ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η τέχνη της σταγόνας

Ο Markus Reugels, φωτογραφίζει με κάμερα υψηλής ταχύτητας σταγόνες υγρών να πέφτουν σε υγρή επιφάνεια. Μια πολύ απλή διαδικασία που όμως μπορεί να δώσει φανταστικά αποτελέσματα.
Ο 33χρονος καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διάφορα υγρά, πολλές φορές χρωματισμένα, για να πετύχει διαφοετικούς συνδυασμούς.


TO ΤΡΙΠΟΝΤΟ SHOW ΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΛΑΓΑ

Ψυχομετρικό Τεστ… Τόλμησε Το Έχει Πολύ Ενδιαφέρον

Μόνο 8 ερωτήσεις και οι απαντήσεις θα σε…εκπλήξουν. Μην κλέβεις κοιτώντας τις απαντήσεις στο τέλος.

Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, δουλεύει καλύτερα όταν είναι ανοικτό. Είναι πολύ διασκεδαστικό να το κάνεις, αλλά πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες κατά γράμμα.


Πρίν αρχίσεις πάρε πρώτα ένα χαρτί καί στύλο ! Μην κλέβεις !


Τεράστια γλυπτά γίνονται… πανέξυπνες διαφημίσεις!

Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία σε μια διαφημιστική καμπάνια είναι να προκαλέσει το ενδιαφέρον του κόσμου, έτσι ώστε το προϊόν να εντυπωθεί όσο γίνεται καλύτερα στο μυαλό των καταναλωτών. Πασίγνωστα brands ανά τον κόσμο συχνά ζητούν τη συνδρομή της… τέχνης για να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη διαφήμιση που θα τη θυμούνται όλοι για αρκετό καιρό.

Και μια διαφήμιση στο δρόμο είναι πάντα πολύ διαφορετική από ένα τηλεοπτικό σποτ μερικών δευτερολέπτων, ακριβώς επειδή παραμένει αρκετό καιρό σε ένα σημείο, προσδοκώντας να προκαλεί συνέχεια την προσοχή του κόσμου. Και πώς αλλιώς άλλωστε, όταν τεράστιες γλυπτές δημιουργίες γίνονται… έμπνευση και φαντασία στα χέρια των διαφημιστών που θέλουν να ξεχωρίσουν από τα τετριμμένα!


Νέο τέχνασμα για να εντοπίζουν τα πιθανά τους θύματα ανακάλυψαν οι παιδόφιλοι


Μέσα από τεχνολογίες του τύπου «βρες ένα φίλο» σε ιστοσελίδες κοινωνικές δικτύωσης, όπως το Facebook ανιχνεύουν την ακριβή θέση των ανήλικων θυμάτων τους.

Τα ανυποψίαστα παιδιά που αναρτούν την τοποθεσία τους στο κοινωνικό δίκτυο, δίνουν στους σεξουαλικούς δράστες την δυνατότητα μέσω του λογισμικού δορυφορικής πλοήγησης (satnav) να ανακαλύψουν την θέση τους με διαφορά μόλις μερικών μέτρων.

Ταυτόχρονα, με την ίδια τεχνολογία μπορούν να δημιουργήσουν ψηφιακούς χάρτες που παρουσιάζουν αναλυτικά τους ενδεχόμενους στόχους τους.

Ο κάμπος της Μεσσήνης ιδανικός τόπος για καλλιέργεια ρυζιού

Ιδανικός τόπος για να αυξηθεί η καλλιέργεια του ρυζιού είναι ο κάμπος Μεσσήνης - Καλαμάτας. Μια παραδοσιακή καλλιέργεια που γνώριζε άνθηση στον κάμπο πριν από αρκετά χρόνια. Παραγωγοί εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αυξήσουν την καλλιέργεια, αν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του ΓΟΕΒ και μπει το νερό που απαιτείται. Ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα δοθούν τα χρήματα για τις στοιχειώδεις παρεμβάσεις που απαιτούνται στο αρδευτικό δίκτυο.
Αυτά τονίστηκαν σε σύσκεψη στην αίθουσα "Παναγιώτης Φωτέας" στο Διοικητήριο Μεσσηνίας, υπό τον κ. Κανελλόπουλο και παρουσία παραγωγών, όπου παρουσιάστηκε το φωτεινό παράδειγμα του Α’ Αγροτικού Συνεταιρισμού Χαλάστρας (στη Δυτική Θεσσαλονίκη), με τον οποίο άνοιξε δίοδος επικοινωνίας και συνεργασίας. Για να γίνουν όλα αυτά που ειπώθηκαν χθες, θα χρειαστεί μεγάλη και συνεχής προσπάθεια, που μόνο εύκολη δεν είναι.
Ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς είπε ότι «οι προοπτικές καλλιέργειας του ρυζιού είναι θετικές» και παρατήρησε: «Στόχος μας είναι να φθάσουμε τα 2.000 με 2.500 στρέμματα στον κάμπο. Μπορούμε να δώσουμε εναλλακτικό εισόδημα στους παραγωγούς».

5 περιοχές της Λακωνίας στο Κτηματολόγιο

Πέντε περιοχές της Λακωνίας περιλαμβάνονται στις 286 σε ολόκληρη τη χώρα, ο διαγωνισμός για την κτηματογράφηση των οποίων προκηρύσσεται τον Ιούνιο.
Συγκεκριμένα, υποψήφιες για ένταξη στο Εθνικό Κτηματολόγιο από τη Λακωνία είναι οι περιοχές Αγιος Ιωάννης, Αφυσσού, Κλαδάς, Μυστράς και Παρόρι.
Στη φάση αυτή, πανελλαδικά προγραμματίζεται να καταγραφούν περίπου 2,6 εκατ. δικαιώματα και να καταχωριστούν στο Κτηματολόγιο 4,7 εκατ. στρέμματα.

 ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Σε καλό δρόμο ο περιφερειακός - Εγκρίθηκαν 8,9 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις

Κρίσιμη για την ολοκλήρωση του περιμετρικού δρόμου της Καλαμάτας είναι η συνεδρίαση του Εφετείου στις 5 Δεκεμβρίου, στην οποία το υπουργείο Υποδομών επιδιώκει τη μείωση των τιμών των απαλλοτριώσεων και κυρίως την εξάλειψη των ειδικών αποζημιώσεων. Το υπουργείο ενέκρινε, τις προηγούμενες ημέρες, τη διάθεση 8,9 περίπου εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις στο πρώτο τμήμα του περιμετρικού από τη Σπερχογεία έως τον κόμβο Καρέλια. Χρήματα που θα παρακατατεθούν το επόμενο διάστημα, ενώ έχει ήδη εγκρίνει 1 εκ. ευρώ για απαλλοτριώσεις στην περιοχή όπου προβλέπεται να κατασκευαστεί η γέφυρα του Νέδοντα, θέλοντας να μην καθυστερήσει το έργο. Και ελπίζει στην απόφαση του Εφετείου για να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις και να ολοκληρωθεί το έργο του περιμετρικού, όπως περιλαμβάνεται στη σύμβαση παραχώρησης.
Ο πλέον αρμόδιος για το έργο προϊστάμενος του υπουργείου,  Γιάννης Καρνέσης, μας ενημέρωσε χθες ότι για το πρώτο τμήμα έως τον κόμβο Καρέλια, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012, έχει δοθεί άλλο 1 εκ. ευρώ για επιτάξεις, ενώ έχει εγκριθεί και συμπληρωματική απαλλοτρίωση με την αλλαγή της χάραξης (κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ), η οποία δεν έχει ακόμα πληρωθεί.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ