Το καλοκαίρι τελείωσε και είναι καιρός να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες για την φθινοπωρινή προετοιμασία του αυτοκινήτου μας. | |
Η πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει είναι να
πλυθεί καλά το αυτοκίνητο εξωτερικά. Μπορεί οι περισσότεροι να πλένουμε
το αυτοκίνητό μας στην αυλή, αλλά το πιεστικό μηχάνημα που εφοδιάζονται
όλα τα πλυντήρια αυτοκινήτων σήμερα, έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει
πολύ καλύτερα το αυτοκίνητο, σε σχέση με το λάστιχο που χρησιμοποιούμε
εμείς. Δεν πρέπει όμως να αρκεστούμε μόνο σε αυτό, γιατί υπάρχουν αρκετά «κρυφά» σημεία στο αυτοκίνητο που μαζεύουν σκόνη και αλάτι, κάνοντας μακροπρόθεσμα ζημιά στα σημεία αυτά. Έτσι λοιπόν, πρέπει να καθαριστούν καλά τα σημεία, όπως είναι κάτω από τον θόλο, τα μαρσπιέ και το μεγαλύτερο μέρος του πατώματος. |
ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011
Προετοιμασία αυτοκινήτου για το φθινόπωρο
Τα μυστικά και οι προϋποθέσεις για έναν απολαυστικό Espresso
Μιας και ξύπνησα από της 6 και η ώρα είναι 7 και κάτι ψηλά είπα να βάλω μπροστά την καινούργια μηχανή του espresso για να απολαύσω τον αγαπημένο μου καφέ.
Τι όμως πρέπει να κάνει κάνεις για να φτιάξει έναν τέλειο ή σχεδόν τέλειο espresso;
Έψαξα λοιπόν και βρήκα ένα άρθρο το οποιο αναφέρει τα μυστικά της επιτυχίας του.Κάποια από τα παρακάτω,όπως ο φρέσκο-αλεσμένος καφές και το καλο πάτημα στην μηχανή είναι γνωστά,τουλάχιστον σε έμενα.Παρόλο αυτά θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
Πάμε λοιπόν.
Οι προϋποθέσεις για έναν καλο espresso.
- H αποθήκευση.Aποθηκεύστε τα δοχεία του καφέ μακριά από κλιματιστικά.O καφές πρέπει να διατηρείται σε θερμοκρασία άνω των 10 °C.Για να μην αλλοιωθεί το άρωμά του,φροντίστε να το φυλάσσετε σε δοχείο που κλείνει ερμητικά.Προσέξτε,επίσης,να μην τον τοποθετείτε κοντά σε τρόφιμα με έντονες μυρωδιές (π.χ. τυριά),γιατί τις απορροφάει και αλλάζει η γεύση του.
- Tο νερό.Είναι πολύ σημαντικό για την ποιότητα του καφέ.Mην ξεχνάτε ότι ο εσπρέσσο αποτελείται κατά 97-98% από νερό!Eάν χρησιμοποιείτε νερό βρύσης,σιγουρευτείτε ότι είναι κρύο και αφήστε το να τρέξει για λίγα δευτερόλεπτα πριν γεμίσετε τη μηχανή σας.Aν το νερό βρύσης δεν είναι πόσιμο ή αναδίδει έντονη μυρωδιά χλωρίου,προτιμήστε το φιλτραρισμένο ή εμφιαλωμένο νερό.
- H θερμοκρασία.H ιδανική θερμοκρασία για έναν εσπρέσσο αυθεντικό είναι μεταξύ 88-92 °C.Πιο κρύο ή πιο ζεστό νερό θα μειώσει την ποιότητα της γεύσης του καφέ.
Γιατί η Τρίτη και 13 θεωρείται μαύρη μέρα;
Κατά
την ελληνική παράδοση η Τρίτη θεωρείται γρουσούζικη καθώς είναι η μέρα
που έπεσε η Κωνσταντινούπολη στα χέρια του Μωάμεθ του Πορθητή (Τρίτη 29
Μαΐου 1453).
Έκτοτε γιορτές και γλέντια δεν γίνονταν ποτέ Τρίτη και τα σπιτικά παρέμεναν κλειστά για τους επισκέπτες. Ήταν ένας τρόπος για να μη λησμονήσουμε ως εθνος. Ωραία, και γιατί δεν επιλέξαμε Τρίτη και 29; Διοτι το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 . Προσέξτε 12 οι μήνες, 12X2 οι ώρες, 12 οι θεοί του Ολύμπου, 12 και οι μαθητές του Χριστού, 12 οι άθλοι του Ηρακλή. Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματιζόταν η αρχή ενός νέου κύκλου. Το «άγνωστο», που αντιπροσώπευε ο αριθμός 13, προκάλεσε ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέοουν με ατυχή γεγονότα.
Έκτοτε γιορτές και γλέντια δεν γίνονταν ποτέ Τρίτη και τα σπιτικά παρέμεναν κλειστά για τους επισκέπτες. Ήταν ένας τρόπος για να μη λησμονήσουμε ως εθνος. Ωραία, και γιατί δεν επιλέξαμε Τρίτη και 29; Διοτι το 13 είναι ο κατεξοχήν κακότυχος αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 . Προσέξτε 12 οι μήνες, 12X2 οι ώρες, 12 οι θεοί του Ολύμπου, 12 και οι μαθητές του Χριστού, 12 οι άθλοι του Ηρακλή. Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματιζόταν η αρχή ενός νέου κύκλου. Το «άγνωστο», που αντιπροσώπευε ο αριθμός 13, προκάλεσε ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέοουν με ατυχή γεγονότα.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)
ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ
-
http://petbirds.gr Μια από τις σημαντικότερες πτυχές στη δημιουργία και στη διατήρηση μιας επιτυχούς σχέσης με έναν φτερωτό σύντροφο...
-
ΟΙΚΟπρακτικά Aκολουθήστε προσεκτικά μερικούς βασικούς κανόνες σε κάθε φάση: από το αμπέλι ώς το μπουκάλι. Tου Ηλια Κανταρου Αρκ...