάλιστα ο ηθοποιός αμέσως μόλις έγραψε τη φράση του έγινε ιδιαιτέρως δημοφιλής, καθώς 1 εκατομμύριο χρήστες έσπευσαν να τον «ακολουθήσουν».

Άρωμα Χριστουγέννων στο Σύνταγμα

Η Αθήνα γιορτάζει και ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης θα δώσει στις 6 το απόγευμα το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου στον κλεινόν άστυ.Από τις 11 το πρωί οι μικροί Αθηναίοι δημότες θα στολίσουν τα φυσικά δέντρα της πλατείας Συντάγματος με στολίδια που θα φτιάξουν οι ίδιοι. Το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης στις 6 το απόγευμα, οπότε και θα δώσει το σύνθημα για να αρχίσει η γιορτή της πόλης.
Στην πλατεία θα υπάρχει επίσης εικαστική εγκατάσταση από ανακυκλώσιμα υλικά, δημιουργία των φοιτητών της ΑΚΤΟ, εμπνευσμένη από την ιδέα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Στην πόλη θα λειτουργήσουν δέκα θεματικά φεστιβάλ τα οποία θα δώσουν τον παλμό των γιορτών για 30 ημέρες και νύχτες, με επίκεντρο τις πλατείες Συντάγματος, Κλαυθμώνος και Κοτζιά, ενώ η γιορτή θα απλώνεται στο Ζάππειο και σε 17 γειτονιές.
Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την εορταστική περίοδο στην πρωτεύουσα θα

Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ανακύκλωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Το “Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ανακύκλωσης  στην Περιφέρεια Πελοποννήσου” κοινοποίησε σε δημόσια διαβούλευση η Περιφέρεια Πελοποννήσου στον ιστότοπο http://ppel.gov.gr

Η Στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στοχεύει αφενός στην υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση της πρόληψης και της ανακύκλωσης και αφετέρου στην ολοκλήρωση των απαιτούμενων υποδομών για τη βιώσιμη διαχείριση των αποβλήτων, σύμφωνα με τις αρχές της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λαμβάνοντας υπόψη την υφιστάμενη κατάσταση διαχείρισης στερεών αποβλήτων και τα προβλήματα που σήμερα υπάρχουν, δίνεται προτεραιότητα στην ενσωμάτωση δράσεων και εργαλείων που συνάδουν με τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πρόληψη και την ανακύκλωση των αποβλήτων παράλληλα με τον άμεσο περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων στο περιβάλλον.

Συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί για απόπειρα ληστείας σε βάρος 12χρονου στην Αρκαδία.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άλλων τριών ημεδαπών για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

 Συνελήφθησαν, χθες (8-12-2011) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, τέσσερις (4) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 14, 11, 9 και 14 ετών, αντίστοιχα, γιατί είχαν ακινητοποιήσει με την απειλή κατσαβιδιού, 12χρονο ημεδαπό και αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρήματα.


 Ειδικότερα, οι ανωτέρω ανήλικοι, χθες (8-12-2011) το απόγευμα, στην Τρίπολη Αρκαδίας, αφού ακινητοποίησαν με την απειλή κατσαβιδιού, 12χρονο ημεδαπό, αποπειράθηκαν να του αφαιρέσουν χρηματικό ποσό, πράξη που δεν ολοκλήρωσαν, λόγω άμεσης επέμβαση αστυνομικών.

Έπεσε το πρώτο χιόνι στον Ταΰγετο

Το καλωσόρισμα του Δεκεμβρίου και του χειμώνα έφτασε και επίσημα με το πρώτο χιόνι στη κορυφή του Ταϋγέτου και την «πυραμίδα». Το κρύο αρκετό στην Σπάρτη κυρίως τις βραδινές ώρες ενώ η γνωστή υγρασία στην πόλη κάνει το σκηνικό ακόμα πιο χειμωνιάτικο. Οι λάτρεις του χιονιού μπορούν να ξεκινήσουν μια βόλτα μέχρι το καταφύγιο του Ταϋγέτου για να απολαύσουν το χιόνι ενώ άλλοι θα περιμένουν να πέσει πιο πολύ και στα πιο κοντινά σημεία του αρσενικού βουνού. Άραγε με τέτοιο βουνό και με χιόνια που κρατάνε πολλούς μήνες το χρόνο γιατί να μην έχει γίνει μια αξιοποίηση στον τομέα του χειμωνιάτικου Τουρισμού με σαλέ και σκι. Ζητάμε πολλά; Φαντάζομαι όχι πέρα από τα λογικά καθώς ο νομός Λακωνίας και κυρίως η ευρύτερη

Δήμος Τριφυλίας: Επιβολή ΦΠΑ στους λογαριασμούς νερού

 
Επιβολή ΦΠΑ στους λογαριασμούς κατανάλωσης νερού έρχεται στο Δήμο Τριφυλίας, στις δημοτικές ενότητες που οι λογαριασμοί εισπράττονται από το δήμο. Αυτό προβλέπει σχετικός νόμος όπως μας επισήμανε χθες ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, και ο ΦΠΑ θα πρέπει να επιβληθεί στους λογαριασμούς. Να σημειώσουμε ότι αυτό αφορά όλες τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες εκτός από αυτή της Κυπαρισσίας όπου ήδη οι καταναλωτές πληρώνουν ΦΠΑ στο νερό, καθώς εκεί έχει συγκροτηθεί Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης - Αποχέτευσης.
Εξάλλου, χθες έγινε σύσκεψη του δημάρχου με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο προσωπικού Ευστάθιο

Στο σκοτάδι το μέλλον της Ολυμπίας Οδού - Δεν δεσμεύεται ο Βορίδης

«Η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε δεσμευτικές πολιτικές». Με τα λόγια αυτά ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης αρνήθηκε να δεσμευτεί ουσιαστικά για την Ολυμπία Οδό, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον του έργου.
Συγκεκριμένα ο κ.  Βορίδης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, παραδέχτηκε ότι υπάρχει διαπραγμάτευση για το έργο της Ολυμπίας Οδού με τους παραχωρησιούχους αλλά δεν άνοιξε τα χαρτιά του Δημοσίου. Οπως φαίνεται, η τύχη του τμήματος Πύργος - Τσακώνα θα κριθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Οι βουλευτές που συμμετέχουν στην επιτροπή πίεσαν τον υπουργό Μάκη Βορίδη και τον υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη να δεσμευτούν για την ολοκλήρωση του έργου όπως προβλέπεται από τη σύμβαση παραχώρησης, αλλά η προσπάθειά τους δεν απέδωσε καρπούς.

ΚΟΥΣΕΛΑΣ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

Απίστευτες ομοιότητες διασήμων!

Οδηγός επιβίωσης γραφείου!

Φωτό από http://www.tsantiri.gr/
  1. Ποτέ μην διασχίζεις τους διαδρόμους ενός γραφείου χωρίς κάποια χαρτιά ή ντοσιέ στα χέρια σου. Έτσι μοιάζεις με αυτούς που κάνουν την γραφική δουλειά, για τους εργοδότες τους, ιδίως για σημαντικές συναντήσεις.
    Άνθρωποι με τίποτα στα χέρια τους, δίνουν την εντύπωση πως προορισμό έχουν την καφετέρια. Και άνθρωποι με εφημερίδα στα χέρια, δίνουν την εντύπωση πως προορισμό έχουν την τουαλλέτα.

Τρένο πέρασε πάνω από μεθυσμένο που κοιμόταν στις ράγες

 
Ούτε το τρένο που πέρασε από πάνω του δεν κατάφερε να ξυπνήσει έναν βαριά μεθυσμένο άνδρα, ο οποίος αποκοιμήθηκε σε ράγες στη Νέα Ζηλανδία.
Ο οδηγός του τρένου πέρασε πάνω από τον άνδρα νομίζοντας ότι είναι απλά στοιβαγμέμα ρούχα που κάποιος άφησε στις ράγες. Αμέσως μετά όμως, είδε με τρόμο τη στοίβα με τα ρούχα να κουνιέται και κάλεσε την αστυνομία, νομίζοντας ότι είχε χτυπήσει τον άνθρωπο.

Διεθνές κύκλωμα εξαπατούσε χρήστες διαδικτύου

Στην εξάρθρωση διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος, που εξαπατούσαν χρήστες του διαδικτύου αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά προχώρησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι δράστες έστελναν e-mails στα ανυποψίαστα θύματά τους και με το πρόσχημα της εκταμίευσης «δήθεν» υπέρογκων κληρονομιών ή κερδών από συμμετοχή σε διεθνή τυχερά παιχνίδια «έτρωγαν» μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πλωτό Μονακό !!!

Σας παρουσιάζουμε ένα από τα projects που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό!
Η μακέτα με τίτλο ''Streets of Monaco'', που παρουσίασαν οι σχεδιαστές της εταιρείας Yacht Island Design είναι ο ορισμός της πλωτής πολυτέλειας!
Μια μικρογραφία του Monaco πάνω σε ένα πλοίο.
Το, μήκους 155 μέτρων και αξίας 700 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, κρουαζιερόπλοιο διαθέτει στο κατάστρωμά του αντίγραφα του περίφημου casino του Monaco, του φημισμένου Hotel de Paris, του Cafe de Paris, όπως επίσης και παραλία (αντί για μία τυπική πισίνα!), γήπεδα τένις, ελικοδρόμιο και φυσικά μια μινιατούρα της πίστας του Monaco, που λαμβάνει χώρα το πιο γνωστό ράλι στον κόσμο!
Διαθέτει επίσης ειδική πλατφόρμα - ''λιμάνι'' για μικρότερα σκάφη, σε περίπτωση που οι πάμπλουτοι επιβάτες του θελήσουν να κάνουν μια βόλτα.

''Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία μοναδική κατασκευή που θα φέρει το Monaco στη μέση του ωκεανού!'' εξηγεί ο διευθυντής της Yacht Island Design, Rob McPherson.
Το μοναδικό αυτό κρουαζιερόπλοιο θα έχει τέσσερα επίπεδα και στο πιο χαμηλό από αυτά θα βρίσκονται καφέ και bars, στα οποία οι επιβάτες μπορούν να πιουν το ποτό τους απολαμβάνοντας την υποβρύχια θέα.
Συνολικά το ''Streets of Monaco'' θα διαθέτει επτά πολυτελείς σουίτες με reception room, dressing room, μπάνιο και βεράντα, θα φιλοξενεί 16 εκατομμυριούχους, ενώ ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του θα διαθέτει τη δική του super lux σουίτα στο ψηλότερο σημείο του πλοίου, τη λεγόμενη Prince's Palace.
Μόνο η κατασκευή του ''Streets of Monaco'' αναμένεται να κοστίσει περισσότερα από 655 εκατομμύρια λίρες, ποσό το οποίο φημολογείται ότι έδωσε ο πολυεκατομμυριούχος Roman Abramovich για το ''Eclipse'', το ακριβότερο και πολυτελέστερο σκάφος στον κόσμο.
Εάν σε αυτά προσθέσετε τα λειτουργικά έξοδα, το κόστος για τα 70 άτομα πλήρωμα (σχεδόν 4 υπάλληλοι για κάθε επιβάτη!) και το κόστος συντήρησης, τότε οι σχεδιαστές της Yacht Island Design θα χρειαστεί να ψάξουν πολύ για να βρουν το δισεκατομμυριούχο που θα κάνει το όνειρό τους πραγματικότητα.

 ΑΠΟ http://www.time4fun.gr

Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στην Δυτική Ελλάδα τον Νοέμβριο

Μείωση στα θανατηφόρα και στα ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ενώ μικρή αύξηση σημειώθηκε στα τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου καταγράφηκαν τον Νοέμβριο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα καταγράφηκαν :
53 συνολικά τροχαία ατυχήματα έναντι 50 που είχαν συμβεί το Νοέμβριο του 2010, ( αύξηση 6%).
7 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 8 που είχαν συμβεί το Νοέμβριο του 2010, (μείωση 13 %).
9 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 10 το Νοέμβριο 2010  (μείωση κατά 10%).
37 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου έναντι 32 το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση κατά 16%).

Προμήθεια Εξοπλισμού Υπηρεσιών Τροχαίας για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Εξοπλισμός υπηρεσιών τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.999.600,00 €.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην προμήθεια των κάτωθι:
1.   Οχήματα τύπου τζιπ (τεμ. 22)
2.   Οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων (τεμ. 7)

Iδρυση Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρκαδίας

Ύστερα από ώριμη σκέψη των παρακάτω φορέων της περιοχής μας, αλλά και συμπολιτών μας που συμμετέχουν ως φυσικά πρόσωπα, αποφασίσαμε την ίδρυση Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την στήριξη των ευπαθών και ανήμπορων ομάδων της κοινωνίας μας.

       Σκοπός της ίδρυσης του Δικτύου μας σε πρώτη φάση είναι η συγκέντρωση τροφίμων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, με απώτερο στόχο την προσφορά  δωρεάν Νομικών – Ιατρικών και εκπαιδευτικών συμβουλών και υπηρεσιών σε άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτη ανάγκης.

Στις φυλακές της Τρίπολης ο Παιδόφιλος της Κρήτης

Στις δικαστικές φυλακές Τρίπολης οδηγείται ο 47χρονος καθηγητής και προπονητής μπάσκετ Νικόλαος Σειραγάκης που κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου Ταξίαρχο Εμμανουήλ Παραδουλάκη, ο 47χρονος φρόντιζε να μην αφήνει τα ίχνη του, κάνοντας μικρής διάρκειας συναντήσεις με τους ανήλικους, σε μέρη που δεν κινούσαν τις υποψίες κανενός.
«Είμαστε ηθικά και κυρίως ανθρώπινα ικανοποιημένοι, για τη θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης, όχι μόνο γιατί οδήγησε στην απομάκρυνση από την κοινωνία μας του φυσικού και ηθικού αυτουργού πρωτόγνωρων βιαιοτήτων σε βάρος παιδικών και εφηβικών ψυχών, αλλά και γιατί συμβάλαμε στην επιπλέον θωράκιση της κοινωνίας μας απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα» κατέληξε ο κ. Παραδουλάκης……..

Ο κ. Παραδουλάκης τόνισε ότι οι έρευνες ήταν πολύμηνες και ξεκίνησαν από διάσπαρτες φήμες για τη δράση τιυ 47χρονου. Όταν διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση είχε βάση, αφού συνελέγη το πρώτο

Υγιεινές λιχουδιές για τα κατοικίδια – Τι επιτρέπεται;

Τα κατοικίδια ζώα απολαμβάνουν και αυτά τις λιχουδιές τους, όπως τα παιδιά τις σοκολάτες και τα γλυκά. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές οι extra γευστικές απολαύσεις του ζώου μας δεν έχουν απολύτως καμία διατροφική αξία.
Η αλήθεια είναι πως όπως ακριβώς ενθαρρύνουμε τα παιδιά να προτιμούν τα φρούτα και τα λαχανικά αντί για τα γλυκά με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να επηρεάσουμε τις διατροφικές συνήθειες του κατοικίδιού μας.
Τα “πλούσια” σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, αλλά “φτωχά” σε θερμίδες και λιπαρά λαχανικά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική πρόταση στα σκυλομπισκότα και τις τσίχλες για τις γάτες μας.

Απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου

 
Απαγορεύεται από το υπουργείο Υγείας η διάθεση ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία περιέχουν νικοτίνη.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος, σημειώνοντας ότι η απαγόρευση προκύπτει έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. (ΕΟΦ). Ο κ. Δημόπουλος, επεσήμανε ότι το υπουργείο Υγείας δέχεται εισηγήσεις για αύξηση κατά 20% στην τιμή των τσιγάρων, καθώς το μέτρο εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της καπνιστικής συνήθειας.

Πώς να «κουρέψετε» έως 60% το χρέος σας στην κάρτα

Οι τράπεζες καλούν (τηλεφωνικά ή εγγράφως) τους πελάτες τους που βρίσκονται σε καθυστέρηση και έχουν απλήρωτες δόσεις από πιστωτικές κάρτες, να προχωρήσουν σε διακανονισμό και τους ενημερώνουν ότι «κόβουν» από το ποσό της οφειλής τόκους και πανωτόκια

Την καλύτερη λύση για να διαχειριστούν τα χρέη από το «πλαστικό χρήμα» αναζητά σήμερα ο 1 στους 2 κατόχους πιστωτικών καρτών, καθώς οι περικοπές στο εισόδημα προκαλούν μεγάλες δυσκολίες στους καταναλωτές στην εξυπηρέτηση των δόσεων που «τρέχουν» κάθε μήνα για πιστωτικές κάρτες και κάθε είδους δάνεια.

Πέθανε το γηραιότερο σκυλί του κόσμου σε ηλικία ...125 ετών

Ο Πουσούκε γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1985   (Φωτογραφία:  Reuters )
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το γηραιότερο σκυλί του κόσμου, ο Πουσούκε, πέθανε σε ηλικία 125 ετών, στο σπίτι του στην Ιαπωνία.

Ο Πουσούκε, ένα ημίαιμο χνουδωτό σκυλί Σίμπα, αρρώστησε ξαφνικά, σταμάτησε να τρώει και τελικά πέθανε τη Δευτέρα, έχοντας συμπληρώσει 26 χρόνια και οκτώ μήνες σκυλίσιας ζωής.

Όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η αφεντικίνα του μίλησε στους δημοσιογράφους και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σκύλο της «που έζησε τόσο πολύ».

Σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες, ο σκύλος γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1985, κέρδισε τον τίτλο του γηραιότερου σκυλιού πέρυσι, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον κάτοχο του ρεκόρ της

Tην ερχόμενη Δευτέρα ολοκληρώνονται τα έργα ανακαίνισης της γραμμής του ΗΣΑΠ

Μετά τα έργα, η διαδρομή Πειραιάς-Κηφισιά συντομεύεται, αφού οι συρμοί θα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
 Το τέλος της επί τρία χρόνια ταλαιπωρίας των επιβατών που χρησιμοποιούσαν τον ΗΣΑΠ ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, διευκρινίζοντας ότι από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η γραμμή παραδίδεται πλήρως ανακαινισμένη σε όλο το μήκος της.

Τελευταία διακοπή, το τριήμερο 9-11 Δεκεμβρίου, οπότε κλείνει το τμήμα Ομόνοια-Ταύρος.

Τριαξονικό smart της Rinspeed λύνει το πρόβλημα της ηλεκτροκίνησης

Όπως όλα δείχνουν η σιλουέτα του λιλιπούτειου smart φαίνεται να αποτελεί το αγαπημένο είδος των αυτοκινητοβιομηχανιών για παντός είδους προσθήκες που παίζουν με το μέγεθος του δημοφιλούς και city-car.
Σχεδόν ταυτόχρονα με τη Daimler που αποκάλυψε μια pick-up πρωτότυπη εκδοχή του smart fortwo,