ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

ΤΕΣΤ ΟΡΑΣΗΣ

ΑΠΟ http://asteiares.blogspot.com

Πρωτότυποι τάφοι!ομοιότητες ποδοσφαιριστών…

Κλειστά τα φαρμακεία την Τετάρτη

Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική απεργία την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, εξήγγειλαν οι φαρμακοποιοί διαμαρτυρόμενοι «για την υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης» και την «οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα φαρμακεία».

Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος φαρμακευτικός Σύλλογος, οι κινητοποιήσεις του κλάδου θα ενταθούν με πανελλαδική αναστολή της πίστωσης προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από 1η Ιανουαρίου 2012 ή και νωρίτερα, «λόγω της αδυναμίας λειτουργίας των φαρμακείων που συνθλίβονται ανάμεσα στην διακοπή πιστώσεων από τους προμηθευτές και την μη καταβολή των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία».

Δενδροφύτευση στην Πεντέλη την Κυριακή

Νέα δεντροφύτευση στην Πεντέλη θα πραγματοποιήσει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.) και ο Δήμος Αμαρουσίου, την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011, από τις 9:00 π.μ., σε συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.
Ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π., Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης καλεί όλους τους εθελοντές, μικρούς και μεγάλους φίλους του περιβάλλοντος, να συμμετάσχουν  στη νέα αναδάσωση της Πεντέλης.
Στην πρώτη δεντροφύτευση για τη φετινή χειμερινή περίοδο θα φυτευτούν 20.000 δεντρύλια, μετά τις επιτυχημένες δεντροφυτεύσεις που πραγματοποίησαν με επιτυχία οι εθελοντές του Σ.Π.Α.Π. την περίοδο 2010 -2011.

Πολικές αρκούδες – κανίβαλοι λόγω κλιματικής αλλαγής

Ο «κανιβαλισμός» μεταξύ των πολικών αρκούδων δεν αποτελεί νέο φαινόμενο.
Στο παρελθόν, ο φωτογραφικός φακός είχε καταγράψει πολλές φορές τέτοια περιστατικά, με «δράστες» αρσενικές πολικές αρκούδες που επιτίθενται σε άτομα του είδους τους στην αναζήτηση τροφής.
Ωστόσο, νέα ευρήματα στα ανοιχτά της Νορβηγίας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο κανιβαλισμός μεταξύ των πολικών αρκούδων «εντατικοποιείται» εξαιτίας της αύξησης της θερμοκρασίας, που επιταχύνει το λιώσιμο των πάγων.
Η υπόθεση αυτή βασίζεται σε εικόνες και παρατηρήσεις τριών διαφορετικών περιστατικών κανιβαλισμού το καλοκαίρι και τους πρώτους φθινοπωρινούς μήνες, την περίοδο δηλαδή που οι πολικές αρκούδες βρίσκονταν ακόμα πάνω στους θαλάσσιους πάγους, τους οποίους χρησιμοποιούν σαν «εξέδρα» για το κυνήγι φώκιας.

Καθημερινό σεξ κατά της υπογονιμότητας!

Μπορεί μέχρι πρόσφατα οι ειδικοί να συνιστούσαν στα νέα ζευγάρια να μην επιδίδονται σε έντονη σεξουαλική δραστηριότητα αλλά μόνο συγκεκριμένες μέρες εάν θέλουν να αποκτήσουν παιδί, οι νέες μελέτες όμως αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο.

Οι νεότερες έρευνες αλλάζουν τα δεδομένα και οι επιστήμονες συμβουλεύουν: όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο.

Εντυπωσιακή μελέτη που ανακοινώθηκε σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για την αναπαραγωγή και την εμβρυολογία, συνιστά στα ζευγάρια να έρχονται σε συχνότερη επαφή την περίοδο που επιδιώκουν να αποκτήσουν παιδί. Ειδικότερα σύμφωνα με Αυστραλούς ειδικούς, η συνεχόμενη σεξουαλική δραστηριότητα για 7 ημέρες -καθημερινά δηλαδή - είναι δυνατόν να επηρεάσει θετικά τις

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στον Πύργο: Δύο συλλήψεις και ένα κορινθιακό κράνος . . .

Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Ηλεία ήρθε στο φως μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από κοινού υπηρεσιών της Αστυνομίας από την Αθήνα και τον Πύργο.
Πρωταγωνιστές σε αυτή την περίπτωση είναι ένας 53χρονος από τον Πύργο και ένας 48χρονος από τη Λάρισα, ένα καλοδιατηρημένο κορινθιακό κράνος του 6ου π.Χ. αιώνα και μερικά νομίσματα που πιθανότατα είναι ρέπλικα και όχι πραγματικά αρχαία.Η υπόθεση εκτυλίχθηκε την Πέμπτη, όπου μετά από αξιοποίηση πληροφοριών η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Αρχαιοκαπηλίας και Ηθών ξεκίνησε από την Αθήνα παρακολουθώντας σχεδόν από το Αντίρριο τον 48χρονο από τη Λάρισα.

Το μονοπάτι της ιστορίας του κομπολογιού
 Η ανάγκη του ανθρώπου για την ερμηνεία της ζωής και της δημιουργίας του σύμπαντος, ο φόβος και το δέος που γεννά το άγνωστο περιβάλλον στον άνθρωπο, μαζί με τον εγωισμό του, τον οδηγούν στην ιδέα του Θεού δημιουργού και σωτήρα, στον οποίο προσεύχεται και τον δοξάζει προκειμένου να τον λυτρώσει από τα βάσανά του.Οι αντίξοες συνθήκες της ζωής του ανθρώπου φανερώνουν τις ανάγκες του. Για την κάλυψη των αναγκών, το μυαλό του ανθρώπου γεννά ιδέες και ο άνθρωπος σαν εν δυνάμει θεός - δημιουργός, πραγματώνει τις ιδέες του και υλοποιεί τα αντικείμενα που καλύπτουν τις ανάγκες του.


Έτσι δημιουργήθηκε το αντικείμενο που μετράει προσευχές το προσευχητάρι το οποίο οι Ινδοί ονόμασαν τσαπαμάλα, οι καθολικοί ροζάριο, οι ορθόδοξοι δεητικό στεφάνι της Παναγιάς και Πατερημί. Ο κάθε λαός λοιπόν όταν έφτασε στην ιδέα του θεού έφτιαξε και το εργαλείο με το οποίο συνδέεται μ' Αυτόν, προσεύχεται σ' Αυτόν προκειμένου να εξασφαλίσει τον παράδεισο. 

Η πρώτη σαμπάνια ... Η ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

 
Μία ομάδα δυτών που πραγματοποιούσαν έρευνα σε ένα ναυάγιο στο βυθό της Βαλτικής Θάλασσας εντόπισαν μπουκάλια που περιείχαν την, κατά τα φαινόμενα, παλαιότερη σαμπάνια στον κόσμο, που παρασκευάστηκε τον 18ο αιώνα.
"Πήρα ένα μπουκάλι σαμπάνιας ώστε να εντοπίσουμε την ηλικία του ναυαγίου, γιατί δεν βρήκαμε κάποιο όνομα ή άλλες λεπτομέρειες για το όνομα του πλοίου", δήλωσε στο Ρόιτερ ο δύτης Κριστιάν Εκστρομ.
Ο Εκστρομ και οι σουηδοί συνεργάτες του άνοιξαν ένα μπουκάλι και δοκίμασαν.
"Ηταν φανταστικό...είχε πολύ γλυκιά γεύση, καταλάβαινες την γεύση από δρυ και είχε μία έντονη μυρωδιά από καπνό. Και είχε πολύ μικρές φυσαλίδες", είπε ο ίδιος.

Η Sony λανσάρει ιντερνετική υπηρεσία παροχής περιεχομένου 3D

Από τις 7 Δεκεμβρίου 2011 οι κάτοχοι συστημάτων αναπαραγωγής και προβολής περιεχομένου 3D της Sony θα έχουν στην διάθεσή τους δωρεάν τα πρώτα πενήντα δείγματα τρισδιάστατου περιεχομένου από την νέα υπηρεσία διαδικτυακής μετάδοσης κατ'απαίτηση της Sony. H εταιρεία υπόσχεται ότι στο «εγγύς μέλλον» θα εμπλουτιστεί το περιεχόμενο της υπηρεσίας 3D Experience με ταινίες, ντοκιμαντέρ, μουσική και αθλητικά.
Για την «Εμπειρία 3D» απαιτείται τηλεόραση Bravia και Blu-ray με υποστήριξη αναπαραγωγής 3D. Επίσης, συνιστάται σύνδεση στο Διαδίκτυο με ταχύτητα 10Mbps. Οι απαιτήσεις είναι αναμενόμενες, αφού πρόκειται για μια υπηρεσία μετάδοσης βίντεο με τεχνολογία ροής μέσω Διαδικτύου (on line streaming).

Κολλημένοι στον υπολογιστή και στην τηλεόραση οι περισσότεροι έφηβοι

 Πάνε... περίπατο βιβλία και άθληση
 
Αθήνα
Τουλάχιστον έξι ώρες την ημέρα περνά μπροστά από μια οθόνη ηλεκτρονικής συσκευής (τηλεόραση, υπολογιστής, παιχνίδια) ένας στους έξι εφήβους (16,4%), ηλικίας, 13-15 ετών.
Σύμφωνα με στοιχεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας για τον ελεύθερο χρόνο των εφήβων παρατηρείται ότι σχεδόν δύο στους πέντε μαθητές (38,3%) παρακολουθούν τηλεόραση/dvd τουλάχιστον τρεις ώρες ημερησίως όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Από αυτούς ένα ποσοστό 12% έχει ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, δηλαδή καταναλώνει συχνά γλυκά ή αναψυκτικά, ενώ σπάνια τρώει φρούτα ή λαχανικά. Επίσης ένας στους πέντε εφήβους από αυτούς που παρακολουθούν συχνά τηλεόραση μέσα στην ημέρα, είναι υπέρβαρος ή παχύσαρκος.

"Αντάρτικο" για το ηλεκτρονικό τσιγάροΘύελλα αντιδράσεων για το ενδεχόμενο απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η εισήγηση του ΕΟΦ και η "περίεργη" συγκυρία
 Θύελλα αντιδράσεων για το ενδεχόμενο απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Η εισήγηση του ΕΟΦ και η "περίεργη" συγκυρία
Χιλιάδες χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου αντιδρούν έντονα στην πιθανότητα να απαγορευθεί, κάτι που προανήγγειλε την Πέμπτη ο γγ του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος.
Προηγήθηκε εισήγηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, ότι στις συγκεκριμένες συσκευές, περιέχονται χημικά σκευάσματα με νικοτίνη που θεωρούνται φάρμακο.

Μία "ματωμένη" Σελήνη για τα μάτια σας μόνο


Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου η Σελήνη θα προσφέρει μοναδικό θέαμα, λόγω ολικής έκλειψης. Θα είναι ορατή και από την Ελλάδα
Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου, η Σελήνη θα ανατείλει "ματωμένη". Πρόκειται για μία ολική έκλειψη του φεγγαριού που θα αρχίσει αρκετά νωρίτερα (1:33 μ.μ. ώρα Ελλάδος), όταν ο δορυφόρος του πλανήτη μας θα βρίσκεται ακόμη κάτω από τον ορίζοντα.
Μολονότι οι παρατηρητές θα έχουν χάσει την ολική φάση του φαινομένου, σύμφωνα με τον διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, Δ.Σιμόπουλο, θα μπορέσουν εντούτοις να δουν εύκολα, με την ανατολή της, τη Σελήνη καλυμμένη με το πέπλο της γήινης παρασκιάς, η οποία θα χρωματίζει την επιφάνειά της με το χαρακτηριστικό κεραμιδί χρώμα της μερικής φάσης της έκλειψης.

Τελευταίο Σαββατοκύριακο ταλαιπωρίας Προβλήματα θα συναντήσουν οι επιβάτες του Ηλεκτρικού για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο. Αύξηση δρομολογίων από Δευτέρα, καθώς ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης

Κλειστοί θα παραμείνουν το Σαββατοκύριακο οι σταθμοί του ΗΣΑΠ από την Ομόνοια έως τον Ταύρο.
Οι επιβάτες θα  θα εξυπηρετούνται από την ειδική λεωφορειακή γραμμή που θα λειτουργεί αυτές τις μέρες, αλλά και από πάγιες λεωφορειακές γραμμές, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν εισιτήριο.

Απειλούσε να πέσει από την Ακρόπολη !!

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία όταν λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα υπήρξε η πληροφορία ότι ένας άνδρας, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, είχε ανέβει στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και απειλούσε να αυτοκτονήσει.
Στο σημείο έσπευσαν τρεις πυροσβέστες με ένα όχημα. Τελικά ύστερα από σύντομες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν ένα παιδί σας ζητήσει να το πάτε σε κάποια διεύθυνση...

Ένα νέο κόλπο έχουν σκαρφιστεί οι απατεώνες για να ρίξουν στα δίχτυα τους όσους κυκλοφορούν τη νύχτα. 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!
Άν δείτε ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και

Παράξενα έθιμα που έχουν διάφορες χώρες γύρω από το σεξ

1) Στο Λίβανο είναι νόμιμο οι άντρες να έχουν σεξουαλικές επαφές με ζώα με την προϋπόθεση πως πρόκειται για θηλυκά ζώα. Το σεξ με αρσενικά ζώα τιμωρείται με θάνατο!

2) Στο Μπαχρέιν ένας γιατρός επιτρέπεται να εξετάζει τα γεννητικά όργανα μίας γυναίκας αλλά απαγορεύεται να κοιτάει απ' ευθείας την εξεταζόμενη περιοχή. Μπορεί να κοιτάζει την αντανάκλαση στον καθρέφτη κι έτσι να εξετάζει..


3) Οι Μουσουλμάνοι νεκροθάφτες, υποχρεούνται να  καλύπτουν την επίμαχη περιοχή με ένα τούβλο ή ένα κομμάτι ξύλο.

4) Στην Ινδονησία η ποινή για τον αυνανισμό είναι ο αποκεφαλισμός.

5) Άνδρες στη Γκουάμ, έχουν ως εργασία πλήρους απασχόλησης να ταξιδεύουν από χωριό σε χωριό και να κάνουν σεξ με νεαρές παρθένες, οι οποίες τους πληρώνουν για να έχουν το

Τι σκαρφίζεται ο ανθρώπινος νους, για να μην πληρώνει το ρεύμα!

"Πατέντα" για να μην πληρώσουν το ρεύμα
Δύο Ρομά, έναν άνδρα και μία γυναίκα, κατοικούς της περιοχής του Αγρινίου μήνυσε η ΔΕΗ. 

Οι συγεκριμένοι σκαρφίστηκαν μια «πατέντα» για να μη χρεώνονται την κατανάλωση ρεύματος.

Τελικά αποτελέσματα εκλογών στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 η καταμέτρηση όλων των τμημάτων για το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ο σημερινός πρόεδρος Γ. Καραμπάτος έλαβε 1.241 ψήφους και 9 έδρες (44,8%), ο Γ. Γκούμας 1.197 ψήφους και 10 έδρες (43,2%), ο Δ. Αδαμόπουλος 278 και 2 έδρες (10,04%) και ο Ν. Ψαλτήρας 54 χωρίς έδρα (1,96%). Ως εκ τούτου ο Γ. Καραμπάτος έχει πλέον να αναμετρηθεί με τον αντικαταστάτη του Γ. Γκούμα στην αρχηγεία του συνδυασμού του, αφού ως γνωστόν δεν εξελέγη

Νεκρός 75χρονος μετά από τροχαίο - Τον παρέσυρε απορριμματοφόρο


Την τελευταία του πνοή κατά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Καλαμάτας άφησε μετά τον τραυματισμό του από απορριμματοφόρο ο 75χρονος Σωτήρης Παν. Κάτσαρης, χθες το πρωί. Ο άτυχος ηλικιωμένος επιχείρησε να διασχίσει πεζός κάθετα την οδό Αρτέμιδος πριν τα φανάρια κοντά στο παλιό ΚΤΕΛ, όταν τραυματίστηκε από διερχόμενο απορριμματοφόρο. Εξέπνευσε όμως πριν καλά - καλά φτάσει στο Νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο.
Τόσο οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο όσο και πολίτες σοκαρίστηκαν όταν αργότερα έμαθαν ότι ο ηλικιωμένος πέθανε. Οπως λένε, φαινόταν να είναι τραυματισμένος μόνο στα πόδια, όπου τον χτύπησε το πίσω λάστιχο του απορριμματοφόρου.

Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Ο ΠΕΡΣΗΣ: Ένας πρώην μάγος κείρεται μοναχός και αναδεικνύεται ένθερμος ομολογητής και ένδοξος μάρτυς Χριστού

Μέσα στη σεπτή χορεία των οσίων και μαρτύρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας εξέχουσα θέση κατέχει ο τιμώμενος στις 22 Ιανουαρίου Άγιος Αναστάσιος...