ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΝΟΝ ΚΕΛΛΙΟΝ

Το ημέρωμα κείνου του δειλινού
στη Μολυβοκκλησιά των Καρυών
καταμεσής στη βαθυπράσινη ρεματιά
στον εσπερινό της του Χριστού Γεννήσεως.
Μήτε ρέμβη, μήτε στοχασμός
μοναχά το θώρι προς ανατολάς
στο εσσωράχιο του τόξου
όπου εζωγραφισμένη περίτεχνα
η τοιχογραφία της του Χριστού Γεννήσεως.

Στη Βηθλεέμ η βουνίσια πλατωσιά
με ώχρα σκουρόχρωμη
και εις το μέσον το σπήλαιον
η οικία της σωτηρίας μας
με κατάκορφα βράχια.
Υπό το σπήλαιον
η απειρόγαμος Μήτηρ
με μαφόρι βαθυκόκκινο
και κατάμπροστα ο εν σαρκί φανείς Θεός.
Κι ο γέρων στο στασίδι ανεγίνωσκεν
«ανατελεί άστρον εξ Ιακώβ»
και έγινεν στο Χιλαδαρινό Κελλίον

Μάθημα ήθους από έναν 14χρονο

Μάθημα ήθους και εντιμότητας απ’ τον 14χρονο Δημήτρη Σταύρου από το Αγρίνιο, ο οποίος βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 3.000 ευρώ.

Ο μαθητής της Β΄ Γυμνασίου δεν σκέφτηκε να ανοίξει το πορτοφόλι που βρήκε στο προαύλιο του

3 δολοφονίες από πληρωμένο Αλβανό εκτελεστή


ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ
ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΤΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο 29χρονος πληρωμένος εκτελεστής αλβανικής καταγωγής Χ.Τ. κατηγορείται ότι σκότωσε στις 29 Νοεμβρίου τον 3χρονο Κέρι και τον 35χρονο πατέρα του Φιλίπ Μεσάι, και στις 11 Νοεμβρίου 2008 τον Σωτήρη Ι. Ψυχόπαιδα, ενώ είχε αποπειραθεί να δολοφονήσει επίσης τον πρώην σύζυγο της γυναίκας του 49χρονου αρχηγού της συμμορίας Β.Β. ο οποίος φέρεται ότι έδινε εντολές για τις εκτελέσεις. Ο πληρωμένος εκτελεστής δεν είχε πάντως σχέση με τη δολοφονία του επιχειρηματία Παν. Γυφτέα. Στο έγκλημα του παιδιού και του πατέρα του ήταν παρών και ο Β.Δ., ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν σκότωσε κανέναν. Ο πληρωμένος εκτελεστής Χ.Τ. ήρθε με το ΚΤΕΛ από την Αθήνα. Πήγε στο σπίτι του αρχηγού κοντά στην Πιπερίτσα με ιδιωτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Δ.Σ. Μετά ο Β.Δ. και ο εκτελεστής πήγαν στη συνάντηση με τον Φιλίπ Μεσάι και τον δολοφόνησαν

Απολαύστε φωτογραφίες από την μοναδική μαγεία του ουρανού!

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι αληθινές κι έχουν διακριθεί στο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας του ουρανού και της Γης με τίτλο «Beauty of the Night Sky».



Το χαράτσι της ΔΕΗ έγινε έργο τέχνης [Φωτο]

Όταν η τέχνη συνάντησε τη σκληρή ελληνική πραγματικότητα… Μετά από αρκετές δεκαετίες ερευνών oι ιστορικοί τέχνης ανακάλυψαν επιτέλους τι κρατούσε στα χέρια του ο Γάλλος δημοσιογράφος και πολιτικός την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης Jean-Paul Marat, τον θάνατο του οποίου απαθανάτισε ο σπουδαίος ζωγράφος Jacques-Louis David το 1793.
Όχι, ο Marat δεν δολοφονήθηκε από την Charlotte Corday, όπως πιστεύαμε όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Marat πολύ απλά δεν άντεξε τη θέα του λογαριασμού της ΔΕΗ, με το χαράτσι!

 Δείτε το εκπληκτικό photoshop που εδώ και κάποιες ημέρες «ταξιδεύει» από mail σε mail, με

Τι ήταν το σημαντικότερο που ανακαλύψαμε το 2011;


Μια διεθνής κλινική δοκιμή που έδειξε ότι τα φάρμακα κατά του AIDS μπορούν να είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα προφυλακτικά στην παρεμπόδιση της διάδοσης του ιού HIV, κρίθηκε η σημαντικότερη επιστημονική ανακάλυψη στον κόσμο για το 2011 από το έγκριτο περιοδικό «Science», που κάθε χρόνο δημοσιεύει τον σχετικό απολογισμό. Την επιλογή των δέκα σημαντικότερων επιτευγμάτων κάνει ο κυριότερος επιστημονικός φορέας των ΗΠΑ, η Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS), η οποία εκδίδει και το «Science».
Η έρευνα για το AIDS, που άρχισε το 2007 και αφορούσε 1.763 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, στα οποία

Κρεμάλα έξω από την εφορία Κορίνθου.

Τα περιστατικά με τις αντιδράσεις του κόσμου πλέον ξεφεύγουν από την πολιτική σφαίρα. Σε μια αντίδραση αγανάκτησης κρέμασαν έξω από την πόρτα της ΔΥΟ Κορίνθου μια κρεμάλα για τα

Γαργαλιάνοι: Και κλεμμένο αρνί ανάμεσα στα λάφυρα

Μέχρι κι ένα κλεμμένο αρνί είχε ανάμεσα στα πολλά του... λάφυρα ένας 34χρονος Ρουμάνος που συνελήφθη στους Γαργαλιάνους μετά από έρευνα που έγινε στο σπίτι του από άνδρες του ΑΤ Γαργαλιάνων. 
Όπως αποδείχθηκε μάλιστα στη συνέχεια, εις βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για απάτες.
Από ό,τι φαίνεται ο Ρουμάνος είχε ρημάξει όλη την περιοχή, αφού στο σπίτι όπου διέμενε βρέθηκαν αλυσοπρίονονα, κονταροπρίονα, χλοκοπτικά μηχανήματα, μηχανές για γκαζόν, μοτέρ για ραβιστικά, μπιτόνια για μεταφορά

Αστείες φωτογραφίες Χριστουγέννων



Η Ελιά τίμησε τον Οδυσσέα Ελύτη

<<Αυτός ο κόσμος…..ο μικρός….ο μέγας>>
Εμείς ο κόσμος ο μικρός ο μέγας, γιατί έτσι αισθανόμαστε εμείς εδώ στην Ελιά,τιμώντας
τον μεγάλο ποιητή Οδυσσέα Ελύτη,για τα τα Εκατό χρόνια από την γέννηση του.
Σε μια αίθουσα κατάμεστη από κόσμο,παρουσία του εφημέριου της Ελιάς πάτερα Βασιλείου Παπασωτηρόπουλου,της Δημοτικής Αρχής και φορέων του Δήμου μας ακούστηκαν ποιήματα,πεζά,τραγούδια όλα έργα του Ελύτη.
Το αφιέρωμα επιμελήθηκε ο Αποστόλης Μακράκος ο όποιος έκανε και τις προβολές…ο Ελύτης διαβάζει Ελύτη,ο Μάνος Κατράκης διαβάζει αποσπάσματα από την μεγάλη έξοδο
το τρελοβάπορο,λακωνικό,προβολές όλες γεμάτες Ελύτη.
Η Μαρία Σιουρούνη με τον Δημήτρη Πλεμμένο απήγγειλαν με πάθος και μας βοήθησαν να νοιώσουμε το πνεύμα του ποιητή κοντά μας με …την Πορτοκαλένια,της αγάπης αίματα,ο ήλιος ο Ηλιάτορας,την γλώσσα μου έδωσαν ελληνική,αποσπάσματα από το άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον

Πύργος Τριφυλίας

«Μακελειό» με επίδοξους κλέφτες προχθές βράδυ

«Μακελειό», με μία λέξη, προχθές το βράδυ στον Πύργο Τριφυλίας, όταν επίδοξοι κλέφτες προσπάθησαν να μπουν σε σπίτι, αλλά έγιναν αντιληπτοί από την «ομάδα περιφρούρησης» του χωριού.
Όπως μας είπαν κάτοικοι του Πύργου, τη νύχτα στο χωριό κάνει περιπολίες ομάδα περιφρούρησης κατοίκων, που συγκροτείται αυτοβούλως, για να υπάρχει μια στοιχειώδης προστασία, αφού τα κρούσματα παραβιάσεων, διαρρήξεων και κλοπών είναι σχεδόν καθημερινά. Προχθές τη νύχτα, η ομάδα περιφρούρησης αντελήφθη πως άγνωστοι επιχείρησαν να μπουν σε οικία, μέσα στο χωριό, σχεδόν στο κέντρο, και τότε έγινε το «μακελειό». Φωνές, «αντάρες», χαμός.

Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για πιστολίδι, καθώς φέρονται να άκουσαν τέτοιους κρότους στον ύπνο τους, αλλά αυτό από πολίτες και την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας δεν επιβεβαιώνεται.

Αύξηση της παραβατικότητας στο Ιστορικό Κέντρο

Καλαμάτα

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς τους υπευθύνους κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα φαινόμενα παραβατικότητας στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας. Χθες τα ξημερώματα άγνωστοι έσπασαν τη βιτρίνα του καταστήματος «Πικολίνο» στην πλατεία Αγίων Αποστόλων.
Το νέο αυτό περιστατικό ήταν η αφορμή για να ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής. Όπως μας έλεγε χθες το πρωί ο ιδιοκτήτης του Ηλίας Διαμάντης, "τέτοια φαινόμενα υπάρχουν πλέον εδώ και μήνες σε καθημερινή βάση στην περιοχή μας.
Γενικότερα, η κατάσταση στο Iστορικό Kέντρο γίνεται όλο και πιο αβίωτη και δε γνωρίζουμε τι θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα και σε τι κατάσταση θα βρούμε το μαγαζί μας. Για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής το πρόβλημα είναι η ηχορύπανση και για τους

Με κουκούλες & αλεξίσφαιρα


οι οκτώ στον εισαγγελέα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με πάνοπλους άντρες των ΕΚΑΜ οδηγήθηκαν χθες, από το πρωί έως αργά το απόγευμα, στον Εισαγγελέα Καλαμάτας οι οκτώ συλληφθέντες της μεγάλης υπόθεσης που απασχολεί εδώ και ένα μήνα αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, της διπλής στυγερής δολοφονίας του Αλβανού πατέρα και γιου Μεσάι και της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες της περιοχής.
Αργά το βράδυ αναμενόταν η εκ νέου προσαγωγή τους στον εισαγγελέα, προκειμένου να τους απαγγελθούν κατηγορίες και εν συνεχεία να παραπεμφθούν στην ανακρίτρια, από την οποία ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Ε.Λ.Σ: «Το μαγικό βιολί»

Η παιδική όπερα του Νίκου Ξανθούλη Το μαγικό βιολί, έρχεται στην Εθνική Λυρική Σκηνή για να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στις 8, 14, 15, 21, 22, 28 Ιανουαρίου / 5, 12, 19, 25, 26 Φεβρουαρίου / 3, 11, 31 Μαρτίου / 1, 7 Απριλίου, στο θέατρο Ολύμπια (Ακαδημίας 59 -61).
Πρόκειται για ένα μουσικό παραμύθι για την δύναμη της μουσικής και της αληθινής αγάπης που θα εντυπωσιάσει τις παιδικές ψυχές. Μια συγκριτική ιστορία που φέρνει το μήνυμα της αισιοδοξίας και της χαράς, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.
Ο συνθέτης Νίκος Ξανθούλης έγραψε μουσική με στόχο να απευθυνθεί σε όλες τις ηλικίες και κυρίως στα «νεανικά αυτιά», ενώ η Μαριβίτα Γραμματικάκη εμπνεύστηκε το λιμπρέτο, από μια προσωπική της εμπειρία: Μια γκρίζα ημέρα με σκοτεινές σκέψεις για πτώχευση, κρίση, απώλεια πέρασε μπροστά της ένας πλανόδιος μουσικός παίζοντας βιολί. Αυτή ήταν η αφορμή για την

ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ


 Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του χριστιανικού κόσμου. Σύμφωνα με την ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία, στην οποία ανήκουν οι περισσότεροι έλληνες, είναι η δεύτερη σημαντικότερη γιορτή μετά το Πάσχα. Πριν από τα Χριστούγεννα, από του Αγίου Φιλίππου (14 Νοεμβρίου), αρχίζει η νηστεία της Σαρακοστής και η ψυχική προπαρασκευή για τη μεγάλη εορτή της γέννησης του Χριστού. Έτσι όλες οι οικογένειες το βράδυ του Αγίου Φιλίππου θ’ αποκρέψουν και θα ευχηθούν: «Καλή σαρακοστή να περάσουμε».

Το Χριστόψωμο…

Το «ψωμί του Χριστού» το έφτιαχνε, την παραμονή των Χριστουγέννων, η νοικοκυρά με ιδιαίτερη ευλάβεια και με ειδική μαγιά (από ξερό βασιλικό κ.λ.π.).
Απαραίτητος επάνω, χαραγμένος ο σταυρός. Γύρω - γύρω διάφορα διακοσμητικά σκαλιστά στο ζυμάρι ή πρόσθετα στολίδια. Αυτά τόνιζαν το σκοπό του χριστόψωμου και εξέφραζαν τις διάφορες πεποιθήσεις των πιστών.
Την ημέρα του Χριστού, ο νοικοκύρης έπαιρνε το χριστόψωμο, το σταύρωνε, το έκοβε και το μοίραζε σ’ όλη την οικογένειά του και σε όσους παρευρίσκονταν στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. (Μερικοί εδώ βλέπουν ένα συμβολισμό της Θείας κοινωνίας. Όπως ο Χριστός έδωσε τον άρτον της ζωής σε όλη την ανθρώπινη οικογένειά του...).

Στα ίδια επίπεδα φέτος η καλλιέργεια πατάτας

Τελικά παρά τις οικονομικές δυσκολίες η καλλιέργεια της πρώιμης πατάτας παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, στη Μεσσήνη και τον Μπουρνιά. Οι παραγωγοί ετοιμάζονται ώστε από τα μέσα Γενάρη -από την Πρωτοχρονιά οι πιο πρώιμοι- να είναι σε επιφυλακή για να καταπολεμήσουν τον πάγο. Η καθυστέρηση στην καταβολή της αποζημίωσης από την περσινή ζημιά έχει προκαλέσει προβλήματα -ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος ανακοίνωσε ότι θα δοθεί μέσα στο Γενάρη-, ενώ στον Μπουρνιά οι παραγωγοί δεν έχουν πάρει ακόμα το ΦΠΑ. Και τα χρήματα αυτά είναι αναγκαία για την καλλιέργεια και την προμήθεια των λιπασμάτων.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεσσήνης Παναγιώτης Δουρούμης είπε στην "Ε" ότι «στο μεγαλύτερο ποσοστό της η καλλιέργεια έχει γίνει» και παρατήρησε: «Προσέχουμε τον καιρό. Με τη

Νέο Διοικητήριο του Δήμου Καλαμάτας

Υπεγράφη τελικά με κάθε επισημότηταμεταξύ Δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα και του αναδόχου, το συμφωνητικό για την ανακατασκευή των παλιών κτηρίων του Νοσοκομείου (οδός Αθηνών) και τη μετατροπή του σε διοικητικό κέντρο του Δήμου. Οι εργασίες θα αρχίσουν αμέσως μετά τις γιορτές.
Τα νεώτερα για την Μεταφορά μαθητών

Εντός του 2012 ο διαδικτυακός τζόγος από τον ΟΠΑΠ

Τέσσερις ξένες και ελληνικές τράπεζες (Rothschild, Lazard, EFG Eurobank και Alpha Bank) έχει προσλάβει ως συμβούλους η ΟΠΑΠ Α.Ε.
προκειμένου να αξιολογήσουν online παρόχους παγκόσμιας εμβέλειας, για πιθανή στρατηγική συμμαχία. Η συνεργασία αυτή θα ανοίξει το δρόμο για την είσοδο στο διαδίκτυο εντός του 2012.

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε. Γιάννης Σπανουδάκης κατά την ενημέρωση του προσωπικό του ομίλου με θέμα "Στρατηγικές Επιλογές για το Μέλλον". Στόχος της διοίκησης είναι η ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης εντός του πρώτου τριμήνου του 2012.


Όπως ανέφερε ο κ. Σπανουδάκης, "Τα υφιστάμενα παιχνίδια, εντός του 2012 θα διατίθενται και μέσω του διαδικτύου, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που γίνεται μέσω των πρακτορείων

Μυστηριώδης μεταλλική μπάλα «έπεσε από τον ουρανό» στη Ναμίμπια

                                                                                     Βίντχουκ
Οι αρχές της Ναμίμπια ζητούν τη συνδρομή της NASA και της ESA (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος) για να λύσουν το μυστήριο μιας μεταλλικής σφαίρας που έπεσε σε ένα λιβάδι «από τον ουρανό».

Η σφαίρα, διαμέτρου 35 εκατοστών και βάρους 6,5 κιλών, φέρεται να βρέθηκε κοντά σε έναν κρατήρα διαμέτρου 4 μέτρων και βάθους 35 εκατοστών, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εντοπίστηκε το Νοέμβριο σε ένα λιβάδι περίπου 770 χλμ από Βιντχούκ, ωστόσο η αστυνομία περίμενε την ολοκλήρωση κάποιων τεστ πριν προχωρήσει σε ανακοινώσεις. Μερικές μέρες νωρίτερα, ντόπιοι μάρτυρες είχαν αναφέρει ότι άκουσαν αρκετές ισχυρές εκρήξεις.

Αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο οι ειδοποιήσεις τελών κυκλοφορίας

                                                                                     Αθήνα
Την ανάρτηση των ειδοποιήσεων τελών κυκλοφορίας για το 2012 στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στη διεύθυνση www.gsis.gr, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Οι πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών έχουν πλέον τη δυνατότητα να προβάλουν στην οθόνη του υπολογιστή τους και να εκτυπώσουν τις συγκεκριμένες ειδοποιήσεις που τους αφορούν.

Η ανάρτηση γίνεται για την εξυπηρέτηση των πολιτών που για κάποιο λόγο δεν έλαβαν την ειδοποίηση που στάλθηκε ταχυδρομικά ή που απώλεσαν την ειδοποίηση που έλαβαν. 

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Πειραιάς
Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου το πρωί του Σαββάτου, μετά την εξασθένηση των ισχυρών ανέμων, που σε ορισμένες θαλάσσιες περιοχές έφθαναν κατά τόπους και τα 9 μποφόρ.

Συγκρότηση Λιμενικών ταμείων και στην αποκεντρωμένη Περιφέρεια

Σε ευρεία σύσκεψη που έλαβε χώρα σήμερα με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου και Δημάρχων της περιοχής εξετάστηκε το ζήτημα της συγκρότησης των λιμενικών ταμείων.
Οι Δήμαρχοι κατέθεσαν τον προβληματισμό τους για τα προβλήματα λειτουργικότητας και συνεργασίας που διαμορφώνονται κατά την μεταβατική περίοδο που μεσολαβεί ώσπου να συγκροτηθούν αμιγώς δημοτικά λιμενικά ταμεία. Ζήτησαν τη μεσολάβηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ώστε οι κατά τόπους δημοτικές αρχές να μη στερηθούν των αναπτυξιακών δυνατοτήτων

Μεγαλη επιτυχια της ΕΛ.ΑΣ Πελοπονησου για την εταιρια δολοφονων

Το δελτίο τύπου που έστειλε πριν λίγο η Αστυνομία δείχνει το μέγεθος μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις στην Ελλάδα που δρούσε από την Μεσσηνία.
Ευτυχώς που στην θέση του Γενικού Διευθυντή περιφέρειας Πελοποννήσου ήταν ο Μεσσήνιος
Ηλίας Γεωργόπουλος ο οποίος έδειξε ότι έκανε άψογα την δουλειά του χωρίς οποιονδήποτε ενδοιασμό και φόβο πράγμα που συζητείτε έντονα σήμερα σε όλη την Μεσσηνία
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία του 35χρονου αλλοδαπού και του 2χρονου γιού του στην Καλαμάτα
Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και εκβίαζε καταστηματάρχες.
Συνελήφθη ο εκτελεστής της διπλής ανθρωποκτονίας, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαια θανάτου, καθώς και ο ηθικός αυτουργός
Συνελήφθησαν μέχρι τώρα οκτώ (8) άτομα, ενώ αναζητούνται άλλα έξι (6) άτομα
Εξιχνιάστηκε η διπλή ανθρωποκτονία, του 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας και του 2χρονου ανήλικου παιδιού του, οι οποίοι βρέθηκαν νεκροί, στα τέλη του προηγούμενου μηνός Νοεμβρίου
ΤΟ BLOG ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ


Καλήν ημέραν άρχοντες,
αν εί- αν είναι ορισμός σας,
Χριστού τη Θεία γέννηση,
να μπω, να μπω στ' αρχοντικό σας.
Χριστός γεννάται σήμερον,
εν Βη- εν Βηθλεέμ τη
πόλει,

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ