ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Πάρτε τις... εγγυήσεις μας!


Οι Φινλανδοί ζητούν εγγυήσεις για να πουν το ΟΚ στην δανειοδότηση της Ελλάδας και ο Μπουρούσης με την παρέα του, έδωσαν τις καλύτερες με το 81-61 και... το «2 στα 2» της εθνικής στο Ευρωμπάσκετ! Ρεπό την Παρασκευή, με Σκόπια το Σάββατο!
Οι διεθνείς γνώριζαν πως οι Φινλανδοί θα ήταν ανταγωνιστικοί. Το ξεκίνημα για τη "γαλανόλευκη" ήταν καλό. Η ομάδα του Ηλία Ζούρου προηγήθηκε με 6-0, οι Φινλανδοί απάντησαν με δικό τους σερί 6-0 για το 6-6, αλλά με Μπουρούση, Φώτση και Καλάθη, η Εθνική μας έκανε το 12-6. Η Εθνική μας έδειχνε πως μέσω της άμυνας της, άρχισε να βάζει τους...νόμους της στο παρκέ και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε με 20-14 υπέρ μας.
Κόπονεν, Λι και Χαφ έκαναν τη μεγαλύτερη ζημιά από κάθε άλλων στην Εθνική μας και έτσι οι Φινλανδοί μείωσαν με τρίποντο και φάουλ του Χαφ σε 24-22, έξι λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Ντέτμαν συνέχισαν να είναι σε απόσταση βολής (32-28) μέχρι τη στιγμή που αποφάσιαν οι διεθνείς μας να... τελειώσουν το ματς. Με επιμέρους σκορ 9-1, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στο +12 (41-29), αλλά το ημίχρονο έκλεισε με το χειρότερο τρόπο με την Εθνική να δέχεται ένα χαζό τρίποντο για το 41-32.
Οι Φινλανδοί προσπάθησαν αρκετά στο τρίτο δεκάλεπτο να μπουν και πάλι στο ματς, αλλά πότε ο Μπουρούσης, πότε ο Φώτσης και πότε ο Ζήσης, τους έκοβαν την όρεξη. Οι διεθνείς μας δεν ήταν τόσο καλοί στην επίθεση, αλλά στην άμυνα ήταν εξαιρετικοί. Έτσι η διαφορά ανέβαινα λίγο-λίγο αλλά σταθερά. Μάλιστα στο 27' έφτασε ακόμη και στο +15 (51-36) και τότε ήταν που οι Φινλανδοί κατάλαβαν πως δεν έχουν καμιά τύχη και έριξαν λευκή πετσέτα.
Το τελευταίο δεκάλεπτο απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα μιας και η διαφορά ολοένα και ανέβαινε. Ο Μπουρούσης έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Φινλανδών, Ζήσης, Μπράμος και Κουφός ακολούθησαν σε απόδοση τον σέντερ της Αρμάνι Τζινς Μιλάνο και έτσι η διαφορά έφτασε στο +21 (73-52), τρία λεπτά πριν το τέλος του ματς.
Δεκάλεπτα: 14-20, 32-41, 44-57, 61-81
Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος (4ριμπ, 5ασ), Μπουρούσης 19 (9ριμπ), Ζήσης 14 (4ριμπ, 3ασ), Βασιλειάδης 5 (1ριμπ, 2ασ), Καλάθης 6 (2ριμπ, 4ασ), Φώτσης 9 (7ρομπ, 1ασ), Παπανικολάου 2 (2ριμπ, 1ασ), Μαυροειδής 2, Μπράμος 9 (1ριμπ), Κουφός 7 (2ριμπ), Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 6 (3ριμπ).
Φινλανδία (Ντέτμαν): Κοϊβίστο, Νίκιλα 1, Μουουρίνεν 2, Χαφ 5, Λι 13, Σαλίν 6, Κοτί 1, Κόπονεν 21, Μακαλαϊνεν, Μότολα 5, Βιρτάνεν 6, Ράνικο 1.

http://www.gazzetta.gr

Δείτε πως θα ήταν οι celebrities ως σεσημασμένοι!!!


Δεν υπάρχει περίπτωση να τους δούμε ποτέ σε αυτή την κατάσταση…


Ειδικά τον Μπαράκ Ομπάμα και τη βασίλισσα Ελισάβετ. Γι’αυτό κάποιος που μισεί το γεγονός ότι μια ζωή θα ζουν στο απυρόβλητο ότι κι αν πράξουν, πήρε την απόφαση να τους μετατρέψει σε σεσημασμένους και να τους περάσει κι από ένα ωραιότατο photoshopγια να δείχνουν σε «μαύρο» χάλι. Δεν μπορούμε να πούμε, το εγχείρημα έχει πλάκα



Οι καλύτερες Ελληνικές μπίρες μας συστήνονται... Στηρίζουμε τα Ελληνικά προιόντα.


Τι μπίρα βγάζει η Εύβοια; Ποια είναι η παλιότερη...
ελληνική ζυθοποιία και τι χρώμα έχει η κερκυραϊκή μπίρα;
Εσείς πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα για τις ελληνικές μπίρες;

Αν νομίζετε ότι καλή και γευστική μπίρα μπορείτε να πιείτε μόνο εισαγόμενη από την Τσεχία ή τη Γερμανία, μάλλον θα πρέπει να επανεξετάσετε τις απόψεις σας. Η Ελλάδα προσφέρει εδώ και μερικά χρόνια, αρκετές επιλογές μπίρας από τοπικές ζυθοποιίες, με ωραία αρώματα και εξαιρετική γεύση, ισάξιες των ξένων. Για αυτό, με οδηγό την παράφραση του γνωστού ρητού «παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι και μπαλωμένο…», εμείς σας λέμε «Μπίρα από τον τόπο σου…» και σας προτείνουμε να τολμήσετε μια δοκιμή για να πειστείτε, ακόμα και οι πιο απαιτητικοί. Ιδού μερικοί λόγοι για να το τολμήσετε άμεσα…

Νίκη Πλάτης: Επίσημη πρώτη και αγιασμός με πλούσιο ρόστερ


Η επίσημη «πρώτη» και ο αγιασμός (τον τέλεσε ο πάτερ Γεώργιος Καλύβας του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου) της Νίκης Πλάτης πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο παλιό γήπεδο Φιλιατρών.

Το «παρών» έδωσε η καινούργια.............

διοίκηση με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο Αραούζο, ο Κώστας Λυμπερόπουλος, που είναι από τους σημαντικούς ποδοσφαιριστές που έχει αναδείξει το φιλιατρινό ποδόσφαιρο και επέστρεψε σε ρόλο παίκτη-προπονητή και δεκάδες νεαροί, αλλά και πιο έμπειροι ποδοσφαιριστές στους οποίους θα στηριχθεί η Νίκη στο προσεχές πρωτάθλημα της Β’ Τοπικής.

Το αγωνιστικό ξεκίνημα έγινε πάντως το περασμένο Σάββατο και δεν ήταν το αναμενόμενο, αφού το τριφυλιακό συγκρότημα παραχώρησε ισοπαλία στον Αστέρα Βαλύρας και η πρόκριση θα κριθεί την προσεχή Κυριακή στην έδρα των «κιτρινόμαυρων». Το 1-1 δεν χάλασε πάντως καθόλου το κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στο «στρατόπεδο» της Νίκης Πλάτης και όλοι είναι έτοιμοι να δουλέψουν μέσα στο γήπεδο με τον διπλό στόχο της ανάδειξης νέων παικτών και της καλής πορείας στο πρωτάθλημα.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ