Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013

Λειτουργία φωνητικών μηνυμάτων από το Facebook


Το Facebook αναβαθμίζει την εφαρμογή του Messenger, προσθέτοντας τη δυνατότητα για ηχητικά μηνύματα και προχωράει σε δοκιμές στον Καναδά για τη δημιουργία φωνητικών κλήσεων.

Οι καναδοί χρήστες του κοινωνικού δικτύου έχουν πλέον τη δυνατότητα φωνητικών κλήσεων (VoIP), μία λειτουργία που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, όμως από ό,τι φαίνεται σε μικρό χρονικό διάστημα θα γίνει διαθέσιμη για όλους.

Θέρμανση: τι είναι τα ενεργειακά τζάκια μέσω “Εξοικονομώ” που προτείνει το ΥΠΕΚΑ – Η σύσκεψη

Η μετατροπή των τζακιών σε ενεργειακά με διεύρυνση των κριτηρίων για ένταξη στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ΄ Οίκον» περιλαμβάνεται στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αποφασίστηκαν στη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ με αφορμή την εμφάνιση αιθαλομίχλης στην Αθήνα εξαιτίας της καύσης βιομάζας.
Ενεργειακό τζάκι ονομάζεται το τζάκι εκείνο που εκμεταλλεύεται τη ροή του ζεστού αέρα που δημιουργείται ( απο την καύση του ξύλου ) μέσα στον θερμοθάλαμο που περιβάλει την μαντεμένια εστία του. Η ροή του αέρα μπορει να είναι είτε

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού

Γράφει: Καλατζή Μαρία, Διατροφολόγος - διαιτολόγος

Το ρόδι στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία αντιπροσωπεύει τη ζωή και την αναγέννηση. Οι Αρχαίοι Πέρσες πίστευαν ότι οι σπόροι του ροδιού έκαναν τους πολεμιστές ανίκητους. Μέχρι και σήμερα το ρόδι έχει ισχυρό συμβολισμό στην παράδοσή μας. Το σπάσιμο του ροδιού την πρωτοχρονιά και στους γάμους συμβολίζει την καλοτυχία και τη γονιμότητα.

Τα Θεοφάνια στην περιοχή της Τριφυλίας

Με την προσδοκία να βοηθήσει ο καιρός, ετοιμάζεται ο εορτασμός των Θεοφανίων με τον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων σε αρκετές περιοχές της Τριφυλίας. Το επίκεντρο του εορτασμού

Την Κυριακή οι εκλογές για τη διοίκηση του συνεταιρισμού της Ενωσης Μεσσηνίας

Με ομάδες και "γραμμές", όπως γινόταν και στην ΕΑΣ, με στόχο την επικράτηση και τον έλεγχο του νέου συνεταιρισμού της Ενωσης Μεσσηνίας -του διαδόχου της ΕΑΣ-, πραγματοποιείται αύριο Κυριακή στις 11.30 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του "Ελίτ", η επαναληπτική γενική συνέλευση, κατά την οποία θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των οργάνων της καινούργιας οργάνωσης. Σε κρίσιμη καμπή για το μέλλον της Ενωσης οι παθογένειες του παρελθόντος δε λένε να εκλείψουν. Τα προσωπικά και κομματικά συμφέροντα μπαίνουν και πάλι πάνω από την ενότητα και την ανάγκη της συνεργασίας και της συνεννόησης, για να σταθεί και να έχει προοπτική η σημαντικότερη

ΑΥΞΗΣH 20% ΣΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

Αύξηση τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό 20% παρουσιάζουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική...Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου, για το μήνα

Γιατί το τρένο δεν πήγε σε Φιλιατρά - Γαργαλιάνους - Πύλο!

Στην επικαιρότητα το θέμα της Ολυμπίας Οδού και δίνει μια ευκαιρία να θυμηθούμε μια άλλη παρόμοια ιστορία, αυτή του τρένου που θα έφθανε μέχρι την Πύλο. 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του δικτύου μέχρι την Καλαμάτα στα τέλη του 19ου αιώνα, τέθηκε το ζήτημα της επέκτασης του δικτύου προς τους Γαργαλιάνους. Μαρτυρίες για το θέμα αυτό, βρίσκουμε στα "Πρακτικά της Βουλής" το 1904.


Ειδικότερα στις 17 Φεβρουαρίου 1904 ο πρόεδρος της Βουλής διάβασε "αναφοράν του λαού των Φιλιατρών εν συλλαλητηρίω συνελθόντος και εκφράζοντος την ευχήν προς την Κυβέρνησιν, όπως επεκταθή η σιδηροδρομική γραμμή Κυπαρισσίας μέχρι Γαργαλιάνων".

Έθιμα και θρησκευτικές τελετές του Τριημέρου των Φώτων (Θεοφανείων)

Το τριήμερο της παραμονής των Θεοφανείων (5 Ιανουαρίου), της ημέρας των Θεοφανείων (6 Ιανουαρίου) και της γιορτής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου (7 Ιανουαρίου) ονομάζεται «τριήμερο των Φώτων». Κατά την διάρκεια του τριημέρου λαμβάνουν χώρα στην Εκκλησία μας διάφορες τελετές οι οποίες, σε συνδυασμό με τα έθιμα του λαού μας, δημιουργούν ένα εορταστικό κλίμα.
Παραμονή των Φώτων (5 Ιανουαρίου)Το τριήμερο ξεκινά με τον εκκλησιασμό των χριστιανών το πρωί της παραμονής των Θεοφανείων. Στους Ιερούς ναούς ψάλλεται η ακολουθία των «Μεγάλων Ωρών» και κατόπιν λαμβάνει

Κάλαντα των Φώτων

Σήμερα τα φώτα κι ο φωτισμός
η χαρα μεγάλη κι ο αγιασμός.
Κάτω στον Ιορδάνη τον ποταμό
κάθετ' η κυρά μας η Παναγιά.

Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου 2013

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 3 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Εφραίμ του Νέου.

Το μοναστήρι του στην Νέα Μάκρη πανηγυρίζει και πλήθος κόσμου θα το επισκεφθεί και πάλι, ο καθένας για προσωπικούς του λόγους.

Ο  Άγιος Εφραίμ  γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 14 Σεπτεμβρίου του 1384μ.Χ. Ήταν ένα από τα οκτώ παιδιά της οικογένειας Μόρφη.  Οι γονείς του όταν βάπτισαν τον Άγιο του έδωσαν το όνομα Κωνσταντίνος. Σε μικρή ηλικία ο Άγιος Εφραίμ ορφάνεψε από πατέρα. Από εκείνη την στιγμή η μητέρα του ανέλαβε εξ ολοκλήρου την φροντίδα της οικογένειας. Στην φροντίδα αυτή συμπεριέλαβε και την χριστιανική αγωγή των παιδιών της. Ο Άγιος

Θα φορολογηθούν τα χωράφια και τα ακίνητα εκτός σχεδίου

Θα πληρώσουν φόρο ακόμα και όσοι έχουν στο όνομα τους έστω και ένα χωράφι – Βαριά πρόστιμα σε όσους υποβάλουν ανακριβή δήλωση «Ραβασάκια» σε εκατομμύρια φορολογούμενους με ακίνητα και αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, ετοιμάζεται να στείλει με το «καλημέρα» του νέου έτους το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για περιουσίες που μέχρι σήμερα εξαιρούνται από τις αντικειμενικές αξίες αλλά εντός του 2013 αφενός θα ενταχθούν στο σύστημα και αφετέρου θα επιβαρυνθούν με νέο ενιαιο φόρο ακινητων.

Η υποχρέωση δήλωσης ή επικαιροποίησης των στοιχείων ιδιοκτησίας ακινήτων εκτός σχεδίου

Τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σε τριετές ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών θα προχωρήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου από το 2013-2015 με προτεινόμενο ποσό 1.830.000 ευρώ. Μάλιστα για το σκοπό αυτό ήρθε η έγκριση της υλοποίησης του προγράμματος στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο ενώ θα υπογραφούν και δύο προγραμματικές συμβάσεις με αναπτυξιακές εταιρείες της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα με την Πελοπόννησος ΑΕ και την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση έτσι όπως ήρθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. ΘΕΜΑ: ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Μεσσήνη: Αίσχος!!!! Πήγαν να ληστέψουν τα σπίτια των συγγενών την ώρα της κηδείας!

Αν είναι δυνατόν!! την ώρα (3 μ.μ.) που γινόταν η κηδεία του άτυχου 24 παιδιού Ηλία Δουρούμη από την Μεσσήνη που σκοτώθηκε σε τροχαίο, αθίγγανοι σύμφωνα με πληροφορίες μπούκαραν στο

Φιλιατρά: Παρέδωσε τα φάρμακα ο Όμιλος Δράσεων και Πολιτισμού

Παρέδωσαν εχθές μέλη του Συλλόγου Δράσεων και Πολιτισμού στο Κέντρο Υγείας Φιλιατρών, τα φάρμακα που συγκέντρωσαν από συμπολίτες μας στις 28 και 29 Δεκεμβρίου.

Στα 2,40 ανέβηκε η τιμή: "Τσίμπησε" το λάδι και στη Μεσσηνία

"Τσίμπησε" το ελαιόλαδο τις τελευταίες μέρες και η τιμή του ανέβηκε στα 2,40 ευρώ το κιλό. Αυτό επεσήμανε στην "Ε" ο πρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ελαιοτριβέων Αντώνης

Έκοψαν την πίτα τους στον Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών

Σε μια κατάμεστη απο κόσμο αίθουσα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών που έπαιξε η Φιλαρμονική του συλλόγου και χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Βορρέειου.
Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν .........

τέτοια που η αίθουσα του Συλλόγου φάνηκε πάρα πολύ μικρή για να φιλοξενήσει τον πάρα πολύ κόσμο που παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας.

Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013

Κοριτσάκι το πρώτο μωρό του 2013 στην Ξάνθη

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι που ήρθε στη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης είναι το πρώτο μωρό του 2013 για την πόλη της Ξάνθης.

Το βρέφος γεννήθηκε στη μαιευτική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης λίγο μετά τις 06.00 το πρωί.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα πράγματα κύλησαν ομαλά και ήσυχα στην πόλη της Ξάνθης χωρίς να καταγραφούν ατυχήματα ή ταραχές, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να επέμβει για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από

Προσοχή: Τα «φονικά» σημεία των εθνικών και επαρχιακών οδών

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι οδηγοί που διέρχονται από συγκεκριμένα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. καταρτίστηκε οδικός χάρτης με τις χιλιομετρικές θέσεις βασικού οδικού

Ποδαρικό του 2013 με αυτοκτονία και θανατηφόρο τροχαίο.

Ποδαρικό με αυτοκτονία και με θανατηφόρο τροχαίο σε Καλαμπάκα και Μεσσήνη αντίστοιχά είχε το 2013.

Συγκεκριμένα με τον ερχομό του νέου έτους ο 33χρονος γιατρός από την Καστανιά Καλαμπάκας αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή του, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα φαρμάκων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα .......

trikalaola.gr ο 33χρονος μεταφέρθηκε αρχικώς στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Φαρακλάδα: Σύγκρουση Ι.Χ. με τρακτέρ σε τροχαίο


Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012 | 14:17


Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα σήμερα το πρωϊ λίγο μετά τις 9, όταν Ι.Χ αυτοκίνητο μάρκας Opel Corsa συγκρούστηκε με τρακτέρ στον δρόμο Φιλιατρών - Κυπαρισσίας, στο ύψος της Φαρακλάδας.

Το Ι.Χ. αυτοκίνητο κατευθυνόταν προς Κυπαρισσία, όταν ξαφνικά μετά τον κόμβο της

Ήθη και έθιμα της Πρωτοχρονιάς στα Ελληνικά

Ο ερχομός του νέου χρόνου συνοδεύεται από αρχαία έθιμα και προλήψεις που εναλλάσσονται σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.  Στις Σέρρες συναντάμε και σήμερα το πάντρεμα του παρελθόντος με το παρόν με έθιμα και παραδόσεις που εκφράζουν τον λαϊκό μας πολιτισμό κρατώντας αξίες ήθη και έθιμα που έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου.

Η γιορτή του μαγκαλιού 

Το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς, στους δρόμους και τις πλατείες ο κόσμος

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΞΥΔΙ

Μία διαφορετική συνταγή για να κάνετε τη διαφορά στο γιορτινό τραπέζι.

Υλικά:

4 εσκαλόπ χοιρινά

25 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα (πορτσίνι)

8 σκελίδες σκόρδο

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 1 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, ας πούμε λίγα λόγια: 

Ο Μέγας Βαίλειος ήταν ένας διδάσκαλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γεννήθηκε το 329 μ.Χ., στη Νεοκαισάρεια του Πόντου στο χωριό Άννησα και μεγάλωσε στην Καισάρεια της Καππαδοκίας. Είχε 8 αδέρφια, 3 αγόρια και 5 κορίτσια.

Οι γονείς του ονομάζονταν Βασίλειος, και Εμμέλεια, ευσεβείς χριστιανοί και πλούσιοι. Αυτοί μάλιστα έθεσαν και τις πρώτες πνευματικές βάσεις του Αγίου.  Με εφόδιο λοιπόν αυτή τη χριστιανική ανατροφή, ο Βασίλειος αρχίζει

Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ (1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ)

Τρίτη, 01 Ιανουάριος 2013 10:01 aktines.blogspot.com
του Κων/νου Α. Οικονόμου δασκάλου

Τριπλή εορτή σήμερα! Οι δύο από τις εορτές έχουν εκκλησιαστικό χαρακτήρα: η εορτή της περιτομής του Κυρίου μας, όπως και η εορτή και η μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας. Και κοντά σ’ αυτές τις δύο γιορτές υπάρχει και η πολιτική εορτή της ένάρξης του νέου πολιτικού έτους, η πρωτοχρονιά, η οποία όμως κι αυτή προσλαμβάνει, μέσα στην Εκκλησία για όλους μας, πνευματικό χαρακτήρα. Ας δούμε όμως τι ήταν η περιτομή.

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Ο κόσμος υποδέχεται το 2013

Το μέλλον έρχεται από την Ασία: πρώτα τα νησιά του Νότιου Ειρηνικού, μετά η Νέα Ζηλανδία και η

Ανακοινώθηκε η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και για την κατάθεση των πινακίδων, αποφάσισε το Υπουργείο Οικονομικών. Η προθεσμία έληγε σήμερα, αλλά για τη διευκόλυνση των φορολογούμενων αποφασίστηκε να δοθεί παράταση λίγων ημερών.

Το σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει:

«Παράταση προθεσμίας για την εμπρόθεσμη καταβολή τελών κυκλοφορίας έτους 2013 και για τη

Εκλογή προεδρείου στον Δήμο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 19:30 το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Μεσσηνία: Τέσσερις συλλήψεις για "φρουτάκια"

Στο πλαίσιο των ελέγχων, που διενεργούν οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου», συνελήφθησαν, χθες (29-12-2012) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τέσσερα άτομα, για παράνομα τυχερά παιχνίδια.
Ειδικότερα, χθες (29-12-2012) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα, ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού, όπου κατέλαβαν αυτόν,

Ο Φιλιατρινός Γρηγόρης Χαλιακόπουλος στο Θέατρο της Ημέρας με το έργο "Η Σκιά του Ειδώλου"

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ συμπληρώνοντας τα 20 χρόνια λειτουργίας του και δημιουργικής πορείας συνεχίζει την έμπρακτη στήριξη του στο νεοελληνικό έργο και τους συγγραφείς του, παρουσιάζοντας το πρωτόπαιχτο έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου «Η Σκιά του Ειδώλου» εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο ενός από τους σημαντικότερους, αλλά παντελώς άγνωστου, Έλληνα ιμπρεσιονιστή ζωγράφου, του Νικόλαου Δραγούμη.

Ένας νεαρός ηθοποιός προσπαθεί να βρει το κουράγιο να εμφανιστεί στη σκηνή, στην πρώτη πρεμιέρα της ζωής του, όπου υποδύεται τη ζωή του  Νικόλαου Δραγούμη. Η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη καθώς η διελκυστίνδα μεταξύ επιβεβαίωσης και ανασφάλειας υποδαυλίζουν έντονα συναισθήματα και θέτουν ερωτήματα μέσα

Ο βίος της Αγίας Μελάνης της Ρωμαίας

Η Αγία Μελάνη γεννήθηκε στη Ρώμη το 338 μ.Χ. Οι γονείς της ήταν εύποροι και επιφανείς. Ωστόσο ήταν ευσεβείς και πορεύονταν εν Χριστώ. Η Αγία από νεαρή ηλικία δεν επιθυμούσε το γάμο, αλλά οι γονείς της, που επιθυμούσαν να αποκτήσουν διάδοχο, την πάντρεψαν στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών με το δεκαεπτάχρονο Απελλιανό, γόνο επιφανούς οικογένειας.
Μετά το γάμο της η Αγία παρακαλούσε το σύζυγό της να την αφήσει να διατηρήσει την παρθενία της, δίνοντας ως αντάλλαγμα όλη την περιουσία της. Όμως ο Απελλιανός επιθυμούσε διάδοχο και έτσι λίγο αργότερα απέκτησαν θυγατέρα. Η Αγία Μελάνη και μετά από αυτό ζούσε ασκητική ζωή. Η άσκησή της τόσο σωματική, όσο και πνευματική, γινόταν ολοένα και μεγαλύτερη.
Ξημέρωνε η γιορτή του Αγίου Λαυρεντίου και καθώς ο όρθρος έληγε, εκείνη συνέχιζε γονυκλινής την προσευχή που έκανε όλη τη νύχτα. Ούτε οι πόνοι της γέννας ήταν ικανοί να τη σταματήσουν. Τότε η Αγία γέννησε βιαίως ένα αγόρι που λίγο αργότερα πέθανε. Όταν το έμαθε αυτό

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ: ΤΟ ΕΘΙΜΟ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

 Δευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2012 12:02 asxetos.gr

Το έθιμο της Βασιλόπιτας την Πρωτοχρονιά, το κόψιμο, οι ευχές για το νέο έτος, η ιστορία της Βασιλόπιτας, οι ρίζες στην αρχαιότητα, η σχέση της κοπής με την Ορθόδοξη Θρησκευτική παράδοση και τον Μέγα Βασίλειο 

Βασιλόπιτα ονομάζεται η πίτα που παρασκευάζεται σε ορισμένες χώρες από τους χριστιανούς παραμονές της Πρωτοχρονιάς και κόβεται (μοιράζεται) λίγο αφότου αλλάξει ο χρόνος.

ΤΑ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 Δευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2012 10:33 ourlife.gr

Χιλιάδες διαφορετικά πρωτοχρονιάτικα έθιμα θα αναβιώσουν από την μία άκρη του πλανήτη έως την άλλη με τους ανθρώπους να εύχονται για ακόμα μια χρονιά στον εαυτό τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα «κάθε ευτυχία» και να προσπαθούν μέσα από τα έθιμα τους να «καλοπιάσουν» την τύχη τους!

Iσπανία – Πορτογαλία

Όποιος έχει βρεθεί στην αλλαγή του χρόνου σε κεντρική πλατεία της Βαρκελώνης ή της Μαδρίτης,

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Δευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2012 10:53 tvxs.gr

Όλοι γνωρίζουμε ποια είναι τα έθιμα της Πρωτοχρονιάς και τι πρέπει να κάνουμε εκείνη την ημέρα, μιας και η γιορτή της Πρωτοχρονιάς αποτελεί μια από τις αρχαιότερες γιορτές του κόσμου, όμως πόσοι γνωρίζουμε από πού προήλθαν αυτά τα έθιμα;

Η πρώτη μέρα του χρόνου συμβολίζει για τον καθένα ένα νέο ξεκίνημα, την αρχή για μια νέα ζωή και κρύβει την ελπίδα ότι αυτή η νέα ζωή θα είναι πολύ

Κυνηγοί διένειμαν 400 κιλά αγριογούρουνου σε πολύτεκνους

Τρόφιμα σε 100 άπορες πολύτεκνες οικογένειες, που υποδείχθηκαν από το γραφείο της Δημοτικής Μέριμνας του Δήμου Πατρών, διένειμε χθες η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου. Συνολικά συγκεντρώθηκαν και μοιράστηκαν 400 κιλά κρέας αγριογούρουνου, 500 κιλά λάδι, 400 κιλά ζυμαρικά, αναψυκτικά και 1.000 κιλά φρούτα. 
Σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «η  κυνηγετική οικογένεια προσπαθεί μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο για πολλούς συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, ακόμα και για τις

Προσοχή στα τζάκια και τις ξυλόσομπες! Συστάσεις του ΥΠΕΚΑ

Να αποφεύγουν τη χρήση και καύση ακατάλληλων υλικών σε τζάκια και ξυλόσομπες, συνιστά στους πολίτες το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε, κυρίως στην Αθήνα, και σε δύο χρονικές περιόδους, ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων. Λετε να φορολογηθούν τελικά τα τζάκια, ως πρόστιμο για την παραγωγή ρύπων;

Τις επόμενες ημέρες, θα γίνει ευρεία σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ, προκειμένου να εξεταστεί σε όλες τις

Κυπαρισσία: Συνελήφθη γιατί κατείχε παράνομα όπλα

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κυπαρισσία,  ένας 35χρονος αλλοδαπός, γιατί σε έρευνα που

Σε 40 λεπτά Τρίπολη - Καλαμάτα και αντίστροφα

Με την παράδοση στην κυκλοφορία της παράκαμψης «Παραδείσια - Τσακώνα», το ταξίδι από την

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ;

                    1) Παιδική Χορωδία Δ.Τυπάλδου - Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

    

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΥΣΙΑΣ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 30 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης της Αγίας και Οσιομάρτυρος Ανυσίας εκ Θεσσαλονίκης, ας πούμε λίγα λόγια:

Η Αγία Ανυσία, έζησε επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού 298 μ.Χ. Καταγόταν από τη Θεσσαλονίκη και ήταν θυγατέρα γονέων ευσεβών και πολύ πλουσίων. Όταν πέθαναν οι γονείς της, η Αγία Ανυσία στάθηκε κυρία του εαυτού της. Ούτε τα πλούτη που κληρονόμησε τη μέθυσαν, ούτε η ορφάνια της την παρέσυρε. Αλλά με φρόνηση και εγκράτεια, προσπαθούσε πάντα να μαθαίνει «τι εστίν ευάρεστον τω Κυρίω». 
Τι δηλαδή, είναι ευχάριστο και ευπρόσδεκτο στον Κύριο. Η ευσέβειά της αυτή, την έκανε γνωστή

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΜΑΤΘΑΙΟΝ Β´ 13 - 23
Αναχωρησάντων δε αυτών ιδού άγγελος Κυρίου φαίνεται κατ’ όναρ τω Ιωσήφ λέγων·
Εγερθείς παράλαβε το παιδίον και την μητέρα αυτού και φεύγε εις Αίγυπτον, και ίσθι εκεί έως αν είπω σοι· μέλλει γαρ Ηρώδης ζητείν το παιδίον του απολέσαι αυτό. ο δε εγερθείς παρέλαβεν το παιδίον και την μητέρα αυτού νυκτός και ανεχώρησεν εις Αίγυπτον, και ην εκεί έως της τελευτής Ηρώδου· ίνα πληρωθή το ρηθέν υπό Κυρίου διά του προφήτου λέγοντος· Εξ Αιγύπτου εκάλεσα τον υιόν μου.  

Τότε Ηρώδης ιδών ότι ενεπαίχθη υπό των μάγων εθυμώθη λίαν, και

Ελαιοπαραγωγοί από την Καλαμάτα: Τους… βάζουν το λάδι στο Πέραμα

Καμπάνια αλληλεγγύης για όλους τους άνεργους Στη μνημονιακή Ελλάδα το λάδι για χιλιάδες άνεργους, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, έχει γίνει είδος πολυτελείας. Στο Πέραμα θα διατεθούν σήμερα 500 κιλά λάδι από τους ελαιοπαραγωγούς της Καλαμάτας σε νοικοκυριά που το έχουν ανάγκη. Σειρά θα πάρουν πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα. Πρόκειται για την πανελλαδική καμπάνια «ένα μπουκάλι λάδι για κάθε άνεργο» που ξεκίνησε πριν από ενάμιση μήνα η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για όλους» και στην οποία ανταποκρίθηκαν θετικά δεκάδες ελαιοπαραγωγοί της περιφέρειας.

Τα μέλη της συλλογικότητας πραγματοποίησαν περιοδείες και στη συνέχεια ήρθαν σε επαφή με όλα

74.000 ευρω για αποκατασταση του Λιμενα Κυπαρισσιας απο την Περιφερεια

Το κονδυλι υψους 74.000 ευρώ, ώστε να γίνουν οι άμεσες παρεμβάσεις που δεν θα επιτρέψουν να γκρεμιστεί το νέο λιμάνι της Κυπαρισσίας,θα χρηματοδοτησει το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Τα χρήματα θα εξασφαλιστούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με αυτά θα γίνουν εργασίες τοποθέτησης φυσικών και τεχνητών ογκόλιθων για την προσωρινή προστασία του προσήνεμου μώλου από τον κυματισμό.
Για την οριστική λύση του προβλήματος εκπονείται μελέτη, στο πλαίσιο της προσφατης προγραμματικής σύμβασης που έχουν συνάψει η

Επιδόματα παρουσίας, laptop και μπόνους ύψους 1, 8 εκατ. ευρώ σε υπαλλήλους της "Καρέλια"

Εξαίρεση στον κανόνα της κρίσης η καπνοβιομηχανία "Καρέλια". Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις σε όλους τους εργαζομένους, μετά τα υψηλά κέρδη. Ποια είναι αυτά

Στην Ελλάδα της κρίσης,........

των Μνημονίων και των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις, υπάρχουν και επιχειρήσεις που αποτελούν λαμπρό παράδειγμα και την ελπίδα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Συγκεκριμένα, στην Καπνοβιομηχανία "Καρέλια", όσο τα έσοδα αυξάνονται, τόσα περισσότερα τα