ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ

Ο Θάνατος και η Κόρη 
του Άριελ Ντόρφμαν

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση – σκηνοθεσία: Κώστας Δριμυλής
Σκηνικά – κοστούμια – φωτισμοί – μουσική επιμέλεια: Κώστας Δριμυλής
 

 Παίζουν
Πωλίνα Σάλας: Νατάσα Παπαδάκη
Τζεράρντο Εσκομπάρ: Γιάννης Αλεξανδρόπουλος
Ρομπέρτο Μιράντα: Τάκης Χρυσανθακόπουλος

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
Παρασκευή 30 Μαρτίου Ώρα: 21:00
Παραστάσεις: 31 Μαρτίου,
1,6,7 και 8 Απριλίου Ώρα:21:00
Φιλιατρά, Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο

ΥΠΟΘΕΣΗ
Η Πωλίνα Σάλας, πρώην πολιτική κρατούμενη της δικτατορίας, βασανίστηκε και βιάστηκε  υπό την καθοδήγηση ενός σαδιστή γιατρού, που συνήθιζε να βάζει μουσική του Σούμπερτ κατά τη διάρκεια των βασανιστηρίων και συγκεκριμένα το

Μπήκε η υπογραφή για την επιστροφή Φ.Π.Α. των Αγροτών

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 30 Μαρτίου, από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου η απόφαση που αφορά στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος.

Πιο αναλυτικά, για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος του άρθρου 41 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000), προκειμένου για τις αιτήσεις επιστροφής που θα υποβληθούν κατά το έτος 2012, ακολουθούνται οι κατωτέρω διαδικασίες:
-Η αίτηση επιστροφής υποβάλλεται:
α) Είτε απευθείας από το δικαιούχο αγρότη στη Δ.Ο.Υ. που διαθέτει τμήμα ελέγχου στη χωρική
Παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα του Διαδικτύου υπάρχουν και κάποιοι δυνητικοί κίνδυνοι για τα παιδιά, που αφορούν κυρίως στην έκθεσή τους σε παράνομο ή ακατάλληλο περιεχόμενο, στην εξαπάτησή τους από άγνωστους ενήλικες οι οποίοι υποκρίνονται ότι είναι ανήλικοι ή στην άσκηση πίεσης για αποκάλυψη προσωπικών στοιχείων. Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο για να προστατεύσει τους μαθητές από το παράνομο και ακατάλληλο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο παρέχει την Υπηρεσία Ελεγχόμενης Πρόσβασης στον Παγκόσμιο Ιστό (Web-Filtering) που

ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ

Ακάθιστος ύμνος επικράτησε να λέγεται ένας ύμνος «Κοντάκιο» της Ορθόδοξης Εκκλησίας, προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, από την όρθια στάση, που τηρούσαν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας του. Οι πιστοί έψαλλαν τον Ακάθιστο ύμνο όρθιοι, υπό τις συνθήκες που θεωρείται ότι εψάλη για πρώτη φορά, ενώ το εκκλησίασμα παρακολουθούσε όρθιο κατά την ακολουθία της γιορτής του Ευαγγελισμού, με την οποία συνδέθηκε ο ύμνος.

Ψάλλεται ενταγμένος στο λειτουργικό πλαίσιο της ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου, σε όλους τους Ιερούς Ναούς, τις πέντε πρώτες Παρασκευές της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, τις πρώτες τέσσερις τμηματικά, και την πέμπτη ολόκληρος. Είναι ένας ύμνος που αποτελείται από προοίμιο και 24 οίκους (στροφές) σε ελληνική αλφαβητική ακροστιχίδα, από το Α ως το Ω (κάθε οίκος ξεκινά με το αντίστοιχο κατά σειρά ελληνικό γράμμα)...
και είναι γραμμένος πάνω στους κανόνες της ομοτονίας, ισοσυλλαβίας και εν μέρει της ομοιοκαταληξίας.

Θεωρείται ως ένα αριστούργημα της βυζαντινής υμνογραφίας, η γλώσσα του είναι σοβαρή και ποιητική και είναι εμπλουτισμένος από κοσμητικά επίθετα και πολλά σχήματα λόγου (αντιθέσεις, μεταφορές, κλπ). Το θέμα του είναι η εξύμνηση της ενανθρώπισης του Θεού μέσω της Θεοτόκου, πράγμα που γίνεται με πολλές εκφράσεις

Νηστίσιμη μερέντα

Ένα τέλειο υποκατάστατο της μερέντας, όταν νηστεύουμε ακόμα και το λάδι.

Τι χρειαζόμαστε:

Μειωμένες οι φετινές τιμές των αμνοεριφίων

Μειωμένες κατά 10% με 15% εκτιμάται ότι θα είναι φέτος οι τιμές των αμνοεριφίων σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπ.Ανάπτυξης.

Η μείωση αυτή αποδίδεται στην αυξημένη παραγωγή και στις μειωμένες εισαγωγές και εξαγωγές. Σύμφωνα με το υπ.Ανάπτυξης και σε ότι αφορά τις τιμές παραγωγού για τα αμνοερίφια, κινούνται στα επίπεδα των 5 με 6,5 ευρώ το κιλό όταν πέρσι οι αντίστοιχες τιμές κυμαίνονταν από 5 έως 7 ευρώ το κιλό.

Η Γη σβήνει τα φώτα

Για μια ώρα θα σβήσουν τα φώτα οι κάτοικοι της γης, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην «Ώρα της Γης».
Είναι το «σινιάλο» όλων όσοι συμμετέχουν στην κίνηση αυτή για την προστασία του

Αστείες φωτογραφίες γάμων..

Η δουλειά ενός φωτογράφου γάμων δεν είναι μόνο να αποθανατίσει στο φωτογραφικό χαρτί τις χαρούμενες στιγμές του ζευγαριού που ενώνει τις ζωές του.
Είναι και να επιλέξει εκείνος, ποιες από τις φωτογραφίες που «τράβηξε» με την κάμερα του αξίζει να τυπωθούν και ποιες πρέπει να πάνε στο καλάθι των σκουπιδιών.
Μερικοί φωτογράφοι, όπως θα δείτε στην συνέχεια, έκαναν ζαβολιά. Κράτησαν και αυτές που δεν έπρεπε...


Γεμίστε το ΟΑΚΑ!

Αύριο(31/03) ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων για το 5ο ματς της σειράς Παναθηναϊκός-Μακάμπι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. «30,000 κόσμο» ζήτησε καθ' υπερβολή ο Μάικ Μπατίστ, «πρώτα εισιτήριο για το ΟΑΚΑ και μετά για την Πόλη» πρόσθεσε ο Κώστας Τσαρτσαρής, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει την ομάδα στον πρώτο φετινό μεγάλο τελικό της.

Η ημερομηνία του μεγάλου παιχνιδιού δεν έχει oρισθεί ακόμα και θα εξαρτηθεί από τη συμφωνία με την τηλεόραση (ΕΡΤ-NOVA) που θα καθοριστεί

Μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Μέχρι τις 30 Απριλίου παρατείνεται η προθεσμία για υπαγωγή στη ρύθμιση της παραγράφου 8 του άρθρου 3 του ν.4038/2012 των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2012 η οποία έληγε σήμερα Παρασκευή.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση, για διευκόλυνση των φορολογούμενων, δίδονται οι

ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

 (Σκίτσο του Ηλ.Μακρή - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18/9/09)

Ο απολογισμός της αστυνομικής επιχείρησης της Πέμπτης στο κέντρο

Στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που σχεδιάστηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για την αστυνόμευση της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διενεργείται καθημερινά μεγάλος αριθμός στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων, σε διάφορες περιοχές, με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ονόματα αθλητών σε σταθμούς Μετρό του Λονδίνου

Τα ονόματα 361 αθλητών, που έγραψαν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα δοθούν στους σταθμούς του Μετρό στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των αγώνων το καλοκαίρι.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται το όνομα και του Πύρρου Δήμα. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης με τέσσερα μετάλλια σε ισάριθμες ολυμπιάδες (τρία χρυσά και ένα χάλκινο) έχει μια από τις πιο εντυπωσιακές συγκομιδές και έτσι δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται στις επιλογές της Οργανωτικής Επιτροπής. Το όνομά του θα δοθεί σε σταθμό της «κίτρινης» γραμμής, η οποία είναι αφιερωμένη στην άρση βαρών.

Γαργαλιάνοι: Έχασε πρώτα τον αναπτήρα και μετά το τρακτέρ

Απίθανες σκηνές, τις οποίες παρακολούθησαν άφωνοι οι θαμώνες μιας ταβέρνας, εξελίχθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Μάτι των Γαργαλιάνων. 

Το λίγο παραπάνω αλκοόλ που καταναλώθηκε οδήγησε στην ανατροπή ενός τρακτέρ υπό μάλλον αστείες συνθήκες, όπως διηγούνται οι μάρτυρες.
 
Σύμφωνα με θαμώνες λοιπόν, κάποιος πήγε στην ταβέρνα με το τρακτέρ του. Ήπιε λίγο παραπάνω και κάποια στιγμή σηκώθηκε να φύγει. Πήγε μέχρι το τρακτέρ, αλλά σε λίγο επέστρεψε στην ταβέρνα αναζητώντας τον αναπτήρα του. Έψαχνε αρκετή ώρα, ρωτώντας ταυτόχρονα τον καταστηματάρχη και τους πελάτες αν του πήραν τον αναπτήρα. Όταν

Αξονικός και μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Δυο μεγάλοι στόχοι που είχαν τεθεί από την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας πριν από περίπου 20 μήνες »κατακτώνται»
ουσιαστικά σήμερα με την υπογραφή των συμβάσεων από το Διοικητή του ιδρύματος κ.Γεώργιο Μπέζο της προμήθειας μαγνητικού τομογράφου και νέου αξονικού τομογράφου μέσω ΕΣΠΑ.
Με την σύναψη των δύο ανωτέρω συμβάσεων ολοκληρώνεται η διαδικασία ωρίμανσης-ένταξης στο ΕΣΠΑ και προμήθειας του απαραίτητου αυτού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 1.500.000 €. Το Νοσοκομείο μας σε 2 μήνες το αργότερο -ως έχουν συμβατική υποχρέωση οι ανάδοχοι μειοδότες-θα διαθέτει δικό

Έγκριση προμελέτης για την πλατεία Υπαπαντή

Εγκρίθηκε η προμελέτη της Πλατείας Υπαπαντής στην Καλαμάτα, που αποτελεί το τελευταίο προς ανάπλαση τμήμα του Ιστορικού Κέντρου της πόλης.
Ήδη γίνεται ανάπλαση (Γ’ φάση) με χρήματα του ΕΣΠΑ (αστικές αναπλάσεις) και υπάρχει επιπλέον, έγκριση 500.000€ από το ΥΠ.ΠΟ για την ολοκλήρωση της παρέμβασης.
Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το κοιμητήριο
Στο μεταξύ, ύστερα από την υπογραφή της απόφασης του γεν. γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου, για εξαίρεση από την κατεδάφιση κτισμάτων εντός του παλαιού Νοσοκομείου, εκδόθηκε από τη

Κάηκαν ζωντανοί μέσα στη φυλακή

Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους  όταν ξέσπασε πυρκαγιά στη φυλακή της πόλης Σαν Πέδρο Σούλα, στο βόρειο τμήμα της Ονδούρας, η οποία θεωρείται η βιομηχανική πρωτεύουσα της κεντροαμερικανικής χώρας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
"Υπάρχουν 13 πτώματα. . . δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το επεισόδιο, θα πρέπει να περιμένουμε το πόρισμα της έρευνας", δήλωσε η Μαρλένι Βανέγας, εκπρόσωπος της εισαγγελίας στην πόλη.
Η αστυνομία στην Σαν Πέδρο Σούλα είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι η φωτιά τέθηκε γρήγορα

Την ερχόμενη Δευτέρα η σύνταξη και το δώρο στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, στις 5 Απριλίου το δώρο στους συνταξιούχους του ΙΚΑ

Στις 5 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα του Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ καθώς και το δώρο του Πάσχα σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Σκότωσαν συμμαθητή τους για να μην τους μαρτυρήσει

Τέσσερις έφηβοι ηλικίας 15 ως 17 ετών ομολόγησαν ότι εκτέλεσαν εν ψυχρώ ένα συμμαθητή τους με δύο σφαίρες στο κεφάλι πριν κάψουν το πτώμα του σ' ένα δάσος στη δυτική Γαλλία επειδή φοβούνταν πως θα τους κατέδιδε για μια διάρρηξη.
Οι ύποπτοι ως δράστες οδηγήθηκαν χθες Πέμπτη στο δικαστικό μέγαρο της Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, για να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Το βράδυ απαγγέλθηκαν σε βάρος των τεσσάρων

Αλλαγές στην κυκλοφορία στην Εγνατία ΟδόΑλλαγές στην κυκλοφορία θα γίνουν στο διάστημα 2-5 Απριλίου στο τμήμα Άσπρα Χώματα-Χρυσούπολη της Εγνατίας Οδού.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρία, θα γίνει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας στο τμήμα ανισόπεδου κόμβου (Α/Κ) Άσπρων Χωμάτων-(Α/Κ) Χρυσούπολης, λόγω έργων συντήρησης.
Προκειμένου να εκτελεστούν προγραμματισμένες εργασίες καθολικής συντήρησης στον δεξιό κλάδο της σήραγγας Κάστρου,, θα ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα ρύθμισης της κυκλοφορίας, τα οποία αφορούν μόνο τον δεξιό κλάδο του αυτοκινητόδρομου του

Στη δημοσιότητα η λίστα με τα γενόσημα

Σε νέα εποχή εισέρχεται πλέον ο κλάδος της υγείας, με την εισαγωγή, αλλά και τη χρήση γενοσήμων, με απώτερο στόχο τη δραστική μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.
Παρά τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει για το κατά πόσο τα φαρμακευτικά αντίγραφα είναι επιβλαβή για την υγεία μας ή όχι, η κυβέρνηση έχει ήδη δρομολογήσει την άμεση εισαγωγή τους από χώρες, όπως Ινδία.
'Ετσι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, δημοφιλή και οικονομικά φάρμακα θα εξοστρακίζονται από τα

Αχαϊκή: Οι καταθέτες αγωνιούν, η Εθνική Τράπεζα υπόσχεται, η αγορά "στεγνώνει"

Σε αδιέξοδο βρίσκονται αρκετοί επαγγελματίες της Αχαΐας που έχουν ξεμείνει εδώ και δέκα ημέρες από ρευστό, αφού δεν έχουν πρόσβαση σε καταθέσεις που είχαν στην Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα. Η Εθνική δεν έδωσε πράσινο φως για τις καταθέσεις των Αχαιών και η κατάσταση μέρα με την ημέρα χειροτερεύει. Εγκλωβισμένοι από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της «Αχαϊκής» είναι πολλοί επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η μεταφορά των καταθέσεων στην Εθνική ώστε να μπορούν τα χρήματα να είναι προσβάσιμα.
Κατά μία εκδοχή η διαδικασία καθυστερεί, καθώς προηγείται ένα είδος εκκαθάρισης μεταξύ

Αύριο η παρουσίαση των ευρημάτων της Αρχαίας Κερύνειας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται αύριο Σάββατο η παρουσίαση των αρχαιολογικών ευρημάτων που έφερε στο φως η ανασκαφική έρευνα στην Αρχαία Κερύνεια Αιγιαλείας. Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο εκδήλωσης, στην αίθουσα συνεδρίων του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, στις 7.30 το απόγευμα, παρουσία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας Τίτου Χριστοφίδη ο οποίος θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων

Ακτές Κορινθιακού: Η φύση μας χτυπάει το καμπανάκι

Η κεντρική παραλία του Δερβενίου υπέστη πριν λίγες μέρες διάβρωση  μήκους 60 και πλάτους 15 μέτρων μετά από κατάρρευση της, στο μήκος αυτό, μέσα σε λίγες ώρες!
Το σοβαρό αυτό συμβάν διάβρωσης ακτής οφείλει να μας προβληματίσει σοβαρά ως προς το τι θέλουμε και τι είναι επείγον καθήκον μας σε σχέση με το πολυτιμότερο τμήμα του εδάφους μας: τις ακτές μας.
Διατυπώθηκε από τεχνικούς η εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο περιστατικό οφείλεται πρωτίστως σε τεχνικά λάθη σχετικά με το έργο της ΕΡΓΟΣΕ για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή που επηρέασαν τη ροή των νερών προς τη θάλασσα και δημιούργησαν

ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΧΩΜΕΝΗ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΡΟΜΟ Αγροικία της ύστερης αρχαιότητας στην Ανθεια

Κατάλοιπα αγροικίας της ύστερης αρχαιότητας είχαν βρεθεί στην ευθεία της Ανθειας, στον υφιστάμενο εθνικό δρόμο, κατά την κατασκευή της γέφυρας του αυτοκινητόδρομου στο σημείο αυτό, όπως γνωστοποιεί ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Και με απόφασή του εγκρίνεται η διατήρηση σε κατάχωση των συγκεκριμένων αρχαίων αρχιτεκτονικών καταλοίπων και η μερική αποδόμηση τμημάτων της τετράπλευρης λιθόκτιστης κατασκευής της ύστερης αρχαιότητας, που βρέθηκε σε διπλανό σημείο.
Στην απόφαση του υπουργού επισημαίνεται πως το υπουργείο Υποδομών ανέλαβε τη φωτογραμμετρική αποτύπωση των αποκαλυφθεισών αρχαιοτήτων για την

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο «Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη»

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας ανακοίνωσε τις παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήμα του Αυτοκινητόδρομου «Κόρινθος- Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδο Λεύκτρο – Σπάρτη», που ανήκει στην εδαφική αρμοδιότητα της Α.Δ. Αρκαδίας, με σκοπό την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς την πρόληψη και αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων και συγκεκριμένα:

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΟ 2011 ΟΙ ΑΔΕΙΕΣ ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ 31,4% Βουλιάζει στην ύφεση η οικοδομική δραστηριότητα

Την πλήρη κατάρρευση του κατασκευαστικού κλάδου επιβεβαιώνουν τα στοιχεία για την οικοδομική δραστηριότητα του 2011 που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Σύμφωνα με αυτά, ο αριθμός των οικοδομικών αδειών στην Πελοπόννησο το 2011 μειώθηκε κατά 31,4% σε σχέση με το 2010. Πρέπει όμως να τονιστεί ότι και το 2010 ο αριθμός των αδειών είχε μειωθεί σε

Ελαιόλαδο: Οι τιμές του Ελαιολάδου από 19 - 25 Μαρτίου 2012

Οι τιμές του ελαιολάδου  
(από: elies-ladikalamatiano.gr) 
12η Εβδομ. (19-25 Μαρτ. 2012)

Νίκος Λυμπερόπουλος: Στο πλευρό της εθνικής ομάδας τένις με αμαξίδιο

Στο πλευρό της εθνικής ομάδας τένις με αμαξίδιο βρέθηκε η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου και προσωπικά ο Νίκος Λυμπερόπουλος
Ο 36χρονος διεθνής Φιλιατρινός επιθετικός, μετά από παράκληση του συντοπίτη του και πρωταθλητή του τένις, Γιώργου Λαζαρίδη, φρόντισε ώστε η αποστολή που ταξίδεψε στην Αττάλεια για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου να λάβει αθλητικό ρουχισμό από την εθνική ομάδα. Έτσι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του τένις βρέθηκε στα κορτ της τουρκικής πόλης με ρούχα της εθνικής ποδοσφαίρου, τα οποία και τίμησε δεόντως κατακτώντας την τρίτη θέση, που ισοδυναμεί με

Σταϊκούρας: Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου και τον Φεβρουάριο

  in.gr . 27 Ιανουαρίου 2022, 11:40 Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι τον Μάιο θα υπάρξει και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού