ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Mαφιόζος έγινε γυναίκα για να μην συλληφθεί

Η απίστευτη ιστορία του κακοποιού Giovanni Rebolledo. Δραπέτευσε και έκανε αλλαγή φύλλου για να μην τον ανακαλύψει η αστυνομία

 Έγινε γυναίκα για να γλυτώσει τη φυλακή! Είναι η ιστορία του Κολομβιανού κακοποιού Giovanni Rebolledo, ο οποίος ξόδεψε σχεδόν δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ για να γίνει γυναίκα, ώστε να μην τον εντοπίσουν οι αρχές.
Ο Rebolledo συνελήφθη και καταδικάστηκε σε εξήντα χρόνια κάθειρξη για εκβιασμό, απαγωγή και ληστεία στην πρωτεύουσα της χώρας Bogota.
Κάποια στιγμή κατάφερε να αποδράσει από τη φυλακή και απευθύνθηκε σε πλαστικό χειρουργό. Έκανε επέμβαση προσθετικής στήθους, ανόρθωση
γλουτών, και πλαστική στη μύτη του.
Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό καθώς μετά τις επεμβάσεις έμοιαζε πλέον με γυναίκα. Άλλαξε όνομα και εργαζόταν ως  ιερόδουλη σε προάστιο της πόλης Barranquilla.
Η ζωή της... Rosalinda, κυλούσε ήρεμα έως ότου σε έναν έλεγχο ρουτίνας της αστυνομίας αξιωματικοί αναγνώρισαν, τον διαβόητο μαφιόζο.

"Όταν αποκάλυψαν την ταυτότητα του, ξέσπασε σε δάκρυα. Δεν μπορούσε να πιστέψει κανείς ποιος ήταν και ιδιαίτερα οι άλλες πόρνες που εργάζονταν μαζί του" αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.
Στην ειδική συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά τη σύλληψή του, φωτογραφήθηκε με ένα ροζ μπούστο και μια ασπρόμαυρη φούστα.
Ήταν μέλος της συμμορίας Los Topos. Με τη βοήθεια όμορφων γυναικών εξαπατούσαν πλούσιους άνδρες τους οποίους αφού τους οδηγούσαν σπίτι τους, τους έκαναν ηλεκτροσόκ ώστε να παραδώσουν τις πιστωτικές κάρτες με τον κωδικό ασφαλείας κι άλλα πολύτιμα αντικείμενα.
(Πηγή:The Sun)
ΑΠΟ http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΖΩΓΡΑΦΙΑΣ

          Μία ακόμα ωραία αφιέρωση μου έγινε από τα μικρά κορίτσια μας. Πρόκειται για τη