Σάββατο, 21 Ιουνίου 2014

Ελεύθερο ψάρεμα για όλους

Ήταν ένα «αγκάθι» ή όπως λένε κάποιοι ακόμη ένα χαράτσι του κράτους που προσπαθεί από παντού να εισπράξει! Ένα δίκαιο και αυτονόητο αίτημα ετών όμως, επιτέλους τέθηκε στο τραπέζι και λύθηκε.
Δεν γινόταν σε μία χώρα που η θάλασσα είναι η ζωή της ο μεροκαματιάρης που «τσακίζεται» όλο τον χρόνο από τα προβλήματα να μην μπορεί να ξεσκάσει και να κάνει το κέφι του με τα βαρκούλα του.
Από φέτος λοιπόν, η άδεια αλιείας για ερασιτέχνες ψαράδες, παύει να ισχύει με νόμο. Τον Μάρτιο κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο το οποίο έχει και άλλες θαλάσσιες διατάξεις:

Κτηματολόγιο: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν τα ακίνητά τους

Περίπου 200.000 ακίνητα θα περιέλθουν στο ελληνικό δημόσιο από το 2015. Πώς μπορούν οι ιδιοκτήτες να αποτρέψουν το μοιραίο.
Χιλιάδες ακίνητα θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου του 2015, λόγω του ότι δεν έχουν δηλωθεί στο κτηματολόγιο.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "Τα Νέα",  πρόκειται για τα ακίνητα "αγνώστου ιδιοκτήτη", η κτηματογράφηση των οποίων ξεκίνησε την περίοδο 1997-1999 σε 340 περιοχές όλης της χώρας.

Αλλάζουν όλα στις συντάξεις – Μείωση ως και 45% στις επικουρικές

Οι επικουρικές συντάξεις “ψαλιδίστικαν” στα χρόνια της κρίσης ως και 45%, ενώ έρχεται το νέο ψαλίδι ύψους 5,2% μέσα στον επόμενο μήνα, όμως αυτά δεν είναι τα μόνα κακά νέα για τους συνταξιούχους του ΕΤΕΑ

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν συνολικά 2,3 εκατομμύρια ασφαλισμένους του ΕΤΕΑ και φυσικά τα 1,3 εκατομμύρια των συνταξιούχων

Ο νέος κανονισμός του Ενιαίου Ταμείου που δόθηκε προς έγκριση στο υπουργείο Εργασίας προβλέπει μια σειρά από ανατροπές που αφορούν όλους.


Οι αλλαγές:

Καμία αναγνώριση πλασματικών χρόνων μετά το 2014 (στρατός, τέκνα, ανεργία κλπ) εκτός των περιπτώσεων που εκκρεμούν ή έχουν ήδη αναγνωριστεί.
Τίθεται όριο τα 1500 ένσημα και 600 ένσημα την τελευταία πενταετία και ουσιαστικά καταργείται η σύνταξη του ασφαλισμένου έστω και μια μέρα για εργατικό ατύχημα η ατύχημα εκτός εργασίας.
Για τη σύνταξη λόγω θανάτου ορίζεται ως προϋπόθεση η συγκέντρωση 600 ενσήμων την τελευταία πενταετία, αντί 500 που ισχύει σήμερα
Η σύνταξη χηρείας θα χορηγείται όταν ο επιζών σύζυγος φθάνει στο 62ο έτος ενώ καταργείται και η χορήγηση σύνταξης στα τέκνα που σπουδάζουν έως το 24ο έτος
Η σύνταξη μεταβιβάζεται μόνον εφόσον έχει δηλωθεί
Η σύνταξη θανάτου φθάνει στο 50% στη σύζυγο του θανόντος από 70% που ισχύει σήμερα και δεν ξεπερνά το 50% στα τέκνα
Όσοι καθίστανται ανάπηροι από εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική νόσο και δεν θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης θα παίρνουν πίσω τις εισφορές τους άτοκες ως εφάπαξ.
Αναστέλλεται η σύνταξη σε όποιον ουσιαστικά ξαναεργαστεί ως ασφαλιστέο πρόσωπο και γίνεται επανυπολογισμός στην νέα αίτηση με βάση την σύνταξη που έπαιρνε

Μαύρο παρελθόν μειώσεων

Η πρόσφατη απόφαση για μείωση 5,2% είναι... απλά μια ακόμη μείωση Οι επικουρικές έχουν υποστεί δραματικές μειώσεις από το 2011.Η μέση σύνταξη του ΕΤΕΑ 200 ευρώ μειώθηκε κατά 12,13% , η σύνταξη των 400 ευρώ κατά 40,39% και των 600 ευρώ κατά 45,38%

ΑΠΟ http://www.newsit.gr

15.000 αιτήσεις για 149 θέσεις στο υπουργείο Οικονομικών!

Περίπου 15.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά για την Προκήρυξη 2Κ/2014 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας 149 θέσεων τακτικού προσωπικού στο υπουργείο Οικονομικών, από υποψηφίους των κατηγοριών Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αρχή, υποβλήθηκαν:

- 6.403 αιτήσεις για την κατηγορία Π.Ε.
- 1.563 αιτήσεις για την κατηγορία Τ.Ε.

20 εκατ. ευρώ σε νέους αγρότες

Νέα δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, χορηγούνται από το εθνικό απόθεμα για το 2013, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη, σε όλους τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα το 2011 και δεν κατέχουν κανένα τέτοιο δικαίωμα.

Με την εν λόγω υπουργική απόφαση, ενισχύεται η θέση των νέων αυτών αγροτών, καθώς με τις διατάξεις της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), βασική προϋπόθεση για την απόκτηση νέων

Οδικά έργα που θα αλλάξουν τον αναπτυξιακό χάρτη: Καλαμάτα-Γιάννενα 3,5 ώρες τέλος 2016

Η διαδρομή Καλαμάτα - Γιάννενα θα γίνεται σε 3,5 ώρες όταν ολοκληρωθούν τα έργα στην Ιονία και στην Ολυμπία Οδό. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τα τμήματα της Ιόνιας από Αντίρριο έως Γιάννενα θα παραδοθούν στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 2015, το τμήμα Πάτρα - Πύργος μέσα το 2016 και λίγους μήνες αργότερα το Καλό Νερό - Τσακώνα.
Οι νέοι δρόμοι θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και παράλληλα θα τη

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Με υπογραφή Ομπάμα το μεγαλύτερο θαλάσσιο καταφύγιο στον κόσμο

Στη δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου του κόσμου στη μέση του Ειρηνικού Ωκεανού, όπου θα απαγορεύεται αυστηρά η ανθρώπινη εκμετάλλευση, σκοπεύει να προχωρήσει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Στόχος του Ομπάμα είναι να συμβάλλει στην προστασία των πολύτιμων οικοσυστημάτων του μεγαλύτερου ωκεανού της Υφηλίου όπου ενδημούν κοράλλια, φάλαινες, καρχαρίες, τροπικά ψάρια και πολλά ακόμα είδη.
Τα όρια του καταφυγίου δεν έχουν ακόμα οριστεί, ωστόσο η προστατευόμενη περιοχή θα μπορούσε να φτάσει τα δύο εκατομμύρια τετραγωνικά

Κυβέρνηση: Στόχος 20% φθηνότερο πετρέλαιο το χειμώνα


Αμεσο στόχο τη συμφωνία με την τρόικα για τη μείωση του πετρελαίου θέρμανσης από 15% ως 20% από φέτος το Φθινόπωρο θέτει το οικονομικό επιτελείο, σε συνδυασμό με την επέκταση του δανεισμού από τις αγορές και την απόφαση για αυξήσεις σε 11 Υπουργεία σε παραγωγικούς

Ανοιχτά καταστήματα επτά ημέρες την εβδομάδα Ως τις 7 Ιουλίου αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση

Crash test για τις σχέσεις μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Δένδια και του υφυπουργού κ. Μάκη Γιακουμάτου θα αποτελέσει το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων
«Πιλότος» για τη νέα πολιτική που σκοπεύει να ακολουθήσει η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης θα είναι εντός των επόμενων ημερών το θέμα της λειτουργίας όλων των καταστημάτων σε τρεις (;) τουριστικές περιοχές της χώρας. Αλλά  συγχρόνως θα αποτελέσει και crash test για τις σχέσεις μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Δένδια και του υφυπουργού κ. Μάκη Γιακουμάτου.

Την 1η ή στις 2 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις Πανελλαδικές

Την 1η Ιουλίου ή το αργότερο στις 2 του μηνός θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες των εφετινών υποψηφίων για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η αποστολή των αποκομμάτων και των καταστάσεων με τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων που διαγωνίστηκαν στις πανελλαδικές εξετάσεις προς τα Λύκεια προγραμματίζεται πιθανότατα για την Κυριακή 29 Ιουνίου, ώστε οι βαθμοί να ανακοινωθούν στα σχολεία την 1η ή το αργότερο στις 2 Ιουλίου.

Πίσω στην Ελλάδα 10.600 αρχαιότητες που έκλεψαν οι Γερμανοί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Διαβάστε πώς βρέθηκαν οι αρχαιότητες στη Γερμανία - «Η σύγχρονη επιστήμη αντιλαμβάνεται τη σημασία του αλληλοσεβασμού και ως εκ τούτου γνωρίζει πόσο σημαντικά είναι τα ευρήματα για την ταυτότητα μιας χώρας», δηλώνει ο διευθυντής του Μουσείου Πφάλμπαουτεν, καθηγητής Γκούντερ Σέμπελ

Έπειτα από 73 χρόνια παραδίδονται στην Ελλάδα χιλιάδες ευρήματα της νεολιθικής εποχής που είχαν μεταφερθεί στη Γερμανία την περίοδο της

Αυστραλία: Αύξηση του φόρου στα αναψυκτικά το «αντίδοτο» στην παχυσαρκία

Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι οι υπέρβαροι θα χάσουν τουλάχιστον τρια κιλά

Κάθε Αυστραλός υπέρβαρος θα χάσει τουλάχιστον τρία κιλά αν επιβληθεί επιπλέον φορολογία στα αναψυκτικά, υποστηρίζουν Αυστραλοί επιστήμονες.
Ειδικότερα, υποστηρίζουν πως ένας τρόπος για να καταπολεμηθεί η παχυσαρκία που απειλεί την υγεία του μισού πληθυσμού της Αυστραλίας είναι να φορολογηθούν τα αναψυκτικά που περιέχουν

Δωρεάν Wi-Fi σε 4.000 δημόσιους χώρους ανά την Ελλάδα

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» - Η χρηματοδότηση γίνεται από το ΕΣΠΑ

Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots» με την οποία καλούνται οι δυνητικοί φορείς του έργου να υποβάλλουν τις σχετικές πράξεις προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.


Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 15 που είχε παρουσιαστεί αρχικά.

Φιλιατρά: Το Πρόγραμμα του Θερινού Κινηματογράφου

                 
                         ΘΕΡΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ                                  
                                      ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  2014
                        ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ      ΩΡΑ  9,45΄
  ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ: Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Χάρισμα το μισό πρόστιμο της τακτοποίησης των αυθαιρέτων προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά

Μπόνους το μισό πρόστιμο προκειμένου να αναβαθμιστούν ενεργειακά και να θωρακιστούν στατικά τα αυθαίρετα πρόκειται να δοθεί μέσα στο καλοκαίρι, καθώς εκκρεμεί μόνον η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
 
Οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη που επλήγησαν από τους πρόσφατους σεισμούς μπορούν να διαθέσουν το 100% των προστίμων για την ενεργειακή αναβάθμιση και τη στατική ενίσχυση των κτιρίων τους. 
 
Σύμφωνα με Τα Νέα, αν και ο νόμος (4178/2013) έχει τεθεί σε εφαρμογή από το περασμένο

Τέλος εποχής για τη ΔΕΗ μέσα στο καλοκαίρι -Σπάει στα δύο η εταιρεία

Το σχετικό νομοσχέδιο για το σπάσιμο της μικρής ΔΕΗ στα δύο έχει κατατεθεί ήδη από τον περασμένο Μάρτιο όμως λόγο εκλογών έμεινε στο συρτάρι και πλέον παραπέμπεται στα θερινά τμήματα για να ψηφιστεί. Ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχει προβληματισμός για τους βουλευτές που θα βρίσκονται στα έδρανα όπως οι Μιχάλης Κασσής και Θάνος Μωραίτης.
Στη μικρή ΔΕΗ θα εισφερθούν οι παρακάτω μονάδες:

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. παγίδευσε τον σατανιστή και απέτρεψε τον δεύτερο φόνο -Τα ψεύτικα προφίλ στο facebook και το μοιραίο λάθος

Με μια καλοστημένη επιχείρηση μέσω social media και κυρίως του facebook κατάφερε η ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει και να συλλάβει, εν τέλει, τον 22χρονο Αλέξανδρο Παπαγεωργίου για τον φρικτό φόνο μιας 41χρονης άστεγης στην Γλυφάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο νεαρός είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο facebook, και το youtube πριν και μετά τον φόνο και ουσιαστικά ζητούσε να «μάθει» πώς θα γίνει σατανιστής.

ΗΠΑ: Η πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη μετά την κατακραυγή Νεκρός από θανατηφόρο ένεση ένας 58χρονος που το 1989 είχε βιάσει και στραγγαλίσει μία έφηβη

Στην πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε στις 29 Απριλίου στην Οκλαχόμα, όταν η εκτέλεση του Κλέιτον Λόκετ πήγε στραβά, προκαλώντας του φρικτούς πόνους πριν επέλθει ο θάνατός του, προχώρησε η πολιτεία της Τζόρτζια τα ξημερώματα.

Ο Μάρκους Ουέλονς, 58 ετών, καταδικασμένος για το φόνο μιας έφηβης, κηρύχθηκε νεκρός από θανατηφόρο ένεση στις 11:56 (τοπική ώρα, 06:56 ώρα Ελλάδας) στο Τζάκσον της Τζόρτζια (νοτιοανατολικές ΗΠΑ), δήλωσε μια εκπρόσωπος της φυλακής.

Σε έλεγχο οι συμβάσεις που μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου

Σε έλεγχο θα υποβληθούν όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου σύμφωνα με την εγκύκλιο που απέστειλε στις Διευθύνσεις Διοικητικού Προσωπικού ο κ.Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι Διευθύνσεις Διοικητικού αφού επιβεβαιώσουν  την πληρότητα  όλων των στοιχείων θα πρέπει να αποστείλουν, εντός 10 ημερών, ηλεκτρονικά αρχείο με τα ονόματα των υπαλλήλων που μετατράπηκαν οι συμβάσεις τους.
Αναλυτικά η "Εγκύκλιος για τον επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων αορίστου χρόνου από το

Ανάσα σε 70.000 δανειολήπτες με στεγαστικά σε ελβετικό φράγκο

Ανάσα σε 70.000 δανειολήπτες που έλαβαν στο διάστημα 2006-2009 στεγαστικά δάνεια σε ελβετικό φράγκο αναμένεται να δώσουν οι αλλαγές που επήλθαν στο πλαίσιο εποπτικών υποχρεώσεων των τραπεζών για την διαχείριση των καθυστερούμενων και των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Σήμερα το συνολικό ύψος των στεγαστικών δανείων ανέρχεται σε 72 δισ. ευρώ. Από αυτά, επισφαλή έχουν καταστεί τα 21,6 δισ. ευρώ (ή το 30% των δανείων). Τα υπόλοιπα στεγαστικά δάνεια ύψους 50,4 δισ. ευρώ εξυπηρετούνται κανονικά. Σε αυτά περιλαμβάνονται δάνεια σε ελβετικό

Σε μια εβδομάδα ξεκινά το "Βιτσέντζος Κορνάρος"

Το επόμενο Σάββατο 21 Ιουνίου θα δέσει για πρώτη φορά φέτος το πλοίο "Βιvτσέντζος Κορνάρος" στο λιμάνι της Καλαμάτας. Για τη σεζόν μάλιστα υπάρχουν καλοί οιωνοί, καθώς έχει εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον ταξιδιωτών από την Κρήτη για την Πελοπόννησο.
Αρκετά ικανοποιητικό όμως μπορεί να χαρακτηριστεί και το ενδιαφέρον των Καλαματιανών για διακοπές στην Κρήτη και τα Κύθηρα, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ακούγεται το ότι επιθυμούν να ταξιδέψουν από την Καλαμάτα για την Κρήτη ταξιδιώτες από όλη σχεδόν την Ελλάδα -κυρίως τη Δυτική-, από την

Μόνο ένας επιθεωρητής εργασίας στη Μεσσηνία

Μόλις ένας υπάλληλος έχει μείνει να υπηρετεί στην Καλαμάτα στο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Μεσσηνίας -την αποκαλούμενη Επιθεώρηση Εργασίας- το οποίο είναι αρμόδιο να ελέγχει τις εργασιακές συνθήκες σε ολόκληρο το νομό.
Στην πιο πάνω καταγγελία προέβη χθες ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης, προσθέτοντας ότι η υποστελέχωση του τμήματος προέκυψε κυρίως από συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων του, οι οποίοι δεν αναπληρώθηκαν.
«Το Τμήμα της Καλαμάτας, λόγω της υποστελέχωσής του, επικουρείται συχνά με προσωπικό που

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Ο μεγαλοπρεπής ελέφαντας Σατάο με τους γιγάντιους χαυλιόδοντες ακρωτηριάστηκε από λαθροθήρες

Λαθροθήρες σκότωσαν έναν από τους πιο διάσημους και αγαπητούς ελέφαντες της Κένυας: τον μεγαλοπρεπή Σατάο που είχε χαυλιόδοντες τόσο μεγάλους που ακουμπούσαν στο έδαφος.
Ο Σατάο θανατώθηκε με δηλητηριώδη βέλη στο Εθνικό Πάρκο Τσάβο της νοτιοανατολικής Κένυας.
Αξιωματούχοι υπηρεσιών προστασίας της άγριας ζωής βρήκαν το κουφάρι του άλλοτε περήφανου ελέφαντα με δύο τρύπες να χάσκουν εκεί που κάποτε δέσποζαν οι γιγάντιοι χαυλιόδοντες.
Το πρόσωπό του είχε υποστεί σοβαρό ακρωτηριασμό με αποτέλεσμα οι ειδικοί να εστιάσουν σε

Π. Παππάς: Δημιουργεί με την Oaktree τη μεγαλύτερη εταιρεία φορτηγών πλοίων

Του
Μηνά Τσαμόπουλου
Ο Πέτρος Παππάς και το αμερικανικό επενδυτικό fund Oaktree Capital δημιουργούν τη μεγαλύτερη παγκοσμίως ναυτιλιακή εταιρεία φορτηγών πλοίων, συγχωνεύοντας την εισηγμένη στο  Nasdaq  Star Bulk  με την ιδιωτική εταιρεία του Έλληνα πλοιοκτήτη, την Oceanbulk.
Η  αξία της εταιρείας ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια που προκύπτει από τις  54.104 εκατομμύρια μετοχές προς 12,07 δολάρια η κάθε μία.

Μάχη Ελλάδας - Μάλτας στην ΕΕ για το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο

Του Μηνά Τσαμόπουλου
 
Μάχη για την κατάκτηση της κορυφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει  το ελληνικό νηολόγιο. Η Μάλτα βρίσκεται στην πρώτη θέση, ελέγχοντας  49,2 εκατομμύρια τόνους, ποσοστό   24,7% της χωρητικότητας των πλοίων που βρίσκονται υπό ευρωπαϊκή σημαία.
 
Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 41,8 εκατομμύρια τόνους και ποσοστό 21,04%. Την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν  η Κύπρος με 20,2 εκατομμύρια τόνους και ποσοστό 10,17%, η Ιταλία με 17,6 εκατομμύρια τα όνους και ποσοστό

Εκτοξεύεται ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος

Την Ελλάδα στο… Διάστημα ετοιμάζεται να στείλει μια ομάδα Ελλήνων επιστημόνων, δημιουργώντας επί αμερικανικού εδάφους τον πρώτο «ελληνικής κατασκευής» δορυφόρο, η εκτόξευση του οποίου προγραμματίζεται να γίνει στις 17 Ιουνίου από το Mid-Atlantic Regional Spaceport της NASA στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. 
 
Πρόκειται για έναν low cost δορυφόρο, ιδιαίτερα μικρό σε μέγεθος, του οποίου η κατασκευή όχι μόνο δημιουργεί νέα δεδομένα στον χώρο της διαστημικής τεχνολογίας, αλλά ταυτόχρονα δίνει τη

Απίστευτη ιστορία επιβίωσης: Έπεσε από τα 14.000 πόδια, χάλασε το αλεξίπτωτο του και σώθηκε

Ο Γκάι, από την Αυστραλία, θέλησε να γιορτάσει τα 21α του γενέθλια με έναν περιπετειώδη τρόπο. Και είχε Άγιο (Vid)Δικαιολογημένα ο Άλφρεντ Γκάι αισθάνεται ο πιο τυχερός άνθρωπος του κόσμου, καθώς σε ελεύθερη πτώση στα 14.000 πόδια βρέθηκε ξαφνικά χωρίς αλεξίπτωτο και επέζησε πέφτοντας σε μια μικρή λίμνη.
Ο Γκάι, από την Αυστραλία, θέλησε να γιορτάσει τα 21α του γενέθλια με έναν περιπετειώδη τρόπο, δοκιμάζοντας για πρώτη φορά το ακραίο άθλημα της πτώσης με αλεξίπτωτο. Μαζί του βρισκόταν ως συνοδός, επαγγελματίας αλεξιπτωτιστής, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του 4.876 επιτυχημένες πτώσεις. Οι δύο άνδρες πήδηξαν από το αεροπλάνο και όλα φαίνονταν να κυλούν ομαλά, με τα επίπεδα αδρεναλίνης να «χτυπούν κόκκινο». Ωστόσο, την ίδια στιγμή που το αλεξίπτωτο άνοιξε, σχίστηκε, προκαλώντας πανικό στον κ. Γκάι και τον εκπαιδευτή του.
«Ταρακουνιόμασταν τόσο πολύ, που ήταν σαν να βρισκόμασταν μέσα σε μηχανή μπλέντερ. Στριφογυρίζαμε κυκλικά πολύ γρήγορα» εξομολογείται ο κ. Γκάι σε

Φως στον μισθολογικό ορίζοντα. Για ποιους επιστρέφει το "μισό δώρο" στο Δημόσιο

Θεσμοθέτηση Ενιαίου Μισθολογίου, σύνδεση μισθού - παραγωγικότητας και μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας προ των πυλών στο Δημόσιο
Σαρωτικές αλλαγές στο κράτος προετοιμάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού από το 2015 θα αλλάξουν όλα στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, στις μετατάξεις αλλά και στην αξιολόγηση του προσωπικού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου έδωσε έμφαση στην επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο.

Βόμβα ΣτΕ: "Ναι" στην κατάσχεση καταθέσεων για όσους χρωστάνε, χωρίς προειδοποίηση

Πολύ σημαντική απόφαση από του Συμβούλιο της Επικρατείας. Θα επιτρέπονται κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες, από όσους χρωστάνε στο Δημόσιο. Δεν θα ενημερώνεται καν ο οφειλέτης
Η 7μελής σύνθεση του ΣΤ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), με την υπ΄ αριθμ. 2080/2014 αμετάκλητη απόφασή του, μεταστρέφοντας την έως σήμερα νομολογία του, έκρινε ότι μπορεί το Δημόσιο (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., κ.λπ.) να προβαίνει σε κατασχέσεις χρημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες (συντάξεις, μισθοδοσία, κ.λπ.) λόγω οφειλών, χωρίς να έχει ενημερωθεί

9ο Τουρνουά Γκολφ Aegean: Ευοίωνες προοπτικές για τον τουρισμό της Μεσσηνίας

http://www.eleftheriaonline.gr
Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 12:11 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/39533-tournoua-golf-aegean-messinia

Τις ευοίωνες προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στη Μεσσηνία και γενικότερα στην Ελλάδα, τόνισαν στις ομιλίες τους προχθές το βράδυ στην Costa Navarino η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος της Aegean Θεόδωρος Βασιλάκης και ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Παράλληλα, μετά το επίσημο δείπνο, μαζί με άλλους επιχειρηματίες χορηγούς βράβευσαν τους νικητές του 9ου Τουρνουά Γκολφ της Aegean που διεξήχθη από τις 11 έως τις 14 Ιουνίου στα γήπεδα της Costa Navarino στη Μεσσηνία. 
Η υπουργός Ολγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε με αριθμούς στην αύξηση των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας, επισημαίνοντας τη νέα τάση

Ποιοι γιατροί προσλαμβάνονται από σήμερα στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την 
Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 14:42 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/39550-giatroi-kalamata-kyparissia

Οκτώ επικουρικοί και δέκα μόνιμοι ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων αναλαμβάνουν εργασία τις επόμενες ημέρες στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.

Ήδη οι πρώτοι επικουρικοί ιατροί εμφανίστηκαν σήμερα (16/6) στο

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

ΠΛΑΤΗ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΒΡΥΣΗΣ, ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Κ΄ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΦΩΤΟ)
Άλλο ένα ακόμα σημαντικό έργο έγινε εχθές το απόγευμα για το χωριό μας, με τη βοήθεια πάντα των εθελοντών μας. Είναι ο καθαρισμός του κοινοτικού μας γραφείου, που μετά τις εκλογές ήθελε ένα φρεσκάρισμα. Οι εθελοντές μας (πού είναι πάντα πρόθυμοι και που σε αυτούς οφείλονται τα έργα) ανταποκρίθηκαν αμέσως στο κάλεσμα και με πολλή όρεξη αλλά και κέφι ρίχτηκαν αμέσως στη δουλειά.

Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014

Μα τελικά τι αίμα έτρεχε στις φλέβες των δεινοσαύρων;

Τι ήταν οι δεινόσαυροι; Θερμόαιμοι; Ψυχρόαιμοι;
Τίποτα από τα δυο, κάτι ενδιάμεσο, αναφέρει μια νέα αμερικανική έρευνα.
Και γιατί μας νοιάζει αυτό; Εκτός των εκπληκτικών γνώσεων που αποκομίζουμε για το παρελθόν του πλανήτη μας, μελετώντας τους δεινόσαυρους μαθαίνουμε σημαντικά και χρήσιμα πράγματα για την εξέλιξη των ειδών, κάτι που αφορά κι εμάς.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα πλάσματα που κάποτε ήσαν κυρίαρχοι του πλανήτη μας για περισσότερα από 100 εκατ. χρόνια, έως ότου εξαφανίστηκαν πρν από 65 εκατ. χρόνια πιθανότατα από

ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ: Προσλήψεις 100 ερευνητών και 150 διδακτορούχων Δείτε τις θέσεις και ποιοι έχουν δικαίωμα αίτησης

Περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας δημιουργούνται μέσα από τα τρέχοντα προγράμματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
Για την υποστήριξη της έρευνας, της καινοτομίας, της τεχνολογίας, της γνώσης, της εκπαίδευσης, της πιστοποίησης κτλ., του γάλακτος και του κρέατος, σύντομα αναμένεται να δοθεί σε διαβούλευση σχέδιο νόμου για τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.
Ο ΕΛΓΟ προχωρά λοιπόν στην πρόσληψη 100 ερευνητών και στην απασχόληση 150 μεταδιδακτορικών επιστημόνων.

Έρχεται μείωση του εισιτηρίου για τα μέσα μεταφοράς

Σχέδιο για μείωση του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς επεξεργάζεται η κυβέρνηση από κοινού με τις εταιρείες που έχουν υπό την ευθύνη τους τις δημόσιες συγκοινωνίες (ΕΘΕΛ, Αττικό Μετρό κ.ά).

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο που βρίσκεται υπό επεξεργασία από το υπουργείο Μεταφορών:

  • Θα δημιουργηθεί ένα νέο, ενιαίο εισιτήριο για όλα τα μέσα μεταφοράς (λεωφορεία και μέσα σταθερής τροχιάς)

Ηρωίνη, διαμάντια, εφοπλιστές, πολυτελής ζωή και ξέπλυμα χρήματος: Ετσι δρούσε το καρτέλ της Φιλοθέης

Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών που εξάρθρωσε το Λιμενικό σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από μεγάλης κλίμακας επιχείρηση την Παρασκευή.
Ο, φερόμενος ως εφοπλιστής, Ευθύμιος Γιανουσάκης σε συνεργασία με την πρώην γυναίκα του και άλλους συγγενείς είχε συστήσει μια καλά οργανωμένη σπείρα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών που είχε δεσμούς με το μεγαλύτερο καρτέλ ηρωίνης της Τουρκίας.

Εορτή του Οσίου Ιερωνύμου

Γιορτάζουμε σήμερα 15 Ιουνίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Ιερωνύμου.
Ο Όσιος Ιερώνυμος γεννήθηκε το 345 μ.Χ. στο χωριό Στριδώνι της Δαλματίας από γονείς ενάρετους χριστιανούς, οι όποιοι για να τον μορφώσουν καλύτερα, τον έστειλαν στη Ρώμη. Εκεί βαπτίστηκε, αλλά και εκεί έπεσε στη διαφθορά.
Μετά τη Ρώμη επισκέφθηκε τη Γαλλία. Έπειτα επέστρεψε στην Ιταλία και από εκεί πέρασε στην Ανατολή και έφθασε το 373 μ.Χ. στην Αντιόχεια για να συνεχίσει τις σπουδές του.

Αφού βέβαια γρήγορα συνήλθε από τις νεανικές του παρεκτροπές, αποσύρθηκε στην έρημο της Χαλκίδας (στη Συρία) και ζούσε ασκητική ζωή.

Εορτή των Αγίων Πάντων

Σήμερα, εορτάζουμε, όσους αγίασε το Άγιο Πνεύμα, τους Προπάτορες και Πατριάρχες, τους Προφήτες και ιερούς Αποστόλους, τους Μάρτυρες και τους Ιεράρχες, τους Ιερομάρτυρες και Οσιομάρτυρες, τους Όσιους και Δίκαιους και όλες γενικά τις άγιες Γυναίκες και τους υπόλοιπους ανώνυμους Αγίους.
Χρόνια πολλά!!!
Απολυτίκιον
Ήχος α’. Τού λίθου σφραγισθέντος.
(Ποίημα του οσίου Νικοδήμου του ῾Αγιορείτου)
Βλαστούς ευαγγελίου και καρπούς αμαράντους, χορούς αγίων Πάντων ευφημήσωμεν πάντες, εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς, μιμούμενοι αυτών τας αρετάς, και αγώνας τους γενναίους, από ψυχής συμφώνως ανακράζοντες· δόξα τω

Ποιοι εκλέγονται στο Δήμο Τριφυλίας

Δημοσιοποιήθηκε από το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας η επίσημη ανακήρυξη των αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Δήμο Τριφυλίας.
Στην απόφαση σημειώνεται ότι με βάση τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε ο κάθε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, εκλέγονται οι εξής:
1) «Τριφυλία Ξεκινάμε»: Τσίγγανος Παναγιώτης του Ηλία, Μερκούρης Ιωάννης του Δήμου, Σαρμαντζής Δημήτριος του Νικολάου, Πανουσιοπούλου Μαρία συζ. Γεωργίου, Κανελλόπουλος Ζαχαρίας του Κωνσταντίνου, Αδρακτάς Ιωάννης του Αναστασίου, Κωνσταντέλου Γιαννούλα (Γιάννα) του Δημητρίου, Τζωρτζίνης