ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Απίστευτες ομοιότητες διασήμων!

Οδηγός επιβίωσης γραφείου!

Φωτό από http://www.tsantiri.gr/
  1. Ποτέ μην διασχίζεις τους διαδρόμους ενός γραφείου χωρίς κάποια χαρτιά ή ντοσιέ στα χέρια σου. Έτσι μοιάζεις με αυτούς που κάνουν την γραφική δουλειά, για τους εργοδότες τους, ιδίως για σημαντικές συναντήσεις.
    Άνθρωποι με τίποτα στα χέρια τους, δίνουν την εντύπωση πως προορισμό έχουν την καφετέρια. Και άνθρωποι με εφημερίδα στα χέρια, δίνουν την εντύπωση πως προορισμό έχουν την τουαλλέτα.

Τρένο πέρασε πάνω από μεθυσμένο που κοιμόταν στις ράγες

 
Ούτε το τρένο που πέρασε από πάνω του δεν κατάφερε να ξυπνήσει έναν βαριά μεθυσμένο άνδρα, ο οποίος αποκοιμήθηκε σε ράγες στη Νέα Ζηλανδία.
Ο οδηγός του τρένου πέρασε πάνω από τον άνδρα νομίζοντας ότι είναι απλά στοιβαγμέμα ρούχα που κάποιος άφησε στις ράγες. Αμέσως μετά όμως, είδε με τρόμο τη στοίβα με τα ρούχα να κουνιέται και κάλεσε την αστυνομία, νομίζοντας ότι είχε χτυπήσει τον άνθρωπο.

Διεθνές κύκλωμα εξαπατούσε χρήστες διαδικτύου

Στην εξάρθρωση διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος, που εξαπατούσαν χρήστες του διαδικτύου αποσπώντας τους μεγάλα χρηματικά ποσά προχώρησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι δράστες έστελναν e-mails στα ανυποψίαστα θύματά τους και με το πρόσχημα της εκταμίευσης «δήθεν» υπέρογκων κληρονομιών ή κερδών από συμμετοχή σε διεθνή τυχερά παιχνίδια «έτρωγαν» μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πλωτό Μονακό !!!

Σας παρουσιάζουμε ένα από τα projects που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό!
Η μακέτα με τίτλο ''Streets of Monaco'', που παρουσίασαν οι σχεδιαστές της εταιρείας Yacht Island Design είναι ο ορισμός της πλωτής πολυτέλειας!
Μια μικρογραφία του Monaco πάνω σε ένα πλοίο.
Το, μήκους 155 μέτρων και αξίας 700 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, κρουαζιερόπλοιο διαθέτει στο κατάστρωμά του αντίγραφα του περίφημου casino του Monaco, του φημισμένου Hotel de Paris, του Cafe de Paris, όπως επίσης και παραλία (αντί για μία τυπική πισίνα!), γήπεδα τένις, ελικοδρόμιο και φυσικά μια μινιατούρα της πίστας του Monaco, που λαμβάνει χώρα το πιο γνωστό ράλι στον κόσμο!
Διαθέτει επίσης ειδική πλατφόρμα - ''λιμάνι'' για μικρότερα σκάφη, σε περίπτωση που οι πάμπλουτοι επιβάτες του θελήσουν να κάνουν μια βόλτα.

''Θέλουμε να δημιουργήσουμε μία μοναδική κατασκευή που θα φέρει το Monaco στη μέση του ωκεανού!'' εξηγεί ο διευθυντής της Yacht Island Design, Rob McPherson.
Το μοναδικό αυτό κρουαζιερόπλοιο θα έχει τέσσερα επίπεδα και στο πιο χαμηλό από αυτά θα βρίσκονται καφέ και bars, στα οποία οι επιβάτες μπορούν να πιουν το ποτό τους απολαμβάνοντας την υποβρύχια θέα.
Συνολικά το ''Streets of Monaco'' θα διαθέτει επτά πολυτελείς σουίτες με reception room, dressing room, μπάνιο και βεράντα, θα φιλοξενεί 16 εκατομμυριούχους, ενώ ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του θα διαθέτει τη δική του super lux σουίτα στο ψηλότερο σημείο του πλοίου, τη λεγόμενη Prince's Palace.
Μόνο η κατασκευή του ''Streets of Monaco'' αναμένεται να κοστίσει περισσότερα από 655 εκατομμύρια λίρες, ποσό το οποίο φημολογείται ότι έδωσε ο πολυεκατομμυριούχος Roman Abramovich για το ''Eclipse'', το ακριβότερο και πολυτελέστερο σκάφος στον κόσμο.
Εάν σε αυτά προσθέσετε τα λειτουργικά έξοδα, το κόστος για τα 70 άτομα πλήρωμα (σχεδόν 4 υπάλληλοι για κάθε επιβάτη!) και το κόστος συντήρησης, τότε οι σχεδιαστές της Yacht Island Design θα χρειαστεί να ψάξουν πολύ για να βρουν το δισεκατομμυριούχο που θα κάνει το όνειρό τους πραγματικότητα.

 ΑΠΟ http://www.time4fun.gr

Μειώθηκαν τα θανατηφόρα τροχαία στην Δυτική Ελλάδα τον Νοέμβριο

Μείωση στα θανατηφόρα και στα ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ενώ μικρή αύξηση σημειώθηκε στα τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου καταγράφηκαν τον Νοέμβριο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αυτό προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Ειδικότερα καταγράφηκαν :
53 συνολικά τροχαία ατυχήματα έναντι 50 που είχαν συμβεί το Νοέμβριο του 2010, ( αύξηση 6%).
7 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 8 που είχαν συμβεί το Νοέμβριο του 2010, (μείωση 13 %).
9 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμων έναντι 10 το Νοέμβριο 2010  (μείωση κατά 10%).
37 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου έναντι 32 το Νοέμβριο του 2010 (αύξηση κατά 16%).

Προμήθεια Εξοπλισμού Υπηρεσιών Τροχαίας για την οδική ασφάλεια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου «Εξοπλισμός υπηρεσιών τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.999.600,00 €.

Το προτεινόμενο έργο αφορά στην προμήθεια των κάτωθι:
1.   Οχήματα τύπου τζιπ (τεμ. 22)
2.   Οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων (τεμ. 7)

Iδρυση Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αρκαδίας

Ύστερα από ώριμη σκέψη των παρακάτω φορέων της περιοχής μας, αλλά και συμπολιτών μας που συμμετέχουν ως φυσικά πρόσωπα, αποφασίσαμε την ίδρυση Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την στήριξη των ευπαθών και ανήμπορων ομάδων της κοινωνίας μας.

       Σκοπός της ίδρυσης του Δικτύου μας σε πρώτη φάση είναι η συγκέντρωση τροφίμων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, με απώτερο στόχο την προσφορά  δωρεάν Νομικών – Ιατρικών και εκπαιδευτικών συμβουλών και υπηρεσιών σε άτομα και οικογένειες που βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτη ανάγκης.

Στις φυλακές της Τρίπολης ο Παιδόφιλος της Κρήτης

Στις δικαστικές φυλακές Τρίπολης οδηγείται ο 47χρονος καθηγητής και προπονητής μπάσκετ Νικόλαος Σειραγάκης που κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου Ταξίαρχο Εμμανουήλ Παραδουλάκη, ο 47χρονος φρόντιζε να μην αφήνει τα ίχνη του, κάνοντας μικρής διάρκειας συναντήσεις με τους ανήλικους, σε μέρη που δεν κινούσαν τις υποψίες κανενός.
«Είμαστε ηθικά και κυρίως ανθρώπινα ικανοποιημένοι, για τη θετική έκβαση αυτής της υπόθεσης, όχι μόνο γιατί οδήγησε στην απομάκρυνση από την κοινωνία μας του φυσικού και ηθικού αυτουργού πρωτόγνωρων βιαιοτήτων σε βάρος παιδικών και εφηβικών ψυχών, αλλά και γιατί συμβάλαμε στην επιπλέον θωράκιση της κοινωνίας μας απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα» κατέληξε ο κ. Παραδουλάκης……..

Ο κ. Παραδουλάκης τόνισε ότι οι έρευνες ήταν πολύμηνες και ξεκίνησαν από διάσπαρτες φήμες για τη δράση τιυ 47χρονου. Όταν διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση είχε βάση, αφού συνελέγη το πρώτο

Υγιεινές λιχουδιές για τα κατοικίδια – Τι επιτρέπεται;

Τα κατοικίδια ζώα απολαμβάνουν και αυτά τις λιχουδιές τους, όπως τα παιδιά τις σοκολάτες και τα γλυκά. Ωστόσο, τις περισσότερες φορές οι extra γευστικές απολαύσεις του ζώου μας δεν έχουν απολύτως καμία διατροφική αξία.
Η αλήθεια είναι πως όπως ακριβώς ενθαρρύνουμε τα παιδιά να προτιμούν τα φρούτα και τα λαχανικά αντί για τα γλυκά με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να επηρεάσουμε τις διατροφικές συνήθειες του κατοικίδιού μας.
Τα “πλούσια” σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία, αλλά “φτωχά” σε θερμίδες και λιπαρά λαχανικά αποτελούν μια εξαιρετική εναλλακτική πρόταση στα σκυλομπισκότα και τις τσίχλες για τις γάτες μας.

Απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου

 
Απαγορεύεται από το υπουργείο Υγείας η διάθεση ηλεκτρονικών τσιγάρων, τα οποία περιέχουν νικοτίνη.
Την ανακοίνωση αυτή έκανε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος, σημειώνοντας ότι η απαγόρευση προκύπτει έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. (ΕΟΦ). Ο κ. Δημόπουλος, επεσήμανε ότι το υπουργείο Υγείας δέχεται εισηγήσεις για αύξηση κατά 20% στην τιμή των τσιγάρων, καθώς το μέτρο εκτιμάται ότι μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση της καπνιστικής συνήθειας.

Πώς να «κουρέψετε» έως 60% το χρέος σας στην κάρτα

Οι τράπεζες καλούν (τηλεφωνικά ή εγγράφως) τους πελάτες τους που βρίσκονται σε καθυστέρηση και έχουν απλήρωτες δόσεις από πιστωτικές κάρτες, να προχωρήσουν σε διακανονισμό και τους ενημερώνουν ότι «κόβουν» από το ποσό της οφειλής τόκους και πανωτόκια

Την καλύτερη λύση για να διαχειριστούν τα χρέη από το «πλαστικό χρήμα» αναζητά σήμερα ο 1 στους 2 κατόχους πιστωτικών καρτών, καθώς οι περικοπές στο εισόδημα προκαλούν μεγάλες δυσκολίες στους καταναλωτές στην εξυπηρέτηση των δόσεων που «τρέχουν» κάθε μήνα για πιστωτικές κάρτες και κάθε είδους δάνεια.

Πέθανε το γηραιότερο σκυλί του κόσμου σε ηλικία ...125 ετών

Ο Πουσούκε γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1985   (Φωτογραφία:  Reuters )
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Το γηραιότερο σκυλί του κόσμου, ο Πουσούκε, πέθανε σε ηλικία 125 ετών, στο σπίτι του στην Ιαπωνία.

Ο Πουσούκε, ένα ημίαιμο χνουδωτό σκυλί Σίμπα, αρρώστησε ξαφνικά, σταμάτησε να τρώει και τελικά πέθανε τη Δευτέρα, έχοντας συμπληρώσει 26 χρόνια και οκτώ μήνες σκυλίσιας ζωής.

Όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η αφεντικίνα του μίλησε στους δημοσιογράφους και δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον σκύλο της «που έζησε τόσο πολύ».

Σύμφωνα με το Ρεκόρ Γκίνες, ο σκύλος γεννήθηκε την 1η Απριλίου του 1985, κέρδισε τον τίτλο του γηραιότερου σκυλιού πέρυσι, ωστόσο δεν κατάφερε να ξεπεράσει τον κάτοχο του ρεκόρ της

Tην ερχόμενη Δευτέρα ολοκληρώνονται τα έργα ανακαίνισης της γραμμής του ΗΣΑΠ

Μετά τα έργα, η διαδρομή Πειραιάς-Κηφισιά συντομεύεται, αφού οι συρμοί θα κινούνται με μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Αθήνα
 Το τέλος της επί τρία χρόνια ταλαιπωρίας των επιβατών που χρησιμοποιούσαν τον ΗΣΑΠ ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, διευκρινίζοντας ότι από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου η γραμμή παραδίδεται πλήρως ανακαινισμένη σε όλο το μήκος της.

Τελευταία διακοπή, το τριήμερο 9-11 Δεκεμβρίου, οπότε κλείνει το τμήμα Ομόνοια-Ταύρος.

Τριαξονικό smart της Rinspeed λύνει το πρόβλημα της ηλεκτροκίνησης

Όπως όλα δείχνουν η σιλουέτα του λιλιπούτειου smart φαίνεται να αποτελεί το αγαπημένο είδος των αυτοκινητοβιομηχανιών για παντός είδους προσθήκες που παίζουν με το μέγεθος του δημοφιλούς και city-car.
Σχεδόν ταυτόχρονα με τη Daimler που αποκάλυψε μια pick-up πρωτότυπη εκδοχή του smart fortwo,

Συλλήψεις και μέτρα για τα επεισόδια στο νοσοκομείο Πύργου

Ένας 18χρονος ΡΟΜΑ συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και ένας 17χρονος ακόμα αναζητείται για την προχθεσινή επίθεση στο νοσοκομείο
Πύργου. Συνολικά οι φερόμενοι ως δράστες του επεισοδίου είναι τρεις, ενώ δίπλα τους βρέθηκαν αρκετοί ομόφυλοί τους που ανέβασαν τον αριθμό των ατόμων που είχαν οι υπάλληλοι φύλαξης σε περίπου τριάντα. Στο μεταξύ από την πλευρά της διοίκησης του νοσοκομείου, γίνονται κινήσεις για να δοθεί λύση στο θέμα, που έχει απασχολήσει επανειλημμένως στους χώρους του.Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου από την πρώτη στιγμή έκαναν έρευνες και

Αποφάσισε να εισπράξει τα οφειλόμνενα ο Δήμος Τριφυλίας

Εναν αγώνα είσπραξης των οφειλωμένων από τους δημότες του ξεκίνησε ο Δήμος τριφυλίας με στόχο να βελτιώσει τα οικονομικά του δήμου.
Σαν πρώτο βήμα τους, είναι η αποστολή ενημερωτικών σημειωμάτων σε όσους χρωστάνε και θα καλούν τους δημότες να εξοφλήσουν τα οφειλόμενα μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.
Όσοι δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους ο Δήμος Θα προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες κινήσεις για την είσπραξη αλλά και με αποστολή των οφειλών στην εφορία προκειμένου να μην μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα.
Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις ταμειακές ..........

Ξεκινάει η αλλαγή στην εμφάνιση του Facebook

O Sam Lessin, στέλεχος της εταιρείας του Facebook, επιβεβαίωσε την Τρίτη, ότι η νέα εμφάνιση της υπηρεσίας με την υποστήριξη του Timeline, ξεκινάει να προσφέρεται στο κοινό της Νέας Ζηλανδίας και σύντομα θα επεκταθεί η αλλαγή και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο.
Περισσότερες πληροφορίες για το πότε και ποιες περιοχές θα ακολουθήσουν δεν έγιναν γνωστές, αλλά σίγουρα μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν περισσότερες ανακοινώσεις.
Η αποκάλυψη της αλλαγής στη δημοφιλή υπηρεσία έγινε πριν ...........
από δύο μήνες και με τη βοήθεια μιας συγκεκριμένης διαδικασίας, αρκετοί χρήστες έχουν περάσει ήδη το profile τους στη νέα μορφή του Facebook.

Κτηματολογικοί πίνακες πολεοδόμησης της Μπούκας αναρτήθηκαν στο Δημαρχείο Μεσσήνης

Αναρτήθηκαν χθες τελικά, στο ισόγειο του Δημαρχείου της Μεσσήνης, οι κτηματολογικοί πίνακες της πολεοδομούμενης περιοχής β΄ κατοικίας στη Μπούκα.
Στους πίνακες αυτούς παρουσιάζεται η κατάσταση που -σύμφωνα με τις δηλώσεις των ιδιοκτητών- υφίσταται στη συγκεκριμένη περιοχή, όσον αφορά στα όρια και την έκταση των αγροτεμαχίων.
Τους πίνακες αυτούς θα πρέπει να ελέγξουν οι ενδιαφερόμενοι για να διαπιστώσουν αν ανταποκρίνονται στη σημερινή εικόνα και σε περίπτωση διαφωνίας τους ή λανθασμένης -κατ’ αυτούς- εγγραφής, μπορούν μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών να υποβάλουν ενστάσεις.
Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει ο δήμος να καθορίσει το ποσοστό

Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο του τραχήλου

Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα οι φοιτητικοί σύλλογοι της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Στους φοιτητές και στους πολίτες που θα παραβρεθούν θα μιλήσουν οι γυναικολόγοι Μάρθα Χρυσομάλλη και Ανδρέας Γεωργιόπουλος.
 ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Λάμψη Χόλιγουντ για τις "ελιές Καλαμών": Στο καλάθι με τα δώρα στα τηλεοπτικά βραβεία Emmy

Λάμψη από Χόλιγουντ για τις "ελιές Καλαμών", καθώς οι διάσημοι αστέρες που πήραν μέρος στην απονομή των τηλεοπτικών βραβείων Emmy έφυγαν έχοντας στο καλάθι τους το φημισμένο προϊόν. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα", στο οποίο σημειώνεται ότι οι διοργανωτές των βραβεύσεων, θέλοντας να προσφέρουν ένα καινοτομικό δώρο υψηλής ποιότητας, επέλεξαν μεταξύ άλλων προϊόντων τις "ελιές Καλαμών" της εταιρείας Gaea, στην ειδική συσκευασία snack-pack. Μια εξέλιξη που επιβεβαιώνει τόσο τις δυνατότητες που έχουν τα τοπικά προϊόντα όσο και τη δυναμική που παρουσιάζουν οι "ελιές Καλαμών", οι οποίες φτάνουν το

Στις 22 Δεκεμβρίου οι συντάξεις του ΙΚΑ - Στις 16 το Δώρο Χριστουγέννων


Στο ΙΚΑ από το πρωί συσκέπτονται υπό τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο ώστε να βρεθούν οι λύσεις για την επόμενη μέρα στο ταμείο.
Με καθυστέρηση 6 ημερών φαίνεται πως θα καταβάλλει φέτος το ΙΚΑ τις συντάξεις Ιανουαρίου στους δικαιούχους του και μάλιστα με δανεικά αφού υποχρεώνεται να πάρει δάνεια 225 εκ. ευρώ για να καλύψει τις άμεσες υποχρεώσεις του.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ