ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

7 Φεβρουαρίου - Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2012

Ενόψει της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 που εορτάζεται αύριο, 7 Φεβρουαρίου, σε περισσότερες από 74 χώρες στον κόσμο και της πολύ ξεχωριστής θεματικής που επέλεξε για φέτος το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe (http://www.saferinternet.org/) και που αφορά στη σύγκλιση των γενεών με το σύνθημα ‘Ανακαλύψτε τον ψηφιακό κόσμο μαζί με ασφάλεια!’, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα σε σχέση με την ανάγκη διασύνδεσης παιδιών και μεγαλυτέρων για την ενδυνάμωση των ανήλικων χρηστών στην

Φωτοβολταϊκά από γρασίδι ανέπτυξε ερευνητής του MIT

Μια νέα μέθοδο για τη δημιουργία φωτοβολταϊκών από κομμένο γρασίδι και νεκρά φύλλα ανέπτυξε ο ερευνητής του ΜΙΤ  Andreas Mershin.
Η νέα τεχνολογία ονομάζεται «Φωτοσύστημα Ι» και βασίζεται στα μόρια των φύλλων που περιέχουν χλωροφύλλη και  είναι ικανά να φωτοσυνθέσουν.
Όταν τοποθετηθούν σε ένα επίπεδο γυαλί και αναμιχθούν με οξείδιο του ψευδαργύρου και οξείδιο τιτανίου, τα μόρια αυτά μπορούν να απορροφήσουν και να μεταδώσουν ηλεκτρισμό.
Αξιοποιώντας τη νέα μέθοδο, οι συμβατικές φωτοβολταϊκές κυψέλλες θα μπορούσαν να

Ο ακριβότερος πίνακας του Σεζάν από τους Εμπειρίκους στο Κατάρ!

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Vanity Fair πριν λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η πιο ακριβή πώληση πίνακα που έγινε ποτέ για 250 εκατομμύρια δολάρια, τιμή που ξεπερνά στο διπλάσιο το ρεκόρ πώλησης πίνακα σε όλη την ιστορία (το Νο1948 του Τζάκσον Πόλοκ που πωλήθηκε για 11 εκατ. δολάρια).

Πως έγινε και  το Κατάρ απέκτησε ένα Σεζάν και  μάλιστα τέτοιας αξίας? Λεφτά  υπάρχουν στην μικρή χώρα που βρίθει από πετρέλαιο και δολάρια. Ο πίνακας αυτός όμως δεν ήταν απλά ακριβός, αλλά πάρα πολύ σπάνιος, καθώς υπάρχουν πέντε εκδοχές του σε όλον

Συλλαλητήριο υπό καταρρακτώδη βροχή στο Σύνταγμα

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια προς το Σύνταγμα, καθώς οι συμμετέχοντες αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή που πέφτει στην πρωτεύουσα.

Το πρόγραμμα των ιερων ακολουθειών για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ανακοινώθηκε από την Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου:
7-10 πμ Όρθρος και Αρχιερατική Θεά Λειτουργία
6 μ.μ. Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ Αρτοκασίας και Θείου Κυρήγματος.
9 μ.μ. Ιερά Αγρυπνία

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου:
7 μ.μ. Όρθρος
8:30 π.μ. Πολυαριερατική Θεία Λειτουργία
10:30 π.μ. Λειτανεία της Ιεράς Εικόνας του .............

Παράταση δύο μηνών για την συζήτηση του θέματος εξόρυξης λιγνίτη

Παράταση δύο μηνών για την συζήτηση του θέματος εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή της Κορώνης ζήτησε και έλαβε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, με δεδομένη την λήξη της προηγούμενης προθεσμίας των 35 ημερών την προσεχή Παρασκευή για γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όπως προβλέπει ο νόμος.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μην απωλέσει το ΠΕΣΥ το δικαίωμά του για γνωμοδότηση και υπάρξουν νόμιμες ενέργειες χωρίς αυτό, ζητήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η παράταση αυτή των δύο μηνών, την οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου έλαβε μαζί με τη δέσμευση ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν θα προβεί σε καμία ενέργεια προτού γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος .........

Τατούλης στην τοποθέτηση του τόνισε ότι η νέα Περιφερειακή Αρχή διαθέτει εκ του νόμου την ευθύνη για ολοκληρωμένη προσέγγιση των ζητημάτων προκειμένου αυτοί να αποφασίσουν ελεύθερα επ’ ωφελεία τους. Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε την περίεργη συμπεριφορά που εντοπίζεται στην περιοχή, όπου θεσμοί ενημέρωσης των πολιτών «τρομοκρατούν τους πολίτες και εκφράζουν ασέβεια προς τους θεσμούς. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο υπερισχύουν οι κανόνες της δημοκρατίας και ακούγονται όλες οι απόψεις».

Ο κ. Τατούλης επανέλαβε την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία όταν ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης των ενεργειών προς τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων, προς την Ειδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, προς το ΙΓΜΕ και το Τμήμα Μεταλλείων του ΕΜΠ, τότε το θέμα θα τεθεί στο ΠΕΣΥ προς συζήτηση και γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ της επένδυσης, αφού βέβαια ακούσει τις απόψεις του Δήμου και των επενδυτών.

Ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε κάθε τόπο της Πελοποννήσου ξεχωριστό με τα δικά του ειδικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, δικά του χαρίσματα και δικό του πολιτιστικό και ιστορικό περιβάλλον. «Η Πελοπόννησος κατοικείται από σοβαρούς πολίτες που έζησαν την υστέρηση του τόπου τους και αντιλαμβάνονται την ευθύνη διόρθωσης των προβλημάτων. Την αειφορία και την περιβαλλοντική προστασία δεν τη βάζουμε στο ζύγι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης, ενώ αναφέρθηκε στην πρόσφατη σύσκεψη με το Δήμο Τρίπολης και τόνισε ότι «όσοι φώναζαν ότι δεν θα μπει δεματοποιητής τώρα μας παρακαλούν να τους βοηθήσουμε. Εμείς από την πλευρά μας τους διευκολύνουμε όσον αφορά τις αδειοδοτήσεις, αλλά και για τη δημιουργία δομών κομποστοποίησης».

«Σύμφωνα με τη δέσμευσή μας αξιολογούμε τη Μεσσηνία ως θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για να δουλέψει όμως η ΠΟΤΑ στην Κορώνη πρέπει να υπάρξουν υποδομές» κατέληξε ο Περιφερειάρχης υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι η απάντηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα προβλήματα είναι η δημοκρατική και σοβαρή ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους. 



ΑΠΟ http://filiatranews.blogspot.com/

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς την Τρίτη


Και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς θα πάρουν μέρος στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Διαβάστε τι αποφάσισαν
Με στάσεις εργασίας και απεργίες θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν για την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, λόγω στάσης εργασίας Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 17:00 για να εξυπηρετήσουν όσους πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στα Βαλκάνια

Πολικό ψύχος εξακολουθεί να πλήττει τη Ρουμανία, όπου 300 άνθρωποι, άστεγοι και άτομα με υποθερμία, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία και κοινωνικά κέντρα το Σαββατοκύριακο, με ασθενοφόρα της υπηρεσίας παροχής έκτακτης βοήθειας (SMURD), όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Από τις 28 Ιανουαρίου, όταν τέθηκε σε ισχύ ο κίτρινος συναγερμός για δριμύ ψύχος και χιονοπτώσεις, έχασαν τη ζωή τους από το κρύο 34 άνθρωποι σε όλη τη χώρα, μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Έπρεπε να μας δώσουν τέσσερα πέναλτι»

Η Γιουνάιτεντ βρέθηκε να χάνει με 0-3 από την Τσέλσι, αλλά τελικά έφτασε στο τελικό 3-3, με δύο πέναλτι. Πολλοί ήταν αυτοί που θεώρησαν πως η ομάδα του Μάντσεστερ ευνοήθηκε, αλλά ο Φέργκιουσον έχει αντίθετη γνώμη και θεωρεί πως η ομάδα του θα έπρεπε να έχει πάρει δύο ακόμη πέναλτι...

«Τα δύο πέναλτι που μας δόθηκαν ήταν σωστά. Νομίζω πως έπρεπε να μας δώσουν τέσσερα στο ματς», τόνισε ο σερ Αλεξ και εξήγησε: «Ο επόπτης είχε δώσει δύο

Πτωτική η πορεία της αγοράς αυτοκινήτου

Με αρνητικό πρόσημο άρχισε το τρέχον έτος, όσον αφορά στις πωλήσεις των αυτοκινήτων στη χώρα.
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τον Ιανουάριο κυκλοφόρησαν για πρώτη

Μεσσηνία: Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στη Μεσσηνία καθώς αναμένονται έντονα καιρικά φαινόμενα μετά το μεσημέρι. 

Κυπαρισσία: Νέα παράταση για τον Βιολογικό

Σε δύσκολη θέση είναι η Δημοτική αρχή με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας καθώς δόθηκε 3η παράταση για το έργο του Βιολογικού της Κυπαρισσίας. 

Το 24ο θέμα αφορούσε την παράταση του έργου του Βιολογικού Κυπαρισσίας όπου ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος βάση εγγράφου της Τ.Υ.Δ.Κ. για 3 μήνες από την προηγούμενη παράταση, με αποτέλεσμα μέχρι 15 Απριλίου, εξηγώντας ότι αφορά την συμπληρωματική σύμβαση με υποχρεωτικές εργασίες που πρέπει να εκτελεστούν μεσυνδέσεις αγωγών στη παραλιακή ζώνη.

Το θέμα είναι βέβαια πόσες παρατάσεις θαπάρει το έργο και πότε θα γίνει οριστική παραλαβή του

Οι κυνηγοί..χόρεψαν στη Κυπαρισσία με πολλαπλά μηνύματα προς την Πολιτεία

ΜΕ 300 περίπου κυνηγούς πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ετήσια εκδήλωση του δραστήριου Κυνηγετικού Συλλόγου Κυπαρισσίας στο ξενοδοχείο 'Κανελλάκης' στην Κυπαρισσία, παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Πελοποννήσου όπου δεν έλειψαν όταν προσήλθε στο βήμα ο κ. Κουσελάς τα γιουχαίσματα αλλά και τα χειροκροτήματα στο τέλος της ομιλίας του..
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας του Συλλόγου κ. Τζίμης Χρονόπουλος ο οποίος ευχαρίστησε τους επισήμους και μέλη του Συλλόγου ενώ ο Πρόεδρος κ. Νίκος Κατσαρελάς καλωσόρισε το κοινό λέγοντας ότι ο σύλλογος δίνει δυναμικό παρών με ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των μελών του ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο

Τα εργοστάσια πυρήνα Μελιγαλά το Περιφερειακό Συμβούλιο στην Τρίπολη

Η 2η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, θα πραγματοποιηθεί στις 6 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 3.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Επικύρωση πρακτικών 15ης, 16ης, 17ης/2011 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2. Ένας χρόνος Καλλικράτης (συζήτηση σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων) (εξ αναβολής).
3. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Αθανάσιου Πετράκου με θέμα «Γέφυρα οδού Γεωργίου Παπανδρέου στην Κόρινθο».

ΤΑΠ Πανηλειακός: "Καλοδεχούμενοι οι Καλαματιανοί στον Πύργο"

O Πανηλειακός τοποθετήθηκε στο θέμα σχετικά με τη χορήγηση εισιτηρίων σε φιλάθλους των φιλοξενούμενων στο προσεχές ματς με την Καλαμάτα στον Πύργο.
Συγκεκριμένα, σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρεται:
"Με αφορμή δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας "Ελευθερία" της Καλαμάτας (στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 4-5 Φεβρουαρίου) περί "άρνησης της διοίκησης του Πανηλειακού να χορηγήσει εισιτήρια στους φιλάθλους της Καλαμάτας" για το μεταξύ των δυο ομάδων ματς, σας γνωστοποιούμε τα εξής: "Ουδέποτε ο Πανηλειακός αρνήθηκε ή πρόκειται να αρνηθεί τη χορήγηση εισιτηρίων σε φιλάθλους της Καλαμάτας που επιθυμούν να έρθουν στον Πύργο για το ματς των δυο ομάδων. Οποτεδήποτε ζητηθούν

Πύργος-Λαμπέτι: Άνοιξαν οι τάφοι!



Τριφυλία: 50% λιγότερο φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Κατακόρυφη πτώση έχει παρουσιάσει η ζήτηση και η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες λόγω των υψηλών τιμών του και της οικονομικής δυσχέρειας, οι καταναλωτές είτε στρέφονται σε άλλες πηγές θέρμανσης είτε κάνουν περικοπές στην ίδια την θέρμανση.

Από τα χαρακτηριστικά που είπαν πρατηριούχοι από την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας είναι ότι η κατανάλωση φέτος έχει μειωθεί μέχρι και 50%, οι αγορές πετρελαίου γίνονται συνήθως σε μικρές ποσότητες και οι πληρωμές σταδιακά και όταν δίνονται οι συντάξεις. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να κάνουν ολόκληρο ταξίδι να φτάσουν σε κάποια χωριά για να δώσουν μικρές ποσότητες πετρελαίου. Γεγονός πάντως είναι ότι έχουν δει το πελατολόγιό

Σε ελεύθερη πτώση η αγορά κατοικίας


Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η ζήτηση για την αγορά κατοικίας στη Νότια Πελοπόννησο. Η... βουτιά στη ζήτηση δεν συνοδεύεται, ωστόσο, από αντίστοιχη πτώση στις τιμές των ακινήτων. Ειδικά στα νεόδμητα διαμερίσματα και στα καλά οικόπεδα, οι τιμές παραμένουν υψηλές - ενώ στάση αναμονής τηρείται από πλευράς ενδιαφερόμενων. Επιπλέον οι τράπεζες έχουν πάψει να χορηγούν στεγαστικά δάνεια, και οι ελάχιστες αγοραπωλησίες που γίνονται αφορούν σχεδόν αποκλειστικά ακίνητα τα οποία πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας, λόγω ανάγκης του ιδιοκτήτη τους για μετρητά.
Στα παραπάνω συνοψίζονται οι απόψεις μεσιτών και κατασκευαστών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην κτηματαγορά της Νότιας Πελοποννήσου και μίλησαν στην "Ε" για την κατάσταση που επικρατεί

Σε ετοιμότητα για περιστατικά από την Ηλεία το Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σε ετοιμότητα τέθηκε χθες το πρωί το Νοσοκομείο Καλαμάτας, προκειμένου να υποδεχθεί χειρουργικά περιστατικά από το Νοσοκομείο Πύργου, το οποίο από το Σάββατο το βράδυ αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας από τις πλημμύρες που έπληξαν την πρωτεύουσα της Ηλείας και τα γύρω χωριά.
Μέχρι χθες το απόγευμα, στην Καλαμάτα είχαν διακομιστεί τρία χειρουργικά περιστατικά καθώς επίσης ένα άτομο διασωληνωμένο για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας αποτελεί ένα από τα νοσοκομεία υποδοχής

Οργή στην Πυλία κατά του λιγιτωρυχείου - Με απόντα τον Τατούλη και την... παρέα του

Η Νοτιοανατολική Πυλία και ολόκληρη η Μεσσηνία βροντοφώναξαν «όχι» στα λιγνιτωρυχεία σε Φαλάνθη - Χωματερό, «όχι» στην καταστροφή του περιβάλλοντος, στην απειλή της δημόσιας υγείας, στην υποβάθμιση και την ακύρωση της αναπτυξιακής τους προοπτικής. Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Δημοτικό Σχολείο Χωματερού πέρα και πάνω από κόμματα, δημότες, εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων, αυτοδιοικητικοί της Μεσσηνίας τόνισαν ότι δε θα επιτρέψουν την υλοποίηση της «επένδυσης» και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα με τη δυναμική τους παρουσία στην Τρίπολη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στις 20 Φεβρουαρίου, όπου θα συζητηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την «επένδυση» του λιγνίτη.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ