ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Στην Αθήνα οι... πρώτοι Άραβες για τον Παναθηναϊκό

Αθήνα
Η μεγάλη στιγμή που όλοι στον Παναθηναϊκό περίμεναν, φαίνεται ότι έφτασε. Εκπρόσωποι του Fund από την Σαουδική Αραβία που ενδιαφέρονται για το «Τριφύλλι» βρίσκονται στην Αθήνα. Όπως και να το κάνουμε, είναι η πρώτη φορά που υποψήφιος αγοραστής έρχεται τόσο... κοντά. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωποι του πρίγκιπα ή των πριγκίπων συναντήθηκαν με τον Βλάση Τσάκα και στη συνεχεία κατέλυσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Ωστόσο, όπως άφησαν να εννοηθεί ο ίδιος ο επενδυτής δεν βρίσκεται ανάμεσα τους και έτσι δεν θα υπάρξει παρουσία των Σαουδαράβων στο ΟΑΚΑ για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο.

Ο λόγος της παρουσίας τους στην Αθήνα δεν είναι άλλος από το να συναντηθούν με την πλευρά του Γιάννη Βαρδιανογιάννη και να του αποσπάσουν το «OK» για τα έγγραφα που έχει στα χέρια του. Εν συνεχεία θα υπάρξει νέο ραντεβού ανάμεσα στους νομικούς εκπροσώπους των δύο πλευρών τη συζήτηση των επί μέρους λεπτομερειών του «deal».
Έτσι, σύμφωνα με το περιβάλλον του Τζίγκερ, οι εξελίξεις μεταφέρονται για τις αρχές της νέας εβδομάδας και συγκεκριμένα Δευτέρα ή Τρίτη με την πλευρά της οικογένειας Βαρδινογιάννη να συλλέγει τις πληροφορίες που θέλει και να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες σχετική με την συνέχεια ή μη της καθοριστικής συμφωνίας για το μέλλον της ομάδας.
Newsroom ΔΟΛ
 ΑΠΟ http://sports.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: