Δοκιμάζοντας την γκάμα των προϊόντων που πρόσφατα κυκλοφόρησε το
Costa Navarino, η Ντένη Καλλιβωκά εντυπωσιάζεται από τις γεύσεις και με
χαρά αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν και κάποιοι τομείς στην ελληνική
παραγωγή που έχουν προοπτική.
Όρθια μπροστά σε ένα πάγκο παρακολουθώ μια κυρία να καβουρντίζει το σουσάμι και μετά μαζί με τον άντρα της και την μικρή της κόρη να στρώνουν το έτοιμο παστέλι πάνω στην λαδόκολλα για να κρυώσει. Το δοκιμάζω καυτό (ωραία η αίσθηση!) και παρατηρώ τις Αμερικανίδες δημοσιογράφους τριγύρω μου να δοκιμάζουν και να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον. Το παστέλι είναι μαλακό, ‘υγρό’, φτιαγμένο από
πρώτης
ποιότητας μέλι. Ακριβώς δίπλα ένας άλλος μικρός παραγωγός ζυμώνει το
αλεύρι και τα άλλα υλικά και πλάθει επί τόπου μικροσκοπικά κουλουράκια.
Καλεί και εμάς να συμμετάσχουμε στην διαδικασία. Είμαι στο Costa
Navarino στην Μεσσηνία και παρακολουθώ μια παρουσίαση των νέων προϊόντων
τους. Τα παραπάνω είναι μόνο δύο, από την μεγάλη γκάμα που κυκλοφόρησε
πρόσφατα. Πρόκειται για κορυφαία χειροποίητα προϊόντα που προέρχονται
από μικρές οικογενειακές μονάδες και που τυποποιούνται κάτω από το brand
Navarino Icons. Η συλλογή των αγροτικών προϊόντων περιλαμβάνει μεταξύ
άλλων εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, παστέλι και θυμαρίσιο μέλι,
μαρτυρώντας τη Μεσσηνιακή και Πελοποννησιακή γαστρονομική παράδοση. Και
μαζί μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, dip, μπισκότα κλπ.
Τα
προϊόντα διατίθενται στα πολυκαταστήματα Attica, στο Costa Navarino,
στα Hellenic Duty Free Shops, καθώς και στα καταστήματα Dean&Deluca
στις Η.Π.Α., όπου για πρώτη φορά προσφέρεται μια ολοκληρωμένη σειρά
ελληνικών προϊόντων. Εντυπωσιάζομαι και μιλώ με την Μαρία Ρόμερ,
υπεύθυνη του Dean & Deluca «Το hit μας στις πωλήσεις είναι το
παστέλι» μου λέει. «Και δεν εκπλήσσομαι αφού όταν το πρωτοδοκίμασα δεν
μπορούσα να σταματήσω να το τρώω. Ένα απλό προϊόν με μεγάλη ιστορία σε
ένα τέλειο συνδυασμό ποιότητας και συσκευασίας» συμπληρώνει. Και μετά
μου εξηγεί ότι στην αμερικάνικη αγορά πάνε πολύ καλά και τα κουλουράκια
από έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. «Μας αρέσει η γεύση, η υφή και τα υλικά
όπως και το γεγονός ότι φτιάχνονται με το χέρι από τους τοπικούς μικρούς
παραγωγούς. Ντρέπομαι που το λέω αλλά όταν ανοίξω ένα κουτί δεν μπορώ
να σταματήσω να τα τρώω.» και μου εξηγεί ότι τα προϊόντα έχουν
εκτιμηθεί δεόντως και από τους καταναλωτές. Ταυτόχρονα παραδέχεται ότι
και η ίδια κατά την επίσκεψή της εντυπωσιάστηκε από όλο αυτό που είδε
και έζησε παρακολουθώντας της διαδικασία παραγωγής των προϊόντων.
Πιο δίπλα η γνωστή δημοσιογράφος φαγητού Deborah Madisson, πλάθει μπισκοτάκια λαδιού και δηλώνει λάτρης της Κορωνέικης ποικιλίας του λαδιού και των γλυκών του κουταλιού. Και εξηγεί ότι παρότι δεν είναι λάτρης τους, τα συγκεκριμένα την εντυπωσίασαν χάρη την έντονη γεύση του φρούτου και την ισορροπημένη γλύκα τους. Συζητώντας μάλιστα την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το κατά πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το κοινό μου είπε «εκείνοι που αγαπούν το καλό φαγητό και το ψάχνουν, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι αυτό που θα γευτούν όχι η πολιτική κατάσταση της χώρας από την οποία προέρχεται».
Ανακουφισμένη
από τις συζητήσεις και βλέποντας ένα παραθυράκι να ανοίγει- αυτό για τα
ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό- ανοίγω βαζάκια και δοκιμάζω
εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα. Το καλύτερο γλυκό του κουταλιού ελιά που
έχω δοκιμάσει, με ωραία υφή και άψογη ισορροπία. Το γλυκό κυδώνι, η
αρωματική μαρμελάδα μανταρίνι, τα τραγανά και πεντανόστιμα για τον καφέ
μπισκότα λαδιού, οι ελιές και ακόμη περισσότερο η αξεπέραστη
μελιτζανοσαλάτα οι ψητές πιπεριές, ψητή μελιτζάνα, το υπέροχο dip
πιπεριάς-ντομάτας. Αλειμμένο με χωριάτικο ψωμί είναι άλλο πράγμα!
Και μια και μιλάμε για εξωτερικό αξίζει να αναφέρουμε ότι η Costa Navarino ξεκίνησε συνεργασία με τη Lufthansa, με στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων σε επιβάτες από όλο τον κόσμο. Έτσι η σειρά προϊόντων Navarino Icons βρίσκεται από την 1η Φεβρουαρίου στο Lufthansa Business Lounge του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Όσοι το επισκέπτονται θα μπορούν να δοκιμάσουν σε πρώτη φάση το θυμαρίσιο μέλι, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το αλάτι με δενδρολίβανο, ενώ σταδιακά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλες τις γεύσεις.
Τα προϊόντα θα τα βρείτε στο Attica και στα Duty Free. www.costanavarino.com - www.athinorama.gr
ΑΠΟ http://newsmessinia.blogspot.com/
Όρθια μπροστά σε ένα πάγκο παρακολουθώ μια κυρία να καβουρντίζει το σουσάμι και μετά μαζί με τον άντρα της και την μικρή της κόρη να στρώνουν το έτοιμο παστέλι πάνω στην λαδόκολλα για να κρυώσει. Το δοκιμάζω καυτό (ωραία η αίσθηση!) και παρατηρώ τις Αμερικανίδες δημοσιογράφους τριγύρω μου να δοκιμάζουν και να παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον. Το παστέλι είναι μαλακό, ‘υγρό’, φτιαγμένο από
Πιο δίπλα η γνωστή δημοσιογράφος φαγητού Deborah Madisson, πλάθει μπισκοτάκια λαδιού και δηλώνει λάτρης της Κορωνέικης ποικιλίας του λαδιού και των γλυκών του κουταλιού. Και εξηγεί ότι παρότι δεν είναι λάτρης τους, τα συγκεκριμένα την εντυπωσίασαν χάρη την έντονη γεύση του φρούτου και την ισορροπημένη γλύκα τους. Συζητώντας μάλιστα την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το κατά πόσο αυτή μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το κοινό μου είπε «εκείνοι που αγαπούν το καλό φαγητό και το ψάχνουν, αυτό που τους ενδιαφέρει είναι αυτό που θα γευτούν όχι η πολιτική κατάσταση της χώρας από την οποία προέρχεται».
Και μια και μιλάμε για εξωτερικό αξίζει να αναφέρουμε ότι η Costa Navarino ξεκίνησε συνεργασία με τη Lufthansa, με στόχο την προβολή των ελληνικών προϊόντων σε επιβάτες από όλο τον κόσμο. Έτσι η σειρά προϊόντων Navarino Icons βρίσκεται από την 1η Φεβρουαρίου στο Lufthansa Business Lounge του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Όσοι το επισκέπτονται θα μπορούν να δοκιμάσουν σε πρώτη φάση το θυμαρίσιο μέλι, το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το αλάτι με δενδρολίβανο, ενώ σταδιακά θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όλες τις γεύσεις.
Τα προϊόντα θα τα βρείτε στο Attica και στα Duty Free. www.costanavarino.com - www.athinorama.gr
ΑΠΟ http://newsmessinia.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου