ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

To MySpace ανακαινίζεται

Δεδομένου ότι έχασε εδώ και πάρα πολύ καιρό τη μάχη με το Facebook, το πάλαι ποτέ κραταιό δίκτυο social media έχει πλέον αλλάξει πορεία. Αναφερόμαστε φυσικά στο MySpace το οποίο σύντομα

Εκτός Ολυμπιακών η Παπαχρήστου


Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακάλεσε τη συμμετοχή της Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Αφορμή στάθηκε ο σάλος που δημιουργήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το ρατσιστικού περιεχομένου tweet που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter.
Την είδηση επιβεβαίωσε με σχετική δήλωσή του στο Pamesports.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Ισίδωρος Κούβελος.
"Ανακαλέσαμε τη συμμετοχή της Βούλας Παπαχρήστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου", δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
"Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.
Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου.
Το Αρχηγείο της ελληνικής Αποστολής στο Λονδίνο, ενημερώσει τους αθλητές της ολυμπιακής μας ομάδας ότι δεν επιτρέπεται να προβαίνουν σε δηλώσεις, σε οποιοδήποτε ΜΜΕ ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που δεν αφορούν αθλητικά θέματα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.".
Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ καταδικάζει το απαράδεκτο σχόλιο της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου στο twitter, το οποίο αντίκειται στις αξίες και τις αρχές του αθλητισμού αλλά και στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων που προάγει την αρμονική συνύπαρξη και συναδέλφωση όλων των λαών και φυλών του Κόσμου.
Με απόφασή του, στην σημερινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ παραπέμπει την αθλήτρια στην Δικαστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.
Για την συμμετοχή της αθλήτριας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, ζήτημα που εκ των πραγμάτων έχει μπει δημόσια, αρμόδια να αποφασίσει είναι η ΕΟΕ την απόφαση της οποίας, όποια και αν είναι, ο ΣΕΓΑΣ θα στηρίξει».

ΑΠΟ http://www.pamesports.gr

Γάτες που φωτογραφήθηκαν την κατάλληλη στιγμή

Οι νέες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις εμφανίσεις του για τη σεζόν 2012-13. Στην παρουσίαση βρέθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, οι αντιπρόεδροι Βασίλης Κωνσταντίνου και Στράτος Σωπήλης, ο Αριστείδης Καμάρας, ο προπονητής Ζεσουάλδο Φερέιρα και ο διευθυντής της Green Team, Βασίλης Παρθενόπουλος.

Το «τριφύλλι» παρουσίασε μαύρες φανέλες, τις οποίες φορούσαν οι Μαρίνος, Βύντρα, Βιτόλο, Βελάσκες, Φορναρόλι, Χουχούμης, Δώνης, Πετρόπουλος και Μπουμσόνγκ. Με λευκές παρουσιάστηκαν οι Ζέκα, Λαγός, Σεϊταρίδης, Κουσίδης, Μαρινάκης, Σο, Κάσας και

Προτάσεις των ΣΕΔΗΚ για το σχέδιο σχετικά με την ελαιοκομία

Σειρά προτάσεων για το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον τομέα του ελαιολάδου, εγκρίθηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ). Οι προτάσεις που γνωστοποιήθηκαν με επιστολή του προέδρου του Συνδέσμου Γ. Μαρινάκη προς πολιτικούς και συνεταιριστικούς παράγοντες, αναφέρονται στα σημεία που έχει δημοσιοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από την ποιοτική κατάταξη και τον έλεγχο ποιότητας μέχρι την αναδιάρθρωση του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Στη συνέχεια παραθέτουμε το κείμενο θέσεων που δημοσιοποιήθηκε:

Άγνωστη παριστάνοντας την εφοριακό απέσπασε 3.000 ευρώ από 79χρονη

Τρεις χιλιάδες ευρώ απέσπασε άγνωστη, χθες το πρωί στην Κυπαρισσία, από 79χρονη, παριστάνοντας την εφοριακό! Η άγνωστη γυναίκα, ψηλή στο ανάστημα, με ξανθιά μαλλιά και όμορφο πρόσωπο, μιλούσε πολύ καλά ελληνικά και δεν έδινε, όπως πληροφορηθήκαμε από συγγενικό πρόσωπο του θύματος, την εντύπωση της απατεώνισσας.
Γύρω στις 11.00 το πρωί η άτυχη 79χρονη επέστρεφε στο σπίτι της από την τράπεζα στην οποία είχε πάει για τη σύνταξή της. Λίγα μέτρα πριν φτάσει στην οικία της, όπου διαμένει με το σύζυγο και το γιο της, τη φώναξε με το μικρό της όνομα και την πλησίασε η άγνωστη γυναίκα, λέγοντάς της πως είναι υπάλληλος της

Ήρθαν να εγκαινιάσουν τα διόδια και έφυγαν με υποσχέσεις-Μέχρι 2,70 το χαράτσι

Με την παράδοση σε λειτουργία του νέου τμήματος Τσακώνα - Θουρία (μήκους περίπου 22 χλμ.), η οδική μετακίνηση από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα γίνεται κατά τουλάχιστον 15 λεπτά ταχύτερα, και συγχρόνως ασφαλέστερα και φιλικότερα στο περιβάλλον.

Μεσσηνία: Μειωμένη η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ.!

Η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας λειτουργεί με 130 αστυνομικούς λιγότερους από την οργανική της δύναμη. Αυτό τονίζει ο Αντώνης Λιακόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και αντιπρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, στο

Φιλιατρινό φράγμα: Υπεγράφη η απόφαση για τις αποζημιώσεις

Την καταβολή των αποζημιώσεων για τις απαλλοτριώσεις στο Φιλιατρινό φράγμα υπέγραψε ο

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ