ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Σοβαρότης μηδέν στο στρατό!

Τώρα τα εχθρικά μαχητικά θα πέσουν μόνα τους από το θέαμα…

Είναι 12 ή 13; Είναι τρελό!

Αυστηρά μέτρα της ΕΛΑΣ τις γιορτές σε πόλεις και περιφέρεια

ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΩΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

 Σε επιφυλακή θα βρίσκονται κατά την διάρκεια των εορτών οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ,για την αποτροπή ληστείων και κλοπών, καθώς και για την καλύτερη μετακίνηση των οδηγών που θα ταξιδέψουν προς την περιφέρεια.

Στην Αθήνα πεζές περιπολίες και η ομάδα ΔΙΑΣ θα βρίσκονται κοντά σε εμπορικά κέντρα, πολυκαταστήματα, σταθμούς λεωφορείων, τρένων και αεροδρόμια, ενώ οι υπηρεσίες της Τροχαίας θα εφαρμόσουν έκτακτα μέτρα σε εθνικές και επαρχιακές οδούς.
Σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Δ. Ασημακόπουλο, τον αντιπρόεδρο Γ.Καββαθά και εκπροσώπους επαγγελματιών στο κέντρο της Αθήνας, με τους οποίους συζήτησαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την παραβατικότητα στην πρωτεύουσα.
Όπως ανακοίνωσε ο Χ. Παπουτσής, 2.000 αστυνομικοί έχουν ενισχύσει από τα μέσα Νοεμβρίου τις υπηρεσίες του κέντρου της Αθήνας, ενώ, από τις αρχές Ιουνίου έχει συσταθεί ειδική υπηρεσία με αποκλειστική αρμοδιότητα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, του παρεμπορίου και των ναρκωτικών.

Κράκερς με εικονικές συναλλαγές "ξεδόντιασαν" τραπεζικό κολοσσό

Ένας φοιτητής ιατρικής και ένας οδοντοτεχνίτης με την μέθοδο του «cracking», έκαναν εικονικές συναλλαγές ύψους 1.650.000 ευρώ περίπου και κατάφεραν να βγάλουν μέσα σε μια εβδομάδα πάνω απο 300.000 ευρώ.

Και οι δυο 21χρονοι έλληνες συνελήφθησαν στις 16 Δεκεμβρίου ενώ αναζητείται το τρίτο μέλος της ομάδας, ένας επίσης 21χρονος Βρετανός, ο οποιος όμως δεν βρέθηκε κατά τη διάρκεια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Όλα αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο τον τραπεζικό κολοσσό, όταν η Διεύθυνση Ασφάλειας κατά τη διάρκεια του εσωτερικού ελέγχου στις διαδικασίες συναλλαγματικής ισοτιμίας, είδε να έχουν παραβιασθεί τα λογισμικά υπολογιστικά συστήματα ισοτιμιών.

Καταγγέλθησε στο Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και απο την ψηφιακή αστυνομική έρευνα και ανάλυση των δεδομένων διαπιστώθηκε ότι, οι τρεις crackers χρησιμοποιώντας μια πρωτότυπη μέθοδο ηλεκτρονικής διείσδυσης είχαν καταφέρει να επηρεάζουν τη διαδικασία επεξεργασίας των συναλλαγματικών δεδομένων ισοτιμίας, μεταξύ του ευρώ και της αγγλικής

Από 1η Ιανουαρίου η ένταξη των ασφαλισμένων ΟΓΑ στον ενιαίο οργανισμό ΕΟΠΥΥ


Πρόσβαση στους γιατρούς όλων των Ταμείων και ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, μετά την υπαγωγή τους από την 1η Ιανουαρίου, στον «Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» ΕΟΠΥΥ.

Μαζί με το ενιαίο συνταγολόγιο οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, αποκτούν πρόσβαση και στις κοινές παροχές υγείας που ισχύουν ήδη για τους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις εθνικές οδούς εν όψει γιορτών



Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως κατωτέρω :

1. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις:

α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).

Συνάντηση για την προστασία ευαίσθητων περιβαλλοντικά περιοχών


Η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου εδαφικής συνεργασίας F:ACTS! Forms for: Adapting to Climate Change through Territorial Strategies! «Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή μέσω περιφερειακών στρατηγικών», διοργανώνει συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011, στα γραφεία της ΝΕΑ (Δ. Υψηλάντου 8 & Μαιζώνος, 3ος όροφος) και ώρα 8:30 π.μ, με θέμα: «Πολιτικές και Δομές Διαχείρισης και Προστασίας Περιβαλλοντικά Ευαίσθητων Περιοχών- Η περίπτωση της Ισπανίας (Γαλικία)».

Οι στόχοι αυτής της συνάντησης εργασίας είναι:
Η ανάλυση και η συζήτηση πάνω σε ιδέες για τη διαμόρφωση διαχειριστικών πλάνων που θα

Η μπουγάδα «θα καθαρίζεται μόνη της απλωμένη στον ήλιο»

Ουάσινγκτον
Παραλείψτε το πλύση και περάστε απευθείας στο δεύτερο στάδιο, το άπλωμα των ρούχων. Μια χημική επίστρωση που αναπτύχθηκε στην Κίνα επιτρέπει στα υφάσματα να καθαρίζουν και να εξουδετερώνουν τις οσμές όταν εκτεθούν στο ηλιακό φως.

Τα «λειτουργικά ρούχα» θα είναι φθηνά, μη τοξικά αλλά και φιλικά στο περιβάλλον, αφού δεν θα απαιτείται πλέον νερό για να φρεσκαριστεί μια μπλούζα έπειτα απόμιαζεστή ιδρωμένη μέρα.

Το λευκότερο λευκό

Βασικό συστατικό της νέας επίστρωσης είναι το διοξείδιο του τιτανίου, μια κατάλευκή, ισχυρά ανακλαστική ουσία που χρησιμοποιείται σήμερα σε όλα τα χρώματα για τοίχους: Εκτός του ότι αποτελεί τη λευκή βάση από την οποία παράγονται όλες οι αποχρώσεις, ο TiO2 δρα ως «φωτοκαταλύτης» και μπορεί να εξουδετερώνει σωματίδια οργανικών και άλλων ρύπων, διατηρώντας τα χρώματα καθαρά.

Προέβλεψαν το σεισμό της Μεσσηνίας - Βρήκαν τη μέθοδο πρόγνωσης των σεισμών!

Τη δυνατότητα διάγνωσης των προσεισμών και κατ’ επέκταση πρόβλεψης των κύριων σεισμών έχουν πλέον οι σεισμολόγοι, μέσω μιας καινοτόμου μεθόδου, πίσω από την οποία κρύβεται η επιστημονική ομάδα του Γεράσιμου Παπαδόπουλου, διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. 

Στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης που συνήλθε την περασμένη εβδομάδα στο Σαν Φρανσίσκο, ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε για πρώτη φορά διεθνώς τον αλγόριθμο FORMA, τη μέθοδο αξιολόγησης μίας σεισμικής δραστηριότητας σε πραγματικό χρόνο και όχι εκ των υστέρων, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. 

Η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόστηκε για πρώτη φορά δοκιμαστικά το περασμένο καλοκαίρι στην Πελοπόννησο, όπου μελετήθηκαν μικροί σεισμοί, διαπιστώθηκε πως ήταν

Τριφυλία: "Ψαλίδισμα" σε κούρεμα-χτένισμα

Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα είναι ορατές σε κάθε έκφανση και λειτουργία της κοινωνίας και της αγοράς. Οι οικονομικές δυνατότητες των πολιτών έχουν μειωθεί, ενώ αντίστοιχα έχουν αυξηθεί, ιδίως το μήνα που διανύουμε, οι υποχρεώσεις τους για την πληρωμή φόρων, χαρατσιών και λοιπών «μπουγιουρντί» για τον κρατικό κορβανά.
 
Από τη σημερινή πραγματικότητα και το οικονομικοκοινωνικό περιβάλλον της χώρας μας φεύγοντας το 2011, οπότε οι πολίτες βρίσκονται σε απόγνωση και η αγορά στενάζει, τα κομμωτήρια έχουν αισθανθεί και υποστεί, αναλογικά με τη σειρά τους, μείωση στην κίνησή τους, αλλά και αλλαγές στις συνήθειες και τις επιλογές των πελατών – πολιτών για το κούρεμα και το χτένισμά τους.  
 
Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα, ωστόσο, η κίνηση κρίνεται καλή, κι αυτό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας και για τις επόμενες μέρες της εορταστικής περιόδου. Όμως, το μέλλον και στα κομμωτήρια διαφαίνεται αβέβαιο, αφού συναρτάται άμεσα με τις οικονομικές

Ξεπαγώνει το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων στη Δυτική Ελλάδα

Ύστερα από μια μακρά περίοδο ισχνών χρηματοδοτήσεων για την Δυτική Ελλάδα το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μπαίνει ξανά σε τροχιά κανονικής ροής, με προτεραιότητα στην κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Περιφέρειας για έργα που έχουν εκτελεστεί ή εκτελούνται.
Αυτό υπογράμμισε σήμερα το μεσημέρι ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνος Μωραΐτης στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα. Άμεσα ξεκινά η διάθεση πιστώσεων προς την Περιφέρεια ώστε να τακτοποιηθούν οικονομικές οφειλές του προηγούμενου διαστήματος και να αποπληρωθούν ολοκληρωμένα έργα ή έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Να σημειωθεί ότι επί τουλάχιστον τρία χρόνια οι χρηματοδοτήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων είχαν καθηλωθεί. «Το γεγονός ότι η ροή της χρηματοδότησης θ’ αρχίσει σύντομα ν’ αποκαθίσταται γεννά αναμφίβολα ένα αίσθημα αισιοδοξίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Προσθέτοντας ότι «σε μια δύσκολη συγκυρία το Υπουργείο και ο κ. Μωραΐτης

Συνάντηση των επαγγελματικών Ταξί Πελοποννήσου

Ενημερωτική συνάντηση στελεχών του κλάδου των ταξί της Πελοποννήσου με τον υπεύθυνο του Τομέα Μεταφορών & Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας (βουλευτή Κοζάνης) Μιχάλη Παπαδόπουλο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Τρίπολη.
Η συνάντηση, έγινε με πρωτοβουλία του κ. Παπαδόπουλου, εντάσσεται στο πλαίσιο επαφών και συναντήσεών του με την Πανελλήνια Ομοσπονδία, τα Περιφερειακά Συμβούλια και τα πρωτοβάθμια Σωματεία ιδιοκτητών ταξί της χώρας και ήταν η τρίτη κατά σειρά επαφή του με Σωματεία ταξί της Περιφέρειας, ύστερα από αυτή που πραγματοποιήθηκε προ διμήνου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και αυτή που πραγματοποιήθηκε την 10/12/11 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Facebook Timeline: Ενημερώστε την εφαρμογή για iOS και αποκτήστε νέο look


 

Αρκετές ημέρες μετά την εμφάνιση της σε Android, η εφαρμογή του Facebook φέρνει το Timeline στο iOS μέσω της ενημέρωσης 4.1.

Προσθέτει, επίσης, την πρόσβαση στις λίστες του Facebook και τις συνδρομές σας, λειτουργίες που καμία από τις δύο δεν ήταν διαθέσιμες στην ενημέρωση 4.0. Για να δείτε το Timeline σας μετά την ενημέρωση από το App Store, πατήστε το πλήκτρο πλοήγησης πάνω αριστερά και επιλέξτε το προφίλ σας.

Έτοιμη η τεχνολογία ασύρματου ποτίσματος

Διεθνή διάκριση πέτυχε το Πολυτεχνείο Κρήτης χάρη στην ανάπτυξη μιας πρωτοποριακής τεχνολογίας για ασύρματα δίκτυα αισθητήρων...πολύ χαμηλού κόστους, που επιτρέπει τη ρύθμιση και τον έλεγχο της κατανάλωσης νερού.
 

Η μέθοδος αυτή είναι ιδανική για το αυτόματο πότισμα φυτών σε αγροτικές καλλιέργειες ή άλλες περιβαλλοντικές εφαρμογές καθώς στα προτερήματά της είναι και η, σε μεγάλο βαθμό, εξοικονόμηση ενέργειας, που επιτυγχάνεται με την τεχνική της ανάκλασης σημάτων από τον πομπό (φυτό) στον δέκτη (υπολογιστή) μέσω των κόμβων (αισθητήρων) μετάδοσης των πληροφοριών για τις ποσότητες νερού που χρειάζονται για την άρδευση.

Φιλιατρά: Ντου ...έκαναν και στο Ταχυδρομείο!


ΝΤΟΥ!!! ...έκαναν και στο Ταχυδρομείο!
Δεν άφησαν ούτε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα Φιλιατρά να ξεφύγει από τα αλλεπάλληλα κρούσματα κλοπών και ληστειών που έχουν πάρει δραματικές διαστάσεις στην περιοχή.

Άγνωστοι κατά την διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με πληροφορίες μας μπήκαν στις 02:30 από το πίσω μέρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Υποκατάστημα των Φιλιατρών, λεηλατώντας το

Ενστάσεις για την κατανομή εδρών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Πιθανή ανακατάταξη εδρών και απρόσμενες αλλαγές στην διοικητική σύνθεση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ίσως επιφέρουν οι ενστάσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι με το συνδυασμό του Γιώργου Καραμπάτου. Συγκεκριμένα το Σάββατο επιλαχόντες σύμβουλοι του συνδυασμού "Δημιουργική Μεσσηνία" κατέθεσαν ένσταση διεκδικώντας τρεις έδρες από εκλεγέντες συμβούλους με τους συνδυασμούς του Γιώργου Γκούμα και του Δημήτρη Αδαμόπουλου. Ανεξάρτητα από την τύχη των ενστάσεων η διαδικασία εκδίκασής τους αναμένεται να καθυστερήσει τις εξελίξεις για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι από την τύχη των ενστάσεων εξαρτάται τόσο η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου όσο και οι συσχετισμοί δυνάμεων για την εκλογή του νέου προέδρου.

 ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Αγωνία στους δήμους για τα οικονομικά προκειμένου να ισοσκελήσουν προϋπολογισμούς

Ακόμα και στο δανεισμό μπορεί να οδηγηθούν οι δήμοι της Πελοποννήσου αλλά και ολόκληρης της χώρας, για να ισοσκελίσουν τους προϋπολογισμούς τους. Σύμφωνα με τα νέα καλλικρατικά δεδομένα, οι δήμοι οφείλουν μέχρι το τέλος του έτους -δηλαδή στις λίγες μέρες που απέμειναν- να έχουν ψηφίσει τόσο τους προϋπολογισμούς όσο και τα Τεχνικά τους Προγράμματα για το 2012. Μπορεί φυσικά οι διεργασίες να έχουν αρχίσει εδώ και εβδομάδες, αλλά ακόμα δεν υπάρχει... φως στο τούνελ. Η αβεβαιότητα των χρηματοδοτήσεων που θα έρθουν -ή δεν θα έρθουν- από το νέο έτος

Ελάχιστοι θα ταξιδέψουν τα Χριστούγεννα στο εξωτερικό: Μένουμε… Μεσσηνία λόγω έλλειψης χρημάτων

Λιγότεροι είναι φέτος οι Μεσσήνιοι που επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές μακριά από το σπίτι τους. Οπως είπαν στην "Ε" ταξιδιωτικοί πράκτορες, η ζήτηση φέτος για χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι. Οσοι πάντως προγραμματίζουν τις διακοπές τους επιλέγουν δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς αυτών των ημερών, όπως η Πράγα, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Βουδαπέστη και η Βιέννη. 
Ωστόσο, φέτος, όπως είπε στην "Ε" ο Βασίλης Τριγκιλίδας, στο δικό του ταξιδιωτικό γραφείο ένα κομμάτι ταξιδιωτών επιλέγει πιο μακρινά και ακριβά ταξίδια. "Οσοι έχουν τα χρήματα επιλέγουν πιο ακριβούς προορισμούς, π.χ. Νέα Υόρκη, Ντουμπάι ή 9ήμερο στην Κούβα", σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι αυτοί επενδύουν τα χρήματά τους σε ένα ταξίδι που πάντα επιθυμούσαν. Πάντως, σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, διαπιστώνει ότι "η ζήτηση για χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι σαφώς ελαττωμένη". Είπε ακόμα ότι δημοφιλείς σε όσους ταξιδέψουν είναι οι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στην Ευρώπη, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και για

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ