Από τις προηγούμενες ημέρες και βάσει των προγνώσεων οι
πατατοπαραγωγοί στην περιοχή Καλαμάτας –Μεσσήνης γνώριζαν την πιθανότητα
παγετού αλλά δεν πίστευαν ότι θα ήταν τόσο ισχυρός. Συγκεκριμένα από
τις 20:00 το βράδυ η θερμοκρασία είχε φτάσει κοντά στους +0,5 C και στις 21:45 έπεσε στους -0,8 C.
Άμεσα έβαλαν σε λειτουργία τα συστήματα αντιπαγετικής προστασίας και πότιζαν μέχρι το πρωί 09:00 περίπου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η θερμοκρασία ήταν σταθερή μέχρι τις 03:00 στους -1,5 C ενώ μετά υποχωρούσε σταδιακά όπου τελικά στις 04:50 έφτασε στους -4,3 C!!
Ζημιές μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν αλλά μέχρι την Πέμπτη που το κύμα αυτό θα είναι στην περιοχή μας ελπίζουμε να μην γίνουν.
Επίσης σημαντικό είναι ότι ευτυχώς που η καλλιέργεια βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, αυτό της βλάστησης-φυτρώματος και τα φυτά δεν είναι μεγάλα.
Βεβαίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του Δεκεμβρίου η παραγωγή έχει ήδη καθυστερήσει κατά μία εβδομάδα και οι παραγωγοί ενδιαφέρονται για την πρώιμη συγκομιδή του προϊόντος την Μεγάλη Εβδομάδα όπου φιλοδοξούν να πάρουν και καλύτερη τιμή.
Έτσι λοιπόν και σήμερα η επιφυλακή των παραγωγών του «Μπουρνιά» και της Μεσσήνης είναι δεδομένη. BEST TV
Άμεσα έβαλαν σε λειτουργία τα συστήματα αντιπαγετικής προστασίας και πότιζαν μέχρι το πρωί 09:00 περίπου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η θερμοκρασία ήταν σταθερή μέχρι τις 03:00 στους -1,5 C ενώ μετά υποχωρούσε σταδιακά όπου τελικά στις 04:50 έφτασε στους -4,3 C!!
Ζημιές μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν αλλά μέχρι την Πέμπτη που το κύμα αυτό θα είναι στην περιοχή μας ελπίζουμε να μην γίνουν.
Επίσης σημαντικό είναι ότι ευτυχώς που η καλλιέργεια βρίσκεται στο αρχικό στάδιο, αυτό της βλάστησης-φυτρώματος και τα φυτά δεν είναι μεγάλα.
Βεβαίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών του Δεκεμβρίου η παραγωγή έχει ήδη καθυστερήσει κατά μία εβδομάδα και οι παραγωγοί ενδιαφέρονται για την πρώιμη συγκομιδή του προϊόντος την Μεγάλη Εβδομάδα όπου φιλοδοξούν να πάρουν και καλύτερη τιμή.
Έτσι λοιπόν και σήμερα η επιφυλακή των παραγωγών του «Μπουρνιά» και της Μεσσήνης είναι δεδομένη. BEST TV
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου