Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ (VIDEO)

Τον Ιούλιο του 2011 μια διεθνής ομάδα σπηλαιολόγων εξερεύνησε 26 σπήλαια του Αγίου Όρους.

Ελαιόλαδο: Οι τιμές από 14 έως 20 Ιανουαρίου 2013

Και η τρίτη εβδομάδα του Γενάρη κράτησε την ανοδική τάση των τιμών στις ευρωπαϊκές αγορές
Στην Ιταλία ανοδικές τάσεις παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα στην Απουλία όπου το εξτραπαρθένο ανέβηκε στην Φότζια στα 3,20 (+3,1%) και στο Μπάρι 3,16 €/κιλό (+2,3%). 

Ανάλογες αυξήσεις σημειώθηκαν και στις περισσότερες ισπανικές αγορές και λίγο πιο χαμηλότερες στις ελληνικές. 

Εξαίρεση αποτέλεσε η αγορά του Σφάξ της Τυνησίας όπου τουναντίον οι τιμές του εξτραπαρθένου σημείωσαν μια πτώση του 3.0% κατεβαίνοντας στα 2,63

Την Δευτέρα σε λειτουργία τα ΓΕΦ της Πύλου και της Κυπαρισσίας

Ατελείωτες ουρές, γκρίνιες και παράπονα συνθέτουν το σκηνικό στη ΔΟΥ Καλαμάτας, όπου πλέον εξυπηρετούνται όλοι οι φορολογούμενοι της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας Ευγενία Κούβελα, τη Δευτέρα πρόκειται να λειτουργήσουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων της Πύλου και της Κυπαρισσίας σε χώρους των δήμων, με περιορισμένο όμως αντικείμενο για αρχή.

Εκτιμά πως η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί προς τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε αναμένεται πως θα έχει εγκατασταθεί στις υπηρεσίες το νέο Taxis, που θα δώσει τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι με ενιαίο κωδικό. Ετσι πιστεύει ότι θα πάψει η ταλαιπωρία του κόσμου, ο οποίος τώρα αναγκάζεται να μετακινείται στην Καλαμάτα.

Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο κτίριο της εφορίας στην Καλαμάτα!

Τηλεφώνημα για βόμβα στο κτίριο της Εφορίας στην Καλαμάτα υπήρξε πριν από λίγο, όπως αναφέρει το tharrosnews.gr

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ 6ος Όμιλος: Οι διαιτητές της 12ης αγωνιστικής

Ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΟ οι διαιτητές των αγώνων της 12ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Δ΄ εθνικής.

Όλα τα ματς θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή 27 Ιανουαρίου με ώρα έναρξης 3 μμ.

Αναλυτικά ο πίνακας με τους ρέφερι των αγώνων της Κυριακής:.......

Συνάντηση Κόλλια με Ομοσπονδία Συλλόγων - Συνδέσμων Τριφυλίας

Συγκέντρωση-συνάντηση με τον Δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, και τους επικεφαλής των δυο άλλων Συνδυασμών με τα προεδρεία των Συλλόγων του Δήμου Τριφυλίας στην Αττική έχει

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Κυπαρισσία: Σταμάτησε χθες η κατάληψη - Ξεκίνησε η μεταφορά της ΔΟΥ

Ξεκίνησε χθες η μεταφορά της ΔΟΥ Κυπαρισσίας στην Καλαμάτα, ενώ σταμάτησαν και οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών έξω από το κτήριο της Εφορίας.
 

Χθες ειδικό συνεργείο ξεκίνησε την αποσύνδεση των υπολογιστών και του κεντρικού σέρβερ της υπηρεσίας τα οποία φορτώθηκαν για να μεταφερθούν στην Καλαμάτα. 

Όπως πληροφορηθήκαμε σε πρώτη φάση θα μεταφερθεί το ηλεκτρονικό υλικό της υπηρεσίας όπως κομπιούτερ, εκτυπωτές και ψηφιακά αρχεία, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει μεταφορά και του υπόλοιπου υλικού.

Μεσσηνία: Αιτήσεις Συμμετοχής στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ» ενημερώνει και καλεί τους κατοίκους της Μεσσηνίας που είναι άνεργοι και εντάσσονται στις εξής ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:

Π.Ε. Μεσσηνίας: Αναρτήθηκαν οι πίνακες δικαιούχων Βιολογικής Γεωργίας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχουν αναρτηθεί στους Δήμους της περιοχής μας οι καταστάσεις με τους καταρχήν δικαιούχους και τους απορριπτόμενους της Δράσης 1.1 Βιολογική Γεωργία, τόσο για όσους υπέβαλλαν αίτηση για ένταξη την Διετή Παράταση, όσο και για την Νέα Πενταετία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ενστάσεις ...........

κατά των προσωρινών αυτών αποτελεσμάτων από τη Δευτέρα 21-1-2013 και μέχρι την Τρίτη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Συνεδριάζει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τριφυλίας.

Στην πρόσκληση που υπογράφει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μπασδάνης περιλαμβάνονται για συζήτηση και λήψη απόφασης τα παρακάτω θέματα:


1. Λειτουργία εμποροπανήγυρης «Αγ. Χαραλάμπους», Δ.Κ. Φιλιατρών (έγκριση της αριθ. 2/2013 απόφασης Οικονομικής Επιτροπής και της αριθ. 2/2013 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής). Ορισμός 5μελούς Επιτροπής Ελέγχου Εμποροπανήγυρης και έγκριση σχετικής δαπάνης.

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΙΜΟΘΕΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 22 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου και Αποστόλου Τιμοθέου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας παρέχουν οι Πράξεις των Αποστόλων και οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου, ο Τιμόθεος ήταν ο πιο αγαπητός μαθητής του και ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αποστόλου Παύλου. Το όνομά του είναι ελληνικό και σημαίνει αυτός που τιμά τον Θεό, αλλά και αυτόν που τιμά ο Θεός.

Ο Άγιος Απόστολος Τιμόθεος γεννήθηκε στα Λύστρα της Λυκαονίας από Έλληνα πατέρα και Ιουδαία μητέρα, την Ευνίκη. Έμεινε πολύ μικρός ορφανός από πατέρα και η γιαγιά του, η Λωίδα, τον ανέθρεψε «εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου».

Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης ο Οσιομάρτυρας

Ἀναστάσιος ἐν τραχήλῳ τὸν βρόχον,
Ὡς λαμπρὸν ὅρμον ὡραΐζεται φέρων.
Εἰκάδι δευτερίῃ Ἀναστάσιος βρόχον ἔτλη.
Βιογραφία
Ο Άγιος Αναστάσιος έζησε τον 7ο αιώνα μ.Χ. στα χρόνια του βασιλιά των Περσών Χοσρόη Β' (590-628 μ.Χ.) και του αυτοκράτορα Κωνσταντινούπολης Ηρακλείου και ήταν Πέρσης. Γεννήθηκε στο χωριό Ραζήχ της επαρχίας Ρασνουνί και ήταν γιος του μάγου Βαβ και αρχικά ονομαζόταν Μαγουνδάτ (κατ' άλλους Μαζοενδάτ).

Όταν το 614 μ.Χ. οι Πέρσες κυρίευσαν τα Ιεροσόλυμα πήραν μαζί τους τον Τίμιο Σταυρό. Λόγω των πολλών θαυμάτων που έγιναν στην Περσία από τον Τίμιο Σταυρό, πολλοί Πέρσες ενδιαφέρθηκαν να γνωρίσουν την νέα θρησκεία, μεταξύ αυτών και ο Μαγουνδάτ. Γι' αυτό πήγε στα Ιεροσόλυμα, όπου βαπτίσθηκε και έκάρη μοναχός στη Μονή του Αββά Ιουστίνου (κατ' άλλους στη Μονή του

Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2013

Δήμοι: 50.000 προσλήψεις ανέργων, μέσω Ε.Ε.

Την πρόταση – πρωτοβουλία «EU–STARTER» του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη κατέθεσαν χθες (Παρασκευή 18/01/2013) ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Frederic Vallier και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ζητώντας την υιοθέτησή της και από τη χώρα μας, όπου η ανεργία των νέων ξεπερνά το 57%, κατέχοντας τη θλιβερή πρωτιά σε όλη των Ευρώπη.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους μεταξύ 18 και 26 ετών που είναι άνεργοι. Ρεαλιστικός

Στο όριο της υπερχείλισης ποτάμια της Μεσσηνίας

Στο όριο της υπερχείλισης βρέθηκαν χθες πολλά από τα ποτάμια, τους χειμάρρους και τα ρέματα στη Μεσσηνία, λόγω της συνεχούς έντονης βροχόπτωσης στο νομό μας από την Πέμπτη το βράδυ μέχρι και χθες το μεσημέρι. Εξ άλλου, η χιονόπτωση στον Ταΰγετο -στην περιοχή της Αρτεμισίας- προκάλεσε προβλήματα στην κίνηση των τροχοφόρων μετά το 26ο χιλιόμετρο του δρόμου Καλαμάτα - Σπάρτη, ωστόσο εκχιονιστικά της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας κράτησαν ανοιχτό το οδικό δίκτυο.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι ο αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς, κάνοντας απολογισμό των επιπτώσεων που είχε η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών στην περιοχή της Μεσσηνίας.
Αναφερόμενος ειδικότερα στη στάθμη των νερών στα ποτάμια του νομού μας, ο αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι στις περιοχές που καταγράφηκε

Μεγάλο ενδιαφέρον για λίπανση των ελαιόδεντρων λόγω της αύξησης της τιμής του λαδιού

Η αύξηση της τιμής του ελαιόλαδου αυξάνει το ενδιαφέρον για τη λίπανση των ελαιόδεντρων. Οι ελαιοπαραγωγοί βρίσκουν ελπίδα στην ελαιοκαλλιέργεια -εν μέσω κρίσης- και πολλοί εκφράζουν την επιθυμία να αυξήσουν την παραγωγή τους φροντίζοντας τα δέντρα τους. Οι γεωπόνοι πάντως είναι συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους καθώς γνωρίζουν πως η παρούσα οικονομική κατάσταση λειτουργεί ανασταλτικά. Στο τέλος της περιόδου λίπανσης θα φανεί εάν τελικά οι παραγωγοί διέθεσαν χρήματα για τη φροντίδα του ελαιώνα τους, προσδοκώντας μεγαλύτερη παραγωγή από την επόμενη σοδειά.
Από τη μεριά τους πάντως οι γεωπόνοι επισημαίνουν την αναγκαιότητα της λίπανσης και της γενικότερης φροντίδας των ελαιόδεντρων, για μεγαλύτερη

Η σταφίδα έχει μέλλον, συμφωνούν συνεταιριστές και έμποροι

Η σταφίδα, προϊόν με σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια, έχει παρόν και μέλλον, συμφωνούν με δηλώσεις τους στην "Ε" οι πρόεδροι της ΣΚΟΣ Γεράσιμος Καλλιμώρος και του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κορινθιακής Σταφίδας Κώστας Παπαδημητρίου.

«Με συνεργασία και με καλό προϊόν από τους παραγωγούς η σταφίδα έχει μέλλον», τονίζει ο κ. Καλλιμώρος και εξαίρει την προσπάθεια των Ενώσεων, που έχει συμβάλει στην αύξηση της τιμής.
«Μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με την τιμή. Πρέπει όμως να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για το τι λέει η αγορά», σημειώνει ο κ. Παπαδημητρίου. Ο Μεσσήνιος τυποποιητής και

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑ

Γιορτάζουμε σήμερα 20 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Οσίου Ευθυμίου, του Μέγα.

Ο Όσιος Ευθύμιος ο Μέγας γεννήθηκε στη Μελιτηνή της Αρμενίας το έτος 377 μ.Χ. κατά τους χρόνους της βασιλείας του Γρατιανού (375 - 383 μ.Χ.). Οι γονείς του Παύλος και Διονυσία, ανήκαν σε επίσημη γενιά. Άτεκνοι όντες, αξιώθηκαν να αποκτήσουν παιδί, το οποίο αφιέρωσαν στη διακονία του Θεού στο οποίο και κατά θεία επιταγή έδωσαν το όνομα Ευθύμιος, αφού με την γέννησή του τους χάρισε την ευθυμία, τη χαρά και την αγαλλίαση.

Σε ηλικία μόλις τριών ετών ο Ευθύμιος έχασε τον πατέρα του. Τότε η χήρα μητέρα του τον παρέδωσε

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Των Δέκα Λεπρών - Κατά Λουκάν (ιζ΄12-19)
Τώ καιρώ εκείνω, εισερχομένου τού Ιησού είς τινα κώμην απήντησαν αυτώ δέκα λεπροί άνδρες, οί έστησαν πόρρωθεν, καί αυτοί ήραν φωνήν λέγοντες• Ιησού επιστάτα, ελέησον ημάς.

Καί ιδών είπεν αυτοίς• πορευθέντες επιδείξατε εαυτούς τοίς ιερεύσι. καί εγένετο εν τώ υπάγειν αυτούς εκαθαρίσθησαν. Είς δέ εξ αυτών, ιδών ότι ιάθη, υπέστρεψε μετά φωνής μεγάλης δοξάζων τόν Θεόν, καί έπεσεν επί πρόσωπον παρά τούς πόδας αυτού ευχαριστών αυτώ• καί αυτός ήν Σαμαρείτης.

Αποκριθείς δέ ο Ιησούς είπεν• ουχί οι δέκα εκαθαρίσθησαν; Οι δέ εννέα πού; Ουχ ευρέθησαν

Ελαιόλαδο: Οι τιμές από 07 έως 13 Ιανουαρίου 2013

Το πλησίασμα προς την τελική φάση της «σύντομης» ισπανικής συγκομιδής καθιστά πιο πιστευτές τις εκτιμήσεις ότι ο όγκος της φετινής σοδειάς θα είναι πραγματικά κοντά στον μισό της περσινής. Πράγμα που ωθεί την ισπανική βιομηχανία να δεχτεί τις αυξάνουσες τιμές της προσφοράς. 
Πράγματι ενώ πριν και κατά την περίοδο των εορτών ο αριθμός των εβδομαδιαίων συναλλαγών κυμαινόταν ανάμεσασ σε καμιά δεκάδα τις δυο πρώτες εβδομάδες του νέου έτους ξεπέρασε τις 220 συνολικές συναλλαγές κατά τις οποίες διακινήθηκαν συνολικά πάνω από 22.000 τόνοι ελαιολάδου έναντι ενός

Φιλιατρά: Ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας έκοψε την πίτα του

Την πίτα του έκοψε εχθές το βράδυ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, ο Αθλητικός Σύλλογος Τριφυλίας με ευχές για το νέο έτος.

Τα δραστήρια μέλη του, έχουν ήδη προγραμματίσει πολλές αθλητικές δραστηριότητες για την νέα χρονιά στην περιοχή, όπως με τμήματα στίβου και στο Κοπανάκι, ενώ γίνεται μεγάλη προσπάθεια να δημιουργηθεί τον Σεπτέμβριο ένας χώρος μπάσκετ 3 Χ 3 στην πλατεία των Φιλιατρών.

Η συμμετοχή των παιδιών, όπως ανέφερε στο filiatranet ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Μελάς αυξάνεται συνεχώς, παράλληλα στις τελευταίες αρχαιρεσίες του συλλόγου προστέθηκαν

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο Τριφυλίας λόγω των βροχοπτώσεων

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Τριφυλίας δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και στη Νέδα που χθες φούσκωσε ακόμη περισσότερο.
Πιο αναλυτικά:
Μια κατολίσθηση στον επαρχιακό δρόμο από τα Πλατάνια προς τα όρια με το Νομό Ηλείας έκλεισε χθες το πρωί τον δρόμο. Η κατολίσθηση έγινε κοντά στη γέφυρα που ενώνει τους δύο νομούς. Στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα του Δήμου Τριφυλίας τα οποία όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Φιλντίσης αργά χθες το μεσημέρι κατάφεραν να απομακρύνουν τα υλικά (χώματα και πέτρες) που είχαν πέσει και να ανοίξουν το δρόμο.
Επικίνδυνα όμως ανέβηκε και η στάθμη της Νέδας με αποτέλεσμα λίγο πριν τις εκβολές της κοντά στην Ελαία να μπει μέσα σε ένα χωράφι το οποίο πλημμύρισε, διαβρώνοντας μάλιστα και ένα μεγάλο μέρος του. Στο σημείο που προχθές είχαν εντοπιστεί διαβρωτικά φαινόμενα πάνω από