ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τι μπορώ να κάνω αν χρειαστεί να μετακινηθώ οδηγώντας σε περίπτωση κακοκαιρίας με αυτοκίνητο;







ΦΩΤΟ.http://www.skifun.gr
  • Να φροντίσω το όχημά μου να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Να χρησιμοποιώ πάντα τις αντιολισθητικές αλυσίδες όπου υπάρχουν ειδικές συνθήκες κυκλοφορίας (παγετός, κλπ.).
  • Να φορώ πάντα τη ζώνη ασφαλείας.
  • Να ενημερώνομαι για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν ξεκινήσω.
  • Να ελέγχω την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου μου.
  • Να φροντίζω ώστε να είναι εφοδιασμένο το αυτοκίνητο με αρκετά καύσιμα.
  • Να μειώνω ταχύτητα και να αφήνω αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορώ να σταματήσω με ασφάλεια.

Αυξημένα τα μέτρα της Αστυνομίας λόγω γιορτών


Κλιμακώνεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων ασφάλειας σε όλη τη χώρα για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας εντατικοποιούν τις δράσεις τους με την κλιμάκωση των προγραμμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης σε όλη τη χώρα, ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων.
Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού, έχει απευθύνει στις αστυνομικές Υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις για διαρκή επαγρύπνηση, αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση, καθώς και ενισχυμένη ανάπτυξη όλων των δράσεων τάξης και ασφάλειας στο σύνολο της χώρας.
Ο σχεδιασμός αυτός, μαζί με τα αυξημένα μέτρα οδικής ασφαλείαςπου εφαρμόζονται ήδη σε όλη την επικράτεια, έχει ως στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία της Αστυνομίας και την

Μέχρι τις 20 Ιανουαρίου οι αιτήσεις για διόρθωση στο τέλος ακινήτων μέσω ΔΕΗ

Αθήνα
Έως τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να προσέλθουν στους αρμόδιους Δήμους όσοι έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για τη διόρθωση των λαθών στην επιφάνεια, την παλαιότητα ή την τιμή ζώνης του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου.

Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι πρέπει να πληρώσουν το τέλος που υπολογίστηκε για φέτος και μετά τη διόρθωση των στοιχείων, η διαφορά θα αφαιρεθεί από το τέλος ακινήτων του 2012, όπως σημειώνει η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών.

Παράλληλα, η ίδια εγκύκλιος παρέχει οδηγίες για τη διευκόλυνση πληρωμής του τέλους, για όσους φορολογούμενους δηλώνουν αδυναμία πληρωμής.

Καλλιεργητικό πλάνο συντάσσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην τελική φάση της κατάρτισής του βρίσκεται το καλλιεργητικό πλάνο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η σύνταξη του καλλιεργητικού πλάνου αποτελεί συστατικό μέρος της
αγροτικής πολιτικής της Περιφέρειας, βασικό εργαλείο του «Καλαθιού των Αγροτικών Προϊόντων» αλλά και ανειλημμένη υποχρέωση της Περιφέρειας.«Προσπαθούμε να συγκροτήσουμε μια, κατά το δυνατόν, πλήρη αγροτική πολιτική» υπογράμμισε σε δηλώσεις ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, και συμπλήρωσε:
«Πρέπει να μην αφεθούμε στη συνήθεια και στην εμπειρική προσέγγιση αλλά να είμαστε σε θέση να παρέχουμε στους αγρότες πλήρη και συγκροτημένη ενημέρωση για το σύνολο των δυνατοτήτων παραγωγής που έχει ο τόπος τους. Στόχος μας είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας του αγροτικού τομέα και η παραγωγή αγροτικών προϊόντων ποιότητας».  

Εκταμιεύονται άμεσα 13 εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτούς της Δυτ. Ελλάδας

Ποσό δεκατριών εκατομμύριων ευρώ εκταμιεύεται αύριο Τετάρτη από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την κάλυψη υποχρεώσεων προς τους
σεισμόπληκτους της Αχαΐας και της Ηλείας.Στελέχη του Υπουργείου, σε επικοινωνία που είχαν με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τον ενημέρωσαν ότι κατατίθενται στην Τράπεζα της Ελλάδας, για λογαριασμό του ΤΑΣ Αχαΐας και του ΤΑΠ Ηλείας 13 εκατομμύρια ευρώ για την εξόφληση μέρους της δωρεάν κρατικής αρωγής σε δικαιούχους που έχουν επισκευάσει ή ανακατασκευάσει τις οικείες τους μετά τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης, μ’ επιστολή του τόσο προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όσο και προς το Υπουργείο Οικονομικών, είχε

Ελαιόλαδο: Οι τιμές του Ελαιολάδου από 12 - 18 Δεκεμβρίου

Οι τιμές του ελαιολάδου 
(από: elies-ladikalamatiano.gr)     

50η Εβδομ. (11-18 Δεκ. 2011)
Ακόμη πτώση των τιμών στην Ιταλία και μαζί των άλλων χωρών

Η Αργοναυτική Εκστρατεία (Μέρος 1ο)


Όπως αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο μας, ο Πελίας, σφετεριστής του θρόνου της Ιωλκού, έθεσε ως όρο για την παράδοση της βασιλείας του στον Ιάσονα την αρπαγή του Χρυσόμαλλου Δέρατος, το οποίο είχε γίνει σύμβολο της εξουσίας του Αιήτη στην Κολχίδα. Ο Ιάσονας, όπως ήταν φυσικό, αποδέχθηκε αμέσως την πρόκληση, και άρχισε να προετοιμάζεται για το ταξίδι-εκστρατεία εντατικά. Μετά από προτροπή του διδασκάλου του, Κένταυρου Χείρωνα, ο Ιάσονας έστειλε μαντατοφόρους σε όλη την Ελλάδα, για να διαλαλήσουν τον επικείμενο άθλο και να προ(σ)καλέσουν τους ήρωες που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στο δύσκολο επίτευγμα στη μακρινή και βάρβαρη Κολχίδα, για να τιμήσουν την Ελλάδα.

Ο Χάρμπορ είναι κι επισήμως o σκύλος με τα μεγαλύτερα αυτιά στον κόσμο!

Δεν ξέρουμε εάν ακούει καλύτερα, εάν αισθάνεται διαφορετικός από τους άλλους σκύλους, εάν είναι περήφανος ή αν απλώς αδιαφορεί. Αυτό που ξέρουμε με κάθε βεβαιότητα, όμως, είναι ότι ο Χάρμπορ είναι κι επισήμως «ο σκύλος με τα μεγαλύτερα αυτιά στον κόσμο».

Κάτι σαν Ντάμπο το ελεφαντάκι, αλλά σε σκύλο. Το κυνηγόσκυλο από το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών κέρδισε τον τίτλο από το έγκυρο Ιδρυμα Γκίνες και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των ειδικών, το αριστερό αυτί του Χάρμπορ έχει μήκος 31,1 εκατοστά, ενώ το δεξί είναι κατά τι μεγαλύτερο αφού φτάνει τα 34,3 εκατοστά.

Paul McCartney: νέο άλμπουμ

Το Φεβρουάριο του 2012 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το νέο άλμπουμ του πρώην «σκαθαριού», Paul McCartney, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters. Μπορεί ο τίτλος του να μην έχει ακόμα βρεθεί, πάντως το καινούριο μουσικό ταξίδι στο οποίο θα μας ξεναγήσει ο Σερ των Beatles, θα περιλαμβάνει διασκευές (αμερικάνικων) τραγουδιών που επηρέασαν δημιουργικά το δίδυμο Lennon McCartney (αλλά και τα υπόλοιπα «σκαθάρια») κατά τη διάρκεια της μουσικής τους σταδιοδρομίας.
«Όταν ξεκίνησα να γράφω τα τραγούδια, συνειδητοποίησα ότι αυτά ήταν πολύ καλά δομημένα και νομίζω ότι πολλά από τα "μαθήματα" μου τα πήρα από αυτά». Για την ηχογράφηση του άλμπουμ, ο McCartney τραγούδησε πρώτα χωρίς τη συνοδεία μουσικών οργάνων, επιχειρώντας κάτι καινούριο

«Ο Καρυοθραύστης» στην Αθήνα

Το Μπαλέτο της Όπερας του Κιέβου επιστρέφει στην Αθήνα και στην σκηνή του θεάτρου Badminton με το ωραιότερο παραμύθι των Χριστουγέννων «Ο Καρυοθραύστης».
Το παραμύθι του Hoffman «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών», διασκευάστηκε το 1816 από τον Αλέξανδρο Δουμά, ο οποίος με μεγάλη ευαισθησία μετέτρεψε την ιστορία του Καρυοθραύστη σε ένα τρυφερό παιδικό παραμύθι.
Το 1891, ο Μάριους Πετιπά, χορογράφος του Ιμπέριαλ Μπαλέ της Αγίας Πετρούπολης, αποφάσισε να χορογραφήσει την διασκευή του Αλέξανδρου Δουμά και παρήγγειλε στον Πιοτρ Ιλιτς Τσαϊκόφσκι την σύνθεση της μουσικής. Η πανηγυρική πρεμιέρα του μπαλέτου έγινε στις 18 Δεκεμβρίου του 1892.

Εντοπίστηκαν δύο πλανήτες σαν τη Γη

Το όνειρο των αστρονόμων να ανακαλύψουν μία μέρα μία νέα Γη, φαίνεται πως έγινε πραγματικότητα και μάλιστα εις διπλούν. Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, στο επιστημονικό περιοδικό Nature, εντοπίστηκαν για πρώτη φορά δυο εξωπλανήτες που έχουν μέγεθος αντίστοιχο με αυτό της Γης. Οι Αμερικανοί αστρονόμοι αξιοποίησαν τα δεδομένα από το διαστημικό

Ο μεγαλύτερος χιονάνθρωπος του κόσμου

Πρωτότυπα κεριά που θα σας εντυπωσιάσουν

Κεριά λίγο πολύ όλοι έχουμε στα σπίτια μας. Λίγο οι διακοπές του ρεύματος, λίγο η ανάγκη να δημιουργήσουμε ατμόσφαιρα σε κάποιες περιπτώσεις..
Αυτά τα κεριά που θα σας δείξουμε όμως μάλλον δεν τα έχετε (ούτε τα έχουμε) στα σπίτια μας και πολύ πιθανό να μην ξέρατε καν ότι υπάρχουν…


Συνέδριο της εφημερίδας "Εξπρές": Γεωργία, τουρισμός και καινοτομία, πυλώνες ανάπτυξης της Μεσσηνίας

Οι συνδυασμένες δράσεις του πρωτογενούς και του τριτογενούς τομέα, μαζί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και καινοτομία, είναι τα εργαλεία ανάπτυξης για τη Μεσσηνία αλλά και την Πελοπόννησο ευρύτερα.
Τα παραπάνω τονίστηκαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε η οικονομική εφημερίδα «Εξπρές» τη Δευτέρα το βράδυ στην Καλαμάτα, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου «Elite City Resort».
Ωστόσο, επισημάνθηκε ότι θα πρέπει να επιδεικνύεται ιδιαίτερη προσοχή σε βήματα που ενώ φαίνονται ότι κινούνται σε αναπτυξιακή κατεύθυνση, μπορούν να έχουν ακριβώς αντίστροφο αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη επισήμανση έγινε από την Αννα Ανυφαντή, γενική διευθύντρια στο Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), η οποία συνέστησε ειδικότερα -όσον αφορά τον τομέα του τουρισμού- να γίνονται με φειδώ κινήσεις,

Νοσοκομείο Κυπαρισσίας: « HIV / AIDS και τρόποι πρόληψης »

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας συνεχίζοντας την προσπάθεια για ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας που τους απασχολούν πραγματοποίησε σήμερα 20-12-2011 εκδήλωση στο ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ με θέμα:
"HIV/AIDS και τρόποι πρόληψης’"

Συγκεκριμένα:
Ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόσκληση του συλλόγου Καθηγητών και του Διευθυντού Λυκείου κου Ευάγγελου Αντωνόπουλου για ενημέρωση των μαθητών του Λυκείου.

Κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ από την Αθήνα συνοδευόμενο από τον Ιατρό Μικροβιολόγο – Επιδημιολόγο κο Βασάλο Κωνσταντίνο καθώς και από τις Προϊστάμενες Νοσηλεύτριες κα

Φιλιατρά: Αντιδράσεις για μπαλοποίηση σκουπιδιών

                                                        Από το Θάρρος
Με έντονες αντιδράσεις, εντός και κυρίως εκτός αιθούσης, διεξήχθη προχθές το απόγευμα πολύωρη συζήτηση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. 

Αντιδράσεις και αντιθέσεις από δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και συλλόγων των Φιλιατρών, της Χριστιανούπλης και της Μώραινας και απλούς πολίτες, για την εγκατάσταση μπαλοποιητή σκουπιδιών σε περιοχή των Φιλιατρών, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση (αν υλοποιηθεί) του πρώην Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών! Τελικά, αφού έγινε ιστορική αναδρομή στο θέμα και τις αποφάσεις των προηγούμενων Δ.Σ. και ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, αποφασίστηκε ο ορισμός επταμελούς επιτροπής δημοτικών συμβούλων.

Κλεφτοκοτάδες σαρώνουν αγροτικές περιοχές του νομού.

Εκαναν... φτερά 25 γαλοπούλες και 15 κότες από κοτέτσι στη Νέα Κορώνη. Οι δράστες "χτύπησαν" προχθές το βράδυ. Σήκωσαν το ελενίτ του κοτετσιού και το άδειασαν προφανώς για να πουλήσουν τη λεία τους εν όψει των Χριστουγέννων.
Κλοπή ή τραγέλαφος δώστε τον ορισμό που εσείς θέλετε αλλά το φαινόμενο των κλεφτοκοτάδων δεν έχει τελειωμό στα χωριά της Πελοποννήσου. Πολλοί είναι εκείνοι που διαμαρτύρονται πως κάθε μέρα που περνάει τους λείπει από μια έως τρείς κότες. Το σύστημα των δραστών είναι σχεδόν παντού το ίδιο. Κλέβουνε αυτό που θέλουνε να φάνε την ημέρα για να μην δώσουνε στόχο. Μπαίνουν τα βράδια σε κτήματα αυλές και σπίτια που διατηρούν κοτέτσια και κήπους. Αρπάζουν τον μεζέ τους κόβουν και λαχανικά από το κήπο φρεσκότατα και την κάνουν ταράτσα. Σε χωριά της Πελοποννήσου το φαινόμενο έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων και δεν διστάζουν να δηλώσουν πως θα στήσουν καρτέρι με τις καραμπίνες.

Μεγάλες καταστροφές από ανεμοστρόβιλους


Την μανία της φύσης που δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της έζησε χθες για ακόμα μια φορά ο Νομός Ηλείας, με ανεμοστρόβιλους να «χτυπούν» κτηνοτροφικές επιχειρήσεις και θερμοκήπια στο πέρασμά τους.


Ειδικότερα αντιμέτωποι με την καταστροφή ήρθαν χθες νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης στην Γλύφα Βαρθολομιού, όταν αντίκρισαν την κτηνοτροφική τους μονάδα στο έλεος της καταστροφής, ύστερα από τον δυνατό ανεμοστρόβιλο που έπληξε τα ξημερώματα το σημείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νωρίς το ξημέρωμα της Τρίτης, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που έπλητταν εκείνη την ώρα την περιοχή του Βαρθολομιού είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθούν ανεμοστρόβιλοι, ένα φαινόμενο που είναι συχνό τα τελευταία χρόνια στο σημείο.

Με αλυσίδες η κυκλοφορία στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου

Από χθες το πρωί χιονίζε σε όλη την ορεινή Αρκαδία κι αντιμετωπίστηκαν άμεσα μικροπροβλήματα, που δημιουργήθηκαν, στην εθνική οδό Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας στο ύψους του Καμπέα και στο δρόμο Χρυσοβίτσι-Στεμνίτσα.
Η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό κι επαρχιακό δίκτυο της Πελοποννήσου διεξάγεται κανονικά. Ωστόσο, οι οδηγοί που θα κινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες, κυρίως για την αντιμετώπιση του παγετού τις νυχτερινές ώρες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, με δηλώσεις του διαβεβαιώνει: «Υπάρχει πλήρης έλεγχος της κατάστασης και είμαστε σε ετοιμότητα. Για πρώτη φορά έχει γίνει διασπορά μηχανημάτων και αλατιού σε διάφορα σημεία της ορεινής

Εγκριθηκαν τα μειωμενα δημοτικα τελη

Το μετρο αφορα 390 οικογενειες της Τριφυλιας.

Εγκριθηκε τελικα η προταση για μειωση των δημοτικων τελων στις πολυτεκνες και τριτεκνες οικογενειες του Δημου Τριφυλιας.Το μετρο που θα τεθει σε ισχυ θα εχει ηλικιακα και κοινωνικα κριτηρια και οχι οικονομικα,σημειο που εστιασαν οι κ.κ.Σωτηροπουλος και Κατσαργυρης ζητωντας να συμπεριληφθουν και αυτα ως λογοι μειωσης τελων,κατι που τελικα δεν εγινε δεκτο απο τη

Σήμερα καταβάλλεται το δώρο Χριστουγέννων στους ανέργους


Σήμερα καλείται να καταβάλλει ο ΟΑΕΔ στους επιδοτούμενους ανέργους το επίδομα Χριστουγέννων.

Θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας που καταβάλλονται κανονικά από 21-12-2011 μέχρι και 01-01-2012.

Ο καιρός τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Απομένουν 10 ημέρες μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς , μιας χρονιάς που είχε αξιοσέβαστα καιρικά φαινόμενα , αλλά και περιόδους με παρατεταμένη και ασυνήθιστη ανομβρία κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά το Νοέμβριο.  Ο τελευταίος μήνας του χρόνου έχει καλύψει μερικώς τα “σπασμένα” του άνυδρου Νοέμβρη , με αρκετά ύψη βροχόπτωσης, αλλά και με χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές.

Ο καιρός που θα επακολουθήσει τις επόμενες 6 ημέρες στη χώρα μας , θα εναρμονιστεί σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με το εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων. Αναμένονται σημαντικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου , της δυτικής , κεντρικής και βόρειας Ελλάδας , αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής κεντρικής και βόρειας χώρας σε σχετικά χαμηλό υψόμετρο (εως 600-700 μέτρα). Παράλληλα δεν θα λείψουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες κυρίως στο δυτικό κομμάτι της χώρας, ενώ σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα

Σε αναμμένα κάρβουνα οι αγρότες


Σε αναζήτηση χρημάτων για επιδοτήσεις

Στάλθηκαν στην Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, οι καταστάσεις για την ενιαία ενίσχυση, που αφορούν στην εξόφληση του υπόλοιπου 50% της επιδότησης.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες ο κ. Αλευράς, οι καταστάσεις εστάλησαν την Παρασκευή και «αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα, ενώ στόχος και πίεση του υπουργού κ. Σκανδαλίδη, είναι να πληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα οι αγρότες.

Ενταξη στο ΕΠΠΕΡΑΑ του βιολογικού Κορώνης επιδιώκει ο Δ. Καφαντάρης

Από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη" (ΕΠΠΕΡΑΑ) του υπουργείου Περιβάλλοντος επιδιώκει ο Δήμος Πύλου - Νέστορος να κατασκευάσει το έργο του βιολογικού καθαρισμού και της αποχέτευσης της Κορώνης. Από το ίδιο πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρώσει τα έργα αποχέτευσης στους πρώην Δήμους Πύλου και Μεθώνης, ενώ στον πρώην Δήμο Νέστορος όπου προχωράει ο βιολογικός, "καίει" το ζήτημα των κακοτεχνιών και της ολοκλήρωσης της αποχέτευσης στη Χώρα.
Αυτά σημείωσε στην "Ε" ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης.
Ειδικότερα, για το έργο στην Κορώνη που η τοπική κοινωνία περιμένει εδώ και χρόνια, παρατήρησε ότι «από το τέλος Μαρτίου έχει κατατεθεί στο πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ του υπουργείου Περιβάλλοντος πρόταση για μελέτη - κατασκευή συνολικού ύψους 9,5 εκ. ευρώ, που θα εξυπηρετεί 10.000

Μονάδα μεθαδόνης δίπλα στο Νοσοκομείο

Εκταση 540 τετραγωνικών μέτρων, δίπλα στον περίβολο του Νοσοκομείου Καλαμάτας, διαμορφώνεται αυτές τις ημέρες  προκειμένου να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει εκεί -από τα μέσα Φεβρουαρίου- το βαρέος τύπου λυόμενο που θα στεγάσει τη μονάδα μεθαδόνης του ΟΚΑΝΑ.
Η συγκεκριμένη έκταση έχει παραχωρηθεί στον Οργανισμό από το νοσοκομείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, η διοίκηση του οποίου θέλησε να συνδράμει την προσπάθεια του ΟΚΑΝΑ να λειτουργήσει μονάδα του στην Καλαμάτα - στο πλαίσιο του προγράμματος πολλαπλής παρέμβασης και χορήγησης υποκατάστατων εξαρτησιογόνων ουσιών.
Οι εργασίες διαμόρφωσης αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί ώς τα μέσα του Ιανουαρίου. Τότε θα γίνει η εγκατάσταση του βαρέος τύπου λυόμενου, η υποδομή και ο εξοπλισμός του οποίου εκτιμάται

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ