ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Κάστανα ψητά στο φούρνο

Περιγραφή

Κάστανα....Τι πρέπει να γνωρίζουμε γι'αυτά; Δεν έχουμε δυστυχώς όλοι μας την πολυτέλεια ενός τζακιού για να τα κάνουμε ψητά στη χόβολη. Υπάρχει όμως λύση για να τα απολαύσουμε ψητά και να είναι όπως αυτά της χόβολης.
Τα αγαπάμε πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς τα γευόμαστε λίγους μήνες το χρόνο και κυρίως το χειμώνα.Τα τρώμε ζεστά ξεροψημένα ή βραστά. Γίνονται φανταστικό γλυκό του κουταλιού ή τούρτα, ενώ είναι υπέροχα βουτηγμένα σε λιωμένη σοκολάτα. Συνοδεύουν τη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα στη γέμισή της μαζί με κουκουνάρι, καρύδια και σταφίδες.
Έχουν αρκετές θερμίδες, 370 τα 100 γραμμάρια, περιέχουν 48% νερό, πολλά ορυκτά άλατα, ενώ

Μαρμελάδα πορτοκάλι με άρωμα.....cherry

 Μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με λεμόνι, μανταρίνι και cherry

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 μεγάλα πορτοκάλια
  • 2 μανταρίνια
  • 1 λεμόνι
  • 2 σφηνάκια λικέρ cherry
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 βανίλια
  • 3 κούπες ζάχαρη
Πως το κάνουμε:

Βρέθηκε σε ηχογράφηση η φωνή του Μπίσμαρκ!

Ενα σπάνιο ντοκουμέντο, την ίδια τη φωνή του θρυλικού "σιδηρού καγκελάριου" Οτο Φον Μπίσμαρκ, ηχογραφημένη από έναν συναργάτη του Τόμας Εντισον, ανακάλυψε ένας επιστήμονας στο Βερολίνο.

Αν και το όνομα του πρώτου Γερμανού καγκελαρίου ξανάρθε στο προσκήνιο από ορισμένους επικριτές της ευρωπαϊκής πολιτικής της Άγγελα Μέρκελ, η φωνή του επιφανούς προκατόχου της αναδύεται από τον τάφο.
"Είναι μια συναρπαστική ιστορία", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Στέφαν Πούιλε της Ανώτατης Σχολής Τεχνολογίας και Οικονομίας του Βερολίνου, ένας από τους δύο ερευνητές - ο δεύτερος είναι

Έντονη χιονόπτωση στην Πελοπόννησο

Στο έλεος του χιονιού βρίσκεται από το πρωί η Πελοπόννησος. Μάλιστα, στα «λευκά» έχει ντυθεί και η πόλη της Τρίπολης, με το ύψος του χιονιού να φθάνει τα 3 εκατοστά.

Η NASA συγκεντρώνει ιδέες για τα επιβατικά αεροπλάνα του 2025

Στο πλαίσιο ερευνητικής προσπάθειας της NASA για επιβατικά αεροπλάνα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα και περιορίζουν την ηχορύπανση, τρεις μεγάλες αεροδιαστημικές βιομηχανίες -Boeing, Lockheed Martin και Northrop Grumman- παρουσίασαν τις φουτουριστικές προτάσεις τους για το έτος 2025.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην πρωτοβουλίας ERA (Περιβαλλοντικά Υπεύθυνη Αερoπλοΐα) της NASA κλήθηκαν να πετύχουν τρεις φιλόδοξους στόχους: πρώτον, μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά 50% σε σχέση με τα επιβατικά αεροσκάφη που παρουσιάστηκαν το 1998, το οποίο ορίστηκε ως έτος

Ξεκινά η απογραφή των δικαιούχων κοινωνικών επιδομάτων

Αθήνα
Τέλος σε φαινόμενα «μαϊμού αναπήρων» ευελπιστεί να βάλει το υπουργείο Υγείας μέσω της απογραφής των δικαιούχων των προνοιακών επιδομάτων και της δημιουργίας ενιαίου μητρώου που αρχίζουν σήμερα, Τετάρτη.

Στο υπουργείο η λίστα των καταγγελιών για τη χορήγηση επιδομάτων προνοιακής μορφής σε μη δικαιούχους είναι πολύ μεγάλη, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μάρκος Μπόλαρης, και πρόσθεσε ότι μεγάλη είναι και η λίστα των υποθέσεων που

Συνεχίζεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα-Πού υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις

Αθήνα
Ισχυρές χιονοπτώσεις και έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα, Τετάρτη, καθώς επιμένει το κύμα κακοκαιρίας στη χώρα. Προβλήματα στις μετακινήσεις των οχημάτων. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων, λόγω της εξασθένισης των ανέμων στα πελάγη. Κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε αρκετές περιοχές της Αττικής. Συνθήκες ολικού παγετού στη Β.Ελλάδα.


Προβλήματα στις μετακινήσεις

Με αλυσίδες
διεξάγεται η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω, ενώ λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι άνοιξε ο περιφερειακός δρόμος της Πεντέλης από το 414 Στρατιωτικό

Ψηλα η Πελοποννησος στην αιολικη ενεργεια

Με ρυθμό ανάπτυξης 23% "έτρεξε" η αιολική ενέργεια το 2011, καθώς η εγκαταστημένη ισχύς των αιολικών πάρκων έφθασε στο τέλος του χρόνου στα 1626,5 μεγαβάτ (+306 MW σε σχέση με το 2010).

Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας

 Δικάστηκε η αγωγή 44 μερικώς απασχολουμένων κατά του Δήμου Τριφυλίας

  
Δικάστηκε χθες σε δημόσια συνεδρίαση του Ειρηνοδικείου Κυπαρισσίας η εξ αναβολής αγωγή 44 μερικώς απασχολουμένων κατά του Δήμου Τριφυλίας, επειδή δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα δύο μηνών. Σημειώνουμε πως στις αρχές Δεκεμβρίου, οπότε επρόκειτο να δικαστεί η αγωγή, ο Δήμος Τριφυλίας είχε ζητήσει αναβολή, με τη δέσμευση πως μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων θα κατέβαλε τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, χωρίς ωστόσο να τηρήσει αυτή τη δέσμευση!

 
Με την αγωγή τους οι 44 μερικώς απασχολούμενοι, προσληφθέντες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους πρώην Δήμους Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών και μετέπειτα, με την εφαρμογή του «Καλλικράτη», στο Δήμο Τριφυλίας, απαίτησαν τις αποδοχές δύο μηνών (από 1η Μαΐου μέχρι και 24 Ιουνίου 2011), τις

Παγκόσμιας κλάσης το κοίτασμα της Κύπρου

"Παγκοσμίου κλάσης" χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της Noble Energy, Τέρι Γκέρχαρντ το κοίτασμα φυσικού αερίου, που εντοπίστηκε στο οικόπεδο 12, το «Αφροδίτη», στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Ο κ. Γκέρχαρντ έγινε σήμερα δεκτός από τον πρόεδρο Χριστόφια, τον οποίο ενημέρωσε σε σχέση με το κοίτασμα.
"Όλοι γνωρίζουν ότι κάναμε μια επιτυχημένη γεώτρηση και το ανακοινώσαμε αυτό στο τέλος του περασμένου χρόνου. Περίπου 5 με 8 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου βρέθηκαν και προσβλέπουμε στο να το προωθήσουμε και να το κάνουμε μια

Χωρίς εγγύηση στη ΔΕΗ οι πελάτες Energa - Hellas Power

Γνωμοδότηση της ΡΑΕ αναφέρει ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να ζητήσει εγγύηση από τους πρώην πελάτες των Energa - Hellas Power

Η ΔΕΗ δεν μπορεί να ζητήσει εγγύηση από τους καταναλωτές που επέστρεψαν σε αυτήν μετά την παύση λειτουργίας της Energa και της Hellas Power, για το διάστημα που τους προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια ως "προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου".
Το διάστημα αυτό είναι τρεις μήνες, μετά τη λήξη των οποίων οι καταναλωτές θα πρέπει να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στη ΔΕΗ ή θα πάνε σε άλλον εναλλακτικό προμηθευτή.

Έξι τραυματίες σε ατύχημα με λεωφορείο

Πανικός επικράτησε όταν λεωφορείο του ΟΑΣΑ στον Πειραιά ξεκίνησε ξέφρενη πορεία και συγκρούστηκε διαδοχικά με σταθμευμένα αυτοκίνητα προτού προσκρούσει σε εγκαταλελειμμένο όχημα.

Ψηφιακή μετάδοση ΕΡΤ από το κέντρο εκπομπής Πάτρας

Από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου  2012, ξεκινάει η ψηφιακή μετάδοση των δημόσιων και ιδιωτικών καναλιών από το Κέντρο Εκπομπής Αρόης της Πάτρας.  
Η ψηφιακή μετάδοση των μπουκέτων της ΕΡΤ θα πραγματοποιηθεί ως εξής:
-   Από το κανάλι 25 (506 MHz) τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ-1, ΕΤ-3 και ΕΡΤ HD. καθώς και πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ Σπορ και KOSMOS).
-   Από το κανάλι 42 (642 MHz) τα τηλεοπτικά προγράμματα ΒΟΥΛΗ, σινεσπορ, πρισμα+ και ΡΙΚSat.

Δέθηκε με χειροπέδες στο τέρμα

Περίπου πέντε λεπτά διακόπηκε ο αγώνας της Έβερτον με τη Μάντσεστερ Σίτι χθες το βράδυ, όταν φίλαθλος εισέβαλε στο γήπεδο και δέθηκε με χειροπέδες στο δοκάρι του τέρματος.

Το περιστατικό συνέβη πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου και ο άνδρας δέθηκε στο τέρμα της ομάδας των φιλοξενουμένων Μάντσεστερ Σίτι. Το μήνυμα στο μπλουζάκι του εξηγούσε για ποιον λόγο διαμαρτυρόταν, ενώ αργότερα όπως επιβεβαιώθηκε από τις αρχές, ο άνδρας ήταν εξοργισμένος με τη διοίκηση αεροπορικής εταιρείας επειδή δεν προσελάμβανε την κόρη του.

Ρουμανία: Έξι νεκροί από το ψύχος το τελευταίο 24ωρο

Έξι άνθρωποι πέθαναν από το δριμύ ψύχος στη Ρουμανία το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της βαλκανικής χώρας, όπου εδώ και αρκετές ημέρες επικρατούν πολικές θερμοκρασίες. Οι θάνατοι καταγράφηκαν στις επαρχίες Αράντ, Βράντσεα, Σάτου Μάρε, Νταμπόβιτα και Ιάσιο.

Βάσει της ίδιας ανακοίνωσης, το τελευταίο 24ωρο τα ασθενοφόρα μετέφεραν συνολικά 346 ανθρώπους, μεταξύ αυτών πολλοί άστεγοι, στα νοσοκομεία της χώρας, εξαιτίας φαινομένων υποθερμίας.

Λογομάχησαν και του έφαγε τον εγκέφαλο!



Σοκ έχει προκαλέσει στο Κονέκτικατ των Ηνωμένων Πολιτειών...
η ομολογία ενός 35χρονου ο οποίος παραδέχτηκε ότι αφού σκότωσε το θύμα του με τσεκούρι στη συνέχεια έφαγε το μάτι του και μέρος από τον εγκέφαλό του το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είχε γεύση...
οστρακοειδούς!

Ο κανίβαλος από το Κονέκτικατ Tyree Lincoln Smith συνελήφθη για το φόνο του 42χρονου Angel L. Gonzalez , ο οποίος βρέθηκε νεκρός μετά από χτύπημα με τσεκούρι στο κεφάλι.

Μουτσινάς και Ηλιάκη στο Καρναβάλι Μεγαλόπολης

Καρναβάλι Μεγαλόπολης: Μεγαλόπολη έχεις ταλέντο
Η παρέα του «Δέστε τους» έρχεται το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 στη Μεγαλόπολη να διασκεδάσει, να σχολιάσει και να παίξει με τα ταλέντα της πόλης μας.
Είχατε ένα χρόνο να εντοπίσετε και να εξελίξετε τα ταλέντα σας. Το κάνατε; Είστε έτοιμοί;
Αν ΝΑΙ περιμένουμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως τη Δευτέρα 6-2-2012, από τις 1.00 μ.μ. έως τις 7.00 μ.μ., στα τηλέφωνα 6980597111 και 27910 27103.
Δώστε το όνομα, το τηλέφωνο, το ΤΑΛΕΝΤΟ σας και ελάτε να διασκεδάσουμε χωρίς το άγχος της κριτικής επιτροπής, που για λόγους οικονομικής στενότητας δεν σκοπεύουμε να πληρώσουμε. ΚΕΡΔΙΣΤΕ το χειροκρότημα και την αγάπη των συμπολιτών μας.

Έκλεισε για νέους κρατούμενους η φυλακή της Τρίπολης


Τριπλάσιοι οι κρατούμενοι .. έγγραφο του διευθυντή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης
Κλείνει η πόρτα της φυλακής της Τρίπολης για νέους κρατούμενους, αφού έχει τριπλασιάσει τη αρχική της χωρητικότητα που είναι 65 άτομα και πλέον σε αυτήν κρατούνται 185 άτομα. Μάλιστα η κατάσταση είναι τόσο τραγική που εστάλη από το διευθυντή της φυλακής έγγραφο στον Υπουργό

Αναπροσαρμογή και πάλι στα διόδια “Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα” Δείτε τις τιμές

Με βάση τα προβλεπόμενα από τη Σύμβαση Παραχώρησης του Έργου «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο – Σπάρτη» (νόμος 3559/2007), από ταμεσάνυχτα της Τρίτης 31 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 (ώρα 0:00 της 1/2/2012), οι χρεώσεις

Νομοσχέδιο για Δασικούς Συνεταιρισμούς

Σε ποιες Εταιρίες παραχωρείται η διαχείριση των Δασών ;
Σοβαρές ενστάσεις σχετικά με το σχέδιο παραχώρησης χρήσης δασών σε Ιδιωτικές Εταιρίες του εξωτερικού εκφράζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι , όπως σε αυτό φαίνεται να οδηγεί στο νεό νομοσχέδιο για τους δασικούς συνεταιρισμούς.
Ειδικά Δεν προκύπτει από το Σχέδιο Νόμου η ανάγκη της κοινωνίας αλλά και η εξέλιξη της νομοθεσίας για την προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας. Το νομοσχέδιο δεν  έχει στόχους αντίστοιχους με την πολλαπλή χρήση των δασών και των δασικών εκτάσεων. Δηλαδή την ανάγκη για οργάνωση της συλλογικής εργασίας για την αειφορική χρήση των δασών και των δασικών εκτάσεων.

Amber Alert: Εξαφανίστηκαν 2 αδελφές

Στις 29 Ιανουαρίου 2012, περίπου στις 20:00, οι ανήλικες αδελφές Εμμανουέλα και Καλλιόπη ενημέρωσαν τηλεφωνικά την οικογένειά τους ότι επρόκειτο να επιστρέψουν στο σπίτι τους στη Νίκαια από την έξοδό τους, ωστόσο έκτοτε δεν έχουν δώσει σημεία ζωής. Λόγω των ιδιαίτερων

ΟΑΕΔ: Αλλάζει από σήμερα ο τρόπος εξυπηρέτησης των ανέργων

Αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας των ανέργων με τον ΟΑΕΔ με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τους καθιερώνεται από σήμερα Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα: 
- Η διαδικασία εγγραφής στα Μητρώα Ανέργων απλοποιείται καθώς απαιτείται μόνον επίδειξη δικαιολογητικών.

- Η διαδικασία ανανέωσης των δελτίων ανεργίας γίνεται στο εξής ανά τρίμηνο για όλες τις κατηγορίες ανέργων. Αυτό σημαίνει βελτίωση της εξυπηρέτησης για τον επιδοτούμενο άνεργο που όφειλε να εμφανίζεται στις υπηρεσίες μία φορά το μήνα για να εξασφαλίσει την είσπραξη του επιδόματος. Στο εξής με την

Μεσσήνιοι υποψήφιοι για το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Λογοτεχνικού Βιβλίου

Ο Πάνος είναι ένας χαρισματικός νέος που η τύχη τον φέρνει αλυσοδεμένο στα Γιάννενα του Αλή πασά.
Η Ροδιώ είναι η πιο ταλαντούχα χορεύτρια στην Αυλή του φοβερού βεζίρη της Ηπείρου.
Οι δύο νέοι θα δεθούν μεταξύ τους για πάντα με ένα χρυσό μυστικό. Και η επανάσταση του 1821 αρχίζει…
Όμως, σε έναν αγώνα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Ευημερία για όλους: Τι είναι πολύτιμο και τι ασήμαντο; Τι είναι ηρωικό και τι ανάξιο λόγου; Στη μέση της σύγκρουσης δύο κόσμων, ο Πάνος και η Ροδιώ παίρνουν θέση μάχης ενώ ο κρυμμένος θησαυρός του Αλή πασά τους περιμένει…

Ο Παντελής Σταματελόπουλος (1962) κατάγεται από τη Μεσσηνία και ζει στην Αθήνα. Είναι δημοσιογράφος (ΕΣΗΕΑ), και εργάζεται στην T-Press.
Άλλο έργο μαζί με τη Μαρία Ηλιοπούλου: Ένα κουκούτσι στο στρατό του Μεγαλέξανδρου, Κέδρος 2001.
Bραβείο νεανικού μυθιστορήματος 2002, από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Οργανώνεται από τους φορείς η συγκέντρωση στο Χωματερό κατά των λιγνιτωρυχείων

Ολο τον κόσμο της Μεσσηνίας καλεί στο Χωματερό την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί, η Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών Φορέων της Δημοτικής Ενότητας Κορώνης, στη συγκέντρωση που θα γίνει στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου - Πολιτιστικού Κέντρου του χωριού. «Για να διατρανώσουμε

Η Καλαμάτα γιορτάζει αύριο την Υπαπαντή

Με την καθιερωμένη λαμπρότητα και κατάνυξη θα εορτάσει αύριο η Καλαμάτα την πολιούχο της Υπαπαντή.
Σήμερα στις 6.30 μ.μ. στο ναό της Υπαπαντής θα τελεστεί πολυαρχιερατικός εσπερινός και κατόπιν

«Σκότωναν» σε μηδέν χρόνο τα χρυσαφικά οι κλέφτες με τις μαξιλαροθήκες

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟ

"Σκότωναν" τα κλοπιμαία αμέσως μετά τις κλοπές οι κλέφτες με τις μαξιλαροθήκες. Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας μετά τη σύλληψη των δύο τσιγγάνων προχθές εξιχνίασε 31 κλοπές και 2 απόπειρες που είχαν γίνει μέσα σε μόλις 2 μήνες, στη Μεσσήνη και την Καλαμάτα. Τα κλοπιμαία όμως που βρέθηκαν είναι ελάχιστα. Και αυτό επειδή τα χρυσαφικά, στα οποία έχει αδυναμία η σπείρα, φαίνεται πως τα... έσπρωχναν γρήγορα σε κάποιον κλεπταποδόχο που τ' αγόραζε για ένα κομμάτι ψωμί. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χρυσαφικά συνολικής αξίας 20.000 ευρώ τα πούλησαν για 3.000 ευρώ. Και μάλιστα τα ξεφορτώθηκαν μέσα σε μόλις 2

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ