ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Στην αγορά της online μουσικής εισέρχεται η Google

Mια νέα συνδρομητική υπηρεσία αναπαραγωγής μουσικής για συσκευές Android με το όνομα Google Play Music All Access παρουσίασε η Google στο ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών που διοργανώνει στο Σαν Φρανσίσκο.

Η υπηρεσία - η οποία επί του παρόντος είναι διαθέσιμη μόνο στις ΗΠΑ - προσφέρει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και ταμπλετών τη δυνατότητα να ακούσουν εκατομμύρια τραγούδια εκτός από αυτά που ήδη έχουν αποθηκευμένα στις συσκευές τους. Η εταιρεία αποκάλεσε την υπηρεσία «ραδιόφωνο χωρίς κανόνες».

Η νέα υπηρεσία φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί αντίστοιχες πλατφόρμες όπως το Pandora, το Spotify, το Xbox Music και το Rdio. Ωστόσο, σε αντίθεση με πολλές από αυτές, το Google Play Music All Access δεν θα διατίθεται δωρεάν, πέραν της αρχικής δοκιμαστικής περιόδου 30 ημερών.

Η μηνιαία συνδρομή στην υπηρεσία κοστίζει 9,99 δολάρια. Η πρόσβαση στη βιβλιοθήκη η οποία περιέχει εκατομμύρια τραγούδια γίνεται μέσω συσκευής Android (κινητού τηλεφώνου ή ταμπλέτας) ή απευθείας μέσω browser από τους υπολογιστές των χρηστών. Οσοι γίνουν συνδρομητές στις ΗΠΑ μέχρι τις 30 Ιουνίου, θα πληρώνουν μειωμένο τέλος (7,99 δολάρια το μήνα).

Η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας εκτός των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

900 εκατ. συσκευές Android

Στο συνέδριο, στο οποίο μετέχουν 5.500 προγραμματιστές, η Google ανακοίνωσε ότι περισσότερα από 900 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες σε όλον τον κόσμο έχουν εγκατεστημένο το λογισμικό Android.

Ο κολοσσός των διαδικτυακών αναζητήσεων ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το Android - το λογισμικό που δημιουργήθηκε το 2010 και σήμερα «τρέχει» σε τηλέφωνα κατασκευαστών όπως η Samsung - έχουν αυξηθεί σημαντικά. Ειδικότερα, στελέχη της Google ανακοίνωσαν ότι τα έσοδα ανά χρήστη για τις εφαρμογές Android είναι φέτος 2,5 φορές υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι.

Προσωποποιημένοι χάρτες

Στο συνέδριο ανακοινώθηκε, ακόμη, ότι μέσα στο καλοκαίρι η Google θα προχωρήσει σε σημαντικές βελτιώσεις της χαρτογραφικής υπηρεσίας Google Maps. Μεταξύ άλλων, η υπηρεσία θα προσφέρει «προσωποποιημένους» χάρτες για κάθε χρήστη ξεχωριστά.

Αλλες ανακοινώσεις που έγιναν περιλαμβάνουν νέες λειτουργίες για βιντεοπαιχνίδια που υποστηρίζονται από το λειτουργικό σύστημα Android, όπως η δυνατότητα συγχρονισμού των επιδόσεων ενός παίκτη σε διαφορετικές συσκευές και η δυνατότητα σύγκρισης των αποτελεσμάτων με αυτά άλλων χρηστών, μέσω του κοινωνικού δικτύου Google+.


ΠΗΓΗ: tanea.gr
ΑΠΟ http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εστίαση: Επιδότηση επιχειρήσεων μέσω ΕΣΠΑ

  Πέμπτη, 13 Μαϊος 2021 14:51 Ξεκινούν την Παρασκευή, 14 Μαΐου οι αιτήσεις για την επιδότηση των επιχειρήσεων εστίασης μέσω της δρά...