ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Γλυπτά στη μύτη του μολυβιού

θα ξεκινήσω με λίγα λόγια για τον δημιουργό της τέχνης αυτής, γιατί οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Δεν χρειάζεται εγώ να πω τίποτα περισσότερο.
 
Ο Dalton M. Ghetti από τη Βραζιλία είχε χρησιμοποιήσει κάθε υλικό για να κάνει τα γλυπτά του.
Η αγάπη του όμως για τον μικρόκοσμο και τα έντομα τον έκανε να ξεκινήσει το 1986 να κάνει μικροσκοπικά γλυπτά. 
Πήρε λοιπόν ένα μολύβι και έκανε το πρώτο του γλυπτό. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε ο κόσμος να δώσει προσοχή στα μικροσκοπικά αντικείμενα.
Τα περισσότερα από τα μολύβια-γλυπτά του, τα έχει βρει πεταμένα στο δρόμο.  «Είναι και αυτό μια μομφή ανακύκλωσης, το να κάνεις άχρηστα αντικείμενα τέχνη» λέει ο Dalton.
  Δουλεύει πάντα υπό το φως του ήλιου ή μιας λάμπας γραφείου. 
Τα εργαλεία του είναι όλα κι όλα μια βελόνα ραψίματος και ένα μυτερό ξυραφάκι.  Εργάζεται μόνο όταν έχει έμπνευση και ποτέ πάνω από 1 με 2 ώρες την ημέρα. Έτσι τα έργα του για να ολοκληρωθούν μπορεί να χρειαστούν μερικοί μήνες έως και χρόνια.
  Δεν το κάνει όπως λέει για τα χρήματα αλλά για την τέχνη και για τον εαυτό του, καθώς η ασχολία αυτή είναι μια υπέροχη ψυχοθεραπεία.   
Θαυμάστε τον υπέροχο αυτό μικρόκοσμο... στη μύτη του μολυβιού.

Τα καλύτερα μαργαριτάρια μαθητών


Ο Κωνσταντίνος Καντάφης ήτανε Έλληνας ποιητής που γεννήθηκε στη Λιßύη της Αλεξάνδρειας (γυμνάσιο)
Όταν ο Οδυσσέας γύρισε πίσω στην Ιθάκη, βρήκε τους … είκοσι ανεμιστήρες και την Πηνελόπη να τους δουλεύει στο φουλ (γυμνάσιο)
Ο Λεωνίδας και οι Τριακόσιοι του ηττήθηκαν, γιατί οι Θερμοπύλες ήτανε πολυπληθέστεροι σε αριθμό (γυμνάσιο)
Την Οδύσσεια της έγραψε ο Οδυσσέας. Την Ιλιάδα ο Ιλιάδης. (γυμνάσιο)
Tα Χερουβίµ και τα Σεραφίµ ήταν μικρά αγγελάκια που πετούσαν δεξιά -αριστερά στο πλάι των μεγάλων αγγέλων. Τα Χερουβίµ χερούβιζαν (δεξί πέταγμα) και τα Σεραφίµ σερούφιζαν (αριστερό πέταγμα). Στην ανάγκη υπήρχαν και τα Πτερουβίµ για πέταγμα κατευθείαν στη µέση. (γυµνάσιο)
Πρωτεύουσα της Κεϋλάνης είναι η Λίπτον Τι. (γυµνάσιο)
Η σοβιέτα είναι που φοράνε οι Ρωσίδες. Στη Σερβία φοράνε σερβιέτες. (γυµνάσιο)
Ο πρατήρας είναι λέξη δυσανόητη, δηλ. µε δυο έννοιες.. Μια όταν είναι σε ηφαίστειο και µία όταν δουλεύει σε πρατήριο. (γυµνάσιο)
Ενεργητική φωνή: Κυνηγάω τον λαγό.
Παθητική φωνή: Ο λαγός µε κυνηγάει. (γυµνάσιο)

7 επικίνδυνα μέρη για να παίξεις Scrabble

Μερικοί ριψοκίνδυνοι άνθρωποι, αποφάσισαν να παίξουν μία παρτίδα Scrabble σε μερικά επικίνδυνα μέρη… Δείτε τους παρακάτω…



15 Πράγματα Απίστευτα και όμως...αληθινά !

1. Στην Αρχαία Αίγυπτο, αν κάποιος σκότωνε γάτα, τότε καταδικαζόταν σε θάνατο.

2. Το θηλυκό λιοντάρι κάνει περισσότερο από το 90% του κυνηγιού. Το αρσενικό φοβάται να ρισκάρει τη ζωή του, ή απλώς προτιμά να ξεκουράζεται.

3. Η μορφολογία των γουρουνιών είναι τέτοια ώστε είναι αδύνατον να κοιτάξουν
ψηλά στον ουρανό.

4. Μια κατσαρίδα μπορεί να ζήσει 9 μέρες χωρίς το κεφάλι της και τελικά πεθαίνει από ασιτία.

5. Στην Αλάσκα, το κυνήγι της αρκούδας είναι νόμιμο. Απαγορεύεται όμως να ξυπνήσεις μια αρκούδα που βρίσκεται σε χειμερία νάρκη με σκοπό να τη φωτογραφήσεις.

Οφθαλμαπάτες σε πίνακες ζωγραφικής



TO MAXHTIKO ΣΥΣΤΗΜΑ DRCS ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ!

Μέσα Δεκεμβρίου πρόκειται να διεξαχθεί στην Πόλη της Καλαμάτας πολύωρο σεμινάριο με τον ιδρυτή του συστήματος κύριον Ε.Τουρτίδη, ώστε να μπορέσετε να διαπιστώσετε απο κοντά την απλότητα, την πρακτικότητα και την αποτελεσματικότητα του drcs.
DRCS: ΥΛΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ:
Στην ύλη του σεμιναρίου θα καλυφθούν θέματα όπως:
-Άμυνα απέαντι σε οπλισμένο ε πιστόλι.
-Άμυνα απέναντι σε οπλισμένο με μαχαίρι.
-Άμυνα στο έδαφος
-Εξουδετέρωση αντιπάλου και ασφαλής διαφυγή απο το σημείο επλοκής.
-Ψυχολογία της μάχης
και πολλά άλλα.
Τόπος και ώρα διεξαγωγής θα ανακοινωθούν σύντομα.
Μή λείψει κανείς! Θα παρευρίσκεται ο ίδιος ο ιδρυτής τουσυστήματος DRCS.
Δηλώσεις συμμετοχών -Πληροφορίες σε:
magkasforgood@gmail.com
eliasagel@yahoo.gr
636618577 Ηλίας
Περιγραφή
Το D.R.C.S. © (Directive Reactive Controlling System) είναι ένα σύστημα κοντινής μάχης το οποίο βασίζεται στην άμεση αντίδραση και εν συνεχεία στον έλεγχο του αντιπάλου.
Αυτό που καθορίζει την εκπαίδευση στο D.R.C.S. © , είναι αυτό ακριβώς που δηλώνουν τα αρχικά του. Αμεσότητα – Αντίδραση – Έλεγχος.

Η ΔΕΗ μόνο εισπράττει το τέλος ακινήτων, δεν μπορεί να κάνει διορθώσεις στοιχείων

Η ΔΕΗ απλώς εισπράττει το έκτακτο τέλος ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που ενσωματώνεται στους λογαριασμούς ρεύματος, δεν έχει καμία αρμοδιότητα να προβαίνει σε αλλαγές των στοιχείων -είτε ως προς το εμβαδόν, είτε ως προς την τιμή ζώνης.
Αυτό αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή της ΔΕΗ, στην οποία παραπέμπουν στελέχη της και η οποία αποδίδει ευθύνες σε ορισμένους ΟΤΑ για «ελλιπή και σε ορισμένες περιπτώσεις παραπλανητική ενημέρωση» των καταναλωτών.
Στην ίδια ανακοίνωση προειδοποιεί μάλιστα ότι «σε περίπτωση κατά την οποία η ΔΕΗ θεωρήσει ότι βλάπτεται η εταιρική φήμη της, σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της, από εσκεμμένη παραπληροφόρηση, θα πάρει όλα τα αναγκαία νόμιμα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία της».
Επιπλέον σημειώνουν ότι στη ΔΕΗ ήδη λειτουργεί πανελλαδικά η τηλεφωνική γραμμή 214 214 1000 -με αστική χρέωση- την οποία μπορούν να καλούν όσοι διαπιστώνουν προβλήματα ως προς τον υπολογισμό του τέλους που καλούνται να πληρώσουν.

Τρέχουν για τις μελέτες της 7ης επαρχιακής οδού Δήμος Μεσσήνης και Περιφέρεια

Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και Δήμος Μεσσήνης τρέχουν να ολοκληρώσουν τις μελέτες για την 7η επαρχιακή οδό (Μεσσήνη - Εύα - Λάμπαινα), το δρόμο Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και τον κλάδο Αρσινόη - Αρχαίο Στάδιο, μετά τη δέσμευση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη πως το έργο -έργο "σημαία" το χαρακτήρισε- θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Προχθές αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" πληρωμή λογαριασμού για τη μελέτη του Λάμπαινα - Αρχαία Μεσσήνη και του Αρσινόη - Αρχαίο Στάδιο, ποσού 54.837 ευρώ, που εκπονεί σύμπραξη μελετητικών γραφείων υπό την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας. Για τους δρόμους αυτούς που έχουν προχωρήσει οι μελέτες, αναμένεται η έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Αρχικά η μελέτη αυτή θα κατατεθεί στις αρμόδιες Αρχαιολογικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας για να γνωμοδοτήσουν και να εκφράσουν τυχόν παρατηρήσεις τους και στη συνέχεια θα υποβληθεί στη Διεύθυνση ΠΕΧΩ της Περιφέρειας για την έγκριση.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ