ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Γήπεδο Καραισκάκη

Καιρός είναι να κάνουμε μια ανάρτηση για την ιστορία του γηπέδου Καραϊσκάκη. Θα παρατηρήσετε ότι όσες μεγάλες περιπέτειες έχει ζήσει αυτό το στολίδι του Φαλήρου τόσο μεγάλη είναι και η ομάδα που την φιλοξενεί. Φυσικά μιλάμε για τον Ολυμπιακό, το καμάρι του Πειραιά. Διαβάστε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο γιατί ιστορία δεν είναι μόνο να μαθαίνουμε για τον Κολοκοτρώνη ή για τον Ναπολέων, ιστορία είναι το κάθε τη που αγαπάμε και είναι ξεχωριστό μέσα στην καρδιά μας και επίσης δεν έχει ημερομηνία λήξης αλλιώς δεν θα ήταν στην ιστορία.

Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας

Το Γήπεδο Λεωφόρου Αλεξάνδρας είναι γήπεδο ποδοσφαίρου και η έδρα της ομάδας του Παναθηναϊκού. Αν και το επίσημο όνομα του γηπέδου είναι Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης, έχοντας το όνομα του πρώην πρόεδρου του συλλόγου Απόστολου Νικολαΐδη, στην κοινή χρήση έχει επικρατήσει η ονομασία της «Γήπεδο της Λεωφόρου» ή η «Λεωφόρος». Στο γήπεδο αυτό ο Παναθηναϊκός έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια στην ιστορία του. Το ρεκόρ εισιτηρίων σημειώθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1967, σε ένα παιχνίδι μεταξύ Παναθηναϊκού και Μπάγερν Μονάχου, όπου παραβρέθηκαν 29.665 θεατές.
Τοποθεσία
Το γήπεδο βρίσκεται στην ομώνυμη λεωφόρο σε μικρή απόσταση από τον Άρειο Πάγο, το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών και τις προσφυγικές πολυκατοικίες. Η πρόσβαση γίνεται με τα λεωφορεία και τρόλεϊ που περνούν από τη λεωφόρο όπως και από τον παρακείμενο σταθμό

«Κανείς, χωρίς εισιτήριο»

Αυστηρά μέτρα στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» για το μεγάλο ντέρμπι
Ανακοίνωση, για την μη προσέλευση φιλάθλων χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο Καραϊσκάκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Κίνηση, που δείχνει πως οι άνθρωποι του Ολυμπιακού προνοούν για να αποφευχθούν προβλήματα προηγούμενων χρόνων.
Σε κάθε ντέρμπι, πολλοί είναι αυτοί που δεν βρήκαν εισιτήριο και πηγαίνουν στο γήπεδο προσπαθώντας να εισέλθουν σε αυτό, ταλαιπωρώντας παράλληλα όσους έχουν «μαγικό χαρτάκι» στην κατοχή τους.

Άνεργος έθεσε εαυτόν σε δημοπρασία στο e-bay για 18.700 ευρώ!

Άνεργος και απελπισμένος ένας νεαρός Βρετανός έβγαλε τον εαυτό του σε δημοπρασία στο "e-bay"!
O Josh Butler από το Essex έψαχνε για δουλειά για αρκετούς μήνες αλλά δεν έβρισκε πουθενά ανταπόκριση!
Λόγω της ένδειας του μάλιστα αναγκάστηκε να σταματήσει το πανεπιστήμιο, επειδή δεν είχε χρήματα για τα δίδακτρα ωστόσο τα 600 βιογραφικά που έστειλε για να βρει δουλειά δεν είχαν αποτέλεσμα καθώς δεν του απάντησε κανείς.
Αποφάσισε λοιπόν να βγάλει τον εαυτό του στο σφυρί έναντι 18.700 ευρώ στην ιστοσελίδα αγορών "eBay".
Και από ότι φαίνεται βγήκε κερδισμένος από την κίνησή του καθώς μπορεί κανείς να μην

Μεσσηνία: Η «ερωμένη του ήλιου» !!


Το καλοκαίρι ο ήλιος ερωτεύεται τη Μεσσηνία και βυθίζει τις αχτίδες του στα πεντακάθαρα νερά της Καλαμάτας, της Πύλου και της Κυπαρισσίας. Τα ψαροκάϊκα αρμενίζουν την ώρα του δειλινού, αναζητώντας την καλή ψαριά, ενώ τα βράδια επισκέπτες και ντόπιοι χαίρονται τα αρώματα της καλοκαιρινής δροσιάς κάτω από τον έναστρο ουρανό.
Οι παραλίες της Μεσσηνίας πολλές, πανέμορφες και διαφορετικές. Αμμουδιές, άλλες παραλίες με βότσαλα, κι άλλες βραχώδεις, προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές και ικανοποιούν τις επιθυμίες όλων των επισκεπτών. Μεθώνη, Φοινικούντα, Στούπα, Καρδαμύλη, Αγία Κυριακή, συνυπάρχουν με τις απόκρημνες ακτές της Μεσσηνιακής Μάνης.
Η εντυπωσιακή παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, με ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, είναι από τις πιο όμορφες και τις πιο δημοφιλείς του νομού Μεσσηνίας. Εδώ δε θα βρείτε ξαπλώστρες και ομπρέλες, ούτε καν καντίνα, γι΄αυτό θα πρέπει να προμηθευτείτε τα απαραίτητα.

Επίσκεψη Τατούλη στο Δημαρχείο Καλαμάτας - Υποσχέσεις για έργα και αεροπορικά δρομολόγια

“Η λογική της υπέρβασης και ο άδολος και ανιδιοτελής πατριωτισμός που χαρακτηρίζει τους Πελοποννήσιους” είναι σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη ο μοναδικός τρόπος για να εξασφαλιστεί η γόνιμη συνεργασία. Ο κ. Τατούλης κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Δημαρχείο της Καλαμάτας έπλεξε το εγκώμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, σημειώνοντας ότι η φυσική της ομορφιά, η ζωντάνια και το ιστορικό της υπόβαθρο της δίνουν τη θέση της... πρωτεύουσας πόλης στην Πελοπόννησο - η ανάπτυξη της οποίας έχει βαρύνουσα σημασία για όλη την Περιφέρεια. “Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Εχουμε ήδη έρθει σε συμφωνία με δύο αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Η μία θα πραγματοποιεί 4 δρομολόγια προς Καλαμάτα και η άλλη θα συνδέσει απευθείας την Καλαμάτα με το Λονδίνο”, ήταν το σημαντικότερο... μαντάτο που έφερε μαζί του ο κ. Τατούλης.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ