ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Έως τις 5 Οκτωβρίου η απογραφή συνταξιούχων του ΙΚΑ

Παρατείνεται με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ) έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου η απογραφή των συνταξιούχων, προκειμένου -όπως αναφέρεται

Με το 50% του βασικού μισθού για όσο περιμένουν τη σύνταξη

Ο εξερχόμενος υπάλληλος από την ενεργό υπηρεσία, με νομοθετική πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται από τις αρχές του 2013, θα λαμβάνει ανά μήνα αναμονής, έναντι της σύνταξής του, το 50% του βασικού μισθού που ελάμβανε κατά την αποχώρησή του.
Με την καταβολή της οριστικής σύνταξης, όπως σημείωσε απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα γίνεται και η τελική εκκαθάριση.
Σε ό,τι αφορά τον χρόνο αναμονής μέχρι την καταβολή της οριστικής σύνταξης, από τις αρχές Οκτωβρίου τίθεται σε λειτουργία διαδικτυακή πύλη, με στόχο την ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών και την προώθηση της αναγκαίας διαφάνειας.

Αναστέλλονται οι συντάξεις για 4.500 συνταξιούχους

Τα αναλυτικά στοιχεία που προέκυψαν από την απογραφή των συνταξιούχων, που ξεκίνησε στις 15 Μαρτίου, παρουσίασε στη Βουλή ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα σε όσους δεν προσήλθαν για να απογραφούν έχει ανασταλεί η πληρωμή των συντάξεων θα ελεγχθούν και «θα παραπεμφθούν στην δικαιοσύνη όσοι με δόλο εισέπρατταν τις συντάξεις». Από την καταγραφή και το ξεκαθάρισμα των συντάξεων στα κρατικά

Φιλιατρά: Νέα σύσκεψη για τα Σχολεία!

Νέα σύσκεψη πραγματοποιείται στα Φιλιατρά για τον αρτιότερο συντονισμό των φορέων Παιδείας ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους που εκκίνησε. 

Έτσι μετά από πρόσκληση που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μερκούρης ζήτησε να συγκεντρωθούν οι εκπρόσωποι από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και της  Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Τριφυλίας την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του τ. Δήμου Φιλιατρών.
 

Η συνάντηση διεξάγεται προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τη λειτουργία των Σχολικών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον αυτοκινητόδρομο λόγω μεταφοράς υπέρβαρου και υπερμεγέθους οχήματος στη Μεγαλόπολη

 Γράφτηκε από  Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 19:04

 Ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη μεταφορά υπέρβαρου και υπερμεγέθους οχήματος του, από Ασπρόπυργο έως Μεγαλόπολη κατά το διάστημα από Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 έως και Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012, καθημερινά από τις 07.00΄έως τη δύση του ηλίου εξέδωσε σήμερα η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας. Ειδικότερα αποφασίστηκαν: 
Οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-

Νέος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας ο Δημήτρης Μανιάτης!

Νέος πρόεδρος στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας εξελέγη ο Δημήτρης Μανιάτης επιχειρηματίας στον

Δ' Εθνική 6ος Ομιλος. Το πλήρες πρόγραμμα των 18 Αγωνιστικών

Διενεργήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 24/9 στα γραφεία της Ε.Π.Ο. η κλήρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα των ομίλων (εκτός του 2ου) του Πρωταθλήματος Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας, περιόδου 2012-2013. Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην της ΕΠΟ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 18 Αγωνιστικών έχει ως εξής:


Α' ΓΥΡΟΣ

1η Αγωνιστική

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Χρήστες του Facebook υποστηρίζουν ότι είδαν σε... κοινή θέα προσωπικά τους μηνύματα

Έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των χρηστών του Facebook έχει προκαλέσει το γεγονός πως κάποιοι από τους χρήστες του υποστηρίζουν ότι είδαν σε... κοινή θέα στο προφίλ τους προσωπικά τους μηνύματα από το 2007 ώς το 2009.

Οι περισσότερες καταγγελίες χρηστών έρχονται από τη Γαλλία, την ώρα που επισήμως το Facebook κάνει λόγο για ψευδείς φήμες.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι δεν έχει υπάρξει η .............

παραμικρή αλλαγή στις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου και πως τα συγκεκριμένα μηνύματα που εμφανίστηκαν σε κοινή θέα δεν ήταν τίποτε άλλο από status updates τα οποία δημοσιοποιήθηκαν ξανά.

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ