ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Εντυπωσιακά ζωγραφισμένα χέρια

Η τέχνη μπορεί να μεταμορφώσει πράγματα και ανθρώπους. Διάφοροι καλλιτέχνες με το ταλέντο τους δημιουργούν έργα τέχνης περίεργα και ευφάνταστα.
Ο Ιταλός Guido Daniele είναι διάσημος για τις δημιουργίες του στη ζωγραφική σώματος (body painting). Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε ένα μικρό αλλα χαρακτηριστικό δείγμα της δουλειάς του, που δίνει στα χέρια μορφές ζώων.



Η απίστευτη ζωγραφική της Raphaella Spence

Δεν θα το πιστέψετε αλλα αυτό που βλέπετε δεν είναι εικόνες αλλα πίνακες ζωγραφικής, φωτορεαλιστικές ελαιογραφίες από την Raphaella Spence, κι’ όμως μοιάζουν τόσο πολύ με φωτογραφίες που και εμείς όταν τις πρωτοείδαμε δεν το πιστέυαμε.Η Raphaella Spence γεννήθηκε το 1978 στο Λονδίνο. Την παιδική της ηλικία εκτός από το Λονδίνο, την πέρασε στη Γαλλία και την Ιταλία. Η πρώτη της ατομική έκθεση έγινε το 2000 στην Ιταλία.
Σας προσφέρουμε λοιπόν τους πίνακες και ευχόμαστε να ενθουσιαστείτε όσο και εμείς.



Συγκρότηση επιτροπών για τον προσδιορισμό του καθαρού γεωργικού εισοδήματος

Με αποφάσεις του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσου Αποστολόπουλου συγκροτήθηκαν Επιτροπές για τον προσδιορισμό του Καθαρού Γεωργικού Εισοδήματος.
Αναλυτικά η σύνθεση των Επιτροπών ανά Περιφερειακή Ενότητα έχει ως εξής:

- Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας
Πρόεδρος ορίζεται η Οικονομική Επιθεωρήτρια κα. Μαρία Γεωργακοπούλου με αναπληρώτρια την Οικονομική Επιθεωρήτρια κ. Ειρήνη Κατσάπη.
Τακτικό μέλος ορίζεται ο Διευθυντής της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Κυρίτσης με αναπληρωτή τον κ. Βασίλειο Τριάντη, Υποδιευθυντή Ελέγχου της ίδιας Δ.Ο.Υ.
Τακτικό μέλος ορίζεται ο Γεωπόνος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κ. Σάββας Βλάχος με αναπληρωτή τον κ. Νικόλαο Ασημακόπουλο, Γεωπόνο της ίδιας Υπηρεσίας.
Τακτικό μέλος ορίζεται ο κ. Νικόλαος Σακαρέλος, από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αγρινίου, με αναπληρωτή τον κ. Σωτήριο Τασολάμπρο.

Συνεδρίαση στη Μεσσήνη για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011 στις 12 το μεσημέρι το Συντονιστικό Τοπικό Οργανο Μεσσήνης με θέμα τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό του Δήμου.
Ο πρόεδρος του ΣΤΟ και δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος σημείωσε εν τάχει τις ενέργειες, στις οποίες έχει ήδη προβεί ο Δήμος Μεσσήνης, όπως επικαιροποίηση του Μνημονίου Ενεργειών του Δήμου, εργασίες καθαρισμού φρεατίων και αγωγών, ενημέρωση πληθυσμού κ.λπ.
Επιπλέον, ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης σε συνεργασία με την Περιφερειακή  Ενότητα Μεσσηνίας προχώρησε στον καθαρισμό του ποταμού Βελίκα, του ποταμού Καρυά και του ποταμό Τζάννε. Εργασίες καθαρισμού έχουν γίνει και στον ποταμό Λιγίδι, κλάδο του Παμίσου, στην

Μικρομεσαία και πιο καινούρια Ι.Χ. στον δακτύλιο

Διώχνουν και τα γηρασμένα φορτηγά από το κέντρο
 
Από τον προσεχή Μάιο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία ο πράσινος δακτύλιος στην Αθήνα, που θα αποτελέσει συνέχεια της άρσης της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης η οποία ψηφίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες με τροπολογία από τη Βουλή.
Ο πράσινος δακτύλιος θα θεσμοθετηθεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση και αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τον υπουργό κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, με περιορισμό στην κυκλοφορία παλαιών οχημάτων και κυρίως φορτηγών, έτσι ώστε μαζί με τους ελέγχους για τη νοθεία των καυσίμων να υπάρξει μείωση στα επίπεδα ρύπανσης και βελτίωση της ποιότητας της ατμόσφαιρας.
Άλλωστε, ο υπουργός Περιβάλλοντος έχει υποστηρίξει ότι ο δακτύλιος με τη σημερινή του μορφή έχει χάσει την περιβαλλοντική του αξία και χρειάζεται επικαιροποίηση. Το μέτρο έχει

Νεφώσεις με σποραδικές βροχοπτώσεις

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. Νεφώσεις θα σημειωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ στα δυτικά ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχοπτώσεις.

Στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ αλλά βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 και βαθμιαία νότιοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εmail για την επιστροφή φόρου αδειάζει λογαριασμούς (pic)

Μια καλοστημένη απάτη μέσω email έχουν στήσει επιτήδειοι. Συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο υποτίθεται ότι προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Το e-mail ενημερώνει τον παραλήπτη ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου…

και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του σε μία ηλεκτρονική φόρμα. Για να είναι πιο πειστική η απάτη στη φόρμα υπάρχει και το λογότυπο του υπουργείου Οικονομικών.
Και κάπου εκεί αρχίζει το μαρτύριο του φορολογούμενου, καθώς στη φόρμα πρέπει να γράψει προσωπικά δεδομένα του όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, αλλά και στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη – userid και συνθηματικό – password) και φυσικά τα στοιχεία της

Φωτογραφιες της καταλληλης στιγμης!!!!Part 1



Το θαύμα του 4θέσιου δημοτικού στον Φουρφουρά Ρεθύμνου



Πως ένα δάσκαλος που μετατίθεται σε ένα χωριό του Ρεθύμνου, καταφέρνει να μεταμορφώσει ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο σε σχολείο του μέλλοντος. Διαβάστε την υπέροχη ιστορία του Άγγελου Πατσιά
"Υπάρχει πάντα στην παιδική μας ηλικία μια στιγμή που ανοίγει μια πόρτα και μπαίνει το μέλλον."
Graham Green, Βρετανός συγγραφέας
"Όποιος μεγάλωσε στη φυλακή, τη φυλακή θυμάται. Όποιος μεγάλωσε στο παλάτι, το παλάτι         θυμάται.                                                                                       
Ινδική παροιμία
Σε κάθε σχολείο ανάμεσα στους δέκα-είκοσι δασκάλους υπάρχει και ένας που ξεχωρίζει. Ένας δάσκαλος που τον θυμόμαστε για χρόνια μετά, μέχρι τα γεράματα μας, με αγάπη και αληθινή

Στις 21 Δεκεμβρίου η καταβολή επιδόματος και δώρου Χριστουγέννων από τον ΟΑΕΔ

                                                                                    Αθήνα
(Φωτογραφία:  Eurokinissi ) 
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Την ίδια μέρα θα προπληρωθούν, τα επιδόματα ανεργίας και τα επιδόματα για τους μακροχρόνιους ανέργους, τα οποία καταβάλλονται κανονικά από τις 21 Δεκεμβρίου 2011 μέχρι και την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Στις 21 Δεκεμβρίου επίσης, θα καταβληθεί και το δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Ο ΟΑΕΔ, ενημερώνει τους δικαιούχους ότι δεν απαιτείται η προσέλευσή τους στις Υπηρεσίες του Οργανισμού, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.
Newsroom ΔΟΛ
 ΑΠΟ http://news.in.gr

Φευγαλέο ίχνος του μποζονίου Χιγκς εντόπισαν οι επιστήμονες του CERN

Τα πειράματα έγιναν στους επιταχυντές του CERN   (Φωτογραφία:  Reuters
 
 
Γενεύη, Ελβετία
Ένα «φευγαλέo ίχνος» του μποζονίου Χιγκς ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν οι επιστήμονες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN) στη Γενεύη. Προς το παρόν οι αρμόδιοι εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, μιλώντας απλώς για ενδείξεις και παραπέμπουν για πιο χειροπιαστά αποτελέσματα στη λεπτομερέστερη ανάλυση που θα ολοκληρωθεί το 2012.

Σύμπτωση στα δυο πειράματα

Το γεγονός ότι το «είδωλο» του σωματιδίου του Θεού εμφανίζεται περίπου στην ίδια μάζα και στα δυο ξεχωριστά πειράματα που διεξάγονται για την αναζήτησή του στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) θεωρείται ωστόσο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Για την ακρίβεια, πριν από την επίσημη ανακοίνωση της ανάλυσης των συγκεντρωτικών

Ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου στην Τρίπολη

Ημερίδα με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο διοργανώνει σήμερα στις 5 μ.μ. στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης η Περιφερειακή Ενωση Δήμων. Παρών στην εκδήλωση θα είναι ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρης Κουκουλόπουλος, καθώς και γενικοί γραμματείς του ΥΠΕΚΑ. Παράλληλα το λόγο θα λάβουν αρκετοί δήμαρχοι της Πελοποννήσου παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί με τα απορρίμματα στις περιοχές τους.

 http://www.eleftheriaonline.gr

Εργαλείο που αποτρέπει από τις αυτοκτονίες στο Facebook...

Το Facebook θέτει σε εφαρμογή ένα νέο εργαλείο για την πρόληψη των αυτοκτονιών, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να συνδεθούν άμεσα μέσω chat με συμβούλους που μπορούν να τους βοηθήσουν.
Όλοι οι χρήστες θα μπορούν να αναφέρουν «αυτοκτονική συμπεριφορά», κάνοντας κλικ στην επιλογή «αναφορά» δίπλα από κάθε ανάρτηση και επιλέγοντας το «αυτοκτονικό περιεχόμενο», κάτω από την «ακατάλληλη συμπεριφορά», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Facebook, Frederic Wolens.

Η νέα μέθοδος για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς!


Πιο συγκεκριμένα το προειδοποιητικό μήνυμα θέλοντας να προιδεάσει το κόσμο αναφέρει τα εξής:

 
ΕΠΕΙΓΟΝ!!!!!! Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!!!!!!!!!


Παρακαλούμε διαβάστε το είναι σύντομο.
Αυτό το μήνυμα είναι για όσους βγαίνουν τη νύχτα, πηγαίνουν σινεμά, και τους σπουδαστές που βγαίνουν από το πανεπιστήμιο ή κολέγιο.
"Αν ένα παιδί που κλαίει στο δρόμο, σε οποιαδήποτε περιοχή, με μία διεύθυνση στο χέρι και σας πεί να το πάτε στην διεύθυνση που λέει (ακόμα κι αν είναι κοντά), πηγαίντε το στην αστυνομία και όχι στην διεύθυνση."
Αυτή είναι η νέα μέθοδος που χρησιμοποιούν για απαγωγή, ληστείες και βιασμούς. Αντιγράψτε και επικολλήστε την παρούσα ανακοίνωση και στείλετε σε όσο

Γαστούνη-Κεραυνός «χτύπησε» τρίχρονο παιδί!


Τραυματισμένο στο πόδι, μετά από χτύπημα κεραυνού, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης ένα τρίχρονο παιδί από τσιγγάνικο καταυλισμό της περιοχής. Σύμφωνα με τα όσα κατάθεσαν οι συγγενείς του στις αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, το παιδί βγήκε από το κατάλυμα της

Συνελήφθη στα Φιλιατρά καταζητούμενος δουλέμπορος

Στα Φιλιατρά συνελήφθη -βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης- ένας 37χρονος Ρουμάνος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων. Οπως πληροφορηθήκαμε, έταζε σε ομοεθνείς του μια καλή δουλειά στην Ισπανία, όπου τους μετέφερε από τη Ρουμανία και τους εκμεταλλευόταν.
Οι κατηγορίες φαίνεται να αφορούν σε πράξεις που έκανε μέσα στο 2010, και γι’ αυτές εκδόθηκε το ένταλμα σύλληψης από τις ρουμανικές αρχές, πριν από περίπου 6 μήνες.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Φιλιατρών τον εντόπισαν στην περιοχή τους και την περασμένη Κυριακή τον προσήγαγαν στο τμήμα για να εξακριβώσουν στη συνέχεια πως πρόκειται για τον εν λόγω καταζητούμενο τον οποίο συνέλαβαν. Χθες τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Εφετών στην Καλαμάτα και μετά την απολογία του αποφασίστηκε η προφυλάκισή του.

 ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.g

Ψάχνει για 1,2 δισ. ευρώ η ΑΤΕBank - Μετ’ εμποδίων εξόφληση αγροτικών επιδοτήσεων

Μετ’ εμποδίων και η εξόφληση της επιδότησης των αγροτών που θα έπρεπε να έχει δοθεί σύμφωνα με τις αρχικές εξαγγελίες. Η αιτία βρίσκεται στην έλλειψη ρευστότητας από την πλευρά της Αγροτικής Τράπεζας η οποία βρίσκεται σε αναζήτηση ποσού περίπου 1,2 δισ. ευρώ για να κάνει τις πληρωμές. Πρακτικά το ποσό αυτό είναι μικρότερο καθώς γίνεται λογιστικά παρακράτηση της εισφοράς προς τον ΕΛΓΑ, αλλά και παρακράτηση οφειλών προς την τράπεζα. Παρ’ όλα αυτά οι δυσκολίες είναι μεγάλες καθώς έρχεται και η περίοδος των γιορτών κατά την οποία οι ανάγκες ρευστότητας είναι μεγαλύτερες. Ο αρχικός σχεδιασμός σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είναι να δοθούν τα χρήματα "μέσα στις γιορτές" χωρίς όμως να προσδιορίζεται και το πότε. Με δεδομένες τις δυσκολίες όμως είναι πολύ πιθανόν οι πληρωμές να γίνουν τον

Υπό προϋποθέσεις οι πενθήμερες σχολικές εκδρομές

Υπό προϋποθέσεις πλέον οι πενθήμερες σχολικές εκδρομές. Με απόφαση του υπουργείου Παιδείας θα γίνονται μόνο εάν συμμετέχει το 70% των μαθητών της τάξης.

Σημειώνεται ότι λόγω της οικονομικής κρίσης..............

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ