ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Απίστευτες 3D τοιχογραφίες




Ξενοδοχείο από χιόνι και πάγο!

Στην περιοχή Saariselkä της Λαπωνίας, 250 χλμ. βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, βρίσκεται ένα ξενοδοχείο φτιαγμένο από χιόνι και πάγο. Γυάλινα ιγκλού, ιγκλού αλλά και εστιατόριο από χιόνι, γκαλερί για τους φιλότεχνους με γλυπτά πάγου, αλλά και παρεκκλήσι από χιόνι για αυτούς που θέλουν να ενώσουν τις ζωές τους κάτω από το βόρειο σέλας.
Με λίγα λόγια ότι χρειάζεστε για τις πιο αξέχαστες διακοπές της ζωής σας. Αν φοβάστε το κρύο μάλλον θα πρέπει να σας τονίσουμε ότι τα ιγκλού του Village Kakslauttanen είναι φτιαγμένα από θερμομονωτικό γυαλί, προκειμένου να κρατήσουν τους επισκέπτες ζεστούς ακόμη και όταν η θερμοκρασία έξω πέφτει κάτω από τους -30 ° C.
Επιπλέον το πρωτότυπο ξενοδοχείο διαθέτει τη μεγαλύτερη σάουνα καπνού στον κόσμο! Όσο για το φαγητό, Κάθε εστιατόριο σερβίρει λαπωνικές σπεσιαλιτέ, όπως τάρανδο και σολομό ψητό στα κάρβουνα σε πιάτα και ποτήρια από… χιόνι!
Το Hotel and Igloo Village Kakslauttanen λειτουργεί όλο το χρόνο, εκτός από τους χώρους που αποτελούνται αποκλειστικά από πάγο και οι οποίοι είναι ανοιχτοί μόνο την περίοδο από το Δεκέμβριο μέχρι τον Μάιο.













 
 
Διαβάστε περισσότερα: http://www.dinfo.gr/

Ο ΠΣΑΤ βραβεύει τους κορυφαίους


Ο ΠΣΑΤ βραβεύει τους κορυφαίους

Τα ονόματα των κορυφαίων αθλητών και προπονητών του 2011, όπως αυτοί αναδείχθηκαν μετά την ψηφοφορία των μελών του ΠΣΑΤ, θα γίνουν γνωστά την Δευτέρα (12/11) στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7 μ.μ. (ΝΕΤ) και οι υποψήφιοι για τον τίτλο των κορυφαίων του ελληνικού αθλητισμού είναι;
Κορυφαίος αθλητής: Γιαννιώτης (κολύμβηση), Διαμαντίδης (μπάσκετ), Χονδροκούκης (στίβος).
Κορυφαία αθλήτρια: Ασημάκη (υδατοσφαίριση), Κυριακοπούλου (στίβος), Λυμπερτά (κολύμβηση).
Κορυφαία ομάδα: Εθνική ποδοσφαίρου, Εθνική πόλο Γυναικών, Παναθηναϊκός (μπάσκετ).
Κορυφαίος προπονητής: Γέμελος (κολύμβηση), Μορφέσης (υδατοσφαίριση), Σάντος (ποδόσφαιρο).
Κορυφαίος αθλητής με αναπηρία: Πολυχρονίδης (μπότσια), Σταθελάκος (στίβος), Ταμπαξής (κολύμβηση).
Κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία: Ελατίφ (στίβος), Κορδαλή (μπότσια), Σταματουλά (στίβος).
  

ΑΠΟ http://www.pelop.gr

Σε δημοπρασία το παλαιότερο αυτοκίνητο που κινείται

Η RM Auctions θα βγάλει σε δημοπρασία το παλαιότερο αυτοκίνητο που κινείται. Πρόκειται για το De Dion Bouton Et Trepardoux Dos-A-Dos Steam Runabout του 1884 το οποίο μπορεί να πιάσει τελική ταχύτητα έως 61 χλμ/ώρα. Μηχανικά φορά μια ατμομηχανή που χρειάζεται ένα ντεπόζιτο νερού κάθε 32 χλμ. 20 τέτοια αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν ποτέ με τα 6 να διασώζονται μέχρι σήμερα.
Μόλις 4 χέρια έχει αλλάξει μέσα σε 127 χρόνια, ενώ τώρα βρίσκεται στην κατοχή μιας οικογένειας για περισσότερα από 81 χρόνια. Η δημοπρασία θα λάβει στις 7 Οκτωβρίου με την RM Auctions να δηλώνει ότι θα πιάσει τιμή κάπου στα 2 με 2.5 εκατ. δολάρια.

Διάβασε το πλήρες άρθρο εδώ: Σε δημοπρασία το παλαιότερο αυτοκίνητο που κινείται [w/video] - AutoBlog.gr
 ΑΠΟ http://www.inews.gr/

Στα όρια της χρεωκοπίας και ο Δήμος Τριφυλίας;;;

Ένας - ένας προσέρχονται στο "ταμείο" του Δήμου, πιστωτές παρελθόντων ετών. Έργα που έγιναν κυρίως με ανάθεση - όπως συνηθίζεται - εμφανίζοντας τιμολόγια και αυξάνοντας το έλλειμμα (όπως είχαμε ξαναγράψει) και αλλοιώνοντας τον προϋπολογισμό του δήμου. Όπως ακούσαμε, από πιστωτές που πήγαιναν στο δήμο, για να πληρωθούν, "κράταγαν" τα τιμολόγια για αρκετό καιρό μέχρι να ειδοποιηθούν. Έτσι με τον τρόπο αυτό δεν φαίνονται οι οφειλές και τα χρέη. Οι "κακές" γλώσσες λένε για άνοιγμα (κρυφό;) πάνω από δύο εκατομμύρια. Το περίεργο στην όλη ιστορία είναι η

Η Καλαμάτα ψάχνει τρόπους για να ζεσταθεί

Εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης
«Σήμερα, οι περισσότερες πολυκατοικίες στην Καλαμάτα πορεύονται χωρίς κανόνες και σταθερό προϋπολογισμό, μέσα σε κλίμα αντιπαράθεσης, καβγά και μόνιμης γκρίνιας. Μερικές μένουν χωρίς κεντρική θέρμανση κι ο καθένας βολεύεται όπως μπορεί».
Αυτή την εικόνα μάς περιέγραφε τις προηγούμενες ημέρες ένας από τους δεκάδες απελπισμένους διαχειριστές. Έχει στα χέρια του ένα σημείωμα με ημερομηνία 21 Νοεμβρίου 2011 και τίτλο «Απόφαση Συνιδιοκτητών Πολυκατοικίας». Η απόφαση αναφέρεται σε συνέλευση που έγινε στην είσοδο της πολυκατοικίας και γνωστοποιούσε: «Αυτή τη χειμερινή περίοδο, λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει επηρεάσει όλους μας και την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, αποφασίσαμε να μη λειτουργήσει η κεντρική θέρμανση της πολυκατοικίας, αλλά το κάθε διαμέρισμα να καλυφθεί με τα θερμαντικά μέσα που διαθέτει».

Για να δούμε πώς έχει η κατάσταση, προστρέξαμε στους ειδικούς. «Φέτος οι πολυκατοικίες βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης με το σταγονόμετρο», μας είπε ο Δημ. Κατσαρός, ιδιοκτήτης πρατηρίου και

Οι Έλληνες είμαστε οι πρώτοι χρήστες του facebook


Εκπληκτικά στοιχεία που δείχνουν τη δύναμη του ίντερνετ και στην Ελλάδα, παρουσίασε το βράδυ της Παρασκευής ο αστυνομικός διευθυντής του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης, στην ημερίδα που διεξήχθη στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στην Καλαμάτα.
Ένα από τα πιο εκπληκτικά στοιχεία που  παρουσιάσθηκαν είναι ο αριθμός των χρηστών facebook  στην Ελλάδα: οι Έλληνες είμαστε οι πρώτοι χρήστες στην Ευρώπη και «μένουμε» συνδεδεμένοι σε αυτό περίπου 2,5 ώρες την ημέρα!

Παιδική πορνογραφία
Η παιδική πορνογραφία αποτέλεσε ιδιαίτερο κομμάτι της ημερίδας και ο κ. Σφακιανάκης επισήμανε ότι έχει την τρίτη θέση στην κατηγορία της εγκληματικότητας, μετά την αγοραπωλησία όπλων και ναρκωτικών. Ευτυχώς, όπως τόνισε, στην Ελλάδα δεν έχουμε παραγωγή τέτοιου πορνογραφικού υλικού.
Ειδικότερα, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω συνεργασιών έχει εξιχνιάσει 680 υποθέσεις παιδοφιλίας στην Ελλάδα, ενώ η ηλικία των δραστών κυμαίνεται από 15-78 ετών.

ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: Δυναμίτη έριξαν άγνωστοι στο Λιμάνι

Έγινε και αυτό!
Άγνωστοι έριξαν Δυναμίτη στο Λιμάνι της Αγίας Κυριακής στα Φιλιατρά, με αποτέλεσμα να καταστραφούν δύο βάρκες. Το περιστατικό αυτό είχε σκοπό την παράνομη αλιεία και αδιευκρίνιστο παραμένει ακόμη ο ακριβής χρόνος που έγινε.

Πότε θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ

Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε ότι το δώρο Χριστουγέννων και τα επιδόματα ανεργίας θα καταβληθούν στους επιδοτούμενους ανέργους κανονικά από την 21 Δεκεμβρίου έως και 01 Ιανουαρίου του νέου έτους.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2012.

ΣΟΚ: Ζητούν μέσω Facebook την αποφυλάκιση του παιδεραστή Σειραγάκη

Την οργή των Ελλήνων χρηστών του Facebook έχει προκαλέσει η εμφάνιση ενός αρρωστημένου page τις τελευταίες ώρες το οποίο έχει τίτλο: 
«Λεφτερια στον Σειραγακη Νικολαο». 

Είτε θέλοντας να προκαλέσει, είτε διότι το πιστεύει κάποιος έφτιαξε την συγκεκριμένη σελίδα με την οποία ζητά την αποφυλάκιση του παιδεραστή Νίκου Σειραγάκη, του οποίου οι αρρωστημένες πράξεις έχουν σοκάρει το πανελλήνιο. 

Στο 95% η ανεργία στην οικοδομή και Μαύρο χειμώνα βλέπουν οι άνεργοι μεροκαματιάρηδες

ΣΕ κάθετη πτώση βρίσκεται η οικοδομική δραστηριότητα στη Τριφυλία ενώ τα μαύρα μεροκάματα από τους αλλοδαπούς που διαρρέουν συνάλλαγμα στο εξωτερικό αφού δεν υπάρχουν έλεγχοι από την Πολιτεία, σβήνουν δεκάδες επαγγέλματα διογκώνοντας περισσότερο την κρίση στο κατασκευαστικό κλάδο.
Καταπέλτης ήταν σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κυπαρισσία 936 ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων κ. Γιώργος Πρασσόπουλος ο οποίος τόνισε ότι "η κατάσταση είναι μηδενική στο χώρο της οικοδομής καθώς είναι ζήτημα αν εκδίδονται ελάχιστες άδειες από την Πολεοδομία αφορώντας περισσότερο συμπληρωματικές εργασίες και όχι νέες οικοδομές, όλοι οι οικοδόμοι αυτή τη χρονιά παραμένουν άνεργοι και ανασφάλιστοι και καλούνται να πληρώσουν χαράτσια που τους κατακλύζουν και αναρωτιέμαι αν με 1 μεροκάματο το

Δημοτικό Παντοπωλείο προσεχώς στη Μεσσήνη

 Δημοτικό παντοπωλείο προτίθεται να θέσει σε λειτουργία ο Δήμος Μεσσήνης, σύμφωνα με όσα απάντησε σε σχετική ερώτηση του εκπροσώπου της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Κ. Αποστολόπουλου, ο δήμαρχος Στάθης Αναστασόπουλος. Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει ο σχετικός χώρος (μια μεγάλη αποθήκη) και καταβάλλονται προσπάθειες για εξεύρεση τροφίμων. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο δήμαρχος Μεσσήνης γνωστοποίησε την επαφή του στην Αθήνα με το γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Κανελλόπουλο, από τον οποίο ζήτησε παρέμβαση του χρηματοδότηση των έργων που έχουν προταθεί προς ένταξη στο πρόγραμμα "Αλεξ. Μπαλτατζής" για τη βελτίωση των υπηρεσιών και

Νέα online υπηρεσία από τον ΟΤΕ

Πακέτο με ψηφιακές ευκολίες

Τη νέα υπηρεσία «Online Eνεργοποίηση Ψηφιακών Ευκολιών» παρουσίασε ο ΟΤΕ, εμπλουτίζοντας τις online υπηρεσίες (My e-services) που παρέχει στους πελάτες του μέσω του ote.gr.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία, οι πελάτες μπορούν με ένα κλικ στον υπολογιστή τους να έχουν τον έλεγχο των ψηφιακών ευκολιών τους και να ενεργοποιούν μέσω internet τις ψηφιακές ευκολίες που τους ενδιαφέρουν στο τηλέφωνό τους, όπως αναγνώριση, εκτροπή, απόκρυψη κλήσης και προσωπικό τηλεφωνητή.
«Με ένα κλικ, στην κατηγορία My e-services στο ote.gr, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια επιλέγετε την ψηφιακή ευκολία που επιθυμείτε και η οποία ενεργοποιείται αυτόματα σε 1 ώρα», αναφέρει ο

Βρέθηκε χρυσός αξίας 7 εκατ. ευρώ στην Πάτρα

Σκόπευαν να τον πουλήσουν στη Γερμανία

Στα ίχνη κυκλώματος λαθρεμπορίου χρυσού, βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Στελέχη του ΣΔΟΕ και άντρες του Λιμενικού εντόπισαν στην Πάτρα, μέσα σε ΙΧ αυτοκίνητο που επρόκειτο να ταξιδέψει μέχρι τη Γερμανία, χρυσό βάρους 130 κιλών η συνολική αξία του οποίου υπολογίζεται στα επτά εκατομμύρια ευρώ!

Τα στελέχη του ΣΔΟΕ θεωρούν πως κρύβεται μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίου, καθώς δεν υπήρχε παραστατικό για την αγορά του χρυσού, παρά μόνο έγγραφα που υποδείκνυαν ως τελικό προορισμό του χρυσού τη Γερμανία.

Ίντερνετ, στρατό και Εκκλησία εμπιστεύονται οι Έλληνες

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», αυξημένο σε σχέση με το 2008 είναι το ποσοστό των πολιτών που εναποθέτει τις ελπίδες του στην Εκκλησία, ενώ την ίδια στιγμή καμία εμπιστοσύνη δεν φαίνεται να έχει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ωστόσο, παρόλο που η σχέση τους με την Εκκλησία φαίνεται να γίνεται καλύτερη, το μήνυμα «αγαπάτε αλλήλους» απομακρύνεται όλο και περισσότερο, καθώς οι πολίτες αναφέρουν ότι είναι διστακτικοί με τους ανθρώπους δίπλα τους, ενώ έχουν πάντα τα μάτια τους «ανοιχτά».

Οι Έλληνες σερφάρουν στο Διαδίκτυο 
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που έγινε σε δείγμα 2.200 ατόμων οι Έλληνες έχουν βάλει το Internet καλά στη ζωή τους! Συγκεκριμένα, το ποσοστό σήμερα φθάνει το 50,5%, τη στιγμή που τον Μάρτιο του 2006 δεν ξεπερνούσε τα 23%. Το 91,5% των νεαρών, ηλικίας από 18 έως 24 σερφάρουν στο internet, ενώ το 21,6% αφορά μεγαλύτερες ηλικίες. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι ο κόσμος του Διαδικτύου έχει προσελκήσει ακόμα και άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 12 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού, του Επισκόπου Τριμυθούντος Κύπρου, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Σπυρίδων γεννήθηκε το 270 μ.Χ. στο τώρα κατεχόμενο χωριό Άσσια (Άσκια) της Κύπρου (και όχι στην Τριμυθούντα - σημερινή Τρεμετουσιά - όπως γράφουν πολλοί) από οικογένεια βοσκών, που ήταν κάπως εύπορη. Αν και μορφώθηκε αρκετά δεν άλλαξε επάγγελμα. Συνέχισε και αυτός να είναι βοσκός.

Σαν χαρακτήρας, ο Άγιος, ήταν απλός, αγαθός, γεμάτος αγάπη για τον πλησίον του. Τις Κυριακές και τις γιορτές, συχνά έπαιρνε τους βοσκούς και τους οδηγούσε στους ιερούς ναούς, και κατόπιν τους εξηγούσε την ευαγγελική ή την αποστολική περικοπή. Ο Θεός τον ευλόγησε να γίνεται συχνά προστάτης χήρων και ορφανών.

Νυμφεύθηκε ευσεβή σύζυγο και απέκτησε μια κόρη, την Ειρήνη. Γρήγορα, όμως, η σύζυγός του πέθανε. Για να επουλώσει το τραύμα του ο Σπυρίδων αφοσιώθηκε ακόμα περισσότερο στη διδαχή του θείου λόγου.

Σε αναμονή εξελίξεων για το Επιμελητήριο

Εξελίξεις αναμένονται μέσα στην εβδομάδα όσον αφορά στην εκλογή του νέου προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, από τη νέα διοίκηση του θεσμού που προέκυψε μετά την αγωνιώδη εκλογική διαδικασία της προηγούμενης εβδομάδας.
Ηδη, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες τόσο στο προσκήνιο, όσο και στο παρασκήνιο, σε μια προσπάθεια να υπάρξει προσέγγιση μεταξύ των «μονομάχων» και το Επιμελητήριο να έχει πρόεδρο με την είσοδο του 2012.
Ο Γιώργος Γκούμας θα προβεί σήμερα σε ανακοινώσεις, όπως είπε χθες στην «Ε», εξηγώντας ότι απουσίαζε εκτός Μεσσηνίας, σε επαγγελματικό ταξίδι.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καραμπάτος μιλώντας στην «Ε», αρκέστηκε σε μια λακωνική

Σεισμός 4,1R νότια της Κορώνης

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε χθες (11/12) λίγα λεπτά πριν τις 11:30 μ.μ. στο θαλάσσιο χώρο 39 χιλιόμετρα νότια της Κορώνης, σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων. Η δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας.
 ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Τρόμος στην Τριφυλία από 3 κουκουλοφόρους - Αλωνίζει η συμμορία των ληστών

Συμμορία τριών κουκουλοφόρων ληστών τρομοκρατεί την Τριφυλία. Από το περασμένο Σάββατο έχει "χτυπήσει" στο Καλό Νερό, στο Σιδηρόκαστρο, στη Μουριατάδα και χθες το πρωί στην Ελαία. Οι κακοποιοί μπαίνουν στα σπίτια, ασκούν σωματική βία στα θύματά τους για να τα ακινητοποιήσουν και αρπάζουν ό,τι βρουν. Συνήθως μπαίνουν στα σπίτια από ανασφάλιστα παράθυρα και με φραστικές απειλές "πείθουν" τα θύματα να τους παραδώσουν ό,τι πολύτιμο έχουν.
Χθες τα ξημερώματα οι τρεις κουκουλοφόροι ληστές μπήκαν σε σπίτι 51χρονου στην Ελαία, τον ακινητοποίησαν με τη βία και έκλεψαν χρήματα, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα χρυσαφικά.

Πως θυσαυρίζουν τα κυκλώματα με τη «σφραγίδα» του Κτηματολογίου !!

Φάκελο-φωτιά με δεκάδες καταπατήσεις ιδιωτικών και δημόσιων ακινήτων έχει σχηματίσει και εξετάζει η Δικαιοσύνη καθώς πολίτες εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ολόκληρων... βουνών και τεράστιων εκτάσεων λόγω της κρατικής ανικανότητας.
Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Αθηνών έχει βάλει στο μικροσκόπιο τα κυκλώματα τα οποία έχουν επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου πλιάτσικο επί δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων και μάλιστα με την βούλα του Κτηματολογίου, με πρόσχημα την χρησικτησία.
Το κόλπο, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είναι πολύ απλό: πρώτα, οι επιτήδειοι μαθαίνουν μέσω των ερευνών κτηματογράφησης ποια ακίνητα έχει μείνει αδήλωτα, δηλαδή ο

Μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου από την "ΓΑΛΑΡΙΑ"για την Ολυμπία οδό !

 ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
"Στα 2 χρόνια ζωής του Σωματείου μας οι ανακοινώσεις μας, οι αποκαλύψεις μας και οι καταγγελίες μας στηρίζονταν σε στοιχεία.
Είμαστε όλοι -εργαζόμενοι, απολυμένοι αλλά και χρήστες της Ολυμπίας Οδού- μάρτυρες ενός σκανδάλου που συντελείται εδώ και 3 χρόνια- από την έναρξη των εργασιών του έργου.
Σκάνδαλο σε ό,τι αφορά τη σύμβαση του έργου, την κατασκευή του, την παράνομη είσπραξη των διοδίων αλλά και την καταστροφή του υπάρχοντος δρόμου από τους αδίστακτους εργολάβους.
Μια εθνική οδός που έχει παρατηθεί στο έλεος του Θεού, με κορύνες πλαστικές, με σήματα που προειδοποιούν για συχνά ατυχήματα, με τσιμεντένια στηθαία που στενεύουν τον δρόμο και κάνουν το ταξίδι, από και προς την Αθήνα, ένα στοίχημα επιβίωσης.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ