ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Όταν τα μάτια σας παίζουν παιχνίδια..

 Κοιτάξτε προσεκτικά την κόκκινη μύτη του αυτού του σέξι μοντέλου για 30 δευτερόλεπτα χωρίς να ανοιγοκλείνετε τα μάτια σας. Στην συνέχεια  μετακινήστε τα μάτια σας στον κενό χώρο  δεξιά και ανοιγοκλείστε τα για λίγο. Θα δείτε κάτι που αξίζει τον κόπο.



Επτά τόνοι κάλυκες κλάπηκαν στην Ρόδο!

Kλοπή-«μαμούθ» στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Ρόδου
 
Ένα τεράστιο κύκλωμα «κυνηγών» μετάλλων κρύβεται πίσω από κλοπή- «μαμούθ» στις εγκαταστάσεις του Σκοπευτικού Ομίλου Ρόδου. Η σύλληψη των δυο ανδρών που επιχείρησαν να πουλήσουν σε μάντρα ανακύκλωσης κάλυκες διαφόρων διαμετρημάτων συνολικού βάρους 420 κιλών, είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου καθώς είχαν κλαπεί συνολικά… επτά τόνοι κάλυκες!

Φαίνεται πως στο μεταλλικό κοντέινερ του Σκοπευτικού Ομίλου είχε πρόσβαση… όποιος ήθελε, παρά το γεγονός ότι σφραγίζει με διπλή κλειδαριά! Έτσι, ήταν έρμαιο στις διαθέσεις κάθε επιτήδειου χιλιάδες αποθηκευμένοι κάλυκες που είχαν συγκεντρωθεί από τις σφαίρες των πιστολιών και των πυροβόλων όπλων των 1.700 διαγωνιζόμενων στους Παγκόσμιους Αγώνες Πρακτικής Σκοποβολής που έγιναν το καλοκαίρι στο νησί!

Ακραία καιρικά φαινόμενα το Σάββατο στην Ηλεία και στη Δυτική Ελλάδα!


Ακραία καιρικά φαινόμενα έρχονται στη Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ειδικότερα το δελτίο αναφέρει ότι:

Το Σάββατο 17/12/2011 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο όπου αναμένεται ύφεση των φαινομένων τη νύκτα. Παράλληλα οι Νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν σταδιακά στα πελάγη στα 9 Μποφόρ και θα εξασθενίσουν το βράδυ κυρίως στα Δυτικά.

Αδειάζει η Ελλάδα από παράνομους αλλοδαπούς

 Η επιστροφή άλλων 43 αλλοδαπών, 24 Αιγυπτίων, 15 Μπαγκλαντεσιανών, τριών Τούρκων και ενός Ρουμάνου, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε χθες, με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς αντίστοιχα το Κάιρο, τη Ντάκα και το

Η Google εξασφαλίζει πατέντα για αυτοκίνητα που οδηγούν μόνα τους

                                                                                    Σαν Φρανσίσκο
Πατέντα για τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να παίρνουν τον έλεγχο του τιμονιού από τους ανθρώπους απονεμήθηκε στη Google από το αμερικανικό γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Η πατέντα της Google, με τίτλο Μετάβαση Οχήματος Μεικτής Λειτουργίας σε Αυτόνομη Λειτουργία, περιγράφει πώς το όχημα αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται ώστε να αρχίσει να οδηγεί μόνο του.

Μέχρι σήμερα, τα αυτόνομα οχήματα της Google -ένας στόλος από τροποποιημένα Toyota Prius και Audi ΤΤ-  έχουν διανύσει στην Καλιφόρνια πάνω από 1.600 χιλιόμετρα χωρίς καμία ανθρώπινη παρέμβαση και ακόμα 257.000 χιλιόμετρα με περιορισμένη βοήθεια του οδηγού.

Από τη διάσημη γέφυρα Γκόλντεν Γκέιτ του Σαν Φρανσίσκο, μέχρι τον αυτοκινητόδρομο 1 που συνδέει το Λος Άντζελες με το Σαν Φρανσίσκο, τα αυτοκίνητα της Google δεν είναι σπάνιο θέαμα την τελευταία διετία.

Παρατείνεται για ένα έτος η απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

                                                                                    Αθήνα
Την παράταση για ένα έτος της απαγόρευσης των πλειστηριασμών από τα πιστωτικά ιδρύματα ενέκρινε ομοφώνως το Υπουργικό Συμβούλιο την Πέμπτη. Επίσης, διευκρινίζονται τα θέματα εφαρμογής του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, ώστε να προστατευθούν ευαίσθητες ομάδες.

Οι εν λόγω ρυθμίσεις περιλαμβάνονται σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία ρυθμίζονται σειρά από θέματα κατεπείγοντος χαρακτήρα, που σχετίζονται με την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και στήριξης της ελληνικής οικονομίας και του Μεσοπροθέσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την οποία ενέκρινε ομοφώνως το Υπουργικό Συμβούλιο με εισήγηση του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ.Βενιζέλου.

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου θα υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν προς κύρωση στη Βουλή.

Ξενάγηση με δορυφόρο στον Ινδό ποταμό του Πακιστάν

                                                                                    Αθήνα
Στην τελευταία δορυφορική εικόνα που έστειλε στο in.gr η ESA, η ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος, ο Iνδός ποταμός μοιάζει με φίδι που ελίσσεται από τη δυτική Ινδία και το Νότιο Πακιστάν μέχρι την Αραβική Θάλασσα.

Η εικόνα δεν είναι φωτογραφία, αλλά αποτύπωση του ανάγλυφου της επιφάνειας με το ραντάρ του δορυφόρου γεωσκόπησης Envisat.

ικότερος υδάτινος πόρος για τους 177 εκατομμύρια κατοίκους του Πακιστάν. Η περιοχή γύρω από τις κοίτες του είναι επίσης σημαντική για την καλλιέργεια βαμβακιού, ρυζιού, και σιτηρών.

Η κοκκινωπή περιοχή που διακρίνεται λίγο δεξιά από τις εκβολές του Ινδού αντιστοιχεί σε έναν εποχικό βαλτότοπο που γεμίζει νερό και πηλό υψηλής αλατότητας την περίοδο των καλοκαιρινών μουσώνων.

Γίνεται τότε σημαντικός τόπος αναπαραγωγής για μεγάλους πληθυσμούς φλαμίνγκο.

Αεροδρόμιο Ανδραβίδας: Έστειλαν τα χρήματα στη Σκιάθο!


Η έκθεση της  Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Μεταφορών αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 13 Δεκεμβρίου 2011, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την απάντηση στη Βουλή του υφυπουργού Υποδομών-  Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη σε ερωτήσεις βουλευτών που προέτρεπε ξανά για συσκέψεις προκειμένου να ξαναδούν το θέμα!

Γιώργος Κ.Ροζής
giorgosrozis@yahoo.gr
Όλη η αλήθεια για το αεροδρόμιο Ανδραβίδας περιγράφεται μέσα λίγες λέξεις στην ετήσια έκθεση  της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής  Αρχής του υπουργείου Μεταφορών.  Σήμερα η εφημ. ΠΑΤΡΙΣ και το patrisnews.gr σας παρουσιάζουν σε αποκλειστικότητα τι έχει γίνει με το αεροδρόμιο και την χρηματοδότηση που είχε εξασφαλιστεί από την πλευρά του υπουργείου Μεταφορών.

Στην έκθεση γίνεται αναφορά σε σημαντικά έργα αεροπορικών υποδομών σε ολόκληρη την χώρα και σε ότι αφορά το αεροδρόμιο Ανδραβίδας αναφέρονται  τα εξής στο σημείο (4): «Σε σχέση με τα λοιπά έργα για τα οποία επιδιώχθηκε η ένταξή τους εντός του 2011 σημειώνονται τα εξής: Εντάχθηκε στο α/δ Σκιάθου με Π/Υ 19,7 Εκατ ευρώ στον Άξονα Δ, ΕΝΑΝΤΙ της αναμενόμενης ένταξης του α/δ Ανδραβίδας με Π/Υ 29 Εκατ. ευρώ που δεν πραγματοποιήθηκε μέχρι σήμερα»!  Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν υπήρξε  θετική εξέλιξη για το αεροδρόμιο Ανδραβίδας αλλά και τα χρήματα που ήταν δεσμευμένα από το υπουργείο κρίθηκε ότι έχει προτεραιότητα το αεροδρόμιο Σκιάθου.


Η πιο επίσημη ενημέρωση!
Η έκθεση της  Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του υπουργείου Μεταφορών αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στις 13 Δεκεμβρίου 2011, δηλαδή λίγες ημέρες μετά την απάντηση στη Βουλή του υφυπουργού Υποδομών-  Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη σε ερωτήσεις βουλευτών που προέτρεπε ξανά για συσκέψεις προκειμένου να ξαναδούν το θέμα!  Ουσιαστικά η έκθεση είναι  απολογισμός του 2011 και ο προγραμματισμός έργων για το 2012 και αποστέλλεται στους συναρμόδιους υπουργούς από την αναπληρώτρια Προισταμένη της ΕΔΑ Μεταφορών Μ.Οικονόμου.  Όλα πλέον συγκλίνουν στο γεγονός ότι ενώ όλα ήταν έτοιμα για την ένταξη του έργου πολιτικού αεροδρομίου Ανδραβίδας( έπειτα από το πράσινο φώς της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τον Ιούλιο του 2011) αποφασίστηκε να χρηματοδοτηθούν έργα στο αεροδρόμιο της Σκιάθου με τα  29 εκατ. ευρώ.

 ΑΠΟ http://www.patrisnews.com

Πάταξη της ανωνυμίας στο ίντερνετ επιδιώκουν οι κινεζικές αρχές


Οι χρήστες του Διαδικτύου που θέλουν να ανοίξουν "μικρομπλόγκ" -δημιουργώντας λογαριασμούς τύπου Twitter- σε ιστότοπους που υπάγονται στις αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας, ανάμεσά τους και στον πιο σημαντικό κινεζικό ιστότοπο του είδους, τον Sina.com, πρέπει να καταχωρούν το πραγματικό τους όνομα, ανέφερε χθες ο επίσημος ιστότοπος της δημαρχίας του Πεκίνου.
Η χρήση τέτοιων εφαρμογών πληροφόρησης και επικοινωνίας αντιμετωπίζεται με καχυποψία από την εξουσία στην Κίνα, που ανησυχεί για την δυνατότητά τους να αποτελέσουν ιμάντα μετάδοσης πληροφοριών που δεν ελέγχουν οι αρχές.
Η υπηρεσία Sina Weibo του ιστότοπου Sina.com, που θεωρείται το κινεζικό αντίστοιχο του Twitter και είχε αναγκαστεί να διακόψει την λειτουργία της στην Κίνα μετά τις ταραχές στην Ουρούμτσι στην

Τέλος το Στρατόπεδο Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα στις 31 Ιανουαρίου 2012

31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΕΤΑΣΤΑΘΜΕΥΟΥΝ (Αυλώνα –Τρίπολη ή…….?) μέσα στην καρδία του χειμώνα και μεσούσης της σχολικής χρονιάς !!!!!!!!! Αναρωτιόμαστε γιατί ??? αφού είχαν σχεδίαση της μετασταθμεύσεις Μονάδων, δεν έγιναν το καλοκαίρι του 2011 ή γιατί???? δεν μπορούν  να υλοποιηθούν το 2012 χωρίς να υπάρξουν  προβλήματα για της οικογένειες μας και γίνονται μες το χειμώνα του 2012??????……

- Αυτές ήταν οι ενέργειες μας και ενημέρωση προς την τότε ηγεσία του Υπουργείου  Εθνικής Αμύνης!!!!

                    ΄΄ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ  ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ΄΄       ΚΑΛΑΜΑΤΑ 29 Μαϊ 2011

Αξιότιμοι Κύριοι,

Με αίσθημα σεβασμού και ευθύνης σας αποστέλλουμε την παρούσα  επιστολή προκειμένου να εκφράσουμε  την αγανάκτηση και την  ανασφάλεια μας,  περί αναδιοργάνωσης – συγχώνευσης και περιορισμού Στρατιωτικών Μονάδων στα πλαίσια του δήθεν περιορισμού των δαπανών, χωρίς να

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, ΤΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΙΓΙΝΗΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 17 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Διονυσίου του Νέου, του Ζακυνθινού Αρχιεπισκόπου Αιγίνης, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε το 1547 μ.Χ. στο χωριό Αιγιαλός της Ζακύνθου. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Δραγανίγος ή Γραδενίγος Σιγούρος (ή Σηκούρο). Η οικογενειά του ήταν εύπορη και κατείχε μεγάλη έκταση γης, ενώ οι γονείς του συμμετέχοντας στους πολέμους των Βενετών κατά των Τούρκων απέκτησαν και αριστοκρατικό ιδίωμα. Ο πατέρας του λεγόταν Μώκιος και η μητέρα του Παυλίνα, ενώ είχε άλλα δύο αδέλφια τον Κωνσταντίνο και τη Σιγούρα. Σύμφωνα με τοπικές παραδόσεις της Ζακύνθου, που δεν επιβεβαιώνονται ιστορικά, ο Άγιος είχε για ανάδοχο τον Άγιο Γεράσιμο.


Ο Άγιος Διονύσιος, ανατράφηκε με τα διδάγματα του Ευαγγελίου. Έτσι γρήγορα διακρίθηκε στα γράμματα και την αρετή. Νωρίς, μόλις ενηλικιώθηκε, ασχολήθηκε με τη διδασκαλία του θείου λόγου, φροντίζοντας συγχρόνως να συντρέχει στην ανακούφιση των φτωχών. Κατόπιν έγινε μοναχός στη βασιλική Μονή των Στροφάδων, παίρνοντας το όνομα Δανιήλ, όπου ασκήθηκε στην αγρυπνία, την εγκράτεια και τη μελέτη των Γραφών.

Αργότερα ο Διονύσιος, θα χριστεί ιερέας παρά τις αρχικές του επιφυλάξεις λόγω της βαριάς ευθύνης της ιεροσύνης, από τον επίσκοπο Κεφαληνίας και Ζακύνθου, Θεόφιλο. Έπειτα, το 1577 μ.Χ., πήγε στην Αθήνα, για να βρει καράβι προκειμένου να ταξιδέψει στα Ιεροσόλυμα. Αλλά ο τότε αρχιερέας των Αθηνών, Νικάνορας, άκουσε κάποια Κυριακή το λαμπρό του κήρυγμα και μετά από πολλές παρακλήσεις τον έκανε επίσκοπο Αιγίνης, με την επίσημη κατόπιν έγκριση της Εκκλησίας Κωνσταντινούπολης,

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο δρόμο Καλαμάτα-Τρίπολη λόγω μετακίνησης υλικών για τη μονάδα φυσικού αερίου

Την Δευτέρα (19-12-2011) και ώρα 10.30 π.μ. θα γίνει μετακίνηση συρμού, από το 57,7 χλμ της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Καλαμάτας (κόμβος Αλλαγής) έως το 40,5 χλμ της εθνικής οδού Τρίπολης – Καλαμάτας (κόμβος Χωρεμίου ) και ακολούθως προς Α.Η.Σ. Μεγαλόπολης, μέσω της Επαρχιακής Οδού προς Δημοτικό Διαμέρισμα Χωρεμίου.
Ο ειδικός συρμός είναι διαστάσεων, μήκους 105,90  μέτρων, πλάτους 3,69 μέτρων και  ύψους 5,23 μέτρων.
Για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης, θα πραγματοποιούν ολιγόλεπτες ανασχέσεις κυκλοφορίας, ενώ θα δίνονται εκ’ περιτροπής και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όταν ο ειδικός συρμός θα πραγματοποιεί στάση, σε προκαθορισμένα σημεία.
Η κίνηση του συρμού γίνεται, με την υπ’ αριθ. 2453 από 28-11-2011 έγκριση μεταφοράς, της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Οι οδηγοί που θα κάνουν χρήση των ανωτέρω οδών, την Δευτέρα (19-12-2011), παρακαλούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης.

Από την ΑΔ Πελοποννήσου
ΑΠΟ  http://www.eleftheriaonline.gr

Αναρτήθηκαν δασικοί χάρτες για περιοχές Καλαμάτας - Μεσσήνης

Οι δασικοί χάρτες 5 περιοχών των Δήμων Μεσσήνης και Καλαμάτας αναρτήθηκαν χθες στα Δημαρχεία των δύο πόλεων και στο Δασαρχείο Καλαμάτας. Σε δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις στις έδρες των προαναφερομένων δήμων, παρουσία και του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσου Αποστολόπουλου, γνωστοποιήθηκε ότι η προθεσμία υποβολής ενστάσεων από πολίτες είναι 60 ημέρες για όσους διαμένουν μόνιμα στη χώρα και 80 ημέρες για κατοίκους εξωτερικού.
Οι περιοχές των οποίων οι δασικοί χάρτες αναρτήθηκαν χθες ανήκουν στη Μεσσήνη, τον Αντικάλαμο, το Ασπρόχωμα, τη Σπερχογεία και τη Θουρία. Την προσεχή άνοιξη αναμένεται να αναρτηθούν επίσης οι δασικοί χάρτες της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας και της περιοχής των

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ