ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 12 Ιουλίου 2015 – ΣΤ´ Ματθαίου

(Η θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ) Θάρρος, παιδί μου,σοῦ συγχωρήθηκαν οἱ ἁμαρτίες σου.  (Μτθ. θ´ 1-8)
Τῶ καιρῷ ἐκείνῳ, ἐμβὰς ὁ ᾿Ιησοῦς εἰς πλοῖον διεπέρασε καὶ ἦλθεν εἰς τὴν ἰδίαν πόλιν. Καὶ ἰδοὺ προσέφερον αὐτῷ παραλυτικὸν ἐπὶ κλίνης βεβλημένον·καὶ ἰδὼν ὁ ᾿Ιησοῦς τὴν πίστιν αὐτῶν εἶπε τῷ παραλυτικῷ· Θάρσει, τέκνον· ἀφέωνταί σοι αἱ ἁμαρτίαι σου. Καὶ ἰδού τινες τῶν γραμματέων εἶπον ἐν ἑαυτοῖς· οὗτος βλασφημεῖ. 
Καὶ ἰδὼν ὁ ᾿Ιησοῦς τὰς ἐνθυμήσεις αὐτῶν εἶπεν· ῞Ινα τί ὑμεῖς ἐνθυμεῖσθε πονηρὰ ἐν ταῖς καρδίαις

ΦΩΝΗ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ (ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτο από http://gerontas.gr/

Ρύθμιση για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας

Ρύθμιση για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ από τις τράπεζες, κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας,

Κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο πιάνουν λιμάνι στην Πάτμο

Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου, που σηκώνει αυλαία στις 21

ΔΗΜΟΣΙΟ Ενιαίο μισθολόγιο από το 2016

  11/7/2015



Σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στις αμοιβές των δημοσίων υπάλληλων προβλέπουν τα μέτρα για το Δημόσιο που περιλαμβάνονται στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας από τον ESM.


Σαρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και στις αμοιβές των δημοσίων υπάλληλων προβλέπουν

ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΥΣΙΑ Μειώσεις έως 50% στις τιμές φαρμάκων


 11/7/2015



Συγκεκριμένα, ως πρώτο βήμα προβλέπεται οριζόντια μείωση κατά 50% της τιμής για όλα τα φάρμακα των οποίων έχει λήξει η πατέντα, ενώ και η τιμή των γενόσημων σχεδιάζεται να πέσει στο 32,5% της τιμής που έχει το πρωτότυπο φάρμακο. Αυτό θα ισχύσει για όλα τα φάρμακα που έχουν κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά από το 2012 και μετά.

Απελευθέρωση αγορών και επαγγελμάτων

  11/7/2015



Σε άρση των εμποδίων για την απελευθέρωση συγκεκριμένων αγορών και επαγγελμάτων δεσμεύεται να προχωρήσει η κυβέρνηση, διατηρώντας παράλληλα το καθεστώς που προέκυψε από τις προηγούμενες αλλαγές στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, το γάλα και το ψωμί.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ