ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πατρινό Καρναβάλι: Αλλάζει η τελετή έναρξης - «Τέλος» το βραδινό σώου στην πλατεία Γεωργίου


Μία διαφορετική τελετή έναρξης για το Πατρινό Καρναβάλι του 2012 ετοιμάζει απ? όσο μάθαμε ο Δήμος Πατρέων. Η τελετή αναμένεται να είναι προσαρμοσμένη στις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν αυτή την περίοδο οι οποίες δυστυχώς δεν είναι καλές λόγω της κρίσης ενώ συνολικά αναμένεται να κοστίσει πολύ φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι και συγκεκριμένα στο ένα τέταρτο του περσινού προυπολογισμού.
Μιλώντας στο thebest.gr η κυρία Μαρία Κουρμπανά, μέλος της 12μελούς γνωμοδοτικής επιτροπής του Οργανισμού Πατρινού Καρναβαλιού διευκρίνισε ότι αποφασίστηκε για την έναρξη της ερχόμενης καρναβαλικής περιόδου να μην διοργανωθεί μία κεντρική τελετή έναρξης στην πλατεία Γεωργίου στις 9 το βράδυ όπως συνηθιζόταν μέχρι πέρυσι αλλά να πραγματοποιηθεί μία εκδήλωση διαδραστικού χαρακτήρα με τη

Η Πρωτοχρονιά στα λευκά στο Δήμο Τρίπολης

Ο Δήμος Τρίπολης την Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 από τις 3.00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει στη καρδιά του Μαινάλου μια ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή την έναρξη της χειμερινής περιόδου και της λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Οστρακίνα.
Το χιονοδρομικό Οστρακίνα σε υψόμετρο 1600μ. που είναι πόλος έλξης για τους λάτρεις των χειμερινών δραστηριοτήτων και των ορειβατών θα υποδεχθεί στο χώρο έξω από το σαλέ του χιονοδρομικού όλους όσους θέλουν να ζήσουν μια μαγική βραδιά στο χιονισμένο Μαίναλο με χορό , μουσική υπό τους ήχους DJ ενώ δάδες φωτιάς θα δώσουν μια μοναδική αίσθηση.

ΑΡΚΑΣ: ΟΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ

ΑΠΟ http://www.vitaraclub.gr

1,4 εκατομμύρια ευρώ για τους πυρόπληκτους της Ηλείας


Άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες κάλυψης των σεισμόπληκτων της Δυτικής Ελλάδας εξασφαλίστηκαν ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας και με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ενημερώθηκε ότι διατίθενται στο ΤΑΣ Αχαΐας δυο εκατομμύρια ευρώ, επιπλέον των 13 εκατομμυρίων που εκταμιεύθηκαν προ λίγων ημερών και τα οποία ήδη διατίθενται στους δικαιούχους. Τα δυο εκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων καταβολής της δωρεάν κρατικής αρωγής σε δικαιούχους από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Να σημειωθεί δε ότι τα χρήματα αυτά ελήφθη απόφαση να διατεθούν στο ΤΑΣ Αχαΐας εξαιτίας της

Απαλλοτριώσεις στο δρόμο Γαργαλιάνοι – Βάλτα

Τα χρήματα των δικαιούχων των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις που έχουν αποφασιστεί να γίνουν για την κατασκευή του δρόμου Γαργαλιάνοι – Βάλτα κατατέθηκαν από το Δήμο Τριφυλίας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. 

Το ποσό που προέρχεται από ίδιους πόρους του δήμου είναι 101 χιλιάδες ευρώ και η εξέλιξη αυτή αναμένεται να συμβάλει στο ξεμπλοκάρισμα του έργου ώστε να υλοποιηθεί, αν και η δημοπράτησή του από την οποία έχει προκύψει ανάδοχος έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια περίπου. Να σημειώσουμε ότι για την υλοποίηση του έργου είχε υπάρχει συνεργασία μεταξύ Νομαρχίας Μεσσηνίας και Δήμου Γαργαλιάνων για ισόποση χρηματοδότησή του. Ομως είχε προκύψει ζήτημα με τις απαλλοτριώσεις

Το πνεύμα των εορτών μπορεί να είναι «πράσινο»

Υπερβολική διακόσμηση και χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, δώρα που συνδέονται με σπατάλη πλαστικού και χαρτιού, διασκέδαση και κάθε είδους... καταχρήσεις.
Το πνεύμα των εορτών έχει συνδεθεί στο δυτικό κόσμο με πράξεις που μπορεί να είναι βλαβερές τελικά, για μας, αλλά και το περιβάλλον.
Παρακάτω, υπάρχουν μερικές απλές συμβουλές που καλό θα ήταν να έχουμε στο μυαλό μας αυτές τις γιορτινές μέρες για να μην το... παρακάνουμε.
Περιορίστε τα απορρίματά σας. Έχει υπολογιστεί ότι μόνο στην Αθήνα τα απορριπτόμενα σκουπίδια αυξάνονται το εορταστικό 15νθήμερο πάνω από 50%, εκτροχιάζοντας το σύστημα αποκομιδής.
Μην προτιμήσετε τον υπερβολικό στολισμό με τα χαρακτηριστικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια, το περιβάλλον δεν αντέχει την υπερκατανάλωση ενέργειας, ούτε τα Χριστούγεννα.

Ποδαρικό με τσουχτερό κρύο


Χιόνια στα ορεινά, καταιγίδες στις θαλάσσιες περιοχές και νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για αύριο Παρασκευή 30/12.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν και μέχρι το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ οι οποίοι το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Τοπικές προγνώσεις

Μέχρι τις 13/1 η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση για την προμήθεια των ειδικών σημάτων των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών έως τις 13 Ιανουαρίου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών λόγω της απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων σήμερα και αύριο.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, η προθεσμία για την εμπρόθεσμη προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορίας του έτους 2012 που λήγει 31-12-2011 καθώς και για την θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, παρατείνεται μέχρι και τις 13-1-2012.

Πρωτοχρονιάτικη γιορτή στο χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

Από το προσεχές Σάββατο 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργεί κανονικά το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου στην Οστρακίνα. Το χιονοδρομικό βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από την Τρίπολη και μόλις 160 από την Αθήνα κι από αυτά μόνο τα 12 χιλιόμετρα είναι επαρχιακό δίκτυο.

Το χιονοδρομικό λειτουργεί τα τελευταία 46 χρόνια και διαθέτει τρεις πίστες για μεγάλους και ένα baby lifts, ενώ στο σαλέ μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα και να εξασφαλίσετε την υποδομή για να κάνετε σκι, ενώ δίπλα λειτουργεί το καταφύγιο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Τρίπολης και μπορείτε να διανυκτερεύσετε, αφού πρώτα έχετε συνεννοηθεί με τον υπεύθυνο λειτουργίας του.

Το χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες κι είναι ιδανικό για παιδιά,

Κρατήσεις για επισκέψεις στο ναυάγιο του Τιτανικού

Επισκέψεις στο ναυάγιο του μυθικού Τιτανικού προγραμματίζει για τον Ιούλιο του 2012 η εταιρία Deep Ocean Expeditions, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ημέρα που το πλοίο προσέκρουσε σε παγόβουνο και βυθίστηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το υπερωκεάνιο ναυάγησε στις 14 Απριλίου του 1912 κατά το παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον στη Νέα Υόρκη. Το πλοίο, παρότι θεωρούνταν αβύθιστο, μέσα σε τρεις ώρες παρέσυρε στο θάνατο σχεδόν 1.500 επιβάτες.

Το ταξίδι που προγραμματίζει η Deep Ocean Expeditions θα διαρκέσει 12 μέρες. Το κόστος ανά επιβάτη θα ανέρχεται σε 59.680 δολάρια. 

ΑΠΟ http://www.amna.gr

Τα ετήσια καλλιστεία ελεφάντων

Το Νεπάλ πραγματοποίησε τα ετήσια καλλιστεία ελεφάντων του και τα τεράστια ζώα παρέλασαν κατά μήκος πασαρέλας, μπροστά από ένα πάνελ κριτών στο νότιο-δυτικό τμήμα της χώρας.
Τα καλλιστεία για τα παχύδερμα πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή Σαουράχα της Τσιτουάν, στο πλαίσιο τοπικής γιορτής για τους τουρίστες.

Εντάχθηκε στο ΣΔΙΤ Η Ολοκληρωμένη Διαχείριση Απορριμμάτων

Υπεγράφη από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα η υπαγωγή του έργου της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ.
Ως επείγον και προ ημερησίας διάταξης, το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, παρουσία του ειδικού γραμματέα ΣΔΙΤ Νίκου Μαντζούφα. Ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είπε ότι από σήμερα θα «βγει» στον αέρα ο διεθνής διαγωνισμός, ενώ δήλωσε ότι την 1η Ιουλίου του 2012 δε θα υπάρχει καμία χωματερή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Επίσης, αναφερόμενος σε θέματα που προωθεί η Περιφέρεια, είπε ότι έρχονται εξελίξεις για την Ολυμπία Οδό, λέγοντας ότι η Ευρώπη ζητά να ξεκαθαρίσει το έργο και να προχωρήσει.
Στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ που συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης συμμετείχαν οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, ως πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, υπουργός Περιβάλλοντος,

Σωρηδόν επιστροφές πινακίδων ΙΧ & μηχανημάτων

Δεκάδες Μεσσήνιοι τα οχήματα των οποίων είχαν καταχωρηθεί στη ΔΟΥ Καλαμάτας, έσπευσαν και χθες να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, προκειμένου να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας και για τη νέα χρονιά.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από την αρχή της χρονιάς έως χθες το είχαν σπεύσει να καταθέσουν δήλωση προσωρινής ακινησίας περί τα 1.600 άτομα, τη στιγμή που πέρσι είχαν υποβληθεί περίπου 1.100 δηλώσεις.
Κι όσο οι εργάσιμες ημέρες της φετινής χρονιάς πλησίαζαν προς το τέλος τους, τόσο αυξανόταν και η κίνηση στο γραφείο 21 της ΔΟΥ, το αρμόδιο για την παραλαβή των πινακίδων. Η κίνηση, όπως πληροφορηθήκαμε, ήταν σημαντικά αυξημένη σε σχέση με πέρσι, ενώ το 90% όσων κατέθεσαν τις σχετικές δηλώσεις ανέφεραν ως λόγο για την προσωρινή ακινητοποίηση του οχήματός τους την έλλειψη χρημάτων.

Δύσκολη οικονομική συγκυρία
Η συντριπτική πλειοψηφία όσων από τους μέχρι χθες ιδιοκτήτες οχημάτων μίλησαν στο «Θ», για να εξηγήσουν τους λόγους κατάθεσης των πινακίδων, ανέφεραν τη δυσμενή οικονομική

Βασ. Βαρελάς: «Εγώ, παιδιά δε σκοτώνω»

ΣΕ ΔΟΜΟΚΟ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑΥΠΛΙΟ ΟΙ ΕΠΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ

«Εγώ, παιδιά δε σκοτώνω». Ήταν μία από τις λίγες κουβέντες, σύμφωνα με πληροφορίες, που είπε σε ανακρίτρια και εισαγγελέα ο Βασίλης Βαρελάς από τα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, προχθές βράδυ, όταν τον επισκέφθηκαν προκειμένου αυτός και η σύζυγός

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 το δημοτικό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τριφυλίας στην Κυπαρισσία.
Την πρόσκληση υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλκαβούρας Ιωάννης και σε αυτήν περιλαμβάνονται:
 
1. Καθορισμός αριθμού αδειών Υπαίθριου Πλανόδιου Εμπορίου που πρόκειται να χορηγηθούν το έτος 2012, κατά κατηγορία επαγγελμάτων, στο Δήμο Τριφυλίας.
2. Καθορισμός ανώτατου αριθμού αδειών Υπαίθριου Στάσιμου Εμπορίου, κατά κατηγορία

Στις φυλακές οι επτά συμμορίτες

Στις φυλακές Δομοκού βρίσκεται από χθες το πρωί ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Β.Β. που λυμαινόταν την Καλαμάτα με εκβιασμούς και ναρκωτικά, ενώ φέρεται και ως ηθικός αυτουργός του διπλού φονικού του Φιλίπ Μεσάι και του 3χρονου γιου του Κέρι. Στις φυλακές οδηγήθηκαν και οι υπόλοιποι 6 οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση,

Παράταση έως τις 10 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2012 έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της διήμερης απεργίας των εφοριακών υπαλλήλων την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Με τσουχτερό κρύο μας αποχαιρετά το 2011

Το τσουχτερό κρύο και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των τελευταίων ημερών του έτους μιας και από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα βρίσκεται κάτω από το μηδέν. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς αναμένεται στα πελάγη να φτάσουν τα 7 Μποφόρ. Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστούν όλοι οι οδηγοί καθώς τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Πιο αναλυτικά:

Κάτω από 2 ευρώ πωλείται το λάδι


Στο 1,90 με 1,95 ευρώ διαμορφώνεται στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων η τιμή του ελαιόλαδου στη Μεσσηνία. Αυτή η τιμή είναι για πληρωμή μετρητοίς, όπως επεσήμανε στην "Ε" ο πρόεδρος των ελαιοτριβέων του νομού Αντώνης Κορακάκης. «Για τιμή πάνω από 2 ευρώ η πληρωμή γίνεται με επιταγή μετά από 3 μήνες. Ο κόσμος, όμως, θέλει να πληρωθεί άμεσα και δεν

Ακαδημαϊκός ο Μεσσήνιος καθηγητής Γρ. Στεφανόπουλος

Το συμπατριώτη μας Γρηγόρη Στεφανόπουλο, καθηγητή της Χημικής Μηχανικής και Βιοτεχνολογίας στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), υποδέχεται στις 17 Ιανουαρίου η Ακαδημία Αθηνών ως αντεπιστέλλον μέλος της.
Οπως ανακοινώθηκε, ειδικότερα, η υποδοχή του Γρ. Στεφανόπουλου θα γίνει στις 7 το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου, σε δημόσια συνεδρίαση της Ακαδημίας.
Τον Μεσσήνιο επιστήμονα θα υποδεχθεί ως νέο Ακαδημαϊκό ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γιώργος Κοντόπουλος προσφωνώντας τον και στη συνέχεια ο επίσης Μεσσήνιος Ακαδημαϊκός Γρηγόρης Σκαλκέας θα παρουσιάσει το επιστημονικό έργο του Γρ. Στεφανόπουλου.

Ο Δ. Αδαμόπουλος νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Συνεργασία για την Ανάπτυξη της Μεσσηνίας" είναι ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας επικρατώντας με ψήφους 11 - 10 του Δημήτρη Μανιάτη που προτάθηκε από το συνδυασμό "Νέο Επιμελητήριο". Οι σύνθεση του νέου Διοικητικού

O Aρχιεπισκοπος Ιερωνυμος στη Μεσσηνια

Ανευ δημοσιότητας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επίσκεφθηκε τη Μεσσηνία.
Εθεάθη παρουσία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας αλλά και του δημάρχου Πύλου-Νέστορος να γευματίζει σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Μεσοχώρι Πυλίας που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό

Πυρκαγια σε αυτοκινητο εν κινησει στην Ε.Ο. Κυπαρισσιας - Φιλιατρων


Πυρκαγια εκδηλωθηκε σε ενα αυτοκινητο Renault Megane που οδηγουσε ο ιδιοκτητης του στην Ε.Ο. Κυπαρισσιας Φιλιατρων στο 2ο χιλ/τρο,εναντι του εργοστασιου σιδηρουργιας Διαμαντοπουλου σημερα αργα το απογευμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέα όρια ταχύτητας του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα

Ανακοινώνονται οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, στους ανισόπεδους κόμβους εδαφικής αρμοδιότητας Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας, του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα & Λεύκτρο - Σπάρτη και ειδικότερα τον καθορισμό προσωρινών ορίων ταχύτητας, στις Τοπικές Οδούς εντός του έργου παραχώρησης για τις δύο κατευθύνσεις της κάθε οδού, για λόγους ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων, ως ακολούθως: 

  • Ανισόπεδος Κόμβος Νεστάνης Οδός προς Βυτίνα: όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα
  • Ανισόπεδος Κόμβος Βόρειας Εισόδου Τρίπολης Π.Ε.Ο. Τρίπολης - Άργους: όριο

Αναλυτικά τα νέα τεκμήρια για ΙΧ σκάφη και ακίνητα

Νέα τεκμήρια για τη φορολόγηση των εισοδημάτων για το 2012 περιλαμβάνει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Οδηγίες προς τις εφορίες για τα νέα τεκμήρια που θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2011, δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.
Μεταξύ άλλων είναι τεκμήρια ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, ενώ παράλληλα υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από το "πόθεν έσχες" ισχύει έως το τέλος του 2013, για αγορά και ανέγερση ακινήτων όπως και δεξαμενών κολύμβησης.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, οι αυξήσεις των τεκμηρίων φτάνουν το 60% για τις πισίνες, το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα και στο 200% για σκάφη αναψυχής.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ