Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

ΠΛΑΤΗ: ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΛΑΤΗΣ (ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ) ΓΙΑ ΤΟ 2013

0.ΕΞΩΦΥΛΛΟΕπιτυχίες του “Τυφώνα” με Φιλιατρινή παρουσία

Νέες επιτυχίες σημείωσαν οι αθλητές του Αθλητικού Συλλόγου Muay Thai Καλαμάτας «Τυφώνας».

Φιλιατρά: Το Εορταστικό ωράριο των καταστημάτων (Χριστούγεννα 2012)

Το Εορταστικό ωράριο για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Φιλιατρών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συλλόγου το ωράριο θα είναι το εξής:
 

ΠΕΜΠΤΗ 13/12/2012
09:00-21:00
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12/2012
09:00-21:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 15/12/2012
09:00-16:00

Κλείδωσε!!! 17-21 Δεκεμβρίου η Τσακώνα στην κυκλοφορία - Πληρώθηκε η ΔΕΗ, ρυθμίστηκαν ζητήματα κυκλοφορίας & παρακολούθησης

Επιτέλους... κλείδωσε. Στο διάστημα από 17-21 Δεκεμβρίου αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη στο ύψος της μεγάλης τοξωτής γέφυρας που ήδη κατασκευάζεται.

Η μέριμνα του Πρωθυπουργού, η ματιά του ...........

πάντα είναι στη Μεσσηνία και στο ζήτημα αυτό, ήταν να κλείσουν άμεσα οι όποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν, έτσι ώστε με το που θα δοθεί -

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑΣΑ: Το μόνο που θα συμβεί στις 21/12 είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο

Καθησυχαστικό μήνυμα για την 21η Δεκεμβρίου που έχει «διαφημιστεί» ως το τέλος του κόσμου με βάση το ημερολόγιο των Μάγια, έχει αναγκαστεί να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η ΝΑΣΑ, διαβεβαιώνοντας ότι το μόνο που θα συμβεί την εν λόγω μέρα είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ (07-12-2012)

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ (ΣΑΒΒΑΤΟ 8-12-2012) ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:
 

α) ΤΙΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΕΣ
 

β) ΤΙΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΗΜΙΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ.
 

γ) ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΑ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ ΠΕΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗ

Καφετιά θάλασσα στον Αγρίλη

Καφετιά αντί για μπλε είναι η θάλασσα στο μικρό λιμάνι στον Αγρίλη Φιλιατρών. 

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΘΑΡΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

Με πλήρη καταστροφή, λόγω της εξάπλωσης του κόκκινου σκαθαριού, απειλούνται τα φοινικόδεντρα στην Τριφυλία ωστόσο ελήφθησαν τα πρώτα μέτρα από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τριφυλίας καθώς μέχρι σήμερα στη χώρα μας αφανίστηκαν μέχρι τώρα πάνω από 6000 φοίνικες τύπου Canariensis (Κανάριων) καθώς πρόκειται για ιο καραντίνας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της αρμόδιας υπηρεσίας κ. Παρασκευόπουλο
"Τα πρώτα κρούσματα στη χώρα μας εντοπίστηκαν πιθανότατα στο Ηράκλειο της Κρήτης το 2005-

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

21 Προσλήψεις στο Δήμο Τριφυλίας με οκτάμηνη σύμβαση!

Υποβολή Αιτήσεων έως Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Την Αίτηση και την Προκήρυξη μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να τις προμηθευτούν και από τα κατά τόπους Βιβλιοπωλεία 

Ο Δήμος Τριφυλίας ανακοινώνει προσλήψεις, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, είκοσι ενός (21) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου

Αιτήσεις εξαγοράς βοσκοτόπων στην Πελοπόννησο

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 24 του Ν.4061/2012 (ΦΕΚ Ά 66/22-3-2012 ), οι αποκατεστημένοι κτηνοτρόφοι (με τις διατάξεις του Κτηνοτροφικού Κώδικα και του άρθρου 10 του Ν.3147/2003) ή οι νόμιμοι διάδοχοί τους, που άλλαξαν τη χρήση σε τμήμα του βοσκοτόπου σε γεωργική έχουν το δικαίωμα να εξαγοράσουν το τμήμα αυτό, εφόσον α) έχουν την ιδιότητα του αγρότη, β) αποδεικνύουν ότι η αλλαγή χρήσης έγινε πριν την 5-6-1993, γ) εξακολουθούν να ασκούν τη γεωργική χρήση μέχρι σήμερα και δ) η επιφάνεια του ακινήτου δεν υπερβαίνει τα 60

Έκθεση πελοποννησιακών προϊόντων στην πλατεία Κλαυθμώνος

12 έως 16 Δεκεμβρίου.
Με στόχο την εξωστρέφεια των προϊόντων και τη γνωριμία του πολυπληθούς κοινού της Αττικής με τον πολιτιστικό πλούτο της Πελοποννήσου, τα Εμποροβιομηχανικά Επιμελητήρια Αρκαδίας, Ηλείας, Αργολίδας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Κορινθίας και Αχαΐας καθώς και η περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνουν έκθεση πελοποννησιακών παραδοσιακών προϊόντων – τουρισμού και πολιτισμού, με τίτλο «Μύθοι, γεύσης και ποιήματα» στην πλατεία Κλαυθμώνος, υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.

Πύργος: Κεραυνοί «έκαψαν» δύο σπίτια – Δεν έμεινε όρθια ηλεκτρική συσκευή

Τίποτα δεν γλίτωσε από τις ηλεκτρικές συσκευές δύο σπιτιών στα περίχωρα του Πύργου, μετά από κεραυνούς που έπεσαν ακριβώς πάνω τους. Τα σπίτια που βρίσκονται δίπλα – δίπλα,
γνώρισαν τη μανία της φύσης, λίγο πριν από τις μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Οι δύο κεραυνοί έπεσαν με διαφορά δύο – τριών λεπτών πάνω σε μια μουριά δίπλα στο ένα σπίτι και πάνω στην καμινάδα του δεύτερου. Και στις δύο περιπτώσεις σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr τίποτα από τα ηλεκτρικά

Οι ψαράδες τίμησαν τον Αγιο Νικόλαο στην Κυπαρισσία (φωτο)

 Τον προστάτη των θαλασσινών Αγιο Νικόλαο τίμησαν και φέτος, παρά το βροχερό καιρό, οι αλιείς της Κυπαρισσίας στο μικρό εκκλησάκι που έχουν φτιάξει στο χώρο του λιμανιού - με την ευχή ο άγιος να είναι προστάτης όχι μόνο στις φουρτούνες της θάλασσας, αλλά και στις φουρτούνες που περνάμε όλοι μας.
Η λειτουργία τελέστηκε στον ναό της Ευαγγελίστριας και μετά το πέρας της, παρά τη βροχή η εικόνα μεταφέρθηκε στο μικρό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο χώρο του λιμανιού. Μάλιστα καθώς ο χώρος εκεί είναι μικρός και η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς, η δέηση εψάλη ακριβώς δίπλα από το ναό, σε υπόστεγο. 

"Στην Εντατική" η Υγεία και στο Νομό Μεσσηνίας

Με τα νοσοκομεία να αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε βασικά είδη, όπως γάντια, το επίπεδο νοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα «έχει πέσει» και η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο εξάπλωσης ασθενειών, δήλωσε έπειτα από επίσκεψή του στην Αθήνα ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC). «Είδα μέρη [...] όπου η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει την αγορά ακόμα και βασικών ειδών, όπως τα γάντια, οι ποδιές και τα πανάκια με οινόπνευμα» είπε ο Μαρκ Σπρένγκερ στο Reuters.

Ελαιόλαδο: Οι τιμές από 26 Νοεμβρίου εώς 02 Δεκεμβρίου 2012

Στην Ιταλία  η έναρξη του Δεκέμβρη χαρακτηρίστηκε από μια περαιτέρω ελαφρά κάμψη της τιμής του εξτραπαρθένου και πιο σημαντική του παρθένου που κατέβηκε στα 2,02 €/κιλό (-7,7%) και του Λαμπάντε στα 1,79 €/κιλό (-4,6%). 

Η πτώση των τιμών σημειώθηκε περισσότερο στις αγορές της Καλαβρίας ενώ στην Σικελία στην οποία η συγκομιδή βρίσκεται στο τέλος της οι τιμές έμειναν σταθερές.
 

Κάμψη των τιμών σημειώθηκε και στην Ισπανία όπου το ενδιαφέρον των αγοραστών κατευθύνεται

Όλες οι αλλαγές στο πολυτεκνικό επίδομα - Μεγάλοι χαμένοι οι γονείς (πίνακας)

Όλες οι συμφωνίες μεταξύ των κομμάτων και της κυβέρνησης καθώς και όλες οι αλλαγές που επήλθαν στην επιδοματική πολιτική για τρίτεκνους- πολύτεκνους, τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης από τη Τρόικα, η οποία θα πρέπει να παραλάβει το νομοσχέδιο έως το βράδυ της Παρασκευής, να το επεξεργαστεί και αφού κρίνει ότι δεν τίθενται εν αμφιβόλω οι στόχοι για 1,8 δις ευρώ, να το επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομικών.

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ξανακάθονται σήμερα το μεσημέρι στο

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 2,027 εκατομμύρια ευρώ, ο δρόμος Γαργαλιάνοι-

Δύο σκάφη βούλιαξαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας

Δύο σκάφη βούλιαξαν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας από το κύμα κακοκαιρίας που χτύπησε την περιοχή με τους δυνατούς ανέμους ενώ από την κυματισμό που επικρατούσε στο εσωτερικό του κινδύνεψε και ένα τουριστικό σκάφος.’
 

Τα πελώρια κύματα που ξεπερνούσαν κατά πολύ τον λιμενοβραχίονα ,το εξωτερικό κριπίδωμα του οποίου σε πολλά σημεία έχει αδυνατήσει και σε άλλα έχει υποχωρήσει τελείως , δημιούργησαν πολλά προβλήματα μέσα στο λιμάνι , που για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι σε δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν παρέχει την ασφάλεια που πρέπει στα σκάφη.
 

Από την κακοκαιρία και τον κυματισμό που υπήρχε στο εσωτερικό του λιμανιού βούλιαξε ένα μικρό

Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Πελοποννήσου

Τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους στα ορεινά της Πελοποννήσου.

αλό Νερό: Η θάλασσα πήρε την άμμο

Έντονη διάβρωση στην παραλιακή ζώνη του Καλού Νερού προκάλεσε ο ισχυρός κυματισμός από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι και χθες τα ξημερώματα. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η παραλία στο κεντρικό τμήμα του χωριού εξαφανίστηκε και έμειναν μόνο μεγάλα βράχια που σε τίποτα δεν θυμίζουν την αμμώδη παραλία που υπήρχε εκεί.
 

Όπως είναι φυσικό, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη διάβρωση που παρατηρείται και φόβος ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα η θάλασσα θα φτάσει μέχρι τον δρόμο. Γι' αυτό και οι φορείς της περιοχής ζητούν την άμεση υλοποίηση του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας.

Το ΕΣΠΑ αναβαθμίζει τα νοσοκομεία του Νομού

Σε προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού με στόχο την αναβάθμιση υποδομών σε νοσοκομεία της χώρας, προχωρά το υπουργείο Υγείας, με κονδύλια από το ΕΣΠΑ.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, με αποφάσεις του αρμόδιου υπουργού, Ανδρέα Λυκουρέντζου, εγκρίνονται διαγωνισμοί για την προμήθεια του εν λογω εξοπλισμού συνολικού προϋπολογισμού 23.389.621 ευρώ.

Όλα τα έργα υλοποιούνται με αξιοποίηση των..........

κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ, με την προβλεπόμενη διαδικασία της προκήρυξης ανοικτού δημόσιου διαγωνισμού, τηρουμένων των περί

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Πέμπτο πιο διεφθαρμένο στην Ευρώπη το ελληνικό ποδόσφαιρο

Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην πέμπτη θέση της λίστας της διαφθοράς σε όλη την Ευρώπη, σύμφωνα με το σύστημα πληροφορικής παρακολούθησης αγώνων της ΟΥΕΦΑ, Sports-Radar.

Η Sports- Radar, συνεργάζεται με την ΟΥΕΦΑ για την παρακολούθηση αγώνων που διεξάγονται υπό την αιγίδα της, των εθνικών πρωταθλημάτων πρώτης και δεύτερης κατηγορίας, καθώς επίσης και του κυπέλλου.

Η εταιρεία αυτή, έχει ένα πολύπλοκο σύστημα πληροφορικής, το οποίο επεξεργάζεται τα δεδομένα

Δικαστική απόφαση για το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ

Το πολυμελές πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή συλλογική αγωγή από οργανώσεις καταναλωτών, κρίνοντας παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν πρέπει να ενσωματώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά θα πρέπει να εισπράττεται από τους πολίτες με άλλο τρόπο.

Μάλιστα, η απόφαση είναι προσωρινά εκτελεστή, κάτι που ............

Τριφυλία: Προφυλακίσθηκε αγρότης για τα εικονικά τιμολόγια

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΦΠΑ 
Προφυλακιστέος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του αγρότης από την Τριφυλία, κατηγορούμενος για τη μεγάλη υπόθεση των εικονικών τιμολογίων και την παράνομη είσπραξη επιστροφής ΦΠΑ από πώληση αγροτικών προϊόντων.
 

Στον αγρότη είχε ασκηθεί ποινική δίωξη από τη Εισαγγελία Καλαμάτας, μετά τη διαπίστωση ότι πολλά πλαστά τιμολόγια είχαν κοπεί από τον ίδιο σε ονόματα συγγενών του και είχε εισπράξει παράνομα ΦΠΑ. Εικονικά τιμολόγια
 

Η υπόθεση απασχόλησε μήνες ολόκληρους το ΣΔΟΕ, ενώ στα τέλη του Μαΐου στήθηκε επιχείρηση και συνελήφθησαν δύο άτομα που με

ΒΑΡΒΑΡΑ,ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΓΛΥΚΟ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Της Γιώτας Παμπάλου
Μία παραδοσιακή συνταγή με θρησκευτικές ρίζες καθώς οι νοικοκυρές την φτιάχνουν  για την Εορτή της Αγίας Βαρβάρας και την μοιράζουν στην γειτονιά , σε φίλους ,γνωστούς κλπ,όπως λέγεται για καλή υγεία .
Είναι πολλή θρεπτική  κατά την διάρκεια της νηστείας των Χριστουγέννων .

Υλικά

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 4 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας, ας πούμε λίγα λόγια:
 
Η Αγία Βαρβάρα αποτελεί κόσμημα των μαρτύρων του 3ου αιώνα μ.Χ. Ο πατέρας της ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως και ονομαζόταν Διόσκορος. Μοναχοκόρη η Βαρβάρα, διακρινόταν για την ομορφιά του σώματός της, την ευφυΐα και σωφροσύνη της.
 

Στη χριστιανική πίστη κατήχησε και είλκυσε τη Βαρβάρα μια ευσεβής χριστιανή γυναίκα. Τη ζωή της μέσα στο ειδωλολατρικό περιβάλλον η Βαρβάρα περνούσε «εν πάση ευσεβεία καί σεμνότητι» (Α' πρός Τιμόθεον, β' 2). Δηλαδή με κάθε ευσέβεια και σεμνότητα.
 

Όμως το γεγονός αυτό, δεν έμεινε για πολύ καιρό μυστικό. Ο Διόσκορος έμαθε ότι η κόρη του είναι χριστιανή και εκνευρισμένος διέταξε τον αυστηρό

Βάρδα: Το χρονικό της ληστείας στα ΕΛΤΑ - Ποιοι είναι οι δράστες - Πόσα χρήματα άρπαξαν (photos & video)

Τον τρόμο και τον πανικό συνεχίζει να σκορπά η συμμορία με τα καλάσνκικοφ στην Ηλεία. Στο τρίτο και πολύ καλά οργανωμένο χτύπημα οι ληστές έφυγαν με λεία 170.000 ευρώ από τα
ΕΛΤΑ Βάρδας, πυροβολώντας αδιακρίτως μέσα στον κόσμο προς την πλευρά των αστυνομικών, που απάντησαν στα πυρά.

Όλα αυτά στις 8.30 το πρωί της Δευτέρας στο κέντρο της γνωστής κωμόπολης σε απόσταση αναπνοής από το αστυνομικό τμήμα. Οι πέντε ληστές γνώριζαν πως τα ταμεία θα ήταν φορτωμένα και περίμεναν τον εφοδιασμό από τη χρηματαποστολή για να «χτυπήσουν» σε νεκρό

Προυπολογισμός με ίδια συνταγή... από το Δήμο Τριφυλίας

Έκθεση ιδεών θα μπορούσε να ήταν η αναφορά του Δημάρχου Τριφυλίας για τον νέο προϋπολογισμό όπου ο κ. Κόλλιας μας μίλησε με γενικές αναφορές για το οικονομικό μέλλον του Δήμου, χωρίς όμως να ξεχνά την Πολιτεία που δεν παρέχει τους απαιτούμενους πόρους. Ουσιαστικά η Δημοτική αρχή 2 χρόνια τώρα κάνει πολιτική διαχείριση της πορείας του Δήμου ενώ σε μια αποστροφή του λόγου του εξήγησε ότι : «Καταστρώσαμε τον σχεδιασμό μας
και ανταλλάξαμε απόψεις για την επιτάχυνση των διαδικασιών μας για την συγκρότηση του

Επιδοτήσεις 1,1 δισ. ευρώ μέχρι τα Χριστούγεννα

Επιδοτήσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ πρόκειται να δοθούν στους αγρότες μέχρι τα Χριστούγεννα,

Εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις κλοπών στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μια (1) περίπτωση κλοπής σε οικία και μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος, στο Ασπρόχωμα και στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Συνελήφθησαν, μετά από αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δυο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 13 και 16 ετών, για κλοπή και κλοπή τροχοφόρου. Στην δικογραφία που σχηματίστηκε, περιλαμβάνονται ακόμα τρεις (3) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 15, 13 και 14 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι αναζητούνται.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από προχθές

Ποιοι και πως δικαιούνται οικογενειακό επίδομα

Σε οικογένειες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 18.000 ευρώ, θα καταβάλλεται από το νέο έτος, το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων, που αντικαθιστά τα οικογενειακά επιδόματα τριτέκνων και πολύτεκνων, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε από τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Το επίδομα αυτό θα καταβάλλεται ανά τρίμηνο, με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου

Τριφυλία: Κλέβουν σακιά με ελιές, ραβδιστικά και ότι άλλο βρουν

Έξαρση παρουσιάζει και τις τελευταίες μέρες στην Τριφυλία η μικροεγκληματικότητα, με τους δράστες να δείχνουν ιδιαίτερες προτιμήσεις σε είδη της ελαιοκομικής περιόδου που διασνύουμε.

Στο πέρασμά τους από ξώσπιτα και ελαιοπερίβολα, οι κακκοποιοί δεν αφήνουν τίποτα που να μην κλέψουν. Αρπάζουν από σακιά με ελιές που βρίσκουν σε χωράφια, καθώς και ότι άλλο βρουν, από ραβδιστικά μηχανήματα και εργαλεία, μέχρι δέμπλες, καντάλια και λιόπανα.

Το Σάββατο στον οικισμό Κάκκαβα, έκλεψαν από λιαστάσι 34 σακιά με ελιές, ενώ όπως μάθαμε,

Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Σύνταξη και «δώρο» για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ

Από σήμερα, Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, θα καταβάλλεται η σύνταξη του μηνός Δεκεμβρίου και το δώρο

Με την... αύρα του "Λύμπε", Εράνη - Διαγόρας Βραχνέικων 3-2

Στα δύσκολα η Εράνη έδειξε πως δεν… λυγά και με το Νίκο Λυμπερόπουλο στην κερκίδα κέρδισε χθες με 3-2 τον Διαγόρα Βραχνέικων και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Ηταν μια νίκη, η πρώτη φετινή, βάλσαμο για την ομάδα του Θοδωρή Ανδριόπουλου που έπαιξε με ψυχή και οι παίκτες της έδειξαν ότι ήξεραν πως ο αγώνας ήταν… δίχως αύριο. Μιας και σε περίπτωση ήττας ή και ισοπαλίας οι "πράσινοι" θα έμεναν πολύ πίσω στη βαθμολογία και θα ήταν δύσκολο να ανακάμψουν και όσον αφορά το κομμάτι της ψυχολογίας. Η είδηση όμως από το χθεσινό αγώνα ήταν η παρουσία στο γήπεδο της μεγάλης δόξας της Εράνης, του μεγάλου Νίκου Λυμπερόπουλου που είδε για πρώτη φορά φέτος την Εράνη

Παραδίδεται σήμερα το σύστημα δερματοσκόπησης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Παραδίδεται σήμερα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τη μειοδότρια εταιρεία το νέο σύστημα ψηφιακής δερματοσκόπησης. Η προμήθεια του ψηφιακού δερματοσκοπίου,
προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, αποτελεί κομμάτι του πακέτου των 680.000 ευρώ που είχε εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο.
Με την εξέλιξη αυτή ο διευθυντής του Εξωτερικού Δερματολογικού Ιατρείου Παναγιώτης Μίντζιας, δήλωσε: «Μετά από προσπάθειες 15 περίπου χρόνων, επιτέλους, το Δερματολογικό Ιατρείο εξοπλίζεται με το ψηφιακό δερματοσκόπιο, που βοηθά την έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη του μελανώματος.

Βάρδα: Ληστεία με το "καλημέρα" στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ (Νεότερη ενημέρωση 09:24)

Ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τις 8,30 το πρωί στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Βάρδα. Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν τρεις, φορούσαν κουκούλες και
απείλησαν το προσωπικό με όπλα τύπου καλάσνικοφ. Οι δράστες διέφυγαν με αυτοκίνητο - πιθανότατα μάρκας BMW ασημί με ξένες πινακίδες.

Νεότερη ενημέρωση 09.06

Αργυρό βραβείο σε 5 μεσσηνιακά λάδια σε διεθνή διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου

Πέντε ελαιόλαδα της Μεσσηνίας διακρίθηκαν και επελέγησαν ως αργυροί νικητές στο διεθνή διαγωνισμό βιολογικού ελαιολάδου Biol International 2012 στην Πούλια της Ιταλίας. Τα ελαιόλαδα αυτά είναι: 1) Παντελόπουλος Α.Ε. Panprod S.A "Καλλιστώ", Καλαμάτα. 2) Πετράκος Παναγιώτης και Σία Ο.Ε. "Corone Olive Oil", Κορώνη. 3) Agrovim S.A. "Iiada Pdo", Καλαμάτα. 4) "Epikouros Demeter Olive Oil", Καλαμάτα. 5) "Epikouros Organic Olive Oil", Καλαμάτα.

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Σε κενό αγοράς και το μεσσηνιακό ελαιόλαδο

ΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟ ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ
Υπό ειδικές συνθήκες διαμορφώνεται η εγχώρια αγορά του ελαιολάδου καθώς εξελίσσεται η φετινή εμπορική περίοδος.
 

Μια σημαντική ποσότητα εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου πωλείται κάτω από τα 2,47 ευρώ το κιλό, που είναι η μέση τιμή πώλησης του αντίστοιχου ισπανικού προϊόντος, κάτι συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον μία τριετία, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου.
 

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί έκπληξη για την παγκόσμια αγορά, αφού ανέκαθεν οι τιμές του

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών: Σαρωτικές εξελίξεις μετά την ΕΔΕ

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ για το θέμα που ανέκυψε στις αρχές Οκτωβρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Μετά από ένα ατυχές συμβάν, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είχε κάνει αναφορά σε νηπιαγωγό η οποία υπηρετούσε λίγες μόλις εβδομάδες στο σχολείο αναπληρώνοντας συνάδελφο της. Τότε στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διέταξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε σε Νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, όπου είναι η οργανική της θέση.

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών: Σαρωτικές εξελίξεις μετά την ΕΔΕ

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ για το θέμα που ανέκυψε στις αρχές Οκτωβρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Μετά από ένα ατυχές συμβάν, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είχε κάνει αναφορά σε νηπιαγωγό η οποία υπηρετούσε λίγες μόλις εβδομάδες στο σχολείο αναπληρώνοντας συνάδελφο της. Τότε στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διέταξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε σε Νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, όπου είναι η οργανική της θέση.

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών: Σαρωτικές εξελίξεις μετά την ΕΔΕ

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ για το θέμα που ανέκυψε στις αρχές Οκτωβρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Μετά από ένα ατυχές συμβάν, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είχε κάνει αναφορά σε νηπιαγωγό η οποία υπηρετούσε λίγες μόλις εβδομάδες στο σχολείο αναπληρώνοντας συνάδελφο της. Τότε στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διέταξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε σε Νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, όπου είναι η οργανική της θέση.

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών: Σαρωτικές εξελίξεις μετά την ΕΔΕ

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ για το θέμα που ανέκυψε στις αρχές Οκτωβρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Μετά από ένα ατυχές συμβάν, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είχε κάνει αναφορά σε νηπιαγωγό η οποία υπηρετούσε λίγες μόλις εβδομάδες στο σχολείο αναπληρώνοντας συνάδελφο της. Τότε στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διέταξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε σε Νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, όπου είναι η οργανική της θέση.

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών: Σαρωτικές εξελίξεις μετά την ΕΔΕ

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ για το θέμα που ανέκυψε στις αρχές Οκτωβρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Μετά από ένα ατυχές συμβάν, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είχε κάνει αναφορά σε νηπιαγωγό η οποία υπηρετούσε λίγες μόλις εβδομάδες στο σχολείο αναπληρώνοντας συνάδελφο της. Τότε στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διέταξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε σε Νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, όπου είναι η οργανική της θέση.

2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών: Σαρωτικές εξελίξεις μετά την ΕΔΕ

Σαρωτικές είναι οι εξελίξεις από τη διενεργηθείσα ΕΔΕ για το θέμα που ανέκυψε στις αρχές Οκτωβρίου στο 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.

Μετά από ένα ατυχές συμβάν, η προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου είχε κάνει αναφορά σε νηπιαγωγό η οποία υπηρετούσε λίγες μόλις εβδομάδες στο σχολείο αναπληρώνοντας συνάδελφο της. Τότε στο πλαίσιο της ΕΔΕ που διέταξε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπάιδευσης Μεσσηνίας, η συγκεκριμένη απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε σε Νηπιαγωγείο των Γαργαλιάνων, όπου είναι η οργανική της θέση.

Εξοικονόμηση νερού στο σπίτι με επτά απλούς τρόπους

Γνωρίζατε ότι με ένα πεντάλεπτο ντους έχει καταναλώσει περισσότερο νερό απ’ ότι ο μέσος άνθρωπος ημερησίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο;
Η εύκολη πρόσβαση σε καθαρό και πόσιμο νερό δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι το πολύτιμο στοιχεία τελεί εν αφθονία. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς όπως έχουν δείξει πρόσφατες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας.
Διαβάστε επτά εύκολους τρόπους εξοικονόμησης νερού στο σπίτι και επιδείξτε κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά.

23 άνθρωποι που πέρασαν ξυστά από τον θάνατο (Video)


ΑΠΟ http://www.otherside.gr

Όταν πέφτει το Internet: Η αντίδραση σου μετά τον αρχικό πανικό…

Το Internet αποτελεί πλέον τόσο μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας μας σε σημείο που όχι απλά

Πριν τα Χριστούγεννα το Παραδείσια - Τσακώνα

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τη μεθεπόμενη, 10 με 15 Δεκεμβρίου, αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο νέος εθνικός δρόμος Παραδείσια - Τσακώνα με την παράκαμψη. Την προοπτική αυτή τόνισε χθες στην "Ε", ο αρμόδιος διευθυντής του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών Γιάννης Καρνέσης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η εκτίμηση του δημάρχου Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.
Το Ζ’ Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν συζήτησε χθες, λόγω της απεργίας των δικαστικών, την αίτηση ανάκλησης του υπουργείου κατά της

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ: ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

 Κυριακή, 02 Δεκέμβριος 2012 10:07 imverias

-Πάτερ, πειράζει πού έρχομαι καθυστερημένα τήν Κυριακή στήν Εκκλησία;

-Τό ότι πηγαίνεις στήν Εκκλησία έστω καί καθυστερημένα είναι παρήγορο γιά τήν ψυχή σου αλλά είναι αρκετό; Τί θέλω νά πώ, όταν σέ καλέσει τό αφεντικό σου σέ γεύμα καί σού έχει υποσχεθεί ότι τό τραπέζι θά έχει τά καλύτερα φαγητά από τόν καλύτερο μάγειρα, εσύ θά πήγαινες στό επιδόρπιο, τήν ώρα πού θά σερβιριζόταν τό γλυκό ή θά πήγαινες από νωρίς πρίν αρχίσει τό γεύμα; Δέν θά ήταν  κατ’ αρχήν προσβολή πρός τό αφεντικό σου τό ότι άργησες; Αλλά δέν θά ήταν καί κρίμα, όλα αυτά τά φαγητά πού ετοίμασαν καί γιά σένα νά μήν τά γευτείς καί νά αρκεστείς στό επιδόρπιο;

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΑΒΒΑΚΟΥΜ

Γιορτάζουμε σήμερα 2 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Προφήτου Αββακούμ, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Αββακούμ, που το όνομά του σημαίνει«θερμός εναγκαλισμός», ήταν από τη φυλή του Συμεών και γιος του Σαφάτ και ο χρόνος που έδρασε τίθεται μεταξύ 650 και 672 π.Χ.

Στο προφητικό του βιβλίο, που διακρίνεται για την αξιόλογη λογοτεχνική του χάρη, ελέγχει τον ιουδαϊκό λαό, επειδή παρεξέκλινε από την αληθινή θρησκεία στην ειδωλολατρία. Να τι συγκεκριμένα αναφέρει, σχετικά με το πως πρέπει κανείς να πιστεύει στο Θεό: «Εάν υποστείληται, ουκ ευδοκεί η ψυχή μου εν αυτώ: ο δέ δίκαιος εκ πίστεώς μου ζήσεται. Εγώ δέ εν τώ Κυρίω