Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΗ

 

  • Αν βρέξει ο Απρίλης δυο νερά κι ο Μάης άλλο ένα τότε τ' αμπελοχώραφα χαίρονται τα καημένα.
  • Απρίλης, Μάης, κοντά ειν' το θέρος.
  • Ένας κούκος (ή χελιδόνι) δε φέρνει την άνοιξη.

ήθη και έθιμα του Μαϊου

 Μάιος. Πιστεύεται ότι πήρε το όνομά του από την μητέρα του Ερμή, τη Μαία. Απεικονίζεται με ένα νέο άνδρα που φέρει στο κεφάλι καλάθι γεμάτο λουλούδια. Ο λαός μας, συσχετίζοντας παρετυμολογικά το όνομα του Μαΐου με τα μάγια, τον θεωρεί μαγεμένο μήνα. Ο μήνας των λουλουδιών και της βλάστησης. Οι Αγραφιώτες τον ονομάζουν «χαλαζά» και οι Τήνιοι «βροχάρη». Οι Θρακιώτες ονομάζουν τον άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο «Τριαντάφυλλα», γιατί το κυριότερο από τα λουλούδια του Μάη είναι το τριαντάφυλλο. Στη Μακεδονία ονομάζεται «Κερασάρης»,  στον Πόντο «Καλομήνας», στην Κύπρο «Πεντεφάς ή Πενταδείλινος», γιατί εξαιτίας του μεγάλου  μήκους των ημερών του, αναγκάζονται να τρώνε 5 φορές την ημέρα. Επίσης Πράσινος και

Εξυπνα τρικ για καλή όραση

Αν δουλεύετε πολλές ώρες στον υπολογιστή, όπως πολλοί άνθρωποι σήμερα, είναι σημαντικό να προστατέψετε τα μάτια σας από την κούραση και την ακτινοβολία.
Η υπερένταση στα μάτια που προκαλεί η παρατεταμένη χρήση του υπολογιστή μπορεί να βλάψει την όρασή σας, με αποτέλεσμα να ελαττωθεί η ελαστικότητα στους μυς των ματιών και να μειωθεί η όρασή σας.
Η παρατεταμένη προσήλωση στον υπολογιστή προκαλεί στρες, όπως έχουν δείξει οι σχετικές έρευνες. Οταν συγκεντρωνόμαστε στην οθόνη, αλλάζει ο ρυθμός της αναπνοής μας.

Κάτω από δρακόντεια μέτρα η δίκη για το φονικό στην Ασούταινα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το φονικό στην Ασούταινα Τριπύλας, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2009. Κατηγορούμενος για το έγκλημα είναι ο 68χρονος Α.Λ., ο οποίος πυροβόλησε ζευγάρι κτηνοτρόφων, με αποτέλεσμα το θάνατο της 64χρονης Αναστασίας Βλάχου και τον σοβαρό τραυματισμό του 74χρονου συζύγου της Μανώλη.
Η υπόθεση κρίνεται από την αρχή μετά την έφεση που άσκησε η αντεισαγγελέας Εφετών κατά της απόφασης του πρωτόδικου δικαστηρίου, με την οποία ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία με πιστόλι της Αναστασίας Βλάχου

3 έδρες μείον στη Νότια Πελοπόννησο σε τυχόν εκλογές με τη νέα απογραφή

Αναταραχή έχει προκαλέσει το ενδεχόμενο διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών τον Ιούνιο με βάση τα στοιχεία της νέας απογραφής. Πέρα από τα νομικά προβλήματα που προκύπτουν, η μείωση του πληθυσμού σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες και η αύξηση σε άλλες θα επιφέρει αντίστοιχες

ΠΡΟΣΟΧΗ: Επιτήδειοι βρήκαν νέο τρόπο να κλέβουν αυτοκίνητα

Μήνυμα, από αναγνώστη του Newsbomb.gr:
Γυρνάτε στο αυτοκίνητο σας μετά από ψώνια και περπατάτε στο χώρο στάθμευσης, Ξεκλειδώνετε το αυτοκίνητό σας και μπαίνετε μέσα.
Αρχίζετε τη μηχανή και βάζετε όπισθεν.
 

Όταν εξετάζετε τον καθρέφτη, αν δε το προσέξατε πριν μπείτε μέσα, παρατηρείτε ένα κομμάτι

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανακοίνωση για την ειδική στήριξη ελαιοκομικών προϊόντων

Επίσημη ανακοίνωση σχετικά με το Μέτρο της ειδικής στήριξης ελαιοκομικών προϊόντων έτους 2011, με στόχο την αποφυγή προβλημάτων στην επικείμενη πληρωμή για το έτος 2011 δημοσιεύει ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Πιο συγκεκριμένα:
Περιθώριο έως τις 14 Μαΐου έχουν οι παραγωγοί ελαιολάδου να επικοινωνήσουν με τον φορέα ή την ομάδα παραγωγών που τους πιστοποιεί ή το ελαιοτριβείο/μονάδα μεταποίησης που παρέδωσαν τον ελαιόκαρπο αν διαπιστώσουν πρόβλημα στην αίτησή τους για πρόσθετη ενίσχυση από το άρθρο 68 (ποιοτικό πριμ ελαιολάδου). Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΠΕΚΕΠΕ σχετικά με τα βήματα που θα πρέπει να

Δήμος Τριφυλίας: Λίγα έργα προβλέπει το Τεχνικό Πρόγραμμα

Ζητήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με την καθαριότητα και την οικονομική κατάσταση του Δήμου Τριφυλίας έθεσαν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου που συνεδρίασε το απόγευμα της Τετάρτης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα το γεγονός ότι η επιτροπή σπάνια συνεδριάζει, καθώς αυτή ήταν μόλις η δεύτερη φορά της.
 
Η συνεδρίαση έγινε για την κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος και την γνωμοδότηση επί του προσχεδίου του προϋπολογισμού και η οποία αν και ξεκίνησε με οριακή απαρτία, ήταν μακρά σε

Φιλιατρά: Μουσική εκδήλωση διοργανώνει το Γυμνάσιο Φιλιατρών μαζί με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Το Σάββατο 12 Μαϊου και ώρα 9μ.μ στο Βορρέειο Πνευματικό Kέντρο θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο "Έσυρα το μήλο...τραγούδια της αγάπης από την ελληνική παράδοση" από την ορχήστρα "Σύνολο παραδοσιακής μουσικής" του Πανεπιστημίου Αθηνών

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Απίθανες ομοιότητες ανθρώπων και ζώων!


Η Τριφυλία στο επίκεντρο ερευνητικών προγραμμάτων για τις πρωτοπόρες μεθόδους προστασίας των καλλιεργειών

Στο επίκεντρο ερευνητικών προγραμμάτων στον αγροτικό τομέα βρέθηκε για ακόμη μια φορά η περιοχή της Τριφυλίας. Χθες, στο  πλαίσιο του προγράμματος «Αειφορική χρήση χημικών απολυμαντικών για την αντιμετώπιση εδαφογενών παθογόνων», την περιοχή επισκέφθηκαν Ελληνες, Ιταλοί και Πολωνοί γεωργοί, γεωπόνοι και καθηγητές πανεπιστημίων. Από την Ελλάδα στο πρόγραμμα συμμετέχει το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας. Οι παραγωγοί και οι επιστήμονες με τις ανταλλαγές επισκέψεων έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την τεχνογνωσία της κάθε περιοχής και να

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για Επενδυτικά Σχέδια

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι έχει ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων στο Μέτρο 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων» του Άξονα Προτεραιότητας 1, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και αφορά:
Δράση 1
Βελτίωση ασφάλειας επί του σκάφους
Δράση 2
Βελτίωση των συνθηκών εργασίας

Τριφυλία: Αγώνες δρόμου και ποδηλασίας

Αγώνες δρόμου και ποδηλατικούς αγώνες για όλους συνδιοργανώνει ο Φορέας Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Αθλητισμού του δήμου Τριφυλίας με τον Αθλητικό Σύλλογο Τριφυλία από αυτό το Σάββατο σε όλες τις μεγάλες πόλεις του Δήμου.

Ο όμιλος Λαρσινός για το μεγάλο έργο του φράγματος του Φιλιατρινού ποταμού.

Ο όμιλος ΛΑΡΣΙΝΟΣ είναι μια αμιγώς Ελληνική εταιρεία που εδώ και 40 χρόνια δραστηριοποιείται στην παραγωγή λατομικών προϊόντων και προϊόντων έτοιμου σκυροδέματος. Ως αποκλειστικός προμηθευτής σε μερικά από τα σημαντικότερα έργα στην Ελλάδα έχει συμβάλλει στην οικοδόμηση των σύγχρονων κοινωνιών, των υποδομών καθώς και έργων υψηλού προφίλ που βελτιώνουν τη ζωή των ανθρώπων και τους συνδέουν μεταξύ τους, ενώ αναζητεί την αρμονία με το περιβάλλον.

Ο όμιλος εταιρειών Λαρσινός ανέλαβε............

Οι πιο εξυπνες ξανθιες του κοσμου!!!


Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Τα Περίεργα της Κάλπης στην Μεσσηνία !!

ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ !!
Στα 504 εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας η ΝΔ ήρθε πρώτη σε αριθμό ψήφων στα …494
Το ΠΑΣΟΚ ήρθε πρώτο σε αριθμό ψήφων  σε ……4
Σε 6 εκλογικά  τμήματα είχαμε απόλυτη ισοψηφία 
Ενώ σε 3 εκλογικά τμήματα δεν υπήρξε ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ ούτε για ...δείγμα !!
ΠΡΩΤΙΑ ΠΑΣΟΚ
Πρώτο το ΠΑΣΟΚ στην Μεταμόρφωση με 62  έναντι 48 της ΝΔ σε σύνολο 201 ψηφισάντων

Τρίπολη: Προσοχή στη σήραγγα Ραψομάτη

Κλειστός θα είναι, λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ο ένας κλάδος της σήραγγας Ραψομάτη, στην κατεύθυνση από Καλαμάτα προς Τρίπολη, από σήμερα

Βασιλικός πολτός: Σύμμαχος για τον οργανισμό σας

Ο βασιλικός πολτός είναι η φυσική παχύρρευστη, βιολογική ουσία που παράγουν οι νεαρές εργάτριες μέλισσες και χρησιμεύει για την αποκλειστική διατροφή της βασίλισσας.

Αυτό το υπόλευκο γαλακτώδες υποκατάστατο που παράγεται από τις μέλισσες, είναι η μοναδική τροφή της μέλισσας βασίλισσας.

Σημειώνεται εδώ ότι οι βασίλισσες μέλισσες δεν γεννιούνται αλλά γίνονται. Ζουν αποκλειστικά από τον βασιλικό πολτό και σε αυτόν οφείλουν το μεγάλο μέγεθος, τη γονιμότητα και τη μακροβιότητα τους. Είναι γεννημένες από τα ίδια

Δύο συλλήψεις για λειτουργία ιστοσελίδας με παράνομο "κατέβασμα" ταινιών

Ένας 30χρονος ειδικός φρουρός και ένας 46χρονος υπάλληλος του ΙΚΑ συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Και οι δύο κατηγορούνται ότι ως συνδιαχειριστές ιστοσελίδας παρείχαν τη δυνατότητα σε χρήστες του διαδικτύου να "κατεβάζουν" ταινίες, παιχνίδια και προγράμματα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία οι οικονομικές ζημιές που έχουν υποστεί οι εταιρείες, στις οποίες

Εως τις 29 Ιουνίου οι αιτήσεις: Ενα χρόνο πίσω τα πυρόπληκτα δάνεια

Υπογράφηκε στις 25 Απριλίου υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία δίνεται παράταση στα δάνεια των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και επαγγελματιών. Ετσι μέχρι και τις 29 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν πάρει δάνεια με εγγύηση του Δημοσίου, θα μπορούν να υποβάλουν σχετική αίτηση στα πιστωτικά ιδρύματα. Συγκεκριμένα με την υπουργική απόφαση παρέχεται αναστολή πληρωμής των δανείων και των οφειλών των πυρόπληκτων επιχειρήσεων και

Έως και 60 λεπτά οι πατάτες στην λαϊκές της Μεσσηνίας

Από 50 μέχρι 60 λεπτά πωλούνται στη λαϊκή αγορά της Καλαμάτας οι φρέσκες πατάτες από τον Μπουρνιά, τη Μεσσήνη και την Ανάληψη. Οι παραγωγοί εκτιμούν πως είναι η χειρότερη χρονιά για το προϊόν και τους ίδιους, παρατηρούν ότι δεν μπορούν να πουλήσουν πιο χαμηλά, ενώ τονίζουν τον κίνδυνο με την τιμή που έχει στα συσκευαστήρια, να μείνει στα χωράφια. Επισημαίνουν ότι ο κόσμος δεν έχει λεφτά και αγοράζει μικρές ποσότητες, ακόμα και 2 με 3 κιλά.

Δήμος Τριφυλίας: 1η πρόσκληση Επιτροπής Διαβούλευσης

       ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Καλούνται τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Τριφυλίας σε συνεδρίαση την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Κατάστημα Κυπαρισσίας με θέματα:

Καλαμάτα: Βρέθηκε μεγάλο μέρος των χρημάτων της Ληστείας

Βρέθηκε μεγάλο μέρος από το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρεθεί μετά από ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Σε συνέχεια του από 8-5-2012 Δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας μας, που αφορά τη σύλληψη τριών ημεδαπών για τη συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στην Καλαμάτα, ανακοινώνεται επιπλέον ότι, σε έρευνα που διενεργήθηκε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στο

Τέλη βόσκησης στην Τριφυλία

Τα τέλη δικαιώματος βόσκησης για το έτος 2012 καθορίστηκαν στο Δήμο Τριφυλίας τα οποία πλέον θα είναι ενιαία σε όλη την έκταση του δήμου. Με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής επιτροπής το ορίζεται ενιαίο τέλος δικαιώματος βόσκησης, για τους δημότες κτηνοτρόφους, του Δήμου Τριφυλίας, σην τιμή των 0,30 €/ζώο για τα μικρά ζώα και στην τιμή των 0,50 €/ζώο για τα μεγάλα ζώα. 

Επίσης ορίζεται ενιαίο τέλος δικαιώματος βόσκησης, για τους ετεροδημότες βοσκούς, για το έτος 2012, το διπλάσιο εκείνου που ορίσθηκε για τους δημότες κτηνοτρόφους.

Τρίτη, 8 Μαΐου 2012

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η !!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!

Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η  !!!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

"ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ Ή ΜΠΛΕ BMW ΜΕ ΦΙΜΕ ΤΖΑΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.


ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΕΝΑ 13ΧΡΟΝΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟ, ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΠΟΥ ΚΙ ΕΜΑΘΑΝ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΕΧΕΤΕ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΥΤΟ.

Ζούμε (ήδη) στη μετά PC εποχή

Το 2011 σήμανε και ουσιαστικά τη μετάβαση στη μετά PC εποχή, οπότε οι φορητές συσκευές επικοινωνίας και διασκέδασης αθροιστικά ξεπέρασαν σε όγκο πωλήσεων τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές – επιτραπέζιους και φορητούς.
Τα smartphones και τα tablets που διατέθηκαν παγκοσμίως έφτασαν στα 563 εκατομμύρια τεμάχια, έναντι 353 εκατομμυρίων υπολογιστών, με την πρόβλεψη για το τρέχον έτος να διαμορφώνει την αναλογία πωλήσεων στο 2 προς 1. Χρόνο με τον χρόνο η ψαλίδα εκτιμάται ότι θα μεγαλώνει

"Όταν η νύχτα γίνεται μέρα": Η Σούπερ Σελήνη μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

Η μεγαλύτερη πανσέληνος του χρόνου έλαμψε τα ξημερώματα της Κυριακής και οι απανταχού φωτογράφοι έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Απαθανάτισαν, με έμπνευση, την πιο φωτεινή ουράνια στιγμή.

  Το "super moon" κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις στον ουρανό της 6ης Μαΐου (γιατί στη... γη το έκαναν οι Εκλογές). Το θέαμα που απόλαυσε ο πλανήτης ήταν άκρως εντυπωσιακό, ενώ πολλοί φωτογράφοι έσπευσαν να "αιχμαλωτίσουν" στο φακό τους υπέροχες εικόνες.

Σύσκεψη για τα πυρηνελουργία του Νομού

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 8 Μαΐου 2012 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, με θέμα τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των πυρηνελαιουργείων.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δ/ντής Δ/νσης Ανάπτυξης Π.Ε. Μεσσηνίας Κων/νος Βασιλόπουλος, η Δ/ντρια Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Μεσσηνίας Κατερίνα Σπέντζουρα, η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος & Υδροοικονομίας Π.Ε.

Καλαμάτα: Η Ανακοίνωση της Αστυνομίας για την Ληστεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό άλλων τριών συνεργών τους
Συνελήφθησαν, χθες (07.05.2012) το απόγευμα στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 33, 25 και 41 ετών, για τη συμμετοχή τους σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος Τράπεζας στην Καλαμάτα. Οι δύο από αυτούς (ο 25χρονος και ο 33χρονος) κατηγορούνται επίσης και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών που αναζητούσαν μέλη από τη σπείρα των ληστών.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων εντοπισμού των δραστών της ληστείας, αστυνομικοί της

Οι σταυροί στη Μεσσηνία

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
1 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  11373
2 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 9293
3 ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) 8539
4 ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) 6100

Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Μεσσηνίας ανακοινώνει ότι:
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 604Β/5-3-2012 η πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για την ένταξη Επενδυτικών Σχεδίων στο Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» του Άξονα Προτεραιότητας 2, του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και αφορά:........

Δράση 1 Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων

Δράση 2 Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων

Μια ακόμα μεσσηνιακή παρουσία: Η Ρένα Ασημακοπούλου πιθανή πρωθυπουργός

ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Την πιθανότητα να αποκτήσει η Ελλάδα γυναίκα πρωθυπουργό και μάλιστα Μεσσήνια, έστω και για λίγες ημέρες, δίνει το Σύνταγμα σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν οι διερευνητικές εντολές που θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους αρχηγούς των τριών πρώτων κομμάτων. Στην περίπτωση αυτή, ο κ. Παπούλιας αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
Τελευταίος Ελληνας υπηρεσιακός πρωθυπουργός ήταν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννης Γρίβας, για την περίοδο από 12 Οκτωβρίου μέχρι 23 Νοεμβρίου 1989, ο

Οι βουλευτές στην Πελοπόννησο

 Εννέα νέα πρόσωπα καταλαμβάνουν βουλευτικές έδρες από την περιφέρεια Πελοποννήσου. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των σταυρών σε όλα τα εκλογικά τμήματα και δεν έχει οριστικοποιηθεί η σταυροδοσία, τα τελικά αποτελέσματα δεν είναι ικανά να ανατρέψουν τα τελικά αποτελέσματα, αφού υπάρχει σημαντική διαφορά μεταξύ των υποψηφίων.
Χαρακτηριστικό αυτών των εκλογών είναι ότι οι τριεδρικές περιφέρειες της Πελοποννήσου, Λακωνίας και Αργολίδας, παύουν να θεωρούνται παραδοσιακά «κάστρα» της ΝΔ, ενώ και στους

Φιλιατρά: Του πήραν τις ντομάτες!

Άγνωστοι κατά την διάρκεια της νύχτας παραβίασαν θερμοκήπιο στην περιοχή Χάνι των Φιλιατρών, λίγα μέτρα από τον κεντρικό δρόμο Φιλιατρών - Αγίας Κυριακής και αφαίρεσαν ντομάτες, φορτώνοντάς τες σε τελάρα που βρήκαν στο χώρο. 

Μετά το καυσόξυλο από τις ελιές που είχε πάρει δραματικές διαστάσεις το χειμώνα στη περιοχή, σειρά έχουν τώρα οι ντομάτες θερμοκηπίου, καθώς η χονδρική τιμή τους αυτήν την περίοδο κυμαίνεται στο 1,70 - 1,90 ευρώ το κιλό.

Τριφυλία: Οι κλέφτες χαλκού κατέστρεψαν 4 μετασχηματιστές

Τέσσερις ακόμη μετασχηματιστές της ΔΕΗ κατέστρεψαν άγνωστοι στην περιοχή της Τριφυλίας προκειμένου να κλέψουν τον χαλκό που περιέχουν στο εσωτερικό τους. Μάλιστα τα 3 κρούσματα έγιναν το Σάββατο προκαλώντας έτσι πολλά προβλήματα στο δίκτυο της ΔΕΗ.
 
Τα αλλεπάλληλα κρούσματα που από το τέλος Μαρτίου μέχρι και χθες έχουν φτάσει τα 14 έχει σημάνει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές καθώς πλέον το πρόβλημα γίνεται πολύ σοβαρό. Για

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2012

Το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου

Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Εσωτερικών το τελικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012.

Στο 100% των εκλογικών τμημάτων (20.605), και επί 9.949.401 εγγεγραμμένων, προσήλθαν και ψήφισαν 6.476.751 πολίτες (65,10%).

Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 6.324.104 (97,64%), τα άκυρα 116.887 (1,80%) και τα λευκά 35.760

Πυροβολισμοί μεταξύ ληστών και αστυνομικών στην Καλαμάτα με τρεις τραυματίες

 Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε περίπου στις 19:15 στην Καλαμάτα, όταν άτομα που είχαν ληστέψει νωρίτερα υποκατάστημα της Εμπορικής Τράπεζας ταμπουρώθηκαν σε πολυκατοικία της οδού Ευριπίδου.

Εκλογές σοκ και οι τελικές έδρες στη Μεσσηνία

Σύμφωνα με τις τελευταίες πριν λίγο καταμετρημένες ψήφους στην Μεσσηνία αλλά και σε συνδυασμό με την Επικράτεια τις 5 έδρες στην Μεσσηνία παίρνουν:
Ν.Δ 2 έδρες (Α. Σαμαράς- Γ. Λαμπρόπουλος)

Τα ποσοστά των κομμάτων σε αριθμούς

Ήταν μία από τις πιο κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις της Μεταπολίτευσης. Για πρώτη φορά οι ψηφοφόροι δεν δίστασαν να τιμωρήσουν τους μεγάλους της πολιτικής, στηρίζοντας μικρότερα κόμματα.
Ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια, ι οι ψηφοφόροι που εγκατέλειψαν τα δύο κόμματα εξουσίας στην κάλπη της Κυριακής, καθώς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μετρούν βαριές απώλειες, τόσο σε ποσοστά, όσο και σε ψήφους, σε σχέση με τις αμέσως προηγούμενες βουλευτικές εκλογές.
Η ΝΔ το 2009 είχε λάβει 2.295.719 ψήφους, ποσοστό 33,47% και 91 έδρες. Τώρα έλαβε 1.191.052 ψήφους, ποσοστό 18,85% και 108 έδρες. Δηλαδή, αν και έλαβε 1.104.667 λιγότερες ψήφους από το

Παράταση μέχρι 31 Μαΐου για τις δηλώσεις

Παρατείνεται έως και τις 31 Μαΐου, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 για όλα τα υπόχρεα νομικά πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 101 (Α.Ε., Ε.Π.Ε., Κ.Λ.Π.) του Κ.Φ.Ε.
Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών που παραπέμπει σε σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου. Η προθεσμία αυτή ισχύει για όλα τα

Αποτελέσματα σταυρών σε 440 από τα 514 τμήματα της Μεσσηνίας

Αποτελέσματα σταυρών σε 440 από τα 514 τμήματα της Μεσσηνίας
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  11206
2 ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 9167
3 ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ  ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ) 8411
4 ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ) 5911

ΠΛΑΤΗ: ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΣΤΑΥΡΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Δείτε αναλυτικά ποια κόμματα συμμετείχαν στις εκλογές της 6/5/2012 αλλά και τους σταυρούς που πήρε ο κάθε βουλευτής στο χωριό μας.  

Και νέα Σεισμική Δόνηση στη Μεθώνη

Και νέα Σεισμική Δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, σημειώθηκε σήμερα στις 10:40 το πρωϊ Νοτιαδυτικά της Μεθώνης. 

Ολοι οι σταυροί των υποψηφίων στην Μεσσηνία. (430 από τα 492 τμήματα)

Οι σταυροί των υποψηφίων μέχρι τώρα στα κόμματα που Βγάζουν έδρα στην Μεσσηνία έχουν ως εξής:

Νέα Δημοκρατία

Λαμπρόπουλος 11091

Σαμπαζιώτης 9026

Χρυσομάλλης 8343

Μεσσηνία - Αποτελέσματα σε 96 από τα 514 εκλογικά τμήματα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

1    ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ     ΙΩΑΝΝΗΣ     1879

2    ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ     ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ (ΜΙΛΤΟΣ)    1637

3    ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΤΑΚΗΣ)    1618

491 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΑΛΑΖΟΝΙΟΥ

Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Τ. Κ. ΧΑΛΑΖΟΝΙΟΥ

ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 201
ΨΗΦΙΣΑΝ: 107
ΑΚΥΡΑ: 1
ΛΕΥΚΑ: 0
ΕΓΚΥΡΑ: 106

ΕΛΑΒΑΝ

488 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΞΟΧΙΚΟΥ (ΚΑΤΣΙΜΠΑΛΙ)

Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Τ. Κ. Εξοχικού

ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 131
ΨΗΦΙΣΑΝ: 78
ΑΚΥΡΑ: 2
ΛΕΥΚΑ: 1
ΕΓΚΥΡΑ: 75

ΕΛΑΒΑΝ

489 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΛΗΣ

1ο Δημοτικό Σχολείο Δ . Κ. Φιλιατρών

ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 107
ΨΗΦΙΣΑΝ: 73
ΑΚΥΡΑ: 0
ΛΕΥΚΑ: 0
ΕΓΚΥΡΑ: 73

ΕΛΑΒΑΝ

492 ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Πρώην Κοινοτικό Κατάστημα Τ. Κ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ: 342
ΨΗΦΙΣΑΝ: 222
ΑΚΥΡΑ: 0
ΛΕΥΚΑ: 0
ΕΓΚΥΡΑ: 222

Κυριακή, 6 Μαΐου 2012

ΠΛΑΤΗ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ


  Με απόλυτη ηρεμία και τάξη πραγματοποιήθηκαν και οι φετινές εκλογές στο χωριό μας. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 π. μ. για να κλείσουνε στις 7 μ. μ. όπως όριζε ο νόμος. Στη συνέχεια αμέσως άρχισε η καταμέτρηση που τελείωσε στις 8:45 μ. μ. περίπου και στη συνέχεια  ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα από τη δικαστική αντιπρόσωπο τα οποία έχουν ως εξής: