ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το Ψήσιμο του Ελληνικού Καφέ και τα Μυστικά του



Τα μυστικά του Ελληνικου Καφε (ή μάλλον Τούρκικου) έχουν παραμείνει καλά κρυμμένα από το διαδίκτυο, αφου οι περισσότεροι χρήστες του γράφουν και ξαναγράφουν (ολίγον ρατσιτικά) φανατικά για τον φραπέ.

Επειδή λοιπον μου αρέσει να μοιράζομαι γνώσεις, αποπειρώμαι να αποκαλύψω τα δικά μου "μυστικά" παρασκευής του, βασιζόμενος σε παρατήρηση, σε σκόρπιες κουβέντες σχετικών ατόμων, αλλα (κυρίως) στην μηχανική σκέψη.

Ελπίζω κάποτε η όλη διαδικασία να τύχει πιο επιστημονικής μελέτης (κανα paper?).
Μεχρι τότε:


Top-20 φωτογραφιων UFO's & Aliens truth


H NASA στέλνοντας αύτο το μήνυμα με τον Vogiager στα πέρατα του διαστήματος, αποδεικνύει ότι πιστεύει στην ύπαρξη νοήμον εξωγήινης ζωής...






Το πρόσωπο στην περιοχή της Κυδωνίας του Άρη είναι ένα μνημείο ενός αρχαίου εξωγήινου πολιτισμού ή γεωλογικό τέχνασμα; Εδώ η πρώτη του φωτογραφία.

Εξοπλισμός για ενίσχυση σήματος ασύρματου δικτύου Internet


Παρακάτω θα βρείτε κάποιες λύσεις για να έχετε ικανοποιητικό σήμα όσοι είστε μακριά από την κεραία.Ιδανικά  χρειάζεται μια εξωτερική κεραία και αν γίνετε να έχει και οπτική επαφή με τον πομπό.Αν υποθέσουμε ότι το δίκτυο στο χωριό θα έχει μια καλή λειτουργία και με δεδομένο το ακριβό κόστος του mobile internet αξίζει να το ψάξετε,νομίζω πως αν σηκώσετε μια κεραία στην ταράτσα και χρειαστείτε καμιά 20αριά μέτρα καλώδιο,με ένα κόστος 80-100€ θα είστε εντάξει.Το θέμα είναι να δουλέψει αυτό το πράγμα και λύσεις για τα προβλήματα λήψης σε απόσταση 300-500  μέτρα με ένα σχετικό κόστος βρίσκονται εύκολα.
Αλλιώς το Laptop στο χέρι και καφεδάκι στο καφενείο!!!!!









Απαραίτητος Εξοπλισμός
Επιλογή Πρώτη:
Κάρτα Wi-Fi (PCI)Η πρώτη λύση είναι και η πιο οικονομική. Ένας υπολογιστής με ενσωματωμένη ασύρματη κάρτα δικτύου ή προσθήκη κάρτας δικτύου Wi-Fi 2,4b/g στον ήδη υπάρχοντα υπολογιστή εάν δεν διαθέτει. Συνιστούμε να τοποθετήστε κάρτα Wi-Fi 2,4 με βύσμα κεραίας reverse sma (προκειμένου να έχετε τη δυνατότητα τοποθέτησης εξωτερικής κεραίας) και ισχύ 100mw. Το κόστος της ξεκινά από τα 15 euro.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίτευξη σύνδεσης είναι:
  • Η πολύ μικρή απόσταση από τον Σταθμό Βάσης Wi-Fi
  • Η οπτική επαφή με τον Σταθμό Βάσης Wi-Fi χωρίς την ύπαρξη εμποδίων (φυτά, τσιμέντο, σίδερο κτλ)


Επιλογή Δεύτερη:(Είναι λιγότερο οικονομικός τρόπος και υπάρχουν απώλειες στο σήμα). Μία ασύρματη κάρτα δικτύου που να λειτουργεί στο πρωτόκολλο IEEE 802.11b/g και να υποστηρίζει την σύνδεση εξωτερικής κεραίας. Απαραίτητα υλικά:
Omni κεραίαPanelΚαλώδιο
Omni κεραίαPanelΚαλώδιο
  • Μία εσωτερική (φορητή) κατευθυντική ή omni κεραία. Προτείνουμε αυτή τη λύση όταν είστε έως 500 μέτρα από το σταθμό βάσης και ο χώρος που βρίσκετε ο υπολογιστή σας έχει οπτική επαφή με την κεραία. Αν μεσολαβούν τοίχοι θα δημιουργηθούν ανακλάσεις οπότε είναι κακή λύση.
  • Το απαραίτητο καλώδιο σύνδεσης της ασύρματης κάρτας δικτύου με την κεραία. Το καλώδιο είναι μικρό σε μήκος (το πολύ 5 μέτρα) και πολύ λεπτό
Επιλογή Τρίτη:

ΝΕΑ ΠΛΑΤΗΣ: ΔΩΡΕΑΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

 ΜΕ ΧΑΡΑ ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑΝΕ ΠΡΙΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΚΕΡΑΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΜΒΕΛΕΙΑ 300μ. ΤΥΧΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΕΧΟΥΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΣΗΜΑ ΚΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ