ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Β΄ Κατηγορία : 1ος Όμιλος αποτελεσματα 10ης αγωνιστικης

(10η αγωνιστική)

ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣΔΩΡΙΟΥΣάββατο26/11/1115:00ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Η., ΑΛΕΙΦΕΡΗΣ Μ., ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Κ.3-1
2.Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣΜΑΝΕΣΙΣάββατο26/11/1115:00ΠΛΕΜΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ Σ., ΚΑΣΤΑΝΑΣ Χ., ΤΣΟΠΑΝΑΚΗΣ Χ.1-0
3.ΑΠΣ ΑΡΙΣ - Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο26/11/1115:00ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν., ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ Δ.0-4
4.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ - ΑΟΕΣΩΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣΠΛΑΤΥΣάββατο26/11/1115:00ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ Ν.2-2

Σωστή και ασφαλής οδήγηση σε γκρούπ με μηχανές

Σε όλους αρέσουν οι διαδρομές με τις μηχανές, ειδικά όταν είναι με καλή παρέα. Υπάρχουν όμως κάποιοι κανονισμοί και κάποια σημεία προσοχής για σωστή και ασφαλή οδήγηση σε γκρουπ. Το Bikers.com.cy τα εντοπίζει και σας συμβουλεύει πως να περάσετε ακόμα καλύτερα όταν ταξιδεύετε σε γκρουπ με άλλες μοτοσυκλέτες.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από μια μοναχική βόλτα με την μοτοσυκλέτα, είτε μέσα στην πόλη, είτε στα στροφιλίκια του βουνού άλλα ακόμα και στον αυτοκινητόδρομο.
Υπάρχουν όμως και οι στιγμές που όλοι μας βρεθήκαμε να οδηγάμε παρέα με άλλους σε γκρουπ με πολλές μοτοσυκλέτες. Έχει και η παρέα την ομορφιά της, πως να το κάνουμε, δεν μπορούμε να οδηγάμε πάντα μόνοι μας. Αντίθετα, οι ομαδικές εξορμήσεις είναι μια ευκαιρία να μοιραζόμαστε με άλλους την αγάπη μας για την μοτοσυκλέτα, αλλά και να ανταλλάζουμε απόψεις και γνώσεις.
Η οδήγηση σε γκρουπ όμως, έχει και τους κινδύνους της αν δεν οργανωθεί σωστά.
Είτε πάμε για καφέ στην Λάρνακα με ένα-δύο φίλους, είτε πάμε σε μεγάλη εκδρομή με το τοπικό κλαμπ στην Παφο, πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανονισμούς για να περνάμε όλοι καλά και να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις.
Βασικός κανόνας, το γκρουπ συμπεριφέρεται πάντα σαν κοπάδι. Όταν κάνει κάποιος κάτι λάθος, το ποιο πιθανόν είναι να το κάνουν όλοι ασυναίσθητα.

Ο εμβολιασμός αποτελεί το σημαντικότερο όπλο για την πρόληψη του πνευμονιόκοκκου στους ενηλίκους

Η πνευμονιοκοκκική νόσος, μια συχνή και δυνητικά σοβαρή λοίμωξη προκαλεί περίπου 1,6 εκατ. θανάτους κάθε χρόνο παγκοσμίως, κυρίως σε βρέφη και ηλικιωμένους, ενώ η διεισδυτική μορφή της νόσου αποδεικνύεται θανατηφόρος σε ποσοστό έως και 20% των προσβεβλημένων ενηλίκων. Παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επιβαρύνσεις για την υγεία παγκοσμίως, είναι επίσης μια από εκείνες που προλαμβάνονται ευκολότερα.
Η σημασία του εμβολιασμού για την πρόληψη της πνευμονιοκοκκικής νόσου στους ενήλικες ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στο πλαίσιο του 20ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Νοσημάτων Θώρακος που διεξάγεται στην Αθήνα στις 24-27 Νοεμβρίου 2011.

Δεινόσαυροι κατακλύζουν την Αθήνα!



Μία έκθεση θα μας μεταφέρει 65 εκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο! Οι δεινόσαυροι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου στο νέο εκθεσιακό χώρο στο the Mall Athens
Ταξίδεψαν 3.000 χιλιόμετρα μέσα σε 6 νταλίκες πάνω από 10 μέτρα η κάθε μία! O γιγάντιος Baryonyx, βάρους 1440 κιλών, ανέβηκε σε ύψος 35 μέτρων μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών!
Μόνο το κεφάλι του T-Rex ζυγίζει 900 κιλά! Πάνω από 10 εξειδικευμένοι τεχνικοί του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας συντονίζουν την επιχείρηση «Δεινόσαυροι στην Αθήνα»!

ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Το λογότυπο της σχολής «ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ» προβλήθηκε στην Αγγλία σε διαφημιστικό πάνελ στο Potters Parks με θέα τη Γέφυρα του Λονδίνου. Α
υτό επιτεύχθηκε χάρη στη συμμετοχή της σχολής σε πρόγραμμα δωρεάν προβολής για επιχειρήσεις στην Αγγλία από την ΟΤΕ Business Double Play.
Ωστόσο στη διαφήμιση έχει καταχωρηθεί ............

ιστοσελίδα με συνδέσεις που αφορούν προορισμούς της Μεσσηνίας.

Με τιμή Γιάννης Λάσκαρης


ΑΠΟ http://filiatranews.blogspot.com

Με δύο κανάλια θα μείνει σύντομα η ελληνική αγορά !!

                                           Υπό κατάργηση η πρωϊνή ζώνη !!
Δύο κανάλια εθνικής εμβέλειας και κάτι ψιλά από την κρατική τηλεόραση θα απομείνουν στην ελληνική επικράτεια για να ενημερώνουν και να ψυχαγωγούν τα 10.000.000 ελλήνων πολιτών! Αυτή είναι η πραγματικότητα που σηκώνει και μπορεί να συντηρήσει η αγορά η οποία – σύμφωνα με χαλαρούς υπολογισμούς θα συρρικνωθεί κατά τα 2/3 όπως τη γνωρίζουμε μέχρι σήμερα! 
Πλέον επιτακτική καθίσταται η ανάγκη για συγχωνεύσεις τηλεοπτικών σταθμών και ήδη προς αυτή την κατεύθυνση κινείται ολόκληρο το μιντιακό σύστημα.Και για να μην υπάρχει αμφιβολία, να σημειωθεί ότι ακόμη και οι ιδιοκτήτες που σήμερα βάζουν το χέρι στην τσέπη για να συντηρούν κάθε μήνα το «μαγαζί» τους, έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη δυσφορία τους η οποία σε πρώτη φάση θα «καταγραφεί» με ραγδαία συρρίκνωση της παραγωγής του ζωντανού προγράμματός τους.
Τέλος η πρωινή ζώνη

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ