ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Elvis Presley, (Έλβις Πρίσλεϊ)

 Πρώτα χρόνια Ο Έλβις γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1935 στις 4:35 π.μ. στο Iστ Τουπέλο του Μισισίπι, σε ένα σπίτι που αριθμούσε δύο δωμάτια. Γονείς του ήταν οι Βέρνον Πρίσλεϊ και Γκλάντυς Λαβ Σμιθ, οι οποίοι, όπως πολλοί περιγράφουν, ήταν πολύ προστατευτικοί προς αυτόν, ενώ ο ίδιος είχε μια ασυνήθιστα στενή σχέση με τη μητέρα του. Ο δίδυμος αδερφός του, Τζέσυ Γκάρον, πέθανε κατά τη γέννα, αφήνοντας έτσι τον Έλβις να ζήσει σαν μοναχοπαίδι. Ο Έλβις, στη μνήμη του πρόωρα χαμένου αδελφού του, χρησιμοποιούσε σαν μεσαίο όνομα το Άρον αντί του Ααρόν που ήταν και το κανονικό.
Το 1941, ο Έλβις ξεκίνησε το σχολείο. Οι συμμαθητές του τον πείραζαν συνεχώς καθώς έδειχνε ξένος σε σχέση με αυτούς. Σύμφωνα με τους καθηγητές του, ήταν καλό παιδί και μέτριος μαθητής. Το 1945 ο Έλβις αποκτά την πρώτη του κιθάρα. Εν έτη 1946, ο Πρίσλεϊ αλλάζει σχολείο, αλλά το 1948 η οικογένεια μετακομίζει στο Μέμφις του Τενεσί, όπου και πάλι έμειναν σε φτωχικές γειτονιές. Ο νεαρός Έλβις πήγαινε στις Συνάξεις του Θεού και εκεί επηρεάζεται ιδιαίτερα από τη μπλουζ μουσική αλλά και από την γκόσπελ[1]. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του το 1953, ο Πρίσλεϊ έκανε διάφορες δουλειές όπως οδηγός φορτηγού, ενώ δούλεψε και σε συνεργείο.

Σε ισχύ ο συναγερμός για τη φυματίωση

 
Να συνεχιστεί ο αντιφυματικός εμβολιασμός στην Ελλάδα, ζητεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ). Οι ειδικοί καλούν σε επαγρύπνηση και συνέχισή του στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Σχετική εγκύκλιο έχει αποστείλει στις υπηρεσίες ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος, ενώ για το θέμα ενημερώνει με εγκύκλιο τις υγειονομικές δομές και η διοίκηση του ΙΚΑ.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί και την φετινή περίοδο, καθώς η χώρα

Στις 28 Δεκεμβρίου το «Κύπελλο Χριστουγέννων Ελληνορωμαϊκής Πάλης» στην Σπάρτη

Ένα ξεχωριστό γεγονός θα λάβει χώρα στην Σπάρτη την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011. Πρόκειται για μια σπουδαία εκδήλωση στον χώρο του αθλητισμού και την Ελληνορωμαϊκή Πάλη. Ένα Ολυμπιακό ευγενές άθλημα που έχει χαρίσει δεκάδες διακρίσεις στην Ελλάδα όπως του Στέλιου Μυγιάκη, Μπάμπη Χολίδη και Κώστας Θάνου…

Έτσι λοιπόν μετά από την πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρη Κολιτσόπουλου με καταγωγή από την Λακωνία σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Σπάρτης Λεωνίδα Καράντζαλη και του Αντιπροέδρου Νίκου Ορφανού παρουσία και του προπονητή του Παλαιστικού Συλλόγου Σπάρτης Αντώνη Θεοδωρόπουλου συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί στην Σπάρτη το «Κύπελλο Χριστουγέννων Ελληνορωμαϊκής Πάλης»

"Ηφαίστεια" Mercedes-Benz SLK 55 AMG και Ducati Streetfighter 848

Στη νέα πτυχή της συνεργασίας τους, που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010, οι Mercedes-Benz και Ducati παρουσιάζουν στο Motor Show της ιταλικής Μπολόνια τις νέες SLK 55 AMG και Streetfighter 848, βαμμένες στο χαρακτηριστικό "κίτρινο Streetfighter".

Τα δύο δημιουργήματα έχουν κοινή φιλοσοφία οδηγικής απόλαυσης, σπορ σχεδιασμού και προηγμένων τεχνολογιών ελέγχου της συμπεριφοράς. Η Ducati Streetfighter 848 είναι εφοδιασμένη με το αναθεωρημένο κινητήρα Testastretta 11°, ο οποίος αποδίδει 132 ίππους και 93,5 Nm ροπής.

Νόμιμο το «κατέβασμα» για προσωπική χρήση «Δεν χάνετε από την πειρατεία», διαμηνύει στη βιομηχανία η Ελβετία

Στην Ελβετία, ένας στους τρεις, κατεβάζει «πειρατικά» μουσική, ταινίες και παιχνίδια από το Ίντερνετ. Εκεί, το κατέβασμα για προσωπική χρήση ήταν, αλλά και θα παραμείνει, νόμιμο, αφού τελικά, δημιουργοί και κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων όχι μόνο δεν χάνουν, αλλά κερδίζουν από την πειρατεία, λέει πεντακάθαρα η ελβετική κυβέρνηση.

Με τις κασέτες μουσικής και τις βιντεοκασέτες τα αντίγραφα ήταν εξαιρετικά, δεν είχαν όμως εγγενή μηχανισμό αναδιανομής. Με το Ίντερνετ αυτό άλλαξε.

Το πρόβλημα της κατάχρησης των νέων μέσων εγγραφής/επανεγγραφής επαναλαμβάνεται, αναφέρεται στην σχετική  μελέτη. Όμως, αυτό είναι το τίμημα της προόδου. Νικητές θα βγουν αυτοί που θα αξιοποιήσουν το νέο μέσο -το Ίντερνετ- προς όφελός τους. Χαμένοι, όσοι επιμείνουν στο παλιό επιχειρηματικό μοντέλο.

Ομοιότητες !!!

Φωτoγραφίες που δεν βλέπεις… και κάθε μέρα …




Δάσκαλοι σε συσσίτια για να ταΐσουν τους μαθητές τους


Δραματική η κατάσταση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το οικονομικό αδιέξοδο των δήμων ελαχιστοποίησε τις μερίδες φαγητού. Γονείς σε απόγνωση δεν έχουν χρήματα να ταΐσουν τα παιδιά τους. Εκπαιδευτικοί σε συσσίτια για ένα ζεστό πιάτο φαγητό
 
Πρωτόγνωρες συνθήκες αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότεροι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε δεκάδες δήμους της Αθήνας, με την ασιτία ή τον υποσιτισμό να χτυπούν την πόρτα σε αρκετούς μαθητές, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. "Γονείς αδυνατούν πλέον ακόμα και τα παιδιά τους να ταΐσουν", παραδέχονται αρκετοί εκπαιδευτικοί.
Μόνο στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αθηναίων έχουν καταγραφεί 200 βρέφη και νήπια που οι γονείς τους αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και έχουν άμεσο αντίκτυπο στη φροντίδα των παιδιών τους.

Συνελήφθη ένας αλλοδαπός για κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων στο Ναύπλιο

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (192) πλαστά χαρτονομίσματα.
Συνελήφθη, χθες (3-12-2011) το απόγευμα, στο Ναύπλιο Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας (1) 24χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας, γιατί κατείχε εκατόν ενενήντα δύο (192)  πλαστά χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας των εκατό (100) ευρώ.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε ο 24χρονος, οπού βρήκαν και κατάσχεσαν, εκατόν ενενήντα δύο (192)  πλαστά χαρτονομίσματα, ονομαστικής αξίας των εκατό (100) ευρώ και τα οποία έφεραν, το καθένα, διαφορετικό αριθμό σειράς.
Ο 24χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.
Τις Αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.
 http://www.report24.gr

Ογδόντα παιδιά στα δίχτυα του παιδεραστή στο Ρέθυμνο

Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις από τη δράση του 47χρονου παιδεραστή δασκάλου φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «Espresso». Ο άνθρωπος που εμπιστεύονταν τυφλά γονείς και συνάδελφοί του είχε ρίξει στα δίχτυα των αρρωστημένων σεξουαλικών του ορέξεων τουλάχιστον ογδόντα μικρά παιδιά! Η κοινωνία του Ρεθύμνου ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τη διπλή ζωή του Νίκου Σειραγάκη, του εκπαιδευτικού που συνελήφθη στην κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του να ασελγεί εις βάρος δύο παιδιών, ηλικίας 13 και 14 ετών. Το σοκ από την φρικιαστική είδηση διαδέχτηκε η παγωμάρα. Μέχρι στιγμής από τα γραφεία των αστυνομικών αρχών του Ρεθύμνου έχουν περάσει δεκατρία παιδία τα οποία περιέγραψαν στις καταθέσεις τους με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο με τον οποίο τα πλησίαζε ο δάσκαλος και προπονητής τους, αλλά και πώς τα έπειθε να συνευρίσκονται μαζί του ή να λαμβάνουν μέρος σε ομοφυλοφιλικά ομαδικά όργια.

Εκδήλωση του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Κυπαρισσίας

Η Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης, οι Πρόσκοποι και τα Λυκόπουλα του 1ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΝΑΥΤΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ σας προσκαλούν την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 16:00 στις εγκαταστάσεις του Συστήματος, στις Εργατικές Κατοικίες Κυπαρισσίας, για να

Το πιο ακριβό...τροχαίο ατύχημα που έγινε ποτέ στο κόσμο!

Τι γίνεται όταν σε ένα δρόμο τρέχουν 8 Ferrari, 3 Mercedes Benz και μία Lamborghini Diablo; 
Το έλα να δεις γίνεται ειδικά αν όλα αυτά τα αυτοκίνητα συγκρουστούν μεταξύ τους.
 

Το περιστατικό έγινε το Σαββατοκύριακο στον αυτοκινητόδρομο Chugoku Expressway της Ιαπωνία.
 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα αυτοκίνητα έκανα μια είδους επίδειξης των...ικανοτήτων τους, φυσικά στην ταχύτητα. Όμως ένας από τους οδηγούς της Mercedes οδηγούσε ανάποδα, δηλαδή με κατεύθυνση τα αυτοκίνητα που αναφέραμε. Μόλις τον είδαν οι οδηγοί άρχισαν να κάνουν ελιγμούς για να τον αποφύγουν όμως τελικά τα έκαναν...μαντάρα.
 

Κλέβουν και καίνε τα πολυτελή αυτοκίνητα τους για να εισπράξουν τα ασφάλιστρα

Υπερδιπλάσιες είναι οι περιπτώσεις που ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων δηλώνουν στις ασφαλιστικές τους εταιρείες κλοπή ή ολική καταστροφή του οχήματος, ζητώντας να πληρώσουν τα ασφάλιστα. Ωστόσο, σε πολλές από τις περιπτώσεις αυτές αποδεικνύεται ότι δράστες της κλοπής ή της καταστροφής είναι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, οι οποίοι δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν τα πανάκριβα οχήματά τους. Να τα πουλήσουν δεν μπορούν, αφού λόγω της κρίσης δεν υπάρχουν αγοραστές και δεδομένου ότι πλησιάζουμε στην ημέρα που θα πρέπει να πληρωθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας, φτάνουν στο σημείο να τα καταστρέφουν ώστε να εισπράξουν τα ασφάλιστρα.

Μάλιστα, στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας επισημαίνει ότι πρόσφατα στο Κορωπί βρέθηκε ολοσχερώς καμένη μια πόρσε καγιέν. Ο ιδιοκτήτης της είχε καταγγείλει κλοπή δυο εβδομάδες

Στο διαδίκτυο όλα τα τηλέφωνα της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας



Μ’ έναν εύχρηστο, άμεσο και λειτουργικό τρόπο οι πολίτες μπορούν πλέον να βρίσκουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας, την ηλεκτρονική διεύθυνση και την έδρα Υπηρεσίας όλων των υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και του πολιτικού προσωπικού, και στις τρεις

Αχαΐα - Ηλεία: Καλημέρα με.. δόνηση



Μια σειρά από δονήσεις εκδηλώθηκαν στα όρια Αχαΐας και Ηλείας, που περισσότερο ανησύχησαν λόγω της ώρας παρά εξαιτίας του μεγέθους τους.

Ο τρίτος σεισμός - είχαν προηγηθεί δύο μικρότεροι - εκδηλώθηκε στις 6.22 π.μ. τα ξημερώματα της Δευτέρας. Καταγράφηκε ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 2,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, προερχόταν από απόσταση 13 χλμ. Ν.Δ του Κάτω Μαζαρακίου, 27 χλμ. Β.Α. της Αμαλιάδας και 33 χλμ. Ν.Δ. της Πάτρας. Όσο για το εστιακό της βάθος, αυτό προσδιορίζεται από το ίδιο Σεισμολογικό Κέντρο μόλις στα δύο χιλιόμετρα.

Λίγο νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 5.59 τα ξημερώματα της Δευτέρας, είχε σημειωθεί μία ακόμη δόνηση, μεγέθους 2,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 10 χλμ. Επίκεντρο της

Αρχαία βρέθηκαν πάλι στην Ανθεια, στη γέφυρα του νέου αυτοκινητόδρομου

Αρχαία βρέθηκαν στο έργο της "βύθισης" του υφιστάμενου εθνικού δρόμου στην ευθεία της Ανθειας, ακριβώς κάτω από τη γέφυρα του αυτοκινητόδρομου. Ηδη στην περιοχή εργάζεται συνεργείο της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που εκτελεί ανασκαφικό έργο, υπό την επίβλεψη αρχαιολόγων. Δίπλα, δυτικά από το σημείο αυτό είχαν βρεθεί αρχαία κατά τη διάνοιξη του αυτοκινητόδρομου, τα οποία και χώθηκαν, καθώς σύμφωνα με την ανασκαφή που έγινε, επρόκειτο για αγροικία. Και δεν αποκλείεται τα νέα ευρήματα να είναι συνέχεια της συγκεκριμένης αγροικίας.
Στέλεχος του "Μορέα" μας ενημέρωσε ότι συνεχίζουν τις εργασίες "βύθισης" σ’ όλο το υπόλοιπο κομμάτι της ευθείας του υφιστάμενου δρόμου και θα περιμένουν την ολοκλήρωση και το αποτέλεσμα της ανασκαφής για να δουν τι θα γίνει. Εκτίμησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα γνωρίζουν το αποτέλεσμα και θα ξέρουν αν θα υπάρξει καθυστέρηση και πόση στο συγκεκριμένο

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ