ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθησαν δεκαέξι (16) άτομα για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού στην Μεσσηνία.

Συνελήφθησαν, χθες (25-01-2012) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εννέα (9) ημεδαποί, ηλικίας 40, 33, 39, 41, 35, 39, 20, 31 και 20 ετών αντίστοιχα, καθώς και επτά (7) αλλοδαποί, ένας 25χρονος, υπήκοος Πολωνίας και έξι (6) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 22, 23, 22, 25 και 24 ετών αντίστοιχα, για διενέργεια παράνομου τυχερού παιχνιδιού.

Ειδικότερα, χθες (25-01-2012) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση,

Παμίσος – Εράνη Φιλιατρών: Λευκή ισοπαλία στη Μεσσήνη…

Στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας Παμίσου

Ισόπαλος χωρίς γκολ έληξε ο πρώτος αγώνας της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Μεσσηνίας Παμίσου Μεσσήνης – Εράνης Φιλιατρών, που διεξήχθη χθες στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης. Το αποτέλεσμα θεωρείται δίκαιο, καθώς και οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες. Όλα πλέον θα κριθούν στη ρεβάνς στα Φιλιατρά, με την τριφυλιακή ομάδα να έχει το πλεονέκτημα, μιας και θ’ αγωνιστεί στην έδρα της.
Η Εράνη Φιλιατρών ξεκίνησε δυνατά το ματς και ..........

έχασε δύο καλές ευκαιρίες με τους Βαγγέλη Κουτσουρέ, Δημήτρη Μικελάτο.

Τον Φεβρουάριο η δημοπράτηση νέων ασθενοφόρων για το ΕΚΑΒ

Μέσα στον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους θα γίνει η δημοπράτηση του συνόλου των προμηθειών ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Έγγραφο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 20 Ιανουαρίου, αναφέρει ότι η ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας θα ολοκληρωθεί εντός του 2012.

    Το έγγραφο για την πορεία προμήθειας νέων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ διαβιβάστηκε από το

Διεθνής έρευνα στο Αιγαίο για τα αρχαιότερα ναυάγια του κόσμου


Oι Μινωίτες, δεινοί θαλασσοπόροι, εξαφανίστηκαν μυστυριωδώς πριν από περίπου 3.500 χρόνια
Λονδίνο
Σε συνεργασία με το διάσημο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Γουντς Χολ στη Μασαχουσέτη,

Από 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

 Αιτήσεις στα ΚΕΠ μέχρι μέσα Μαρτίου
 
Αθήνα
Ξεκινά την 1η Φεβρουαρίου η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων μέσω των ΚΕΠ. Η υποβολή αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις 16 Μαρτίου. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λαμβάνει το επίδομα το οποίο λάμβανε μέχρι σήμερα.

Η απογραφή αφορά τους δικαιούχους επιδομάτων αναπηρίας, απροστάτευτων παιδιών, ομογενών και στεγαστικής συνδρομής συνταξιούχων υπερηλίκων ΟΓΑ, είτε λαμβάνουν ένα ή περισσότερα επιδόματα από τη λίστα με τις κατηγορίες επιδομάτων που ακολουθεί:

Αλλαγές στο δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μετά την κατάργηση της κυκλοφορίας των συρμών μεταξύ Πειραιά-Αθήνας-Άνω Λιοσίων, οι επιβάτες της συγκεκριμένης διαδρομής, από σήμερα 26.01.2012 μπορούν να εξυπηρετηθούν από

Δηλητηριασμένα δολώματα σκοτώνουν απειλούμενα είδη

Τον θάνατο σε ζώα της Καστοριάς σκορπίζουν τα δηλητηριασμένα δολώματα, η χρήση των οποίων αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές αγροτικές περιοχές της Ευρώπης και σε χώρες της Μεσογείου και πλήττει σημαντικά τα αρπακτικά πουλιά, καθώς και είδη απειλούμενων θηλαστικών, όπως η καφέ αρκούδα, ο λύκος και ο λύγκας της Ιβηρικής χερσονήσου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Τελευταίο θύμα ένας λύκος, ο δεύτερος νεκρός για το 2012 που βρέθηκε στη δασική περιοχή της Κορησού Καστοριάς από την ομάδα άμεσης επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Πρόκειται για έναν

Πώς έδρασαν οι ληστές του "Δημόκριτου

Ερωτηματικά γεννά η δράση των ληστών που χτύπησαν τα ξημερώματα της Τρίτης το ερευνητικό κέντρο του Δημόκριτου στην Αγία Παρασκευή.
Οι κινήσεις των ληστών ήταν πολύ καλά σχεδιασμένες μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια και κατάφεραν χωρίς να τους καταλάβει κανείς να ανοίξουν ένα χρηματοκιβώτιο και να παραβιάσουν και ένα ΑΤΜ της Εμπορικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες, οι οποίοι υπολογίζεται ότι συνολικά έκλεψαν 140.000 ευρώ, έβγαλαν το χρηματοκιβώτιο από το ταμείο του Διοικητηρίου και το πήγαν στις αντρικές τουαλέτες για να το ανοίξουν με ηλεκτροκόλληση.

Τι πρέπει να ξέρουν οι πρώην πελάτες των Energa και Hellas Power


Ανακοίνωση, με την οποία ενημερώνει τους καταναλωτές των Energa και Hellas Power για το τι πρέπει να κάνουν και καλεί τις αρχές να επιληφθούν του θέματος, εξέδωσε η Ένωση Καταναλωτών Ποιότητα Ζωής (ΕΚΠΟΙΖΩ).
Στην ανακοίνωσή της η Ένωση τονίζει, πως δεν έχει πλήρη εικόνα για τα αίτια που οδήγησαν στην

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στην Ε.Ο. Καλαμάτας - Σπάρτης

Με δυσχέρεια, λόγω της χιονόπτωσης και μόνο με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης.

Συγκεκριμένα, η χρήση των αλυσίδων είναι υποχρεωτική, από το 28ο έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού.

Στα ορεινά της Πελοποννήσου η χιονόπτωση ήταν ασθενής και δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα,

35.000 νέες θέσεις σε δήμους για ανέργους

Την έναρξη του προγράμματος αυτεπιστασίας στους δήμους όπου αναμένεται να απασχοληθούν 35.000 άνεργοι το 2012, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Τ. Γιαννίτσης, και Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνης, σε κοινή συνέντευξη Tύπου που παραχώρησαν χτες. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και αφορά την απασχόληση ανέργων σε τεχνικά επαγγέλματα για έργα τοπικής κλίμακας που θα υλοποιούν οι δήμοι.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των υπουργών, το ύψος της συνολικής χρηματοδότησης των έργων αυτεπιστασίας μέχρι το 2014 θα πλησιάσει το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ οι απασχολούμενοι αναμένεται να ξεπεράσουν τους 120.000 ανέργους.

ΟΕΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Σαν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου μας, θέλω να ενημερώσω όλους τους συνδημότες για τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 23-01-2012 και συγκεκριμένα για το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που αφορούσε τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) του δήμου.
Συγκεκριμένα και ενώ σαν πρόεδρος εκφώνησα το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ζήτησε το λόγο επί της διαδικασίας του Δημοτικού Συμβουλίου μέλος της προσωρινής Επιτροπής Εργαζομένων στο δήμο.
Να τονίσω ότι επί της διαδικασίας της λειτουργίας ..........

Φιλιατρά: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διότι πήγαν να διαρρήξουν περίπτερο

Συνελήφθησαν, σήμερα (26-01-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών Μεσσηνίας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Παλαιστίνης, ηλικίας 26 και 32 ετών αντίστοιχα, για απόπειρα κλοπής, ενώ επιπλέον διέμεναν παράνομα στη Χώρα.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω, σήμερα (26-01-2012) και πρώτες πρωινές ώρες, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας, προσπάθησαν να διαρρήξουν περίπτερο, ιδιοκτησίας 29χρονου ημεδαπoύ, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών και συνελήφθησαν.
Επιπλέον, όπως προέκυψε από την Αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω αλλοδαποί, διέμεναν

Πελοποννηισκος πολεμος ΚΤΕΛ- Τατουλη...

Η υπόθεση έχει φτάσει στα Δικαστήρια με κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων και προσφυγές στο ΣτΕ
Σε πελοποννησιακό πόλεμο τείνει να εξελιχθεί διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΚΤΕΛ Αρκαδίας, Μεσσηνίας και Λακωνίας με αφορμή
απόφαση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης

Και τα Φιλιατρά χτύπησε το χαλάζι

Στις 00:30 την νύχτα "χτύπησε" το χαλάζι την πόλη μας, όπως και τις γύρω αγροτικές περιοχές, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε υπαίθριες καλλιέργειες λαχανικών, μπρόκολα, μαρούλια κλπ., ακόμη και σε ελιές.

 
 
 

ΧΙΟΝΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ


Σεισμική δόνηση στην Κρήτη

Αναστατώθηκαν οι κάτοικοι της Κρήτης από τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγο πριν τις 6 και μισή το πρωί. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Παπαδόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ανέφερε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι 5,3 βαθμοί της κλίμακας ρίχτερ.

Η δόνηση σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το

Επιμένει ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για τις γεωτρήσεις

ΜΕ νέα επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά απάντησε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών θίγοντας επι τάπητος το καυτό ζήτημα των μεγάλων γεωτρήσεων από τις καλλιεργούμενες εκτάσεις λόγω υφαλμύρωσης των υδάτων.
Παράλληλα ο Αγροτικός Σϋλλογος Φιλιατρών ζητά από την Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας την τροποποίηση του υπάρχοντος κανονισμού για την μεταφορά του νερού.
Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:
ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗ Π. Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Μέτρα για προστασία από κλοπές στον αγροτικό κόσμο

Τη λήψη περισσότερων μέτρων για την προστασία των περιουσιακών στοιχείων και του εισοδήματος των πατατοπαραγωγών ζήτησε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς, μετά από κρούσματα κλοπής που σημειώθηκαν στη Μεσσηνία.
Αποφασίσθηκε να ζητηθεί η εντονότερη παρέμβαση των αστυνομικών αρχών, αλλά και η ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών, όπως ΣΔΟΕ, για τις περιπτώσεις των κλεπταποδόχων.
Κλέβουν μηχανήματα
Όπως σημείωσε ο κ. Αλευράς, σύμφωνα με το 'Θάρρος', αφορμή είναι οι αλλεπάλληλες κλοπές που

Μεγάλη συμμετοχή της ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας με τον Κώστα Κόλλια

Μεγάλη συμμετοχή είχε η συγκέντρωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία συλλόγων Τριφυλλίας στο Ξενοδοχείο Stanley στην Αθήνα με τα Προεδρεία των Συλλόγων.

Στη συνάντηση αυτή, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλιας ενημέρωσε τους συμπατριώτες μας για τα θέματα του Δήμου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και διάλογος για όλα τα θέματα της Τριφυλίας. Εκτός από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας (βιολογικός καθαρισμός, λιμάνι Κυπαρισσίας, οδικά δίκτυα), οι Σύλλογοι αναφέρθηκαν και στα καθημερινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν ιδίως τα χωριά, όπως η καθαριότητα, ο δημοτικός φωτισμός, οι αγροτικοί δρόμοι κτλ.

Φιλιατρά: Κόντρες για την Εορτή του Αγ. Χαραλάμπους

Ενδοπαραταξιακές τριβές στους κόλπους της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας προκάλεσε η συζήτηση του θέματος για την έγκριση της δαπάνης εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά.
 
Την αρχική εισήγηση της Βιβής Παντελάκη που πρότεινε ποσό μέχρι και 4.000 ευρώ ακολούθησε η τοποθέτηση της Μαρίας Πανουσιοπούλου που τόνισε ότι ο δήμος πρέπει να είναι φειδωλός στα έξοδα. 
«Η δαπάνη μπορεί να μειωθεί στα 3.000 ευρώ τη στιγμή που δεν έχουμε να βάλουμε πετρέλαιο στους παιδικούς σταθμούς και να παρέχουμε φαγητό», ανέφερε. Και ζήτησε να γίνει έρευνα αγοράς πριν προχωρήσουν στις δαπάνες αυτές.

Λύκειο Φιλιατρών: Στην Κρήτη η Επταήμερη Εκδρομή

Τις προσκλήσεις τους για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από ταξιδιωτικά γραφεία, σχετικά με τη διοργάνωση των μαθητικών εκδρομών ανακοίνωσαν προχθές στο Διαδίκτυο αρκετά σχολεία της Μεσσηνίας. 

Όπως αναρτήθηκε στη σελίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, τα παρακάτω σχολεία σχεδιάζουν τις εξής εκδρομές για τους μαθητές τους:
• Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, Κωνσταντινούπολη, 27 (ή 21) μαθητές, 3 καθηγητές και 3 καθηγητές συνοδοί.
 
• 3ο Λύκειο Καλαμάτας, εκπαιδευτική επίσκεψη της Β’ τάξης στη Βουλή των Ελλήνων, στις 28 Φεβρουαρίου 2012, 100 μαθητές και 4 συνοδοί καθηγητές.
 
• Λύκειο Αρφαρών, πενθήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, από 13 Φεβρουαρίου έως τις 17, 14

Δενδροφύτευση στον Ταΰγετο

Ο περιβαλλοντικός Σύλλογος «οι Φίλοι το Ταϋγέτου» ανακοινώνει ότι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 οργανώνει την 3η αναδάσωση της φετινής περιόδου στο καμένο δάσος του Ταϋγέτου, ύστερα από σχετική έγκριση του Δασαρχείου Καλαμάτας.

Ετήσιο μνημόσυνο για τον καπετάν Βασίλη

 
Ενας χρόνος συμπληρώθηκε χθες από το θάνατο του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Οι συγγενείς του για το σκοπό αυτό τέλεσαν σε κλειστό κύκλο μνημόσυνο στον τάφο του στην Πύλο.




ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/

Γεωτεχνική έρευνα για τη γέφυρα στο Νέδοντα

Γεωτρύπανο πραγματοποιεί γεωτεχνικές εργασίες και μηχανήματα διαμορφώνουν το χώρο όπου θα θεμελιωθεί η εντυπωσιακή γέφυρα του περιφερειακού της Καλαμάτας στο Νέδοντα. Οι εργασίες γίνονται δίπλα από το εργοτάξιο της ΔΕΥΑΚ και ανάμεσα σ’ αυτό και το γήπεδο "Γιώργος Λουκαρέας". Στέλεχος του "Μορέα" μας επεσήμανε ότι στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα γνωρίζουν πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η θεμελίωση της γέφυρας των 360 μέτρων μήκους και των 40 μέτρων ύψους.

"ΕΦΥΓΕ" ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ: Βαθιά θλίψη για τον θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Εφυγε από τη ζωή προχθές το βράδυ ο γνωστός Μεσσήνιος στην καταγωγή σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος. Αφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά τον σοβαρό τραυματισμό του σε τροχαίο, το οποίο συνέβη στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στον περιφερειακό δρόμο της Δραπετσώνας.
Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος "έφυγε" σε ηλικία 77 ετών. Ο τραυματισμός του έγινε στη διάρκεια των γυρισμάτων της νέας του ταινίας "H άλλη θάλασσα", όταν τον παρέσυρε μοτοσυκλέτα. Διακομίσθηκε με

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ