ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μείωση τιμών στις εξετάσεις του Ωνασείου από 1 Φεβρουαρίου


Μείωση τιμών εξετάσεων στα Εξωτερικά Ιατρεία αποφάσισε να εφαρμόσει από 1 Φεβρουαρίου 2012 το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ανταποκρινόμενο στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες
Οι μειώσεις τιμών έχουν ως εξής:
α. Κατά 10% της τιμής όλων των εργαστηριακών και διαγνωστικών εξετάσεων που διενεργούνται στα Εξωτερικά Ιατρεία
β. Ειδικότερα για τις παρακάτω εξετάσεις μειώνονται οι τιμές:

Νεκρός λύκος από δηλητηριασμένο δόλωμα

Ο δεύτερος νεκρός λύκος για το 2012 βρέθηκε στη δασική περιοχή της Κορησού Καστοριάς από την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου.
Πρόκειται για έναν αρσενικό λύκο, ηλικίας 7 ετών και βάρους 65 κιλών. Σύμφωνα με καταγγελία κατοίκων της περιοχής, το άτυχο ζώο βρισκόταν νεκρό στο σημείο για δύο περίπου ημέρες.
Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μετέφερε το ζώο στο Σταθμό Περίθαλψης της Καστοριάς με τον οποίο και συνεργάζεται, ώστε να πραγματοποιήσει νεκροψία και να συλλέξει δείγματα γενετικού υλικού για τη μελέτη του είδους.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ ειδοποίησε το Δασαρχείο Καστοριάς αλλά και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας για

Η Ακρόπολη σε... 3D

Αρχίζουν το επόμενο Σαββατοκύριακο (4-5 Φεβρουαρίου) οι τρισδιάστατες προβολές στην Αίθουσα Εικονικής Πραγματικότητας στο ισόγειο του Μουσείου Ακρόπολης. Θα προβάλλεται η δεκάλεπτη ταινία «Η Ακρόπολη στην Αρχαιότητα» που πραγματοποιήθηκε με την επιστημονική εποπτεία της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης.

Στην ταινία παρουσιάζονται τα μνημεία της Ακρόπολης από τα οποία ο επισκέπτης αντλεί χρήσιμες πληροφορίες για την κατανόηση των αρχιτεκτονικών γλυπτών που εκτίθενται στο Μουσείο.

Θανατηφόρο τροχαίο στην Κόρινθο

Ένας νεκρός είναι ο απολογισμός του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί στο 70ό χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ύψος της Motor Oil.

Τρόφιμα - ασπίδα για τη βαρυχειμωνιά

Μιας και διανύουμε μέρες παγετού, καλό είναι να έχουμε κατά νου ποιες τροφές μας βοηθούν να... ανεβάσουμε θερμοκρασία.

Τώρα λοιπόν που κάνει κρύο, αν το σώμα μας είναι παγωμένο, η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την εσωτερική θερμοκρασία μας.
Φασολάδα και σούπες
Αποτελούν δύο από τις καλύτερες επιλογές μας για το κρύο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σε όλα τα ορεινά χωριά η φασολάδα προτείνεται ως “θερμαντικό πιάτο”, καθώς είναι πλούσια τόσο σε πρωτεΐνες όσο και σε υδατάνθρακες.
Μια άλλη καλή επιλογή είναι η κοτόσουπα και γενικώς κάθε κρεατόσουπα με ρύζι, επειδή συνδυάζει τις πρωτεΐνες από το κοτόπουλο ή το κρέας με τους υδατάνθρακες από το ρύζι.

Τελευταίο «πλάνο» για τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο

Η Ελλάδα σήμερα βούρκωσε… Και μαζί της και όσοι αγάπησαν το έργο του σπουδαίου σκηνοθέτη ανά την υφήλιο.

Το τελευταίο «αντίο» είπαν νωρίτερα δεκάδες κόσμου στον ποιητή της εικόνας, όπως αποκαλούσαν τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο από το πρώτο Νεκροταφείο όπου τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία.
Στο πλευρό της οικογένειας του, φίλοι, συγγενείς αλλά και δεκάδες πολίτες που αποχαιρέτησαν τον άνθρωπο που ταξίδεψε την Ελλάδα στα πέρατα της γης.
 Η κόρη του Ελένη, σκηνοθέτης και η ίδια, κινηματογράφησε το στερνό αντίο του λατρεμένου της

Σεισμός στη βόρεια Ιταλία

Μια σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην επαρχία της Πάρμας, στη βόρεια Ιταλία.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδας. Μέχρι στιγμές δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.
«Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί από τις πυροσβεστικές υπηρεσίες και τις τοπικές αρχές», δήλωσε ο Ντιμίτριο Ετζίντι, υπεύθυνος της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας στην Εμίλια-Ρομάνια, την περιοχή στην οποία βρίσκεται η πόλη της Πάρμας.

Σήμερα τα εγκαίνια του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής

Δημιουργήθηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και την Αρχιεπισκοπή

Από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου θα «ανοίξει» την αγκαλιά του στους ανασφάλιστους, ανέργους και οικονομικά δυσπραγείς της Αθήνας, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, που δημιούργησαν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Αρχιεπισκοπή. Θα στεγάζεται σε κτίριο του Συλλόγου, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 και θα εγκαινιαστεί στις 7 το απόγευμα από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

«Ένας στους τέσσερις είναι σήμερα ανασφάλιστος, ενώ 350.000 συμπολίτες μας χρωστούν στον

Μόλυνση του περιβάλλοντος & φοροδιαφυγή εκατομμυρίων


Χωρίς άδεια και έγκριση περιβαλλοντικών όρων λειτουργούν οι περισσότερες μονάδες και χωματερές διαχείρισης μετάλλων και αυτοκινήτων στη Μεσσηνία

Αναζητώντας μιαν άκρη στο μπλεγμένο κουβάρι, που ξεκινά από τις κλοπές που μαστίζουν τη μεσσηνιακή ύπαιθρο και φτάνει μέχρι την απόδοση σιδήρου και άλλων μετάλλων σε μάντρες και χωματερές, έφτασαν στα χέρια μας δεκάδες έγγραφα, καταγγελίες και παραπομπές στην Εισαγγελία, που αφορούν στη λειτουργία χωματερών και μονάδων διαχείρισης σιδήρου και παλαιών αυτοκινήτων. Οι περισσότερες προέρχονται από την εταιρεία Ανακύκλωσης Αυτοκινήτων και Απόσυρσης – Εμπορίας Μετάλλων «Ε. Τσουκάλης & Π. Καράμπης Ο.Ε.».

Η Εταιρεία έχει πολλάκις ζητήσει τον έλεγχο των μονάδων και χωματερών, που παράνομα, όπως υποστηρίζει, περισυλλέγουν και ανακυκλώνουν σίδερα και αυτοκίνητα, χωρίς άδεια λειτουργίας,

Οικολόγοι Πράσινοι ImageΛιγνιτωρυχείο στη Μεσσηνία; Όχι ευχαριστούμε!



Παραλογισμό πέρα από κάθε περιβαλλοντική, οικονομική ή ενεργειακή λογική θεωρούμε οι Οικολόγοι Πράσινοι Πελοποννήσου τα σχέδια για κατασκευή λιγνιτωρυχείου στη Μεσσηνία.
Το αντίτιμο για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον θα είναι: μη αναστρέψιμες βλάβες σε

Παραλίγο μέλος των Metallica o Hulk Hogan

Και όμως, σύμφωνα με τον ίδιο, θα μπορούσε άνετα να είναι μέλος μίας από της μεγαλύτερης μπάντας στο κόσμο μιας και ήταν πολύ καλός φίλος με τον ηγέτη της, Lars Ulrich.
O πάλαι ποτέ «γίγαντας του κατς» μίλησε στην Sun και αποκάλυψε πως όταν ο Ulrich αποφάσισε να φτιάξει τη μπάντα, του είχε ζητήσει να παίξει μπάσο μιας και τότε δούλευε ως μουσικός. «Πριν γίνω παλαιστής, ήμουν μουσικός. Έπαιζα μπάσο. Με τον Lars ήμασταν κολλητοί και τις πρώτες μέρες των Metallica που ζήτησε να συμμετάσχω και και εγώ. Τελικά όμως δεν προχώρησε».
Φανταστείτε τον λοιπόν στο Master Of Puppets να σκίζει το φανελάκι του και να κάνει stage diving,

Νέο ρεκόρ για τον Έλληνα ομογενή

Άλλο ένα μοναδικό παγκόσμιο ρεκόρ έχει στην κατοχή του ο ομογενής Τζέιμς Καστρίσιον (Καστριτσιώτης), ο οποίος μαζί με τον φίλο του Τζάστιν Τζόουνς περπάτησαν χωρίς καμιά βοήθεια, από την ακτή της Ανταρκτικής έως το Νότιο Πόλο και πίσω.

Συνολικά, έκαναν μια απόσταση 2.300 χιλιομέτρων, μέσα σε 89 μέρες. Στο διάστημα αυτό, το βάρος και των δύο μειώθηκε κατά 55 κιλά! Ο επικός τους άθλος ολοκληρώθηκε την Ημέρα της Αυστραλίας και μόλις λίγες ώρες πριν αναχωρήσει η τελευταία, για αυτή την εποχή, πτήση από την Ανταρκτική!

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι δυο νέοι έκαναν κάτι που πολλοί τόλμησαν στο

Αποζημίωση 11.000 ευρώ σε κάθε επιβάτη του Costa Concordia

Η ιδιοκτήτρια εταιρία του Costa Concordia συμφώνησε να καταβάλει αποζημίωση 11.000 ευρώ στον καθένα από τους 3.000 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο ναυάγησε κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο στις 13 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η μεγαλύτερη ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων στην Ιταλία.

Η εταιρία κρουαζιέρας Costa Crociere, ιδιοκτήτρια του Costa Concordia, που εδρεύει στην Γένοβα, κατέληξε στη συμφωνία ύστερα από συζητήσεις με ενώσεις καταναλωτών. Η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 11.000 ευρώ για τα απολεσθέντα αντικείμενα

Αμαλιάδα: Βρέθηκε νεκρός 28χρονος σε κανάλι

Νεκρός βρέθηκε πριν απο λίγη ώρα ένας νεαρός άντρας ηλικίας περίπου 28 ετών, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Αμαλιάδα. Ο άτυχος άνδρας σύμφωνα με τις πρώτες
πληροφορίες του ilialive.gr βρέθηκε πνιγμένος μέσα στο κανάλι. Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση του ακόλουθου έργου στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 755.000,00 € και συγχρηματοδοτούμενης  δημόσιας δαπάνης 725.153,00 €»  με δικαιούχο τον Δήμο Τριφυλίας 

Ειδικότερα, Τίτλος Πράξης:
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ»

προϋπολογισμού 755.000,00 € και συγχρηματοδοτούμενης  δημόσιας δαπάνης 725.153,00 €.

Το έργο αφορά την ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης της πόλης των Φιλιατρών με την

Εντοπίστηκε πλοιάριο με λαθρομετανάστες στο Μεσσηνιακό

Στο λιμάνι της Πύλου οδηγείται συνοδεία σκαφών του Λιμενικού, το πλοιάριο με τους λαθρομετανάστες που εντοπίστηκε στ' ανοιχτά του Μεσσηνιακού Κόλπου από ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 27 Ιανουαρίου, ημέρα της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος παρέδωσε τη ψυχή του στο Κύριο από εξάντληση λόγω των μαρτυρίων του στις 14 Σεπτεμβρίου του 407 μ.Χ. στα Κόμανα του Πόντου, στη διάρκεια της 3ης εξορίας του από την αυτοκράτειρα Ευδοξία. Το Ιερό Λείψανό του παρέμενε εκεί θαμμένο για 30 χρόνια. Το 434 μ.Χ. Πατριάρχης εξελέγη ο μαθητής του, Άγιος Πρόκλος, όπου και παρακάλεσε τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο να ενεργήσει, ώστε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Ιωάννου, να μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη. Και πράγματι, τέσσερα χρόνια αργότερα, στις 27 Ιανουαρίου του 438 μ.Χ. έγινε η Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου. Η μεταφορά των Ιερών Λειψάνων από τα Κόμανα συνοδεύτηκε από...
μια επιστολή - διαταγή του αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β’, υιού του Αρκαδίου και της Ευδοξίας. Τα Ιερά Λείψανα τοποθετήθηκαν στο Ναό των Αποστόλων. Τμήματα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου βρίσκονται: Στις Μονές Μεγίστης Λαύρας, Φιλοθέου, Βατοπαιδίου, Ιβήρων, Αγίου Διονυσίου και Δοχειαρίου.

Μαίναλο: Όλο το χρόνο ψηλά...


 Σύσκεψη για το Χιονοδρομικό του Μαινάλου στην Περιφέρεια- Προτεραιότητα η ύπαρξη χιονού μεγαλύτερα διαστήματα του χρόνου και η επισκεψιμότητα και τις 4 εποχές
Εκμεταλλευόμενη κοινοτικό πρόγραμμα που αφορά στην ανάπτυξη και περαιτέρω αξιοποίηση των χιονοδρομικών της χώρας η Περιφέρεια Πελοποννήσου ήρθε σε επαφή με εταιρείες- μελετητικά γραφεία που ασχολούνται με τα χιονοδρομικά και πραγματοποίησαν σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας μία δεύτερη συνάντηση
με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των αντιπεριφερειαρχών Βαγγέλη Γιαννακούρα και Ντίνας Νικολάκου, των δημάρχων Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη και Γορτυνίας Γιάννη Γιαννόπουλου, του προέδρου του ΕΟΣ Νίκου

Σκοντάφτει στη Νεμέα ο αγωγός φυσικού αερίου της Μεγαλόπολης;


Εμπόδια απο εκεί που δεν το περίμενε συναντά ο αγωγός φυσικού αερίου ο οποίος με ταχύτητα κατευθύνεται προς την Μεγαλόπολη! Οι αγρότες της Νεμέας ξεσηκώνονται αντιδρώντας στη νέα χάραξη του αγωγού η οποία ουσιαστικά όπως λένε δια μέσου του προέδρου της ΕΑΣ κ. Γεωργούση , περνά μέσα απο αρχαιολογικούς χώρους και ζώνες υψηλής καλλιέργειας απο τις οποίες βγαίνουν τα πιστοποιημένα και διεθνώς αναγνωρισμένα κρασiά της Νεμέας.
Οι αγρότες δηλώνουν πως κανείς δεν τους ενημέρωσε γι αυτήν την αλλαγή η οποία θα είναι επιζήμια για τους ίδιους και ζητούν σε πρώτη φάση απο κάθε αρμόδιο, ενπρώτοις το Δήμο και την Αρχαιολογία να τους πουν τι ακριβώς συμβαίνει. Παράλληλα η ΕΑΣ γνωστοποιεί την πρόθεσή της να στηρίξει νομικά κάθε αγρότη που θα θιγεί απο τη νέα χάραξη εφόσον αυτή τελικά προχωρήσει. Βέβαια προτείνει η ένωση έτερη χάραξη η

16,5 Εκατομμύρια Ευρώ για έργα του ΟΠΑΑΧ στην Πελοπόννησο

Έργα των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν στην 1η Φάση του ΟΠΑΑΧ στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Αξιολογήθηκαν και εντάχθηκαν στην 1η φάση υλοποίησης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) σημαντικά έργα των Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως συμφωνήθηκε κατά τη σύσκεψη του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υπουργό κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, το Γενικό Γραμματέα κ. Γεώργιο

"Έσπασαν" το μαγαζί του διαιτητή Π. Κωσταντινέα

Άγνωστοι, περίπου τις 2 σήμερα το πρωί πέταξαν μία πολύ μεγάλη πέτρα και έσπασαν τον φούρνο του Πέτρου Κωνσταντινέα τον οποίο, ο γνωστός διαιτητής, διατηρεί, εδώ και αρκετά χρόνια με την οικογένειά του, στην οδό Υπαπαντής, σ' ένα πολύ κεντρικό δρόμο στην Καλαμάτα. Το θέμα εξετάζει

Δωρεα των Αφων Λυδιωτη στο Γενικο Λυκειο Κυπαρισσιας.Ευχαριστηριο του σχολειου.

Με την επιστολή σας στις 23 Ιανουαρίου 2012 μας γνωστοποιήσατε ότι προτίθεστε να κάνετε δωρεά 1000 λίτρων πετρελαίου στο σχολείο μας.
Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας στην τακτική του συνεδρίαση στις 25-01-2012,

Συναντηση Κολλια με Τριφυλιακους Συλλογους της Αθηνας.

Σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Τριφυλίας Κώστα Κόλλια με τους Προέδρους και τους εκπροσώπους των Τριφυλιακών Συλλόγων της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου και της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών Σωματείων.
Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων, περίπου πενήντα (50) τον αριθμό έθεσαν στη συζήτηση τα ζητήματα που απασχολούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Τριφυλίας, ανέπτυξαν ιδέες για νέες πρωτοβουλίες και δράσεις και κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις.
Ο Δήμαρχος από την πλευρά του περιέγραψε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και βιώνει ο Καλλικρατικός Δήμος Τριφυλίας έδωσε απαντήσεις σε πολλά ζητήματα και εξήρε την συμβολή των τοπικών συλλόγων και των αποδήμων γενικότερα συμπολιτών στην προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανά τα χωριά του Δήμου μας. Και στη

Δήμος Τριφυλίας: Δικαίωση εργαζομένων μερικής απασχόλησης

Πανηγυρική δικαίωση για τους εργαζόμενους μερικής απασχόλησης του Δήμου Τριφυλίας, οι οποίοι προσέφυγαν στην δικαιοσύνη όταν απολύθηκαν τον περασμένο Απρίλιο πριν συμπληρωθεί η 18μηνη σύμβαση που είχαν υπογράψει: 

Το Ειρηνοδικείο Κυπαρισσίας με απόφασή του καλεί το δήμο να τους καταβάλει όχι μόνο τα δεδουλευμένα των 2 μηνών που δεν είχαν πληρωθεί, αλλά και τις αποδοχές που δικαιούντο μέχρι να συμπληρώσουν τους 18 μήνες της σύμβασης, μαζί με τα προβλεπόμενα δώρα αλλά και αποζημίωση για την ηθική βλάβη που υπέστησαν - καθώς θεωρεί ότι κακώς ο δήμος προχώρησε σε λύση της σύμβασής τους στις 25 Απριλίου.

Τα λεφτά του λιγνίτη και η φανερή ανεπάρκεια

Η «επένδυση» της εξόρυξης λιγνίτη στην περιοχή της Κορώνης προκαλεί εύλογες αντιδράσεις. Τα ορυχεία λιγνίτη που λειτουργούν σε Μεγαλόπολη και Πτολεμαΐδα δεν αφήνουν περιθώρια για θετικές προσεγγίσεις. Η περιβαλλοντική καταστροφή είναι δεδομένη σε έδαφος, υπέδαφος και αέρα. Η εγκατάσταση βαριά περιβαλλοντικά ζημιογόνων δραστηριοτήτων κοντά σε τουριστικές περιοχές

Τζιπ βγήκε σε χωράφι στο Χαρακοπιό

Σε χωράφι έξω από το Χαρακοπιό έπεσε χθες γύρω στις 10 το πρωί ένα τζιπ, όταν ο  οδηγός του έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, προφανώς λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Ευτυχώς ο ίδιος -που είναι αλλοδαπός μόνιμος κάτοικος της περιοχής- δεν

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Πρωτοβουλίες για δωρεές οργάνων και αιμοδοσία

Η Μητρόπολη Μεσσηνίας συμμετέχει στο δίκτυο ενημέρωσης και προτροπής του κόσμου για την προσφορά αίματος και ανθρώπινων οργάνων, ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι αιμοδότες να συμβάλλουν για να αντιμετωπιστούν οι αιματολογικές, ογκολογικές παθήσεις που δοκιμάζουν κυρίως τα μικρά παιδιά και τους νέους ανθρώπους. Η Εκκλησία είναι πάντα στο πλευρό των ανθρώπων, που αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή. Στηρίζει ενεργά την

Θεία λειτουργία για όσους ξενυχτάνε

Θεία λειτουργία για τους νέους ανθρώπους και για τους εργαζόμενους κάθε Κυριακή από τις 10.30 το πρωί έως τις 11.30, στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, ανακοίνωσε χθες ο

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ