ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Διακόπτονται οι συντάξεις όσων δεν έχουν ταυτόχρονα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Ξεκίνησε από σήμερα η διακοπή των συντάξεων, όσων συνταξιούχων δεν διέθεταν ταυτόχρονα Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) με την καταβολή των συντάξεων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, στους περίπου 1.200.000 συνταξιούχους τους ΙΚΑ, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για αύριο 29 Μαρτίου.

Η εφαρμογή του μέτρου για τους συνταξιούχους του Οργανισμού Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, (ΟΓΑ) θα γίνει ταυτόχρονα με την πληρωμή
των συντάξεων την ερχόμενη Τετάρτη 3 Απριλίου.

Συνολικά αναμένεται να διακοπούν 15.882 συντάξεις, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ Α.Ε), είχαν εντοπισθεί να μη διαθέτουν ταυτόχρονα ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

Η σχετική υπουργική απόφαση προέβλεπε την αναστολή των συντάξεων αυτών από τις 29/3/2013, όμως υπήρξαν τροποποιήσεις στον προγραμματισμό πληρωμών των Ταμείων που οφείλονται στον εορτασμό του Πάσχα των χριστιανών καθολικών και την υπολειτουργία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, αύριο Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα.

Με την καταβολή των συντάξεων Μαΐου, από τις 29 Απριλίου, αναμένεται να ανασταλεί η σύνταξη για 328.675 συνταξιούχους, που σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία δεν διαθέτουν έναν από τους δυο αριθμούς. Οι 176.364 συνταξιούχοι δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ και οι 152.311 ΑΦΜ.

Όσοι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, δεν εισπράξουν σήμερα τη σύνταξή τους, μπορούν από την Παρασκευή 29/3/2013 και μετά, να εισπράξουν αυθημερόν προκαταβολή της σύνταξης από το Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους, εφ' όσον προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά
τα οποία είναι:

1. Εκκαθαριστικό σημείωμα εφορίας όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ από την αρμόδια ΔΟΥ.

2. Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ (από τα γραφεία ΑΜΚΑ των αρμοδίων υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή ΚΕΠ) ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο που αναφέρει τον ΑΜΚΑ (π.χ. βιβλιάριο υγείας)

Η αυτοπρόσωπη παρουσία θα πιστοποιείται με ταυτότητα ή διαβατήριο και σε αντίθετη περίπτωση με εξουσιοδότηση.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, θα τεθεί σε λειτουργία στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ (www.ika.gr) ειδική εφαρμογή, στην οποία με την καταχώρηση του Αριθμού Μητρώου (ΑΜΑ), θα γνωστοποιείται στον συνταξιούχο ποιο στοιχείο πρέπει να πιστοποιηθεί. Οι συνταξιούχοι που θα διαπιστώσουν πρόβλημα, μπορούν έως την Παρασκευή 5 Απριλίου να έχουν καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά και να αποφύγουν την αναστολή της σύνταξης του Μαΐου.

Αντίστοιχα οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία και τους ανταποκριτές των οργανισμών.

Σε σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη Τρίτη υπό τον υπουργό Εργασίας για το θέμα, αποφασίστηκε, ώστε το κάθε Ταμείο ξεχωριστά να ειδοποιήσει εγκαίρως τους ασφαλισμένους του που παρουσιάζουν τέτοια προβλήματα, ώστε να αποφευχθεί η προσωρινή αναστολή των συντάξεων.

Σε ότι αφορά τους συνταξιούχους του Δημοσίου, όσοι έχουν πρόβλημα θα πρέπει να αναμένουν σχετική επιστολή από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, έως τα μέσα Απριλίου οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης.

Στην επιστολή, θα αναφέρονται τα στοιχεία που θα πρέπει να συμπληρώσουν οι συνταξιούχοι και η υπηρεσία στην οποία θα πρέπει να κατατεθούν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΑΠΟ http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΒΑΖΟΥ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΗΣ, (ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΗΧΗΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ)

Ένας φόνος που δεν έγινε, προστέθηκε σε μια σκευωρία που είχε αρχίσει πριν λίγα χρόνια.