ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικο θαύμα για τον Ρινόκερο της Σουμάτρα

Στελέχη οργανώσεων για την προστασία του περιβάλλοντος και της άγριας ζωής στο κρατίδιο Σαμπάχ της Μαλαισίας μετέφεραν από αέρος έναν νεαρό, θηλυκό ρινόκερο της Σουμάτρα -ένα σπάνιο είδος ρινόκερου που κινδυνεύει σοβαρό με εξαφάνιση- σε δασική περιοχή για να βρει το ταίρι της.
Σύμφωνα με την υπηρεσία Άγριας Ζωής του Σαμπάχ (SWD) και τη Συμμαχία για τον Ρινόκερο της Βόρνεο (BORA) οι εναπομείναντες πληθυσμοί των ρινόκερων της Σουμάτρα είναι τόσο μικροί που σε ορισμένες περιοχές που η ανεύρεση ενός δεύτερου μέλους του είδους είναι σχεδόν αδύνατη.
“Πρόκειται για ένα φανταστικό δώρο στη μάχη που δίνουμε για την επιβίωση ενός πραγματικά

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο: 100 χρόνια ιστορίας

Γνωρίζατε ότι στις απαρχές της αυτοκίνησης το ηλεκτρικό αυτοκίνητο ήταν τόσο δημοφιλές όσο και ο ανταγωνιστής του που κινείτο με μηχανή εσωτερικής καύσης; Εντούτοις, η διάνοιξη μεγάλων αυτοκινητόδρομων στις αρχές του 20ου αιώνα και η δυνατότητα διάσχισης μακρών αποστάσεων ξεπέρασαν τις δυνατότητες των μπαταριών.
Σήμερα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επανέρχονται στο προσκήνιο ως περιβαλλοντικά φιλική επιλογή, αλλά βρίσκονται αντιμέτωπα με την ίδια πρόκληση εξαιτίας της περιορισμένες αυτονομίας τους.
Ας δούμε όμως την πορεία της ηλεκτροκίνησης τα τελευταία 115 χρόνια.
1896: Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα
Η εταιρεία Electric Car Co. παρουσιάζει ηλεκτροκίνητα ταξί στους δρόμους της Νέας Υόρκης το 1896

Το εντυπωσιακό Lexus LF-LC

  Ένα πρωτότυπο σπορ coupe μοντέλο 2+2 θέσεων θα παρουσιάσουν οι άνθρωποι της Lexus στις 9 Ιανουαρίου στην έκθεση του Ντιτρόιτ. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν προορίζεται για την γκάμα της εταιρίας, όμως αποτελεί μια μελέτη για το σχεδιαστικό μέλλον της Lexus. Δημιουργήθηκε «από λευκό χαρτί» στο σχεδιαστικό κέντρο Calty που βρίσκεται στο Newport Beach της Καλιφόρνια.

Χωρίς οπαδούς του ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο

 Στο ματς της 4ης Ιανουαρίου
 
Χωρίς την παρουσία οπαδών του θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός τον Παναιτωλικό καθώς έλαβε την άρνηση της αστυνομίας για την εκδρομή των «πράσινων» οπαδών στο Αγρίνιο για το παιχνίδι της 4ης Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας. Την «πράσινη» ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος αγώνων, Γιάννης Ζαβραδινός και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Τάσος Τεντζέρης.
Εκ μέρους του Παναιτωλικού, ο Μάκης Μπελεβώνης εξέφρασε την πρόθεση να δοθούν εισιτήρια,

Υπολογιστή των 19 ευρώ λανσάρει το Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ

Κέμπριτζ
O Raspberry Pi, ένας υπολογιστής με τιμή μόλις 19 ευρώ που βασίζεται στο Linux, φτάνει στην αγορά το 2012 με χρηματοδότηση από το Εργαστήριο Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ.

Ο υπολογιστής των 19 ευρώ, διαθέσιμος σε μορφή πλακέτας, θα κυκλοφορήσει στις αρχές του έτους σε δύο μοντέλα:
  • Raspberry Pi μοντέλο Α με 128 ΜΒ RAM χωρίς θύρα Ethernet
  • Raspberry Pi μοντέλο B με 256 MB RAM και θύρα Ethernet

Οι γελοιογραφίες των Χριστουγέννων!


Οι 5 πιο ηλίθιοι εγκληματίες

Για να πραγματοποιήσεις μια ληστεία, λογικά, πρέπει να το σχεδιάσεις πολύ καλά από πριν. Να προσέξεις και την τελευταία λεπτομέρεια.
Πρέπει να λειτουργήσεις έξυπνα και πάνω από όλα δεν πρέπει να  είσαι σαν αυτούς τους πέντε που θα δείτε στην συνέχεια


Και τώρα, η αλλεργία στο χριστουγεννιάτικο δέντρο...

Αντί να αυξάνει το εορταστικό αίσθημα, το παραδοσιακό φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο αρρωσταίνει πολλούς ανθρώπους, αναφέρουν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το σύνδρομο του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπως αποκαλούν το φαινόμενο, προκαλείται από διάφορα είδη μούχλας που αναπτύσσονται πάνω του. Αυτά υπάρχουν εκ φύσεως στο δέντρο, αλλά αναπαράγονται ταχέως μόλις το δέντρο βρεθεί στη θαλπωρή των σπιτιών με την κεντρική θέρμανση.
Το όλο πρόβλημα φέρνει για πρώτη φορά στη δημοσιότητα μελέτη του πνευμονολόγου δρα Λώρενς Κερλάντσκυ, ειδικού σε θέματα αλλεργιών, ο οποίος θέλησε να μάθει γιατί αυξάνονται τα αναπνευστικά προβλήματα κατά την εορταστική περίοδο.

Πενθήμερο Χριστουγεννιάτικων προσφορών από τους εμπόρους της Αθήνας

«Πενθήμερο Χριστουγεννιάτικων Προσφορών» για όλη την Αθήνα από σήμερα (Τρίτη) μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου κήρυξε ο Εμπορικός Σύλλογος της πρωτεύουσας, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις μεγάλες απώλειες στον τζίρο που μέχρι στιγμής φθάνουν το 30% σε σχέση με πέρυσι. Η φετινή χρονιά θα κλείσει με μείωση του συνολικού τζίρου, σε απόλυτα μεγέθη, πάνω από 18 δισ. ευρώ εκτιμά η ΕΣΕΕ.

«Καλούμε τους καταναλωτές και πελάτες μας να επωφεληθούν από τις χαμηλές τιμές και να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου, κάνοντας παράλληλα τις αγορές τους με τις

Μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου η προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας 2012.

Μέχρι της Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου έχουν προσθεσμία οι κατοχοι ΙΧ να προμηθευτούν το σήμα τελών κυκλοφορίας για το 2012 καθώς μέχρι και αυτή την στιγμή δεν εχει δοθεί παράταση από το Υπουργείο.

Το σήμα μπορείτε να το προμηθευτείτε από τις τράπεζες και τα ταχυδρομεία ενώ ατην εφορία τους θα πρέπει να απευθύνονται οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μόνο στην περίπτωση που δεν έχουν λάβει ειδοποιητήριο, το έχουν χάσει, στο ειδοποιητήριο αναγράφονται λανθασμένα στοιχεία, στην περίπτωση εκπρόθεσμης προμήθειας και στην περίπτωση που το όχημα τίθεται σε κυκλοφορία μετά την 1η Οκτωβρίου 2011.
Στις περιπτώσεις αυτές, η προμήθεια του .........

Δημοπρατείται το Φεβρουάριο ο "Άγιος Ανδρέας"

Στα μέσα του ερχόμενου Φεβρουαρίου δημοπρατείται, με πόρους του ΕΣΠΑ και φορέα δημοπράτησης την ΔΕΠΑΝΟΜ, το έργο ανακατασκευής του κυρίως κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας» καθώς και της προμήθειας σύγχρονου ιατρικού και λοιπού

"Αλλοι πετούν και άλλοι πεινούν" στην Κυπαρισσία

Κλείνοντας την παρουσίαση της το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Φύσης με τίτλο «Άλλοι πετούν κι άλλοι πεινούν». Η σχολική ομάδα του Λυκείου Κυπαρισσίας, την οποία αποτελούν οι μαθητές Δημήτρης Μάτσης, Μυρτώ Κοσκολέτου, Φανίτα Μπακούρου, Δήμητρα Τζάνη και η φιλόλογος καθηγήτρια Κατερίνα Ντρούλια υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει δράση. Πραγματικά με την στήριξη του διευθυντή του Λυκείου Ευάγγελου Αντωνόπουλου, του Συλλόγου Καθηγητών, των μαθητών των μαθητών του σχολείου και των γονιών τους συγκεντρώθηκαν χθες γλυκά και γάλατα, τα οποία με την

Επίσκεψη Χρυσοστόμου στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας επισκέφθηκε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος τη Δευτέρα το απόγευμα για να ευχηθεί "ταχεία ανάρρωση" στους ασθενείς και "χρόνια πολλά" στο προσωπικό.

Το εορταστικό ωράριο στα εμπορικά της Καλαμάτας

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας κάνει γνωστό στο καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα αυτή την εβδομάδα, από 27 Δεκεμβρίου 2011 έως 2 Ιανουαρίου 2012 θα λειτουργήσουν με το ακόλουθο ωράριο.
Τρίτη 27/12, Τετάρτη 28/12, Πέμπτη 29/12, Παρασκευή 30/12 το πρωί από τις 08,30 έως 14.00 και το απόγευμα από τις 10.00 έως 21.00.
Σάββατο 31/12 από τις 08,30 έως 16.00, απόγευμα κλειστά.
Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012 κλειστά λόγω Πρωτοχρονιάς.
Δευτέρα 2  Ιανουαρίου 2012 κλειστά, λόγω επί πλέον λειτουργίας και εργασίας των εργαζομένων

Πνίγηκε σε λίμνη την ώρα που υπνοβατούσε...

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 55χρονη γυναίκα από το New Jersey, η οποία έπεσε σε μία λίμνη την στιγμή που υπνοβατούσε. Όλα ξεκίνησαν όταν μία γειτόνισσα της Σαρλέν Φερέρο πήγε να την επισκεφθεί στο σπίτι της και βρήκε το κινητό της τηλέφωνο πεσμένο στο γκαζόν. Τότε αποφάσισε να πάει στο διαμέρισμά της για να της το επιστρέψει.
Η πόρτα ήταν ανοιχτή και μέσα στο διαμέρισμα δεν βρισκόταν κανείς. Η ώρα περνούσε και δεν εμφανιζόταν κανείς με αποτέλεσμα η γυναίκα να ανησυχήσει και να καλέσει την αστυνομία.
Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της Φερέρο, η σωρός της οποίας βρέθηκε τελικά το

Dj έπαιζε ασταμάτητα μουσική για 132 ώρες!

Έσπασε κάθε ρεκόρ, ο dj Joe Mekhael, καθώς έπαιζε μουσική …132 ώρες! Σχεδόν έξι ημέρες ο Joe ήταν πάνω σε decks και έβαζε την αγαπημένη του μουσική!

Κυριολεκτικά ασταμάτητος! Ήθελε να κερδίσει πάση θυσία και τα κατάφερε. «Λατρεύω αυτόν τον διασκεδαστικό ήχο μέσα στα αυτιά μου, ωστόσο αποφάσισα να σταματήσω πριν πάθω καμία ανεπανόρθωτη βλάβη», δήλωσε ο γνωστός dj.

Τι να προσέξετε πριν αγοράσετε από το Ίντερνετ

Αυτά τα Χριστούγεννα λένε ότι θα είναι αυξημένη η αξία των αγορών από το Ίντερνετ, γεγονός που καθιστά ακόμα μεγαλύτερο το δέλεαρ για τους επίδοξους απατεώνες που εποφθαλμιούν στοιχεία πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών. Η ESET, εταιρεία ανάπτυξης λύσεων για την προστασία από τις απειλές της ασφάλειας των υπολογιστών, εξέδωσε μια ενδιαφέρουσα λίστα συμβουλών για τις χριστουγεννιάτικες αγορές:

  • Αναβαθμίστε λειτουργικό, πρόγραμμα πλοήγησης και λογισμικό προστασίας
Ελέγξτε τη συσκευή από όπου θα πραγματοποιήσετε αγορές: Όπως το αμάξι σας χρειάζεται έναν

Μειωμένη κατά 30% η κίνηση στα καταστήματα τα Χριστούγεννα

"Βαρυχειμωνιά" επικράτησε στη εφετινή χριστουγεννιάτικη αγορά καθώς οι απώλειες στις πωλήσεις των καταστημάτων λιανικής επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις για μείωση κατά 30% συγκριτικά με πέρυσι.
Οι πρώτες εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) από όλη την Ελλάδα δίνουν απογοητευτικά ποσοστά.
Ειδικότερα, η ένδυση και υπόδηση ξεπέρασε σε μείωση το 40%, τα καταστήματα ηλεκτρικών και

Σε επτά δήμους ανατίθεται η διοίκηση των λιμενικών ταμείων

Σε επτά δήμους που πληρούν τις προϋποθέσεις, δίνεται από 1ης Ιανουαρίου του 2012, η διοίκηση των λιμενικών ταμείων, μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και την αποδοχή δύο σχετικών γνωμοδοτήσεων από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους που εκκρεμούσαν από το 2003.
Οι σχετικές λεπτομέρειες για τον τρόπο μεταβίβασης της περιουσίας, των δικαιωμάτων και των

Μεσολόγγι: Ο ληστής πυροβόλησε με καραμπίνα την πόρτα για να μπει στο σπίτι


Συνέβη στο Νεοχώρι Μεσολογγίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα
Ο δράστης φορούσε κουκούλα. Πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα την πόρτα του σπιτιού στο οποίο μένει ένας 45χρονος αλλοδαπός.
Μπήκε στο σπίτι, πυροβόλησε τον 45χρονο και αφού τον τραυμάτισε στο πόδι, του πήρε τα λεφτά.

Κύπελλο Χριστουγέννων Πάλης στην Σπάρτη την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου

Ο Παλαιστικός Σύλλογος Σπάρτης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πάλης και διοργανωτή τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σπάρτης σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το Κύπελλο Χριστουγέννων Ελληνορωμαϊκής Πάλης στο Κλειστό Γυμναστήριο Σπάρτης αύριο Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί και θα κορυφωθούν στις 13:30 το μεσημέρι με παλαιστές της Εθνικής Ομάδας σε αγώνες επίδειξης.

Το φίλαθλο κοινό της Σπάρτης αλλά και ολόκληρης της Λακωνίας θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά τους Αθλητές της Εθνικής Ομάδας Πάλης αλλά και αθλητές από συλλόγους της Πελοποννήσου

Το Κύπελλο Χριστουγέννων Πάλης είναι ο προπομπός της νέας χρονιάς για το άθλημα και για την

Στη λίστα με τα καλύτερα το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Παρά τα σημαντικά οικονομικά προβλήματα στο χώρο της Παιδείας, το Πανεπιστήμιο Κρήτης απέσπασε μια σημαντική διάκριση.

Δεξαμενόπλοιο συγκρούστηκε με αλιευτικό στον Θερμαϊκό


Σύγκρουση σημειώθηκε  στη θαλάσσια περιοχή Βορειοδυτικά της άκρης Επανομής Θερμαϊκού κόλπου μεταξύ ενός δεξαμενόπλοιου και ενός αλιευτικού.



Συγκεκριμένα, το δεξαμενόπλοιο «VALLERMOSA» σημαίας Ιταλίας, με 23 αλλοδαπούς επιβαίνοντες συγκρούστηκε με το αλιευτικό «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», με μοναδικό επιβαίνοντα τον 61χρονο κυβερνήτη του.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκε εισροή υδάτων στο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ», το οποίο στη συνέχεια βυθίστηκε και ο 61χρονος περισυνελέγη από το παραπλέον αλιευτικό «ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» και έπειτα μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ν. Μηχανιώνας για

Με χαμηλές θερμοκρασίες μάς αποχαιρετά το 2011

Αθήνα
Διατηρούνται και την Τρίτη οι χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και ο υδράργυρος στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς Κελσίου. Μικρή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Τετάρτη, οπότε η μέγιστη θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα φτάσει τους 12-13 βαθμούς Κελσίου. Από την Πέμπτη αναμένονται και πάλι νεφώσεις, ενώ άστατος θα είναι ο καιρός την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, κυρίως τις

Γέμισε η ελληνική αγορά με πλαστά χαρτονομίσματα - Πολλά τα κρούσματα και στην Ηλεία

Με χιλιάδες χαρτονομίσματα  «μαϊμού», κυρίως των 20 και 50 ευρώ έχει κατακλυστεί η αγορά εν όψει των εορτών. Καθημερινά, δεκάδες καταστηματάρχες σε όλη τη χώρα
καταγελούν στην Αστυνομία ότι έχουν πέσει θύματα αφού αρκετοί πελάτες πληρώνουν με πλαστά χαρτονομίσματα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι έχουν πάνω τους, «μαϊμού» χρήματα.
Το ίδιο συμβαίνει και στην Ηλεία, όπου είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο η παράδοση κάποιου "αμφιβόλου γνησιότητας" χαρτονομίσματος του ευρώ, στις υπηρεσίες της Ασφάλειας, από τους υπευθύνους των τραπεζών που καταλήγουν συνήθως αυτά μέσα από τις συναλλαγές.
Η πλαστογράφηση, είναι τόσο επαγγελματική που εάν δεν είναι κάποιος υποψιασμένος, δύσκολα θα καταλάβει τη διαφορά.

ΕΤΑ: Πρότυπο οικοπάρκο στη λίμνη Καϊάφα

Ως το «Μαϊάμι» της Ηλείας παρομοιάζει το Real Planet της Real News τη Λίμνη Καϊάφα, μετά το πρόγραμμα παρεμβάσεων που πρόκειται να εφαρμοστεί από την Εταιρία Τουριστικών
Ακινήτων. Το Σαββατιάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρει πως θα δημιουργηθεί ένας οικοτουριστικός παράδεισος 3.500 στρεμμάτων που θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στο περιβάλλον και στην οικονομία του πυρόπληκτου και υποβαθμισμένου νομού Ηλείας.Το έργο θα ξεκινήσει μέσα στο 2012 με χρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής και προϋπολογισμό 9,9 εκατ. ευρώ. Ο συνδυασμός βουνού, θάλασσας, λίμνης σπηλαίων και καλού πόσιμου νερού με σχετικά εύκολη πρόσβαση μπορεί να είναι αποδοτικός για την περιοχή.

Πάτρα: Σήμερα η κηδεία της Μαρίας που πέθανε από νευρική ανορεξία

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Πάτρας από την είδηση του χαμού της 23χρονης Μαρίας που έπασχε από νευρική ανορεξία και έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων. Η κηδεία της τελείται σήμερα στις 3 το μεσημέρι από τον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου Αγυιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της 23χρονη επιδεινώθηκε ξαφνικά το απόγευμα της

Μάθημα και το Σάββατο με τη νέα χρονιά

Μάθημα και το Σάββατο προβλέπει η νέα χρονιά για τα σχολεία που έχασαν διδακτικές ώρες λόγω καταλήψεων.
Η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας εκπόνησε συγκεκριμένο πρόγραμμα αναπλήρωσης των ωρών για όλες τις σχολικές μονάδες και από τον Ιανουάριο θα επιτηρηθεί η

Πελοπόννησος: Στις εξαγωγές ελπίζουν οι ελαιοπαραγωγοί



Διαφορετικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στην παραγωγή της νέας σοδειάς ελαιολάδου για τους νομούς της Πελοποννήσου, αφού στη Λακωνία και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο η παραγωγή είναι μειωμένη (όπως και στην Κρήτη, την Ανατολική Στερεά και την Βόρεια Ελλάδα) ενώ σε νομούς όπως η Αρκαδία, η Μεσσηνία αλλά και η Ηλεία η παραγωγή είναι αυξημένη αλλά όχι επαρκής.
Η Πελοπόννησος θεωρείται η δεύτερη μετά την Κρήτη κύρια ελαιοπαραγωγική περιοχή της χώρας, αφού το παράγει το 32,1%της συνολικής παραγωγής έναντι 39,4% της Κρήτης, ενώ παράγει εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο το γνωστό σε όλους extraπαρθένο ελαιόλαδο. Στην Πελοπόννησο

Προσοχή: Τώρα οι κλέφτες κατεβαίνουν από... το ταβάνι!

Φαίνεται ότι είναι η νέα μόδα στις διαρρήξεις. Οι κλέφτες δένονται με σχοινιά, τρυπούν το ταβάνι και... κατεβαίνουν από εκεί στο χώρο που έχουν επιλέξει να... αδειάσουν!
Έναν τέτοιο διαρρήκτη έπιασαν επ' αυτοφώρω στη Θεσσαλονίκη! Είναι ένας 41χρονος αλλοδαπός ενώ οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους και τα στοιχεία των συνεργών του...
Η σπείρα, είχε πάρει ειδικό μηχάνημα που τρυπάει μπετόν. Με αυτό άνοιγε τρύπα σε σούπερ μάρκετ, κατέβαινε με σχοινιά και με άλλα ειδικά εργαλεία άνοιγε τα χρηματοκιβώτια.
Μόνο μία "επιχείρηση" της εγκληματικής ομάδας, της έφερε κέρδη 55.000 ευρώ!
Σύμφωνα με την αστυνομία, τελευταία τους "δουλειά" έγινε παραμονές Χριστουγέννων όταν προσπάθησαν να μπουν με το γνωστό τους τρόπο, σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Κερασιάς.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ