ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πίνακες τριών διαστάσεων



Πολύ καλή οφθαλμαπάτη!!!!!

Άμα δείτε τις παρακάτω εικόνες από τη θέση του υπολογιστή σας, ο κ.Θυμωμένος είναι στα αριστερά και η κ.Ήρεμη στα δεξιά.

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πάτρα από την Κυριακή!


Σε ρυθμούς καρναβαλιού μπαίνει και πάλι η πόλη της Πάτρας η οποία και φορά τα γιορτινά της για την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού 2012 που θα σημάνει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ανοίγοντας μια νέα σελίδα στη μουντή καθημερινότητα. Η φετινή Ημέρα Έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού που διοργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων έχει ρίξει όλο το βάρος στη γνήσια, αυθεντική, καρναβαλική διασκέδαση και στην ομαδική συμμετοχή εμπλέκοντας όλες τις ηλικίες.

Ελληνικά Ταχυδρομεια: 12 προσλήψεις συμβασιούχων διανομέων στην Πελοπόννησο

Τρία άτομα στη Μεσσηνία και άλλα 9 στην υπόλοιπη Περιφέρεια Πελοποννήσου θα προσλάβουν με 8μηνη σύμβαση τα ΕΛΤΑ ως διανομείς, για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών.

Αυτό γνωστοποιείται με ανακοίνωση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην οποία σημειώνεται επίσης ότι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση μέχρι τις 27 Ιανουαρίου.

Στη Μεσσηνία οι προσλήψεις θα γίνουν στη Μεσσήνη, τους Γαργαλιάνους και τα Φιλιατρά και στους υπόλοιπους νομούς ως εξής:

Φιλιατρά: Έλλειψη στην Αγορά - Συνεχίζει την ανηφόρα το πετρέλαιο θέρμανσης

Σχεδόν όλα τα πρατήρια της πόλης μας, αν έχετε παρατηρήσει, με δυσκολία φέρνουν πετρέλαιο θέρμανσης για να προμηθεύσουν τους καταναλωτές. Μία έφερνε ο ένας, μία έφερνε ο άλλος και υπήρξαν ημέρες που δεν είχε κανένας.

Ακόμη και απλή αμόλυβδη βενζίνη, υπήρξαν μέρες που κάποιος δύσκολα έβρισκε για να τροφοδοτήσει το όχημά του. Για την αμόλυβδη 100 οκτανίων δεν συζητάμε.

Γιατί; Όλα αυτά οφείλονται στην έλλειψη ρευστού. Όπως μας είπε πρατηριούχος, είμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε αν όχι αμέσως, μέσα σε ελάχιστες ημέρες το εμπόρευμα. Αφού η αγορά έχει στεγνώσει από ρευστό, πως θα μαζέψουμε τα χρήματα να το

Κυπαρισσία: Εγκαταλελειμμένο βρέθηκε το αυτοκίνητο

Εγκαταλελειμμένο και ελαφρώς τρακαρισμένο στη δεξιά πλευρά βρέθηκε χθες το Ι.Χ. αυτοκίνητο που είχε κλαπεί το Σάββατο το μεσημέρι έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη του, δίπλα στη Λαϊκή Αγορά Κυπαρισσίας.
 

Το αυτοκίνητο, μάρκας Peugeot 405, βρέθηκε στην Άνω Πόλη, σε στενό δρομάκι που οδηγούσε σε αδιέξοδο.
 
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης, ή ένας εκ των δραστών, μόλις εγκατέλειψε το όχημα και περπατώντας βγήκε στο δρόμο για την Άνω Πόλη, φέρεται να ζήτησε από κάτοικο της γειτονιάς να τον μεταφέρει στα Φιλιατρά, αλλά εκείνος, όπως ήταν φυσικό, αρνήθηκε ευγενικά. Όπως πληροφορηθήκαμε, ο άγνωστος μιλούσε σπαστά ελληνικά και εικάζεται πως είναι αλλοδαπός που διαμένει στα Φιλιατρά

Η καταληξη μετα απο ενα τρελο τρελο παρτυ με πολυ ποτο!!!!!!!


Τα ελληνικά ρεκόρ Γκίνες

Ρεκόρ με «σφραγίδα»... γαλανόλευκη

Στα ρεκόρ Γκίνες που συχνά δημοσιοποιούνται και κεντρίζουν το ενδιαφέρον, ελάχιστες φορές έχουμε διαβάσει κάτι που να αφορά τους Έλληνες.
Δεν είναι λίγα ωστόσο τα ρεκόρ που είτε έχουν κατακτήσει συμπατριώτες μας, είτε σχετίζονται με ανθρώπους που ζουν στη χώρα μας ή κατάγονται από αυτήν.
Ακολουθεί μια λίστα με ορισμένα από τα ρεκόρ Γκίνες που έχουν σφραγίδα ελληνική.

Η μεγαλύτερη συλλογή από προτζέκτορες Πιθανότατα πρόκειται για το πλέον πρόσφατο ελληνικό ρεκόρ Γκίνες. Ο Χρήστος Ψαθάς μπήκε στη λίστα των ρεκόρ Γκίνες στις 29 Ιουλίου του 2011 για τη μεγαλύτερη συλλογή από προτζέκτορες. Η συλλογή του φτάνει τα 1.919 μηχανήματα και αν δεχτούμε την εγκυρότητα του θεσμού, πρόκειται για τη μεγαλύτερη στον κόσμο.
   

Κυνηγοί νέων πλανητών ζητούν τη βοήθεια του κοινού

Με λίγη τύχη, οι εθελοντές θα μπορούσαν να εντοπίσουν κι άλλα ξαδέλφια της Γης (Kαλλιτεχνική απεικόνιση: NASA)  
Λονδίνο
Διεθνής ερευνητική πρωτοβουλία για τον εντοπισμό εξωπλανητών ζητά τη βοήθεια των χρηστών του

Αμαλιάδα: Άφησε την τελευταία του πνοή στο χωράφι του!



Την τελευταία του πνοή στο χωράφι του, που πήγε να κάψει τα ελαιόκλαδα, άφησε το απόγευμα της Δευτέρας ένας 61χρονος στην Αμαλιάδα.

Πρόκειται για τον Γιάννη Βασιλόπουλο από την Αμαλιάδα, ο οποίος έφυγε από το σπίτι του και πήγε στο χωράφι του για να κάψει τα ελαιόκλαδα, ωστόσο δεν επέστρεψε ποτέ. Όταν οι δικοί του αντιλήφθηκαν ότι ο άνθρωπός τους είχε καθυστερήσει να επιστρέψει, πήγαν στο χωράφι για να τον αναζητήσουν και γύρω στις 9 το βράδυ τον εντόπισαν εκεί αλλά ήταν πολύ αργά, γιατί ο 61χρονος

Προγραμμα Πανεπιστημιου Πελοποννησου «Καθημερινος Πολιτισμος»

Το Πρόγραμμα «Καθημερινός Πολιτισμός» του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου θεσμοθετήθηκε πρόσφατα με απόφαση της Συγκλήτου και έχει ως επιστημονική υπεύθυνη την κα. Ν. Σερεμετάκη, Επίκουρο Καθηγήτρια του Τ.Ι.Α.Δ.Π.Α .
Βασικός στόχος του Προγράμματος «Καθημερινός Πολιτισμός» είναι η δημιουργία καινοτόμων δράσεων και διαλόγων μεταξύ Πανεπιστημίου και Κοινωνίας. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, Φορείς και Οργανισμούς και φιλοδοξεί να αναπτύξει περαιτέρω τη συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητρόπολης

Η ετήσια ιερατική σύναξη των κληρικών της Μητρόπολης Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στον ιερό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου. Ξεκίνησε με την ευλόγηση της βασιλόπιτας από το Μητροπολίτη, ο οποίος ευχήθηκε στους κληρικούς και τις οικογένειές τους υγεία και δύναμη, ενώ για τη θεματολογία της σύναξης, τους δημοσιογράφους ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης Κώστας Ψυχάρης:
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση εισήγησης από το γιατρό αιματολόγο του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας Ιωάννη Αδαμόπουλο, για την αξία τού να καταστεί κάποιος εθελοντής

Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων

6 χρόνια κάθειρξης για 700 δόσεις ηρωίνης

Περίπου 700 δόσεις ηρωίνης είχε στην κατοχή του ένας κάτοικος των Γαργαλιάνων και χθες δικάσθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 6 χρόνια κάθειρξης και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Το εκπληκτικό με το συγκεκριμένο κατηγορούμενο είναι ότι μία μέρα πριν είχε συλληφθεί ξανά για κατοχή μικρής ποσότητας ηρωίνης και είχε αφεθεί ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα.

Όπως κατέθεσαν αστυνομικοί, πέρυσι το Μάρτιο υπήρχε πληροφορία πως ο συγκεκριμένος διακινούσε ναρκωτικά. Έκαναν έρευνα σε κτήμα του και βρήκαν σε σπίτι που διέμενε εκεί μικρή

50 χρόνια σε 4 Κινέζους για απαγωγή ομοεθνούς τους


Το περιστατικό είχε συμβεί στη Μεσσήνη με σκοπό τα λύτρα
Συνολική ποινή 50 χρόνων επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε τέσσερις Κινέζους για την απαγωγή πέρυσι μίας Κινέζας από τη Μεσσήνη με πρόθεση να ζητήσουν λύτρα.
Οι δύο Κινέζοι καταδικάσθηκαν για την αρπαγή της Κινέζας σε 10 χρόνια κάθειρξης έκαστος, ενώ για τους άλλους δύο (εκτός από την αρπαγή, καταδικάσθηκαν και για ληστεία εις βάρος της Κινέζας) επιβλήθηκε ποινή 15 χρόνων κάθειρξης στον καθένα.
Είναι η πρώτη υπόθεση απαγωγής μεταξύ ομοεθνών που εκδικάζεται στα Δικαστήρια της Καλαμάτας, ενώ τέτοιες υποθέσεις έχουν αρχίσει να απασχολούν εντόνως την κοινωνία της Μεσσηνίας, με πρόσφατη αυτή των απαγωγών Πακιστανών από ομοεθνείς τους.


Σε εξέλιξη πρόγραμμα για τη βιολογική γεωργία

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι τέθηκε σε εφαρμογή η δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» για νέα πενταετία.
Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται από 16-01-2012 έως και 29-02-2012 στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας στο Διοικητήριο ή στα κατά τόπους Κέντρα Ελέγχου & Πιστοποίησης Πολλαπλασιαστικού Υλικού & Ελέγχου Λιπασμάτων (ΚΕΠΥΕΛ) ή στις κατά τόπους Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος έχει σταλεί σε όλους τους Δήμους της περιοχής μας.

Μαραθούπολη: Αυτοψία Αντιπεριφερειάρχη στο Αλιευτικό καταφύγιο

Χθες Τρίτη 17-01-2012 ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς προέβη σε αυτοψία στο αλιευτικό καταφύγιο Μαραθουπόλεως, το οποίο υπέστη καταστροφές από την κακοκαιρία. 

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Τριφυλίας  Κων/νος Κόλλιας, ο Αντιδήμαρχος Ευστάθιος Ανδρινόπουλος, σύμβουλοι της Τ.Κ. Μαραθουπόλεως, υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο της Π.Ε. Μεσσηνίας όσο και του Δήμου Τριφυλίας, καθώς και εκπρόσωποι αλιέων.
 
Κατά την αυτοψία διαπιστώθηκαν ζημιές στον προσήνεμο μώλο, η είσοδος του αλιευτικού καταφυγίου έχει σχεδόν αποκλεισθεί από τη μετατόπιση βράχων, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η πρόσδεση και προστασία των αλιευτικών σκαφών. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι για την αποκατάσταση των ζημιών θα κινηθούν οι διαδικασίες του κατεπείγοντος, σύμφωνα με το Ν. 3013/2002.

Ζητούν βιβλία για τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Φιλιατρών

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ FILIATRA NEWS

Αγαπητοί φίλοι του Blog Φιλιατρά News.

Ζητάμε τη βοήθειά σας ώστε να εμπλουτίσουμε την Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Φιλιατρών με βιβλία ελληνικής ή ξένης λογοτεχνίας.
Έτσι θα έχουν την ευκαιρία τα παιδιά μας να δανείζονται κάποιο από αυτά.

Λαδιές made in Italy

Μόνο στο όνομα φαίνεται ότι είναι «έξτρα παρθένο» το ιταλικό ελαιόλαδο που διοχετεύεται στις αγορές εντός κι εκτός των συνόρων της Ιταλίας.

Όπως αποκαλύπτεται από έρευνα της Ιταλικής Αστυνομίας, η νοθεία του ελαιολάδου στην Ιταλία με λάδια χαμηλότερης ποιότητας αποτελεί κοινή πρακτική, αφού τέσσερα στα πέντε μπουκάλια που διατίθενται στο εμπόριο βρέθηκαν να περιέχουν ελαιομείγματα από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων είναι η Ισπανία, η Τυνησία, το Μαρόκο αλλά και η Ελλάδα.


Η έρευνα επικεντρώθηκε σε δέκα επιχειρήσεις παραγωγής ελαιολάδου, δύο από τις οποίες είναι από τις πιο γνωστές στην Ιταλία. Ο επικεφαλής του ιταλικού συνδικάτου των αγροτών, Στέφανο

Αιολικό πάρκο με 6 ανεμογεννήτριες στην "Αμυγδαλίτσα" του Δήμου Πύλου-Νέστορος

Τέλος του 2012 με αρχές του 2013 θα είναι έτοιμο και θα ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεσσηνία, στη θέση "Αμυγδαλίτσα" μεταξύ των πρώην Δήμων Παπαφλέσσα και Νέστορος. Αυτό τόνισε στην "Ε" ο Νίκος Δεληγιώργης, διευθύνων σύμβουλος της επενδύτριας εταιρείας "Δέλτα Αιολικά Πάρκα Δυτικής Πελοποννήσου Α.Ε.", επισημαίνοντας πως οι εργασίες για τη δημιουργία του σταθμού θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι.
Ο κ. Δεληγιώργης ανέφερε ότι «βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της αδειοδότησης. Απομένουν δασικά και κάποιες αδειοδοτήσεις από την Περιφέρεια γραφειοκρατικού χαρακτήρα. Το πιο

Αρχές Φεβρουαρίου εγκαθίσταται ξεχωριστό εργοτάξιο για τη διπλή γέφυρα του Νέδοντα

Δύο χρόνια θα χρειαστούν για να κατασκευαστεί η εντυπωσιακή γέφυρα του περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας, στο Νέδοντα, που θα ξεκινήσει έως τις αρχές Φεβρουαρίου. Στέλεχος του "Μορέα" μίλησε στην "Ε" για «τεράστιο έργο, που θα έχει ανεξάρτητο εργοτάξιο και θα χρειαστεί τόσο, όσο σχεδόν όλο το υπόλοιπο έργο του περιφερειακού». Η γέφυρα θα είναι διπλή όπως στη Στέρνα (πριν τη σήραγγα), μήκους 360 περίπου μέτρων και ύψους 40 μέτρων. Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο χώρο που θα στηθεί το εργοτάξιο, παρουσία του αντιδημάρχου Χρίστου Ριζά, υπηρεσιακών

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΛΛΟΥ, ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Γιορτάζουμε σήμερα 18 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, των Πατριαρχών Αλεξανδρείας, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας, γεννήθηκε το 295 μ.Χ. από φτωχούς και ενάρετους γονείς, που δεν είχαν τη δυνατότητα να στείλουν τον γιο τους σε ανώτερες σπουδές. Όμως ο Θεός τον προίκισε με πλούσια 
πνευματικά Χαρίσματα. Έλαβε τη στοιχειώδη εκπαίδευση και στη συνέχεια μελέτησε μόνος του για να φτάσει σε υψηλότατα επίπεδα γνώσης και σοφίας. Από πολύ νέος έδειξε την κλίση του προς την Εκκλησία. Στα 25 του χρόνια χειροτονήθηκε διάκονος από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλέξανδρο, τον οποίο ακολουθησε και στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ., στη Νίκαια της Βιθυνίας.
Το 328 μ.Χ. και σε ηλικία 33 ετών εκλέχθηκε πανηγυρικά Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Από τη θέση αυτή

Η ιστορία του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Φιλιατρών

 Από http://eisagios.blogspot.com/
Ο Άγιος Αθανάσιος αποτελεί μία από τις τέσσερις ενορίες της πόλης των Φιλιατρών και είναι n σχετικώς νεότερη απ' όλες. Είναι επίσης n ενορία με την κατεξοχήν ίσως οικιστική ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών. Τι όμως προϋπήρχε και πως φθάσαμε στη δημιουργία του εν λόγω Ναού, δημιουργία καθοριστική και για την περαιτέρω ανάπτυξη της ενορίας;

Ο σημερινός Ναός είναι ο τρίτος κατά σειρά. Προ της επαναστάσεως του 1821ήτο ένας μικρός Ναός, τύπου εξωκλnσίου, στον περίβολο του οποίου εθάπτοντο οι νεκροί του βορείου τομέα της πόλεως.

Στις 11-4-1860 επί δημάρχου Γεωργίου Αναγνώστου Σπέντζα κατεδαφίστηκε ο μικρός παλαιός Ναός. Στη θέση του ανοικοδομήθηκε δεύτερος μεγαλύτερος Ναός από Ζακυνθινούς τεχνίτες.

Στις 3-7-1861 άρχισε η στέγαση του Ναού και την Κυριακή 27-8-1867 έγιναν τα εγκαίνια του

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλαγές στη χορήγηση των άμεσων ενισχύσεων

Agro-in 25 Απριλίου 2024 | 10:41 Αλλαγές στις διαδικασίες χορήγησης άμεσων ενισχύσεων , βάσει του ΟΣΔΕ, για τις αιτήσεις του 2023 όσον αφ...