ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Οι καλύτερες φωτογραφίες της εβδομάδας



Διαδραστικά πίσω παράθυρα από την GM!

Όσο η τεχνολογία προοδεύει, τόσο η πραγματικότητα αρχίζει να θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας… Η General Motors συνεργάστηκε με την ακαδημία τέχνης και σχεδιασμού Bezalel για τη δημιουργία των πρώτων διαδραστικών παραθύρων τα οποία ονομάζονται «Παράθυρα Ευκαιρίας» (Windows of Opportunity).

Στο πλαίσιο της έρευνας, δημιουργήθηκαν τέσσερις εφαρμογές (apps):
1. Το Otto. Ένα κινούμενο σχέδιο που αντιδρά στις μεταβολές του καιρού και του τοπίου έξω από το αυτοκίνητο

Ελπίδες για θεραπεία της παιδικής μηνιγγίτιδας

Θετικές προσδοκίες δίνει ένα υπό δοκιμή εμβόλιο

Ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα από τη δοκιμή ενός νέου εμβολίου κατά της παιδικής μηνιγγίτιδας από Χιλιανούς ερευνητές, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει τα περιστατικά θανάτων. Το σημερινό εμβόλιο προστατεύει μόνο από μερικά είδη βακτηρίων που προκαλούν τη θανατηφόρα νόσο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου της Χιλής, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρία-Έλενα Σαντολάγια το νέο εμβόλιο είναι αποτελεσματικό κατά του τύπου Β της μηνιγγίτιδας, η

Ρύθμιση για τους νεοαστέγους

Ώστε να ξεκινήσουν στοχευμένες και εξειδικευμένες δράσεις

Νομοθετική ρύθμιση που θα κατοχυρώνει θεσμικά την έννοια των άστεγων ως ειδική κοινωνική κατηγορία, με στόχο την οργανωμένη στήριξή τους και τη φιλοξενία τους σε ξενώνες, προανήγγειλε από το βήμα της βουλής ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης που υπέβαλλε ο βουλευτής της ΝΔ

Δήμος Τριφυλίας: Τα Νέα Δημοτικά Τέλη

Η απόφαση με τα νέα δημοτικά τέλη του Δήμου Τριφυλίας που πήρε πρόσφατα κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο, δημοσιεύτηκε στη “Διαύγεια“.
 
Έτσι αναλυτικά τα δημοτικά τέλη ανά τετραγωνικό μέτρο για τις οικίες και τα καταστήματα αντίστοιχα διαμορφώνονται ως εξής στην ΔΕ Κυπαρισσίας:
Δ.Κ. Κυπαρισσίας 1,66 και 2,65 Τ.Κ. Αρμενιών 1,24 και 1,24, Τ.Κ. Βρυσών 1,00 και 1, Τ.Κ. Μουριάτάδας 1 και 1,05, Τ.Κ. Μύρου 1,29 και 1,29, Τ.Κ. Ξηροκάμπου 1 και 1,05, Τ.Κ. Περδικονερίου 1 και 1,05, Τ.Κ. Ραχών 1,10 και 1,15 , Τ.Κ. Σπηλιάς 1,29 και 1,34 , Τ.Κ. Στασιού 1 και 1,05 , Τ.Κ. Φαρακλάδας 1,29 και 1,34.
 

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι Αγρότες της Μεσσηνίας

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι αγρότες της Μεσσηνίας από την επόμενη εβδομάδα, με συγκεντρώσεις και παραστάσεις στο Διοικητήριο, τα γραφεία της ΔΕΗ, την ΑΤΕ στη Μεσσήνη και συλλαλητήριο στο Ασπρόχωμα.
 
Όπως ανακοινώθηκε χθες το πρωί -σε συνέντευξη Τύπου, στο αναψυκτήριο του πάρκου στη Μεσσήνη- τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Καλαμάτα, στα γραφεία του ΕΛΓΑ στο Διοικητήριο.
 
Την Τετάρτη 25 του μήνα, την ίδια ώρα, με κοινή πρωτοβουλία των ΠΑΣΥ, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ

ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών. Με απόφαση Τατούλη 30.000 ευρώ για κάλυψη υποχρεώσεων

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη εγκρίθηκε η ανάληψη πίστωσης 30.000 ευρώ από το ΚΑΦΚΑ Φιλιατρών για κάλυψη ανεξόφλητων υποχρεώσεων.
Το ποσό των 30.000 ευρώ προέρχεται από πιστώσεις του προϊόντος του Κρατικού Λαχείου έτους 2009.

Με την απόφαση του περιφερειάρχη εγκρίνεται η ..........

ανάληψη 30.000 σε βάρος της πίστωσης που έχει κατατεθεί με την αριθμ. 6 σχετική και έχει μεταβιβαστεί στο Υποκατάστημα της ΕΤΕ-382 Κυπαρισσίας, με σκοπό την

NASA: Το 2011 ένατο θερμότερο έτος από το 1880

Το 2011 ήταν το ένατο θερμότερο έτος παγκοσμίως από το 1880 συνεχίζοντας την “παράδοση” που θέλει εννέα από τα δέκα θερμότερα χρόνια να καταγράφονται μετά το 2000, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες της NASA.
Σε ξεχωριστή έκθεση η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (ΝΟΑΑ) υποστήριξε πως το 2011 ήταν το εικοστό τρίτο θερμότερο έτος στην ιστορία των ΗΠΑ.
Η μέση θερμοκρασία εδάφους ήταν 0,51 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από το μέσο όρο του 20ου αιώνα όπως υπολόγισαν ερευνητές τους Ινστιτούτου Διαστημικών Μελετών Goddard της NASA.

Όταν μια σταγόνα νερού καθρεφτίζει μαγικά τους πλανήτες

Με σύνεργα τη φωτογραφική του μηχανή, μερικούς πλανητικούς χάρτες και το αστείρευτο ταλέντο του, ο Markus Reugels αποτυπώνει μια όψη των πλανητών που σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί μέχρι τώρα.
Την ώρα που αρχίζει να βραδιάζει, ο 33χρονος Markus Reugels από το Schweinfurt της Γερμανίας πιάνει δουλειά. Χρησιμοποιώντας το πάγωμα κίνησης με υψηλές ταχύτητες (high-speed photography),

Παρουσίαση μαθητικών εργασιών του Λυκείου Κυπαρισσίας

Εντυπωσίασαν οι μαθητές της Α' τάξης του Λυκείου Κυπαρισσίας στη χθεσινή δημόσια παρουσίαση των ερευνητικών τους εργασιών, που έγινε στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος». Ο λόγος δεν ήταν μόνο το εξαιρετικό περιεχόμενο της δουλειάς και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν τα παιδιά, αλλά και η άρτια παρουσίασή τους χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα και συνδυάζοντας λόγο, εικόνα και μουσική. Δικαιολογημένα λοιπόν εισέπραξαν το ζεστό χειροκρότημα των συμμαθητών τους αλλά και του κοινού.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του διευθυντή του σχολείου Ευάγγελου Αντωνόπουλου, ο

Η παραβατικότητα των τσιγγάνων

στο στόχαστρο της Αστυνομίας

Έμφαση στην πρόληψη και πάταξη της μικροεγκληματικότητας δίνει αυτή την περίοδο η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας, η οποία μικροεγκληματικότητα ανθεί όλο και περισσότερο στην εποχή μας λόγω και της οικονομικής ανέχειας που πλήττει μεγάλες κοινωνικές ομάδες.
Στο πλαίσιο αυτό, μόλις πριν από λίγες ημέρες συγκροτήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία έχει ως αποκλειστικό αντικείμενο τον έλεγχο των τσιγγάνων που είτε διαμένουν μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας είτε απλώς δραστηριοποιούνται εδώ.

Αυτοκτόνησε 18χρονος στην παραλία Βέργας

Μπροστά στο άψυχο σώμα ενός 18χρονου Αλβανού βρέθηκε χθες νωρίς το πρωί ένας ομοεθνής του, όταν επιχείρησε να κατέβει στη θάλασσα στην περιοχή της Βέργας για να ψαρέψει.
Από όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής από την Αστυνομία, αλλά και από την αυτοψία που διενήργησε επιτόπου ο ιατροδικαστής, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλεισθεί και ο νεαρός έδωσε τέλος στη ζωή του δένοντας ένα χοντρό κορδόνι από μια σιδερένια πόρτα, απ’ όπου κρεμάσθηκε.
Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι στην περιοχή της Βέργας που γνώριζαν το νεαρό και την οικογένειά του, δεν μπορούσαν να δώσουν εξήγηση σε ό,τι συνέβη, μιλώντας για ένα πολύ δραστήριο παιδί.
Δραστήριος νεαρός
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός Αλβανός το προηγούμενο βράδυ βρισκόταν με παρέα φίλων

Μεσσηνία: Συνελήφθησαν δέκα επτά άτομα σε επιχείρηση "σκούπα"

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε χθες (19-01-2012), από το μεσημέρι έως το βράδυ, άλλη μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση στην περιφέρεια Μεσσηνίας, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί, από διάφορες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, ελέχθησαν συνολικά εκατόν ογδόντα ένα (181) άτομα, εξήντα πέντε (65) οχήματα και προσήχθησαν σαράντα ένα (41) άτομα, ενώ συνελήφθησαν δεκαεπτά (17) άτομα.

Τα άτομα που συνελήφθησαν είναι:

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 20 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Οσίου και Μεγάλου Ευθυμίου, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας γεννήθηκε στη Μελιτηνή της Αρμενίας το έτος 377 μ.Χ. κατά τους χρόνους της βασιλείας του Γρατιανού (375 - 383 μ.Χ.). Οι γονείς του Παύλος και Διονυσία, ανήκαν σε επίσημη γενιά. Άτεκνοι όντες, αξιώθηκαν να αποκτήσουν παιδί, το οποίο αφιέρωσαν στη διακονία του Θεού στο οποίο και κατά θεία επιταγή έδωσαν το όνομα Ευθύμιος, αφού με την γέννησή του τους χάρισε την ευθυμία, τη χαρά και την αγαλλίαση.

Σε ηλικία μόλις τριών ετών ο Ευθύμιος έχασε τον πατέρα του. Τότε η χήρα μητέρα του τον παρέδωσε στον ευλαβή Επίσκοπο της Μελιτηνής Ευτρώιο, ο οποίος, μαζί με τους αναγνώστες Ακάκιο και Συνόδιο που έγιναν αργότερα Επίσκοποι Μελιτηνής...
τον εκπαίδευσε καλώς και, αφού τον κατέταξε στον ιερό κλήρο, τον τοποθέτησε έξαρχο των μοναστηρίων.

Από τη Μελιτηνή ο Όσιος μετέβη, περί το 406 μ.Χ., στα Ιεροσόλυμα και κλείσθηκε στο σπήλαιο του Αγίου Θεοκτίστου, όπου και ασκήτευε με αυστηρότητα και αναδείχθηκε μοναζόντων κανόνας και

Πύργος: Στον Ανακριτή ο 25χρονος δράστης της δολοφονίας της 86χρονης από το Επιτάλιο

Προσήχθησαν πριν από λίγο στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου ο 25χρονος δράστης της δολοφονίας της 86χρονης στις 6 Ιανουαρίου στο Επιτάλιο και η 28χρονη με την οποία

ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙΑΦΑ & ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ

ΖΑΧΑΡΩ 19.01.12 Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το σχέδιο της ΕΤΑ για αξιοποίηση του Καϊάφα, ύψους 8 εκατ. ευρώ. Ο Κώστας Αγραπιδάς, επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης δημοτικού συμβουλίου Ζαχάρως, σχολίασε στο IONION FM, ότι το σχέδιο αξιοποίησης αφορά την δημιουργία σύγχρονου κέντρου οικοτουρισμού σε δύο στάδια, ανάθεση μελέτης και κατασκευή έργου. Για την Ολύμπια Οδό σχολίασε ότι η μηδενική λύση έρχεται εκ του πονηρού για να διαπλατύνουν αρχικά τον δρόμο στην παραλιακή περιοχή της Ζαχάρως και κατόπιν να εξελιχθεί σε κλειστό αυτοκινητόδρομο. Ο κ. Αγραπιδάς επέμεινε στην ανατολική χάραξη. Δήλωσε ακόμα ότι το

Το ΔΣ Πύλου -Νέστορος και Μεσσήνης για τον λιγνίτη στην Βουλή

Η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας κα. Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή προς α) τους Υπουργούς Εσωτερικών, β) Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και γ) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής τα ομόφωνα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων Πύλου – Νέστορος και Μεσσήνης, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη εξόρυξη λιγνίτη στη Φαλάνθη και το Χωματερό.
Τα Δημοτικά Συμβούλια των παραπάνω Δήμων και το σύνολο των πολιτών εμφανίζονται κάθετα αντίθετοι στην προοπτική δημιουργίας λιγνιτωρυχείου στις παραπάνω περιοχές, παρά την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη, και την οποία άλλωστε σκοπεύουν να προσβάλουν.
Τα παραπάνω ψηφίσματα αναδεικνύουν τις εντονότατες αντιδράσεις των πολιτών, καθώς η

ΕΡΕΥΝΑ MEΣΟΓΕΙΟΣ SOS ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοινώνει στους δημότες του ότι διενεργείται έρευνα για το πόσιμο νερό από τη γνωστή οικολογική οργάνωση «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» ταυτόχρονα σε πολλά αστικά κέντρα της χώρας και συγκεκριμένα στην Αττική, Βόλο, Γιάννενα, Ηράκλειο Κρήτης, Θεσσαλονίκη,

Επιχείρηση-"σκούπα" στην Τριφυλία

Σε εξέλιξη ήταν μέχρι αργά χθες το βράδυ ευρεία επιχείρηση-"σκούπα" στη Δυτική Μεσσηνία με τη συμμετοχή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Η επιχείρηση ξεκίνησε το μεσημέρι. Μέχρι το βράδυ είχαν γίνει συλλήψεις για ναρκωτικά, ενώ είχαν συλληφθεί επίσης φυγόποινοι, αλλά και παράνομοι αλλοδαποί.

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Αβέβαιη η ένταξη στο ΕΣΠΑ του τμήματος Τζάνε - Καλαμάκι του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη

 Το έργο βελτίωσης του δρόμου Ριζόμυλος - Κορώνη στο τμήμα Τζάνε  - Καλαμάκι είναι πολύ σημαντικό, αλλά η ένταξή του στο ΕΣΠΑ δεν είναι ακόμα σίγουρη. Για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, στο πρόγραμμα της Περιφέρειας, πρέπει να μειωθεί το κόστος, ο προϋπολογισμός του. Για το λόγο αυτό εξετάζεται και η εναλλακτική λύση της ένταξής του στο τομεακό του υπουργείου Υποδομών.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το συνολικό κόστος του έργου μαζί με τις απαλλοτριώσεις, μετά την επικαιροποίηση των μελετών, υπολογίζεται στα 23 εκ. ευρώ. Ποσό που θεωρείται πολύ μεγάλο για ένα δρόμο μήκους 7,5 χιλιομέτρων, παρότι στο μεγαλύτερο μέρος του αφορά καινούργια χάραξη με τις παρακάμψεις

Γεωτρύπανο του "Μορέα" από σήμερα για τη γέφυρα του Νέδοντα

Στην Καλαμάτα θα βρίσκεται από σήμερα γεωτρύπανο του "Μορέα"  για τις ανάγκες κατασκευής της μεγάλης γέφυρας του Νέδοντα. Σήμερα μάλιστα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία ελέγχου του εδάφους στα πλαίσια των ήδη έτοιμων γεωλογικών μελετών, ενώ το αργότερο εντός 15 ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την θεμελίωση των βάθρων σε βάθος 25 μέτρων. Εκείνη την ημέρα από το Δήμο Καλαμάτας αναμένεται να οργανωθεί τελετή για την έναρξη των εργασιών κατασκευής της γέφυρας, η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα είναι έτοιμη σε 2 χρόνια. Συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα είχαν χθες με τον υπεύθυνο του εργοταξίου στη Μεσσηνία Θανάση Βρέκο, ο

Μεσσηνιακό μέτωπο για το λιγνιτωρυχείο - Ο Τατούλης αρνείται συζήτηση στο Περιφερειακό

Ευρύ μέτωπο κατά της λειτουργίας των λιγνιτωρυχείων στη Φαλάνθη και το Χωματερό συγκροτούν οι Μεσσήνιοι. Ολα πλέον θυμίζουν μέρες του 2005, όταν οι πολίτες απέτρεψαν αντίστοιχη επένδυση στο Ακριτοχώρι. Χθες κατέθεσαν κοινή ερώτηση για τα λιγνιτωρυχεία οι βουλευτές Δημήτρης Κουσελάς και Γιάννης Λαμπρόπουλος. Είναι μια από τις σπάνιες φορές πανελληνίως που καταθέτουν κοινή ερώτηση βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας - και το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι η Μεσσηνία δεν θέλει το λιγνιτωρυχείο. Παράλληλα, κατέθεσε αναφορά η βουλευτής Νάντια Γιαννακοπούλου. Οι επικεφαλής της "Δυνατής Πελοποννήσου" Δημήτρης Δράκος

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ