ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

θα στο φτιάξω εγώ μωρέ..!!





Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Νίκης Πλάτης


Νέο διοικητικό συμβούλιο έχει η Νίκη Πλάτης καθώς τα μέλη του προέκυψαν μετά τις εκλογές της 23ης Αυγούστου και μετά την σύγκληση του σε σώμα τα μέλη έχουν τις εξής αρμοδιότητες: ........

Πρόεδρος: Νίκος Αραούζος
Αντιπρόεδρος: Νίκος Φρούσος
Γενικός Γραμματέας: Τριαντόπουλος Σαράντος
Γενικός Αρχηγός Α: Αρβανιταντώνης Χρήστος
Γενικός Αρχηγός Β: Κώτσος Χαράλαμπος
Ταμίας: Μπακογιάννης Σωτήρης
Υπεύθυνος Τύπου: Γριβάκης Φώτης
Εφορος Υλικού: Γεωργακόπουλος Παναγιώτης

Μέλος: Κατσούλης Χαράλαμπος



 ΑΠΟ FILIATRANEWS

Τρία κοινά στο σεξ & θάνατο


1. Mπορεί να συμβούν οπουδήποτε
2. Προς το τέλος βογκάς
3. Μετά είσαι πτώμα

Από:
STAR

Είσαι Έλληνας γιατί...


1. Κάνεις φραπέ πριν φύγεις απ’ το σπίτι, όταν φτάνεις στο γραφείο, μετά το φαγητό, όταν έχεις καλεσμένους, πριν φύγουν οι καλεσμένοι, αφού φύγουν οι καλεσμένοι και πριν πέσεις για ύπνο.

2. Έχεις ακόμα ρούχα, από τότε που ήσουν 5 χρονών, φυλαγμένα σε βαλίτσες.

3. Αποκαλείς κάθε μεγαλύτερο πρόσωπο που δεν έχεις γνωρίσει ποτέ «θείο» ή «θεία».

4. Δεν λες τίποτα στους γονείς σου, αλλά πάλι αυτοί νομίζουν ότι ξέρουν τα πάντα, και σε κάνουν να πιστεύεις ότι όντως τα ξέρουν....

5. Μαθαίνεις πώς να εκλιπαρείς το προσωπικό του αεροδρομίου, για να επιτρέψουν τις παραπάνω βαλίτσες που έχεις, αμέσως μόλις ο πατέρας σου σταματήσει να το κάνει για σένα και την οικογένεια.

6. Όταν ταξιδεύεις με το αεροπλάνο και επιστρέψεις, βρίσκεις 20 άτομα να σε περιμένουν στο αεροδρόμιο.

7. Κάθε καλοκαίρι «πρέπει να πας στο χωριό».

8. Κάθε φορά που πας στο χωριό, γνωρίζεις συγγενείς που ούτε ήξερες ότι υπάρχουν, και δεν μοιάζουν καθόλου με την οικογένειά σου.

9. Ψάχνεις για πανεπιστήμιο όσο το δυνατόν πιο μακριά απ’ το σπίτι, ή όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι.

Πως απαντούν οι Γυναίκες στις "έξυπνες" ατάκες των Ανδρων.


-Γεια σου। Σε έχω ξαναδεί στο μπαρ απέναντι είμαι σίγουρος।
- Ναι, για αυτό σταμάτησα να πηγαίνω εκεί.

- Είμαι εκατομμυριούχος!
- Γειά σου! Δουλεύω για την εφορία. Τι καλά που γνωριστήκαμε!

- Γεια! Παρατήρησα ότι με κοιτάζεις.
- Όχι, λάθος κάνεις. Τον φίλο σου κάρφωνα.

- Μωρό μου, που ήσουν όλη τη ζωή μου;
- Το πρώτο μισό της ζωής σου δεν είχα γεννηθεί καν.

- Και με τι ασχολείσαι στη ζωή σου;
- Χορεύω σε drag shows.

- Έλα τώρα! Αφού έχουμε έρθει εδώ κι οι δύο για τον ίδιο λόγο.
- Ναι! Να βρούμε καμιά γκόμενα!

Από:
anonymoys

Τα νεότερα ανέκδοτα - Διάφορα

ΣΤΑΦΙΔΑ

Σταφίδα
1,25 ευρώ το κιλό δίνει η ΣΚΟΣ
Κατά 11 λεπτά αυξάνει η ΣΚΟΣ την τιμή της μακιναρισμένης μαύρης σταφίδας σε σχέση με πέρυσι, που από το 1,14 ευρώ το κιλό ανεβαίνει στο 1,25. Αυτό αποφάσισε χθες ομόφωνα σε συνεδρίασή του το Δ.Σ. της Συνεταιριστικής Κορινθιακής Σταφίδας.
Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου:
1. Η ΣΚΟΣ ΑΣΕ θα αγοράζει κορινθιακή σταφίδα εσοδείας 2011 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2011 από Ομάδες Παραγωγών - Συνεταιρισμούς και Συνεταιριστικές Οργανώσεις μέλη της.
2. Καθορίζει ελάχιστη τιμή: 1,25 ευρώ ανά κιλό αποξηραμένου προϊόντος ποιότητας «Ήλιος».
3. Η πληρωμή της σταφίδας θα γίνεται ως εξής:
α. Για προϊόν που θα παραδοθεί έως 30/9/11, θα δοθεί προκαταβολή 50% εντός του Οκτωβρίου 2011.
β. Για προϊόν που θα παραδοθεί έως 31/10/11, θα δοθεί προκαταβολή 50% εντός του Νοεμβρίου 2011.
Η εξόφληση θα γίνεται εντός τριμήνου από την παράδοση της σταφίδας.
Γερ. Καλλιμώρος

350.000 ευρώ για μεταφορά μαθητών στο Δήμο Τριφυλίας

 
Την επιδότηση της μεταφοράς των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας εγγράφοντας στον προϋπολογισμό του σχετικό ποσό της τάξεως των 350.000 ευρώ.
Στην σχετική εισήγηση ο αρμόδιος για θέματα παιδείας, αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης σημείωσε ότι η προβλεπόμενη δαπάνη της μεταφοράς των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τα περσινά δεδομένα, θα ανέλθει στο ύψος των 800.000 ευρώ περίπου για το σχολικό έτος 2011-12, εκ των οποίων 350.000 αφορούν τους 4 τελευταίους μήνες του 2011.
Με την απόφαση αυτή δεν συμφώνησε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σαράντος Κουκούμης, ο οποίος επισήμανε ότι διαφωνεί με το σκεπτικό που υπάρχει και την πολιτική η μεταφορά των μαθητών να περάσει στους δήμους.

πηγη:ελευθερια

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ