ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Πως μπορώ να κατεβάσω ό,τι έχω στο Facebook;

Μπορεί να απαιτείται να απέχετε από το Facebook (ή καλύτερα, το Διαδίκτυο γενικώς) επί 14 ημέρες για να διαγράψετε το λογαριασμό σας, εντούτοις εάν θέλετε να δείξετε κάτι στους (πραγματικούς) φίλους σας που έχει συμβεί εκεί, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να μπείτε στο λογαριασμό σας. Δείτε πόσο εύκολο είναι να κατεβάσετε ό,τι έχετε στο προφίλ σας στο Facebook.

Ξεκινήστε από τη σελίδα «Ρυθμίσεις λογαριασμού» (δίπλα στην Αρχική Σελίδα, πατήστε το βελάκι προς τα κάτω για να τη βρείτε).


   1. Πατήστε στο μενού Λογαριασμός στην πάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε σελίδας Facebook.
   2. Πατήστε Ρυθμίσεις λογαριασμού
   3. Πατήστε Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας στο Facebook
   4. Πατήστε το κουμπί Λήψη στην επόμενη σελίδα

Επειδή αυτό το αρχείο λήψης περιλαμβάνει το προφίλ σας (Χρονολόγιο), θα πρέπει να το κρατήσετε ασφαλές και να λάβετε προφυλάξεις κατά την αποθήκευση, αποστολή ή το ανέβασμα του σε οποιεσδήποτε άλλες υπηρεσίες.


Διαβάστε επίσης στο tech.in.gr,
Το να έχετε ένα αντίγραφο των στοιχείων σας -είτε αυτά είναι του Facebook ή οποιασδήποτε άλλες υπηρεσίας στο δίκτυο- είναι ένα σημαντικό κομμάτι ελέγχου των κοινοποιήσεών σας.

Επιπλέον, το κατέβασμα ενός αρχείου που είναι αντίγραφο των στοιχείων σας, μπορεί να σας φανεί χρήσιμο αν υπάρχει μόνο στο Facebook.

  • Για παράδειγμα, μπορεί να χάσετε το κινητό σας τηλέφωνο, το οποίο περιέχει πολλές φωτογραφίες που τραβήξατε με αυτό. Αν είχατε ανεβάσει αυτές τις φωτογραφίες στο Facebook, θα μπορούσατε κατεβάζοντας τα στοιχεία σας να αποκτούσατε πάλι αυτές τις φωτογραφίες στον υπολογιστή σας.
Πρώτα, η υπηρεσία σας στέλνει ένα e-mail στη διεύθυνση email που είναι καταχωρημένη στο λογαριασμό σας στο Facebook για να επιβεβαιώσει ότι εσείς ξεκινήσατε τη διαδικασία.

Μόλις λάβετε το email, θα πρέπει να εισάγετε εκ νέου τον κωδικό πρόσβασής σας.

Εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο υπολογιστή ή κάποιον που δεν χρησιμοποιείτε κανονικά, μπορεί επίσης να χρειαστεί να επιλύσετε ένα γρίφο με φωτογραφίες των φίλων σας ή ένα κουίζ μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS) από το κινητό σας τηλέφωνο.

ΑΠΟ http://tech.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: