Μία
σούπα εύκολη θρεπτική και πολύ νόστιμη συνήθιζε η μαμά Σοφία να μας
φτιάχνει τις μέρες των Εορτών των Χριστουγέννων. Είναι πιο εύκολο πια
να βρούμε κρέας γαλοπούλας , ακόμη και σε συσκευασία μόνο από το στήθος,
σε ποσότητα τόση για να φτιάξουμε την σούπα αυτήν . Επίσης μπορούμε να
την φτιάξουμε με στήθος από κοτόπουλο, για όσους δεν επιθυμούν την
γαλοπούλα. Για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και όχι μόνο είναι ο,τι
καλύτερο!
Μερίδες:6
Χρόνος μαγειρέματος :45 ‘ της ώρας.
Υλικά
1. Μία κούπα συκωτάκια κότας
2. 200γρ.ψαχνό από στήθος γαλοπούλας η’ κότας
3. Δύο καρότα στον τρίφτη λεπτές λουριδες κομμένα
4. 1/3 κούπας αστράκι μικρό για σούπες
5. Μία κουταλιά βούτυρο
6. Λίγο ελαιόλαδο
7. Δύο κρεμμυδάκια φρέσκα
8. Ενα ποτηράκι μικρό κρασί άσπρο
9. Αλάτι- πιπέρι – χυμό λεμόνι, όσο επιθυμεί ο καθένας στο πίατο του.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ανάβουμε την φωτιά μας στην ηλεκτρική κουζίνα σε μέτρια θερμοκρασία. Αφού πλύνουμε καλά τα συκωτάκια της κότας και το στήθος από την γαλοπούλα η΄την κότα μας ,μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί ρίχνουμε τα συκωτάκια και το στήθος από την γαλοπούλα (σε μακρόστενα κομμάτια πάχους 2εκ.περίπου).Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Σβύνουμε με το άσπρο κρασί ,ενώ στην συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα τριμμένα ,το αστράκι μας ,το αλάτι ,το πιπέρι και συμπληρώνουμε με νερό περίπου 1λίτρο και την κουταλιά με το βούτυρο.Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει για 30’ της ώρας.
Αν επιθυμούμε μπορούμε να φτιάξουμε στο τέλος αβγολέμονο με τον ζωμό από την σούπα μας.
Μπορούμε όμως απλά να προσθέσουμε μόνο χυμό από λεμόνι ,όσο μας αρέσει στην γεύση.
ΑΠΟ http://www.agioritikovima.gr
Μερίδες:6
Χρόνος μαγειρέματος :45 ‘ της ώρας.
Υλικά
1. Μία κούπα συκωτάκια κότας
2. 200γρ.ψαχνό από στήθος γαλοπούλας η’ κότας
3. Δύο καρότα στον τρίφτη λεπτές λουριδες κομμένα
4. 1/3 κούπας αστράκι μικρό για σούπες
5. Μία κουταλιά βούτυρο
6. Λίγο ελαιόλαδο
7. Δύο κρεμμυδάκια φρέσκα
8. Ενα ποτηράκι μικρό κρασί άσπρο
9. Αλάτι- πιπέρι – χυμό λεμόνι, όσο επιθυμεί ο καθένας στο πίατο του.
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ανάβουμε την φωτιά μας στην ηλεκτρική κουζίνα σε μέτρια θερμοκρασία. Αφού πλύνουμε καλά τα συκωτάκια της κότας και το στήθος από την γαλοπούλα η΄την κότα μας ,μόλις το ελαιόλαδο ζεσταθεί ρίχνουμε τα συκωτάκια και το στήθος από την γαλοπούλα (σε μακρόστενα κομμάτια πάχους 2εκ.περίπου).Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα.
Σβύνουμε με το άσπρο κρασί ,ενώ στην συνέχεια προσθέτουμε τα καρότα τριμμένα ,το αστράκι μας ,το αλάτι ,το πιπέρι και συμπληρώνουμε με νερό περίπου 1λίτρο και την κουταλιά με το βούτυρο.Σκεπάζουμε με το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνουμε να βράσει για 30’ της ώρας.
Αν επιθυμούμε μπορούμε να φτιάξουμε στο τέλος αβγολέμονο με τον ζωμό από την σούπα μας.
Μπορούμε όμως απλά να προσθέσουμε μόνο χυμό από λεμόνι ,όσο μας αρέσει στην γεύση.
ΑΠΟ http://www.agioritikovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου