ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Νέο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης με τη μέθοδο Franchise Farming

Συνέντευξη της Μαριλένας Μανιουδάκη Αντιπροέδρου του επενδυτικού Ομίλου MPIMPAS GROUP INVESTING

Ποια είναι η καινοτομία του Ομίλου στην καλλιέργεια μανιταριών;
Καινοτομία και ρηξικέλευθες ιδέες εφαρμόζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Όμιλο Mpimpas Group Investing στον τομέα των καλλιεργειών με την μέθοδο FranchiseFarming. Για πρώτη φορά αλλάζουν οι αποδόσεις των καλλιεργειών από την επιστημονική ομάδα του Ομίλου, η οποία έχει κατορθώσει έπειτα από μακροχρόνια μελέτη, μόλις σε ένα στρέμμα γης να
παράγονται 60 τόνοι προϊόντος και εγγυημένη απόδοση 40.000 ευρώ κατ’ έτος. Η παραπάνω απόδοση σε συνδυασμό με το ιδιαίτερα υψηλό κέρδος αποτελεί σημείο αναφοράς για τα ελληνικά και διεθνή δεδομένα.
Ποιος είναι ο στόχος του Ομίλου για εξαγωγές; Υπάρχει ενδιαφέρον για υλοποίηση έργων από επενδυτές;
Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος Mpimpas Group Investing έχει θέσει τις βάσεις, έτσι ώστε τα μανιτάρια να αποτελέσουν το σημαντικότερο παραγόμενο εθνικό προϊόν και η Ελλάδα να καταστεί η πρώτη εξαγωγική χώρα. Να σημειωθεί, ότι πλήθος ενδιαφερομένων απ’ όλη την επικράτεια, έχουν μέχρι σήμερα εκδηλώσει ενδιαφέρον και προχωράμε τις διαδικασίες σε υλοποίηση έργων, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα FranchiseFarming αξιοποιώντας την επιδότηση του Αναπτυξιακού Νόμου, η οποία φτάνει το 50%.
Ο όμιλος θα προχωρήσει σε δικές του καλλιέργειες μανιταριών;
Σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και την ραγδαία εξέλιξη των μικρών εκτάσεων, ο Όμιλος έχει θέσει το αναπτυξιακό του αποτύπωμα έχοντας σε εξέλιξη δυο μεγάλες μονάδες παραγωγής στην Αχαΐα και την Εύβοια, στις οποίες θα προβεί στην δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων, με σκοπό την δημιουργία καθετοποιημένων μονάδων για την τυποποίηση και διανομή στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Πιστεύετε ότι το όραμα του ομίλου μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση;
Ο Όμιλός πιστεύει ακράδαντα ότι μέσα από ισχυρές επενδύσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, μπορεί η χώρα μας να βγει από την οικονομική κρίση, η οποία έχει αντίκτυπο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Επιπλέον, με την μέθοδο Franchise Farming, η χώρα μας πιστεύουμε ότι μπορεί να ξαναγίνει ανταγωνιστική απέναντι σε άλλες χώρες της Ε.Ε και όχι μόνο.
ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΜΙΛΟΥ
Λεωφ. Μαραθώνος 68-70
153 51 Παλλήνη
Website: omilos-mpimpas.gr

Tηλ.: 210 6033934,-150, 6945 986878

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/31064-manioudaki-mpimpas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΛΑΤΗ: (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ). ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Ακόμα μερικές παλιές φώτο μας ήρθανε, ενισχύοντας έτσι την συλλογή μας, η οποία χάρη στις δικές σας δωρεές αυξάνει συνεχώς.