ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Παράξενες και αστείες πινακίδες και συνθήματα


     «ΟΠΟΙΟΣ ΠΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ, ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ…
ΠΡΟΠΛΗΡΩΣΕΙ!»

«ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΘΑΡΗ. ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ»

«ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

«ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΣΙΚΑ ΧΑΛΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΣ»

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚ/ΡΙΣΜΑ» (Έφαγε δηλαδή το A, που έπιανε τόσο χώρο)

«ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΣΙΓΑΡΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ XEΣΤΡΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΕΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΤΑΣΑΚΙΑ ΣΑΣ»


ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ

Τα πλέον απίστευτα καλάθια.


Οι  10 καλύτεροι στους διαγωνισμούς καρφωμάτων στο ΝΒΑ.
10- Kenny Smith
 9- Larry Nance
           8- Stansbury & Kemp
7- Dee Brown
 6- Kobe Bryant
 5- Julius Erving
4- Spud Webb
         3- Dominique Wilkins
2- Vince Carter
    1- Michael Jordan


Και ένα αφιέρωμα στο Μιχαλάκι το Jordan!!!

 
Νέος σεισμός στο Μελιγαλα σκόρπισε ανησυχία!

 

 Ανησυχία προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας η συνεχής σεισμική δραστηριότητα των τελευταιων ημερών.


Με ένα μικρό σε ισχύ και ένταση σεισμό της τάξεως των 3,8 ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτου ξημέρωσε για του κατοίκους της Μεσσηνίας.
Ο σεισμός που είχε και πάλι μικρό εστιακό βάθος τα 2 χιλιόμετρα σημειώθηκε 9 χιλιόμετρα από τον Μελιγαλά και 32 χιλιόμετρα ΒΔ της Καλαμάτας στις 8:22 σήμερα το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου 
Ο σημερινός σεισμός έρχεται να προστεθεί σε ένα μπαράζ σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στην περιοχή όπως και ο χθεσινός που ήταν 4 ρίχτερ. 
Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής παρόλο που είναι συνηθισμένοι από τέτοιου μεγέθους σεισμούς προβληματίζονται από τις καθημερινές δονήσεις.
 Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθιας...
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι σεισμολόγοι χαρακτηρίζουν τη δραστηριότητα φυσιολογική.

Ποιο γλυκό σας αρέσει περισσότερο; ΤΕΣΤ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΠΟΙΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.....

 

Σκεφτείτε καλά πριν προχωρήσετε!


ΌΧΙ, δεν μπορείτε να αλλάξετε!


Τωρα που αποφασισατε...περαστε στο ψυχιατρειο!χα, χα,χα,χα!!!


ΠΛΑΤΗ. ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΒΙΝΤΕΟ ΓΕΜΑΤΕΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥ.

Δείτε ένα δίωρο βίντεο, γεμάτο ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥ, που έγιναν από το μεγαλύτερο