ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Μαγευτικές φωτογραφίες γεμάτες χρώματα από το βυθό της θάλασσας



Η ΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ



Ξαφνικός πονόδοντος





ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν με πιάσει ξαφνικός πονόδοντος τι μπορώ να κάνω για να ανακουφιστώ προσωρινά;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αν σας εμφανιστεί ξαφνικός πονόδοντος πρέπει να κάνετε τα εξής:
1. Προσπαθήστε να επικοινωνήστε με τον Οδοντίατρό σας έστω και τηλεφωνικά. Οι συμβουλές του θα σας γλιτώσουν από πολύ πόνο και άσκοπη ταλαιπωρία.
2. Πάρτε ένα ελαφρύ παυσίπονο και, αν δεν έχει αποτέλεσμα, ένα πιο δυνατό.
3. Μην καταφεύγετε σε γιατροσόφια π.χ. τσίπουρο ή ασπιρίνη επάνω στο δόντι (και τα δύο μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά εγκαύματα στα ούλα με αποτέλεσμα ο πόνος να αυξηθεί).
4. Μην πάρετε άλλα φάρμακα, όπως αντιβίωση, εκτός αν σας το πει ο Οδοντίατρός σας. 'Ολα τα φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες, ειδικά όταν λαμβάνονται χωρίς την συγκατάθεση του κατάλληλου Γιατρού.
5. Επισκεφτείτε τον Οδοντίατρο το ταχύτερο δυνατό.
ΑΠΟ http://www.dontia.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=67&Itemid=48

παράξενα «ποντίκια»

Το ποντίκι (mouse) είναι συσκευή εισόδου που χρησιμοποιείται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές (Η/Υ). Το όνομα του προέρχεται από το χαρακτηριστικό σχήμα των πρώτων συσκευών του είδους, που θύμιζαν. το μικρό θηλαστικό.Το ποντίκι είναι το βασικότερο εξάρτημα ενός χρήστη υπολογιστή και απαραίτητο εργαλείο στους σχεδιαστές.
Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ποντίκια διαφορετικών χρωμάτων, μεγεθών, ασύρματα και μη. Τα ποντίκια όμως που θα δείτε στην συνέχεια, μάλλον δεν τα έχετε δει ποτέ….



Κυπαρισσία: Νέες επεμβάσεις και παράνομες δραστηριότητες στην παραλία ωοτοκίας της Καρέττα Καρέττα

Ένα χρόνο μετά την καταγγελία του MEDASSET στη Σύμβαση της Βέρνης και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το Περιβάλλον για τις ανεξέλεγκτες επεμβάσεις και τη δόμηση στην Κυπαρισσία, τη δεύτερη σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της Καρέττα καρέττα στη Μεσόγειο, παράνομες δραστηριότητες συνεχίζουν να επιβαρύνουν την ωοτοκία των θαλάσσιων χελωνών στην Κυπαρισσία, θέτοντας το απειλούμενο αυτό είδος σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο.
Επεκτάσεις beach bar με ανεκτέλεστα πρωτόκολλα κατεδάφισης, άνθρωποι και αυτοκίνητα που κινούνταν πάνω στην παραλία ωοτοκίας τη νύχτα, ανεξέλεγκτη βοσκή και συνεχής καταπάτηση των προστατευόμενων παραλιών για τουριστικές και γεωργικές χρήσεις είναι μόνο κάποιες από τις δραστηριότητες που καταγράφηκαν στις παραλίες ωοτοκίας το καλοκαίρι.

Αυτοκίνητο Προετοιμασία εν'οψει του χειμώνα

Η ΕΛΠΑ στην προσπάθειά της να κυκλοφορούν όλοι οι οδηγοί χωρίς προβλήματα όλο το χειμώνα, υπενθυμίζει ότι:
Εκτός από τον προγραμματισμένο -τακτικό έλεγχο, που υποδεικνύει ο κατασκευαστής κάθε αυτοκινήτου και προκειμένου αυτό να διατηρείται αξιόπιστο και ασφαλές, είναι απαραίτητος πρόσθετος, προληπτικός έλεγχος, ώστε οι χειμερινές διαδρομές να γίνονται με ασφάλεια, αξιοπιστία χωρίς να επηρεάζεται η κατάσταση του αυτοκινήτου και του οδηγού και να αποφύγουμε κάθε είδους ταλαιπωρία.


Μοναδική φωτογραφία του πλανήτη Κρόνου

Κατά διαστήματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορες φαντασμαγορικές φωτογραφίες από τον πλανήτη Κρόνο, όμως καμία δεν μπορεί να φθάσει τη συγκεκριμένη. Η εντυπωσιακή εικόνα την οποία «τράβηξε» το διαστημικό σκάφος Cassini-Huygens.
Ήταν σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, ο οποίος είναι ο έκτος σε απόσταση από τον ήλιο και περίπου 1287 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από την Γη.

Η ώρα σύλληψης ήταν την νύχτα καθώς το σκάφος είχε μπροστά από τον ήλιο τον πλανήτη, παρουσιάζοντάς μια εικόνα που ακόμα και η NASA χαρακτήρισε ως μοναδική και εξήγησε και του λόγους μάλιστα.

Καταρχάς η νυχτερινή πλευρά του Κρόνου φαίνεται να φωτίζεται εν μέρει από το φως που αντανακλάται από το σύστημα δακτυλίων του ίδιου του πλανήτη. Έπειτα όταν οι δακτύλιοι παρατηρηθούν από μακριά εμφανίζονται σκοτεινοί, ενώ εδώ αντιθέτως η σκέδαση του φωτός τους προσδίδει ένα έντονο χρώμα.

Οι δακτύλιοι είχαν φωτιστεί, μάλιστα τόσο πολύ ώστε ανακαλύφθηκαν και νέοι, που όμως δύσκολα εντοπίζονται στην συγκεκριμένη φωτογραφία. Ο δακτύλιος όμως που αποτυπώνεται με εξαιρετική λεπτομέρεια είναι ο Ε, ο οποίος σχηματίζεται από πηγές πάγου του φεγγαριού Εγκέλαδου.

Πηγή "newsbeast.gr"
ΑΠΟ http://www.pame.gr/epistimi/diastimiki/fotografia-planitis-kronos.html#.Tobv7uxJRJA

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ....6 ΜΠΥΡΕΣ!!!! ΧΑΧΑ



Οι 20 πιο παράξενοι θάνατοι στην ιστορία!





Ποιός μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι τόσο ακίνδυνο όσο μια οδοντογλυφίδα ή ένας φελλός μπορεί να αποδειχτούν μοιραίο; Παρακάτω παρουσιάζονται οι 20 πιο περίεργες αιτίες θανάτου ιστορικών προσώπων.....

1. O βασιλιάς Αδόλφος Φρειδερίκος της Σουηδίας έφαγε μέχρι θανάτου…κυριολεκτικά! Το τελευταίο του γεύμα περιλάμβανε αστακό, χαβιάρι, λάχανο, καπνιστό σολωμό και σαμπάνια. Για επιδόρπιο του σέρβιραν 14 πιάτα από το αγαπημένο του παραδοσιακό γλυκό της πατρίδας του, το σέλμα και γάλα. Πέθανε το 1771.

2. Ο Άλαν Πίνκερτον, ιδρυτής ενός πρακτορείου ερευνητών, πέθανε από μια μόλυνση που έπαθε στη γλώσσα του, αφού την…δάγκωσε.

3. Ο Τζακ Ντάνιελ, της γνωστής φίρμας ουίσκι, πέθανε από μια μόλυνση που έπαθε στα δάχτυλα του ποδιού του, αφού τα χτύπησε προσπαθώντας να…κλωτσήσει το χρηματοκιβώτιο του.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ