Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Μεγάλη αύξηση στην κυκλοφορία νέων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων

Αύξηση 25,9% κατέγραψε τον Ιούλιο του 2014 η κυκλοφορία αυτοκινήτων, ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε το µήνα Ιούλιο του 2014 κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 10.744 αυτοκίνητα (καινούρια ή µεταχειρισµένα εξωτερικού) έναντι 8.532 που κυκλοφόρησαν τον αντίστοιχο µήνα του έτους 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 25,9 %.

Σε διαβούλευση η μελέτη για τον ΚυπαρισσιακόΣε δημόσια διαβούλευση τέθηκε χθες από το ΥΠΕΚΑ η Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) και το συνημμένο σε αυτήν σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών «GR2330005: Θίνες και παραλιακό δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο-Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)».

Διακόπηκαν και πάλι οι εργασίες κατασκευής του Φιλιατρινού φράγματος

Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες κατασκευής του φράγματος είχαν διακοπεί από τον Νοέμβριο του 2013 έως τον Απρίλιο του 2014 και ο εργολάβος είχε ζητήσει τη διάλυση της σύμβασης. 

Οι αρμόδιες αρχές απόρριψαν την αίτηση διάλυσης τον Απρίλιο του 2014 και διαβεβαίωσαν ότι έλυσαν όλα τα προβλήματα του έργου και οι εργασίες θα συνεχιζόντουσαν εντατικά.

Όμως παρά την παρέλευση (4) τεσσάρων και πλέον μηνών από τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων αρχών, δεν

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

ΠΛΑΤΗ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΑΣ (ΦΩΤΟ)


Η ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Το τελευταίο επεισόδιο στην ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά ως όπλο την ατομική βόμβα, που πρώτοι αυτοί είχαν κατασκευάσει τον Ιούνιο του 1945, και σκόρπισαν τον όλεθρο σε δύο ιαπωνικές πόλεις, τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου 1945). Με την ενέργειά τους αυτή, που βρήκε πολλούς επικριτές, κατόρθωσαν να επισπεύσουν το τέλος του πολέμου στα μέτωπα του Ειρηνικού και να ελαχιστοποιήσουν τις δικές τους απώλειες. Παράλληλα, δήλωσαν με εμφατικό τρόπο ποιος θα είναι το αφεντικό στις παγκόσμιες υποθέσεις μετά τη λήξη του πολέμου.

Λόγος στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος

Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας
Η μεγάλη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Κυρίου μας δίνει την αφορμή να θυμηθούμε τα λόγια του Κυ­ρίου μας Ιησού Χριστού: «Ου πιστεύεις ότι εγώ εν τω πατρί και ο πατήρ εν εμοί εστι; τα ρήματα α εγώ λαλώ υμίν, απ' εμαυτού ου λα­λώ. ο δε πατήρ ο εν εμοί μένων αυτός ποιεί τα έργα. Πι­στεύετέ μοι ότι εγώ εν τω πατρί και ο πατήρ εν εμοί. ει δε μη, διά τα έργα αυτά πιστεύετέ μοι» (Ιωάν. 14, 10-11).
Μεγάλα και αμέτρητα ήταν τα θαύματα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: με ένα μόνο λόγο του ανέστησε την κόρη του Ιαείρου, του αρχισυναγώγου, τον γιο της χήρας της Ναΐν, ακόμα και τον

28,76 εκατ. ευρώ από το ΠΕΠ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Συνολικά 194 έργα με προϋπολογισμό 28,76 εκατ. ευρώ εντάσσονται από τη Μεσσηνία στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς: Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών». Αυτό πληροφορούν με ανακοίνωση το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο νομός «καταλαμβάνει την 1η θέση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε σύνολο 711 ενταγμένων έργων, με συνολικό προϋπολογισμό 94,92 εκατ. ευρώ».
Σημειώνεται επίσης ότι «το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο πλαίσιο των στόχων του για ενίσχυση της

Δευτέρα, 4 Αυγούστου 2014

Αμύθητη κληρονομιά στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: Ο ιδιοκτήτης του «Τιτάνια» άφησε όλες του τις μετοχές στο σύλλογο

Μία δωρεά -μαμούθ προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε μετά θάνατον ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάνια» ο οποίος είχε ακούσει ότι τον τελευταίο καιρό ο σύλλογος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα κι έτσι αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στη διαθήκη του.
Ο 70χρονος Κωνσταντίνος Μαλάμος, απόγονος της γνωστής οικογενείας Πεσμαζόγλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», πριν από δύο μήνες άφησε την τελευταία του

Οργιο κερδοσκοπίας στις λαϊκές αγορές -Έως και 900% πάνω οι τιμές των φρούτων και των κηπευτικών

Οι τιμές συνεχίζουν τον ανήφορο στις λαϊκές αγορές και τούτο φαίνεται πως μόνο τυχαίο δεν είναι. Η κερδοσκοπία στα κηπευτικά και τα φρούτα, κατά τα φαινόμενα, ήταν μια πρακτική που πλέον έχει πάρει διαστάσεις και καταδεικνύει τις πρακτικές των επιτήδειων στους πάγκους των λαϊκών αγορών.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Έθνους, οι τιμές ανεβαίνουν έως και 900% στη διαδρομή από το χωράφι μέχρι τον πάγκο του μανάβη!

Ολη η Μεσσηνία στο χορό των πετρελαίων

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση των θαλάσσιων "οικοπέδων" που θα παραχωρηθούν για την εκμετάλλευση πετρελαϊκών κοιτασμάτων που αφορούν άμεσα τη Μεσσηνία, καθώς περιλαμβάνουν ουσιαστικά όλη την παραθαλάσσια ζώνη του νομού. Στους δύο διαφορετικούς διαγωνισμούς περιλαμβάνεται μια περιοχή στον Κυπαρισσιακό Κόλπο (μαζί με το υπόλοιπο Ιόνιο) και όλη η Νότια Μεσσηνία (μαζί με την Κρήτη).
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο energypress.gr, η κυβέρνηση «σπεύδει να δημοσιεύσει στο ΦΕΚ τα πρότυπα των συμβάσεων και τους χάρτες με τα 20 θαλάσσια οικόπεδα που πρόκειται να βγουν σε γύρο

Φιλιατρά: Την Βοήθειά μας για τις φόλες ζητά η Φιλοζωϊκή Τριφυλίας

ΠΕΡΙ ΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ …. ΒΟΗΘΕΙΑ Δυστυχώς η μάρτυρας που είδε ένα αυτοκίνητο πριν λίγες μέρες να πετάει φόλα στα δύο σκυλιά του σπιτιού τους, δεν μπορεί να περιγράψει το αυτοκίνητο που φρέναρε έξω απο το σπίτι τους και πέταξε δηλητηριασμένα συκωτάκια. 
Τις μέρες εκείνες ανησυχώντας για τα αδέσποτα, βρήκαμε 5 πεθαμένα σε ένα χάλασμα, ένα ενήλικο θηλυκό με τρία κουτάβια της και ένα δεύτερο ενήλικο θηλυκό στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη. Ήταν η περιοχή που ζούσαν αυτά τα σκυλιά μαζί. 

Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Εορτή των Αγίων Δαλματίου, Φαύστου και Ισαακίου

Γιορτάζουμε σήμερα 3 Αυγούστου, ημέρα μνήμης των Αγίων Δαλματίου, Φαύστου και Ισαακίου.
Ο Όσιος Δαλμάτιος ήταν στρατιώτης, γρήγορα όμως τη θεοσεβή ψυχή του κυρίευσε η επιθυμία να αφοσιωθεί στον Κύριο και Δημιουργό του.
Ξεκίνησε, λοιπόν μαζί με το γιο του Φαύστο να συναντήσει τον μοναχό Ισαάκιο, η φήμη του οποίου είχε φέρει κοντά του πολλούς άνδρες.
Ο Δαλμάτιος διακρίθηκε ανάμεσα στους υπόλοιπους μοναχούς για την αρετή του τόσο ώστε εξελέγη ηγούμενος μετά το θάνατο του ευσεβούς Ισαακίου.
Μάλιστα για τον ενάρετο βίο του ο Δαλμάτιος τιμήθηκε και από τη Γ' Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε το 431 μ.Χ. στην Έφεσο, στην οποία οι Πατέρες ανέδειξαν τον όσιο αρχιμανδρίτη.

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 3 Αυγούστου

(Ματθ. ιδ´ 14-22)
Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, εἶδεν ὁ Ἰησοῦς πολὺν ὄχλον, καὶ ἐσπλαγχνίσθη ἐπ’ αὐτοῖς καὶ ἐθεράπευσε τοὺς ἀρρώστους αὐτῶν. Οψίας δὲ γενομένης προσῆλθον αὐτῷ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ λέγοντες· Ἔρημός ἐστιν ὁ τόπος καὶ ἡ ὥρα ἤδη παρῆλθεν· ἀπόλυσον τοὺς ὄχλους, ἵνα ἀπελθόντες


εἰς τὰς κώμας ἀγοράσωσιν ἑαυτοῖς βρώματα. Ο δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· Οὐ χρείαν ἔχουσιν ἀπελθεῖν· δότε αὐτοῖς ὑμεῖς φαγεῖν. Οἱ δὲ λέγουσιν αὐτῷ· Οὐκ ἔχομεν ὧδε εἰ μὴ πέντε ἄρτους καὶ δύο ἰχθύας.