Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Μεγαλοπρεπής ναός θα χτιστεί στην Αθήνα Το τάμα του Έθνους

Τόσο η Εκκλησία, που αποφάσισε να εκπληρώσει το λεγόµενο «Τάµα του Εθνους», όσο και ο επιχειρηµατίας κ. Ιωάννης Αναγνωστόπουλος, που θα διαθέσει όλη την περιουσία του για τον συγκεκριµένο σκοπό, επιµένουν στον ιδιαίτερο συµβολισµό του έργου, τονίζοντας πως το κράτος δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί ούτε µε ένα ευρώ. Για το ζεύγος Ιωάννη και Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου το «Τάµα του Εθνους» και η ανέγερση ενός µεγαλοπρεπούς ναού που παρόµοιός του δεν θα υπάρχει στην Ελλάδα είναι σκοπός ζωής από το 2006, οπότε και ίδρυσαν το οµώνυµο σωµατείο και ήρθαν πρώτη φορά σε επαφή µε την Εκκλησία της Ελλάδος και τον µακαριστό αρχιεπίσκοπο

Έτσι θα επιστραφούν τα χαράτσια από το τέλος ακινήτων
Με συμψηφισμό οφειλών, αναμένεται να γίνει η επιστροφή των 200 εκατομμυρίων ευρώ, σε απαλλασσόμενους από το τέλος ακινήτων, που όμως αναγκάστηκαν να πληρώσουν το χαράτσι, υπό το φόβο της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η εξέλιξη αυτή προκαλεί «πονοκέφαλο» στο επιτελείο της κυβέρνησης, αφού θα πρέπει να εκταμιεύσει ποσό, γύρω στα 200 εκ. ευρώ.
Οι δικαιούχοι είναι κυρίως βιοτέχνες ανάπηροι, άνεργοι και ιδιοκτήτες που επιβαρύνθηκαν με το

Εγκαίνια για το υψηλότερο κτίριο της Ευρώπης (VIDEO)

Στο Λονδίνο πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του γυάλινου πύργου Shard, του υψηλότερου κτιρίου

Οι τιμές του Ελαιολάδου από 26 Ιουνίου - 01 Ιουλίου 2012

Οι τιμές του ελαιολάδου  
(από: elies-ladikalamatiano.gr)
26η Εβδομ.: Συνεχίζεται η ύφεση των συναλλαγών σε όλες τις ευρωπαΪκές αγορές.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 7 Ιουλίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, ας πούμε λίγα λόγια:

Η Αγία Κυριακή ήταν κόρη του Δωροθέου και της Ευσεβίας, οι οποίοι ήταν άτεκνοι και παρακαλούσαν το Θεό να τους δώσει παιδί. Πράγματι, ο Θεός άκουσε τις προσευχές τους, και το χριστιανικό αυτό ζευγάρι, απέκτησε παιδί. Γεννήθηκε ημέρα Κυριακή, γι' αυτό και της έδωσαν το όνομα Κυριακή.

Κατά το σκληρό διωγμό του αυτοκράτορα Διοκλητιανού, το 282 μ.Χ., οι γονείς της συνελήφθησαν και μετά από ανάκριση βασανίστηκαν και αποκεφαλίστηκαν από το δούκα Ιούστο.

Η Αγία Κυριακή, τότε, παραπέμφθηκε στον Καίσαρα Μαξιμιανό, και από εκεί στον άρχοντα Βιθυνίας

Ανακοίνωση από τους Τρίτεκνους Μεσσηνίας

                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΠΡΩΙ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:00π.μ. ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Ατάκες για γέλια και για κλάματα...


Πινακίδα σε ταβέρνα:
«ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ!»

Αγγελία σε εφημερίδα της Αθήνας:
«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ» (αντι για Java)

Σε κάποια ταμπέλα κάπου στην Αθήνα:

Η κλήρωση Ολυμπιακού και ΠΑΟ στην Ευρωλίγκα


 Δύσκολες ομάδες αλλά και "παγίδες" καλούνται να ξεπεράσουν στους ομίλους της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, οι

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ


ΑΠΟ http://www.ethnos.gr/

Ανάσα για τα στεγαστικά

Χάρη στο τρίτο κατά σειρά «ψαλίδισμα» των επιτοκίων με τον Μάριο Ντράγκι στο «τιμόνι» της ΕΚΤ, χιλιάδες δανειολήπτες στεγαστικών θα δουν τις μηνιαίες δόσεις τους να μειώνονται κατά τι σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο. Οταν η ΕΚΤ κόβει το επιτόκιο κατά 0,25%, τότε αυτό σημαίνει μια μηνιαία ελάφρυνση της τάξης των 25 ευρώ για τους δανειολήπτες που επέλεξαν δάνειο ύψους 200.000 ευρώ κυμαινόμενου επιτοκίου

Βαθιά «ανάσα» στους δανειολήπτες ιδίως στεγαστικών δανείων και στις επιχειρήσεις της χώρας μας φέρνει η χθεσινή απόφαση της

Καύσωνας 10 ημερών ενόψει - τι πρέπει να προσέξετε

Ως τους 41 βαθμούς Κελσίου θα αναρριχηθεί ο υδράργυρος - Μακριά από τον ήλιο τα μεσημέρια, ελαφριά διατροφή και αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας συστήνουν οι ειδικοί

«Κόκκινο» θα χτυπήσει το θερμόμετρο από σήμερα και κατά τις επόμενες ημέρες, με τον καύσωνα να είναι πιο έντονος στις αρχές της ερχόμενης

ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΕΓΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΑΣ ΣΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ

Πριν 2 χρόνια ανακοινώθηκε η πρόθεση της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ να τροποποιηθεί το νομικό καθεστώς που διέπει τους συνεταιρισμούς , εφόσον έχουν πλέον απαξιωθεί από διαφόρους λόγους με πιο σημαντικό αυτόν της κομματικοποίησης, αδυνατώντας να ανταπεξέλθουν στον ιδρυτικό τους σκοπό.

Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δεν χωρούν αμφισβήτησης :......

Κάτω από το 10% των ελληνικών αγροτικών προϊόντων διακινούνται μέσω των συνεταιρισμών, ενώ σε άλλες χώρες της Ε.Ε. φτάνουν και το 90%.

Αναλύθηκε τότε η αναγκαιότητα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, της εξυγίανσης των

Χωρίς σήματα τα τέλη κυκλοφορίας

Σχέδιο για κατάργηση των σημάτων των τελών κυκλοφορίες επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών καθώς το κόστος τους φτάνει τα 80 εκατ. ευρώ.

Το κόστος για τα αυτοκόλλητα σήματα των τελών κυκλοφορίας που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων και τις μοτοσικλέτες, καθώς και τα ειδοποιητήρια που αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες φτάνει τα 80 εκατομμύρια ευρώ, ποσό απαγορευτικό πλέον για τη χώρα.

Σύμφωνα με σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.......

Δήμος Τριφυλίας: Τρέχει για τα σκουπίδια!

Στο και πέντε ο Δήμος Τριφυλίας προσπαθεί να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εξεύρεση χώρου που θα γίνεται η ολοκληρωμένη διαχείριση των σκουπιδιών. 

Αν και έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον

Τριφυλία: Καθυστερεί η επιστροφή ΦΠΑ για τους αγρότες!

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν, όπως φαίνεται, οι αγρότες της Τριφυλίας για την επιστροφή του ΦΠΑ, και ειδικά όσοι παίρνουν ποσά πάνω από 2.000 ευρώ, καθώς οι έλεγχοι των φακέλων τους μόλις τώρα ξεκινά από τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας. 
Αυτό τουλάχιστον πληροφορήθηκαν κατά την χθεσινή επίσκεψη εκπροσώπων από τους Αγροτικούς Συλλόγους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων στην συγκεκριμένη υπηρεσία, η οποία έγινε προκειμένου να ενημερωθούν και να ζητήσουν επίσπευση των διαδικασιών.
 
Επιστροφές που αφορούν μέχρι και 2.000 ευρώ αναμένεται να πληρωθούν άμεσα για τις περιοχές

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Best Seller στην Τουρκία το Ευαγγέλιο

Με κομμένη κυριολεκτικά ανάσα παρακολούθησε το κοινό τη διάλεξη του Δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη , που έγινε στο Δήμο Θέρμης και μεταδόθηκε από ....τον Τηλεοπτικό Σταθμό 4ε της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, σχετικά με την Ορθοδοξία στη σημερινή Τουρκία.
Ο Δημοσιογράφος, με πολυετή έρευνα, με απολύτως τεκμηριωμένα στοιχεία, πολλά εκ των οποίων δημοσιεύματα του ίδιου του Τουρκικού Τύπου, ακόμα και με βίντεο από εκπομπές της τουρκικής τηλεόρασης, αποκάλυψε μια άλλη, εντελώς άγνωστη και θαμμένη πλευρά της πραγματικότητας στη σημερινή Τουρκία, κατά την οποία δεκάδες, εκατοντάδες βαφτίζονται φανερά

Ο Κ. Γκόνος νέος πρόεδρος της Εράνης

Αλλαγή είχαμε τελικά στον προεδρικό θώκο της Εράνης με τον Κώστα Γκόνο (φωτό) να παίρνει τη θέση του Γιάννη Δρακόπουλου. Ο Ιωάννης Δρακόπουλος είχε δηλώσει την πρόθεση του να μη συνεχίσει από τη θέση του προέδρου λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων και αυτό έγινε πράξη στη συνεδρίαση του συμβουλίου την Τρίτη.
 
Έτσι πρόεδρος της φιλιατρινής ομάδας ανέλαβε ο Κώστας Γκόνος που ήταν ταμίας, με τον Δρακόπουλο να αναλαμβάνει αυτό το πόστο. Ο Γκόνος βρίσκεται σε διοικητικά πόστα της Εράνης από τη σεζόν 2005-06, δηλαδή είναι ενεργός παράγοντας τα τελευταία επτά χρόνια με σημαντική προσφορά και διάθεση για την ομάδα της πόλης του.
 
Εκτός από αυτή την αλλαγή στο σχήμα, οι ιθύνοντες της Εράνης συζήτησαν για τον

Σοκ για τον ελληνικό αθλητισμό – Νεκρή 23χρονη πρωταθλήτρια !

Συγκλονισμένος είναι ο αθλητικός κόσμος και όχι μόνο από τον τραγικό χαμό της 23χρονης Αγγελικής Κουτσονικολή, η οποία σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα στην Εθνική οδό Αθηνών-

Τρείς Διμηνίτες ναυαγοσώστες προσλαμβάνει ο Δήμος Τριφυλίας

Τρείς διμηνίτες με την ειδικότητα ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ προσέλαβε ο Δήμος Τριφυλίας.
Η σύμβαση θα καλύψει το χρονικό διάστημα από 05/07/2012 έως 04/09/2012.
Η Δαπάνη μισθοδοσίας θα βαρύνει τους Κ.Α:15.6041.02 και Κ.Α:15.6054.02 του προϋπολογισμού του Δήμου Τριφυλίας.

Μετα το πέρας της 4/9 η λύση της ..............

σύμβασης είναι αυτοδίκαια χωρίς καμιά άλλη παράταση και απαίτηση από αυτή.

Έθιμα και γιορτές Ιουνίου & Ιουλίου

..της Κατερίνας Κανελλοπούλου-Τσουχτίδη--

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι γεμάτο γιορτές και όμορφα έθιμα. Αρκετά από αυτά έχουν κάπως ξεθωριάσει στην σύγχρονη εποχή. Αλλά τώρα, να μια ευκαιρία, να τα θυμηθούμε και να τα τιμήσουμε!

Της Αναλήψεως, σαράντα ημέρες μετά το Πάσχα, γιορτάζεται η επιστροφή του Χριστού στον

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΙΟΥΛΙΟΥ

Φωτο απο http://dreamskindergarten.blogspot.gr
  • Αλωνάρη με τ' αλώνια και με τα χρυσά πεπόνια.
  • Από τ' Άη-Λιος ο καιρός γυρίζει αλλιώς.
  • Γαμπρός αλωναριάτικος, κακό χειμώνα βγάνει.

Ζούρος: «Παίξαμε έξυπνα»

«Παίξαμε έξυπνα και έτσι ξεπεράσαμε τα προβλήματα, που αντιμετωπίσαμε με τα μεγάλη ύψη των

Ντοπαρισμένος εντοπίστηκε Έλληνας αθλητής

Τα άσχημα νέα για τον στίβο δεν σταμάτησαν στην ανάλυση των δειγμάτων από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα.


Από εκείνα είχε προκύψει το θετικό σε απαγορευμένη ουσία του Τηλέμαχου Ρούτα, το οποίο

Η φέτα και το λάδι θα σας βγάλουν από την κρίση

Η φέτα και το ελαιόλαδο είναι δύο προϊόντα που οι Έλληνες πρέπει να εκμεταλλευτούν για να βγουν από την κρίση, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι παρότι η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει την αποκλειστική χρήση της ονομασίας της "φέτας", κατέχει μόλις το 28% της παγκόσμιας αγοράς.

Επισημαίνεται επίσης, πως αν και η φέτα θεωρείται προστατευμένο προϊόν από την ΕΕ, εν τούτοις υπάρχουν ξένες εταιρείες σε διάφορες χώρες που παραβιάζουν τον κανονισμό αυτό και

Στήριξη των πυρόπληκτων δανειοληπτών από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Εξουσιοδότηση στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να συναντηθεί με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών
Τη στήριξη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, έστω και με κατά πλειοψηφία απόφασή του, μιας και μειοψήφισαν οι ΠΣ της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας και Βαγγέλης Γούργαρης (ζήτησαν να υπάρξει στην ίδια απόφαση μέριμνα και για τα δάνεια των αγροτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών) θα έχουν
οι δανειολήπτες που έλαβαν δάνεια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 σε Αρκαδία, Μεσσηνία και Λακωνίας

Μεσσηνία: Παράνομη υλοτομία - Κατασχέθηκε φορτηγό με 30 τόνους ξύλα!

Έκοψαν παράνομα πάνω από 30 τόνους ξύλα, αριές και πουρνάρια, και τα φόρτωναν σε φορτηγό με προορισμό μάντρα πώλησης καυσόξυλων στην Αττική
Οι δράστες της παράνομης αυτής υλοτομίας εντοπίστηκαν από τους δασοφύλακες στη Χρυσοφόρα του Δήμου Μεσσήνης χθες το πρωί, κατά τη διάρκεια της φόρτωσης. 
Συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού, ενώ διέφυγε και καταζητείται ο κάτοικος της περιοχής που χειριζόταν το τρακτέρ με το οποίο μεταφέρονταν τα ξύλα από το ρέμα στο σημείο που βρισκόταν το φορτηγό.

Ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων

Την ίδρυση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου του πρώτου Μεσογειακού Ινστιτούτου Έρευνας και Ανάπτυξης Θαλάσσιων Αιολικών Πάρκων που εκμεταλλεύονται και την κυματική ενέργεια με σύμπραξη των μεγαλύτερων διεθνών εταιρειών ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο την Τετάρτη 4 Ιουλίου.

Οι ΑΠΕ αποτελούν βασικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της Περιφέρειας σημείωσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης, ενώ συντελούν στον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την παραγόμενη ενέργεια και αναπτύσσουν την ενεργειακή οικονομία ενδυναμώνοντας την περιφερειακή οικονομία με απτά αποτελέσματα στην αυτονομία και

Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Προστασία ελαστικών

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην οδική μας ασφάλεια είναι η ποιότητα και η κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου μας. Όπως προσέχουμε τον κινητήρα, έτσι επιβάλλεται να ελέγχουμε και την κατάσταση

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Συνομιλία μεθυσμένου με μια άσχημη!

- Καλά εσύ είσαι άσχημη! λέει ο μεθυσμένος.
- Κι' εσύ είσαι μεθυσμένος! του απαντάει.
- Ναι, αλλά εσύ είσαι πολύ άσχημη!

11 απο τις ποιό αστείες ποδοσφαιρικές γκάφεςΑΠΟ http://www.youtube.com

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Κωνσταντίνα - Σαν τριαντάφυλλο


ΑΠΟ http://www.youtube.com/

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ

Η τριανταφυλλιά χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «ο βασιλιάς των λουλουδιών» και μαγεύει σχεδόν όλους με τα χρώματα και τις μυρωδιές της. Γνωρίστε το φυτό, τη φροντίδα που χρειάζεται και φυτέψετε τη δική σας τριανταφυλλιάστον κήπο ή το μπαλκόνι σας.

Ποικιλίες τριανταφυλλιάς
Υπάρχουν πολλές ποικιλίες τριανταφυλλιάς, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ομορφύνουν πολλούς διαφορετικούς χώρους. Υπάρχουν τριανταφυλλιές θαμνώδεις, χαμηλές, αναρριχώμενες, δενδρώδεις, εκατόφυλλες κ.α. Μπορεί κανείς να επιλέξει με βάση το προσωπικό του γούστο και τον χώρο του,

Euro: Χωρίς ελληνικό χρώμα η καλύτερη 11άδα

Τελικά, οι εκπρόσωποι της Εθνικής Ελλάδας δεν τα κατάφεραν στην ψηφοφορία που διενήργησε η

Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης η ελευθερία της έκφρασης στο Twitter

Δικαστής της Νέας Υόρκης ζήτησε από τους διαχειριστές του «Twitter» να τού διαβιβάσουν τα στοιχεία ενός εκ των χρηστών του που συμμετείχε στις διαδηλώσεις του κινήματος «Occupy Wall

Ελπίδα για «εμπορικό καλοκαίρι» - 16 Ioυλίου ξεκινούν οι εκπτώσεις

Επ’ ευκαιρία της έναρξης διενέργειας των θερινών εκπτώσεων τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, που θα λήξουν την Παρασκευή 31 Αυγούστου, η ΕΣΕΕ απέστειλε οδηγίες προς τις εμπορικές επιχειρήσεις και τους εμπορικούς συλλόγους-μέλη της σε όλη τη χώρα, οι οποίοι θα πρέπει να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα κάτωθι:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική και ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της

Έσκασαν... ακάλυπτες επιταγές στην ΕΑΣ

Άρχισαν τα... όργανα στην ΕΑΣ Μεσσηνίας στην οποία οι οικονομικές εκκρεμότητες είναι αρκετές. Τα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα έχουν αναδειχθεί και αποτελούν τροχοπέδη στο επόμενο βήμα

Το πρωθυπουργικό γραφείο παρακολουθεί το θέμα στενά: Ελπίδες για οριστική λύση στα πυροδάνεια

Ελπίδες τόσο για τη βραχυπρόθεσμη όσο και για τη μακροπρόθεσμη, οριστική λύση του προβλήματος αποπληρωμής των δανείων πυρόπληκτων γεννά η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου που εστάλη στα Επιμελητήρια, σύμφωνα με την οποία εξετάζεται η η δυνατότητα να δοθεί παράταση και στα δάνεια που δεν έχουν  εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι εντός των επόμενων ημερών «με υπουργική απόφαση θα δοθεί παράταση 3 μηνών για να υποβληθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα στους πυρόπληκτους που έχουν κάνει αίτηση

Μπαίνει στο Κτηματολόγιο το δίκτυο Natura 2000

Σε λεπτομερή καταγραφή - αποτύπωση όλων των περιοχών υψηλής προστασίας σε όλη τη χώρα προχωρεί η εταιρεία του Κτηματολογίου που χτες προκήρυξε διαγωνισμό «για την ακριβή οριοθέτηση των χερσαίων περιοχών του δικτύου Natura 2000».

Το έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2015 καλύπτει όλες τις χερσαίες περιοχές του δικτύου Natura 2000 της Ελλάδας, συνολικής έκτασης 20,1 εκατ. στρεμμάτων. Σημειώνεται ότι σε όλη τη χώρα έχουν διαχρονικά καταγραφεί 241 Τόποι Κοινοτικής Σημασίας (ΤΚΣ), περιοχές σημαντικές για τη διατήρηση των ζωικών και φυτικών ειδών κοινοτικού ενδιαφέροντος και 202 Ζώνες Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ), περιοχές πολύτιμες για την

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Οι ατάκες που αγαπήσαμε

ΑΠΟ http://www.youtube.com/

Πυρκαγιές: ποια φυτά στον κήπο μπορούν να σώσουν το σπίτι σας από τη φωτιά

Οι τελευταίες πυρκαγιές μάς έβαλαν για μια ακόμα φορά σε σκέψεις. Τι θα γινόταν αν

Στο βιβλίο Γκίνες ο γιγάντιος κροκόδειλος των Φιλιππίνων

Ο μεγαλύτερος κροκόδειλος σε αιχμαλωσία είναι ο κροκόδειλος της φωτογραφίας, όπως

Γαρδένια: μεταφύτευση και φροντίδα

Για την μεταφύτευση της γαρδένιας πραγματοποιούμε την ακόλουθη διαδικασία:
Διαλέγουμε γλάστρα λίγο μεγαλύτερη από την γλάστρα που ήδη βρίσκεται το φυτό. Ανοίγουμε τρύπες στο κάτω μέρος της γλάστρας.
Τοποθετούμε γεωύφασμα βάζουμε ένα στρώμα ελαφρόπετρα ή γαρμπίλι (για καλή στράγγιση του νερού κατά το πότισμα).
Τοποθετούμε πάλι γεωύφασμα (για να συγκρατούνται τα χώματα της γλάστρας). Βάζουμε λίγο χώμα εσωτερικού χώρου ή εξωτερικού χώρου, ανάλογα με το φυτό που

Πήραν… φωτιά τα τηλέφωνα στην «Παναθηναϊκή Συμμαχία

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στο νέο… μοντέλο «λαϊκής βάσης» των «πράσινων», καθώς λίγο μετά τις 13:00 που ξεκίνησε η εγγραφή μελών… έσπασαν τα τηλέφωνα.
Ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της υπηρεσίας της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας», πολλοί οπαδοί του «τριφυλλιού» επικοινώνησαν με τους ανθρώπους του πλάνου, προκειμένου να μάθουν τις διαδικασίες για την εγγραφή τους ως μέλη, αλλά και για γνωρίσουν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο καταβολής των χρημάτων.
Για τον λόγο αυτό, η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κάνει γνωστές τις

Ο ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ

Τον τίτλο του πιο αποτυχημένου διαρρήκτη κερδίζει μάλλον ένας 32χρονος, ο οποίος μέσα στην ίδια βραδιά επιχείρησε να μπει σε δύο καταστήματα στην Πάτρα αλλά εγκατέλειψε κακήν κακώς την προσπάθεια, τρώγοντας μάλιστα και ξύλο, για να συλληφθεί εν τέλει από την αστυνομία.
Ο άνδρας έβαλε αρχικά στο μάτι ένα καφενείο και προσπάθησε με ένα κατσαβίδι να ανοίξει την πόρτα. Ο συγγενής του ιδιοκτήτη όμως, που έμενε από πάνω, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κατέβηκε να δει. Πέτυχε τον διαρρήκτη μέσα, άρπαξε ένα σκαμπό και άρχισε να τον χτυπάει, τρέποντας τον σε φυγή.

Ο Έλληνας που σχεδίασε το αυτοκίνητο του 2025

Ο 24χρονος φοιτητής Γιώργος Χρονάκης από την Κρήτη, κατέκτησε την πρώτη θέση στον ετήσιο διαγωνισμό  που αθλοθετούν για τους αποφοίτους οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, σχεδιάζοντας για λογαριασμό της Βρεττανικής ASTON MARTIN το πιο λειτουργικό, πιο ανταγωνιστικό και πιο αρμονικά συνδεδεμένο με την παράδοση της χώρας στην οποία απευθύνεται αυτοκίνητο, για την επόμενη 25ετία.
Όπως αναφέρει το Cretalive, ο νεαρός παράτησε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης όπου σπούδαζε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, για να ζήσει το όνειρο του. Και φοίτησε στην Αγγλία και στο

Αποπεράτωση Κατατασκευής νέου Λυκείου Φιλιατρών

Ο Δήμος Τριφυλίας και συγκεκριμένα η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εργασίες αποπεράτωσης του νέου Λυκείου Φιλιατρών.

Όμως υπάρχει έντονη ανησυχία για το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει προβεί στην αντικατάσταση των ήδη τοποθετημένων μεταλλικών κιγκλιδωμάτων της περίφραξης του αυλείου χώρου, τα οποία δεν έχουν τις προδιαγραφές της τεχνικής μελέτης του έργου.

Τα ανωτέρω έχουν επανειλημμένα αναφερθεί με ............

Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012

Πως να φροντίζετε τη γάτα σας

  • Η γάτα που ζει έξω από το σπίτι χρειάζεται κατάλληλο χώρο για να προστατεύεται από το κρύο

Το μεγαλύτερο παγωτό του κόσμου ζυγίζει έναν τόνο!

Ένα εστιατόριο στη Μεγάλη Βρετανία αποφάσισε να γλυκάνει τους πελάτες του με ένα γιγάντιο

Αστείες αγγελίες, απίστευτες επιγραφές


Χάλκινο η Κυριακοπούλου στο Ελσίνκι

 
Το πρώτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό του Ελσίνκι είναι γεγονός. Το κατέκτησε το βράδυ του Σαββάτου η Νικόλ Κυριακοπούλου στο άλμα επί κοντώ. Η Ελληνίδα

Μεγάλη διάκριση για Ελληνίδα διδάκτορα και ερευνητή

Ελληνίδα διδάκτορας του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου απέσπασε την παγκόσμια αναγνώριση για την εργασία της, κερδίζοντας το βραβείο του καλύτερου νέου ερευνητή.
Η βιολόγος από τη Μεσσηνία μελέτησε τον προστατευτικό ρόλο των Ω-3 λιπαρών κατά του καρκίνου του στόματος και του δέρματος.
Η βράβευση έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου της Διεθνούς Κοινότητας για τη Μελέτη Λιπαρών Οξέων και Λιπιδίων (10th Congress of the International Society for the Study of Fatty Acids & Lipids 2012), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο

Ιταλία: Νεκροί τέσσερις δύτες, ένας ελληνικής καταγωγής

Τέσσερις Iταλοί δύτες, ο ένας ελληνικής καταγωγής, έχασαν την ζωή τους σε σπήλαιο του Κάπο Παλινούρο, της περιοχής Τσιλέντο, στα ανοικτά της πόλης Σορρέντο της Κάτω Ιταλίας.
Πρόκειται για τους Αντρέα Πετρόνι και Ρίτσο Ντάγκλας (βρετανικής καταγωγής) 41 ετών, για την 36χρονη Σούζι Καβατσίνι και για τον Παναγιώτη Τέλιο, 23χρονο ελληνικής καταγωγής.
Ο Παναγιώτης Τέλιος είχε γεννηθεί στο Ρήγιο της Καλαβρίας, αλλά ζούσε στην ιταλική πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αιτία της τραγωδίας φέρεται να είναι είτε μια ξαφνική

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΚΟΣΜΑ ΚΑΙ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 1 Ιουλίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ας πούμε λίγα λόγια:

Τα δίδυμα αδέρφια Κοσμάς και Δαμιανός, οι οποίοι έζησαν την εποχή που αυτοκράτορας των Ρωμαίων ήταν ο Καρίνος, ήταν γιατροί στο επάγγελμα και παρείχαν ιάσεις σε όλους όσους είχαν ανάγκη, και για αντάλλαγμα δεν έπαιρναν χρήματα, αλλά το μόνο πού ζητούσαν ήταν να πιστεύσουν στον Χριστό.

Κάποιοι όμως καλοθελητές διέβαλαν τους αγίους στον αυτοκράτορα και του είπαν ότι οι θεραπείες και τα θαύματα που επιτελούσαν τα έκαναν με μαγικές τέχνες. Τότε οι Άγιοι Ανάργυροι επειδή δεν ήθελαν να πάνε άλλους αντί αυτών στον αυτοκράτορα,

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ

(Μτθ. Η´ 5-13)
Τώ καιρώ εκείνω, εισελθόντι τώ ᾿Ιησού εις Καπερναούμ προσήλθεν αυτώ εκατόνταρχος παρακαλών αυτόν καί λέγων• Κύριε, ο παίς μου βέβληται εν τή οικία παραλυτικός, δεινώς βασανιζόμενος. Καί λέγει αυτώ ο ᾿Ιησούς• ᾿Εγώ ελθών θεραπεύσω αυτόν. Καί αποκριθείς ο εκατόνταρχος έφη• Κύριε, ουκ ειμί ικανός ίνα μου υπό τήν στέγην εισέλθης• αλλά μόνον ειπέ λόγω, καί ιαθήσεται ο παίς μου. Καί γάρ εγώ άνθρωπός ειμι υπό εξουσίαν, έχων υπ᾿ εμαυτόν στρατιώτας, καί λέγω τούτω, πορεύθητι, καί πορεύεται, καί άλλω, έρχου, καί έρχεται, καί τώ δούλω μου, ποίησον τούτο, καί ποιεί. ᾿Ακούσας δέ ο ᾿Ιησούς εθαύμασε καί είπε τοίς ακολουθούσιν• ᾿Αμήν λέγω υμίν, ουδέ εν τώ ᾿Ισραήλ τοσαύτην πίστιν εύρον. Λέγω δέ υμίν ότι πολλοί από ανατολών καί δυσμών ήξουσι καί ανακλιθήσονται μετά ᾿Αβραάμ καί ᾿Ισαάκ καί ᾿Ιακώβ εν τή βασιλεία τών ουρανών, οι δέ υιοί τής βασιλείας εκβληθήσονται εις τό σκότος τό εξώτερον• εκεί έσται ο κλαυθμός καί ο βρυγμός τών οδόντων. Καί είπεν ο ᾿Ιησούς τώ εκατοντάρχω• ῞Υπαγε, καί

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές και ευπαθείς περιοχές

Από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου θα απαγορεύεται από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή πολιτών σε δασικές κι ευπαθείς περιοχές της Μεσσηνίας, για την πρόληψη των πυρκαγιών. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες κι εκπρόσωποι των δήμων, του Δασαρχείου, των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πολεμικής Αεροπορίας, της ΔΕΗ καθώς κι εθελοντικών οργανώσεων του νομού.
Η απαγόρευση ισχύει για εθνικούς δρυμούς κι ευπαθείς περιοχές του Ταϋγέτου, του Μαγκλαβά και

Εναλλακτικός τουρισμός στις ράγες του τρένου


Τα 130 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Γενικής Πιστωτικής Τραπέζης της Ελλάδος, με την οποία ξεκίνησε η κατασκευή του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, γιόρτασε το βράδυ της Τετάρτης στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Αθηνών ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου (ΣΦΣ).

Στην εκδήλωση του ΣΦΣ έγινε εκτεταμένη παρουσίαση της ιστορίας των θρυλικών Σιδηροδρόμων Πειραιώς - Αθηνών - Πελοποννήσου (ΣΠΑΠ), που διαχειρίζονταν το δίκτυο της Πελοποννήσου και αργότερα τμήμα του δικτύου της Αττικής.